Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Status
Not open for further replies.
παντως εγω ξερω μηχανες που ειναι καλυτερες αρονταριστες, .... τα κοριτσια.
και που εισαι, οι συγχρονες μηχανες δεν θελουν ρονταρισμα. ΑΛΛΑ τι κοινο εχουν οι μηχανες αυτοκινητων με τα καλωδια? ΤΙΠΟΤΑ
και αυτο με τα κατευθυντικα καλωδια κοντεψε να μου βγαλει καρουμπαλο.

Απάντηση: Re: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Αν έχουν κατεύθυνση τα καλώδια??? Και φυσικά μπορεί να έχουν αν έτσι επιλέξει ο κατασκευαστής...(Υπάρχουν μέταλλα που άγουν ΜΟΝΟ προς τη μια κατεύθυνση όπως το πυρίτιο...)

Μπορείς να αναφέρεις ένα μέταλλο που συμπεριφέρεται ως ημιαγωγός και άγει προς μία κατεύθυνση; Δεν έχω υπόψη μου κάποιο...

Το επιπεδο ειναι καφενειου και μπετοβεν με ταξιτζηδες! Ποιος πραγματικα δεν ξερει?Ιδου η ερωτησις.

Ok... Για να ξανακάνω την ίδια ερώτηση...
Γνωρίζεις τι συμβαίνει αν το καλώδιο που θα συνδέσεις π.χ. μία ηλεκτρική κιθάρα σε έναν ενισχυτή δεν έχει καλή μόνωση;
Αν δεν το έχεις δοκιμάσει (και δεν είναι κάτι το απαραίτητο) τότε δεν μπορείς να ξέρεις την χρησιμότητα της μόνωσης σε πολύ ασθενή σήματα. Το ότι θα ακούς τα CB και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιοχής είναι γεγονός.
Αν δεν το γνωρίζεις καλό είναι να μην γίνεσαι εριστικός.

Δεν μίλησα πουθενά για high end ή γενικά ακριβά καλώδια. Μίλησα για τη μόνωση επαγγελματικών καλωδίων...
Τώρα αν ακόμη και η λέξη "καλώδιο" σου τη βαράει, sorry αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό...
Ακόμη και στα δίκτυα υπάρχει το UTP και το FTP όπου το FTP λόγω της θωράκισης και της μόνωσής του είναι για πιο δύσκολες καταστάσεις και πιο μεγάλες ταχύτητες.
Επαναλαμβάνω ότι η μόνη διαφορά του FTP με το UTP είναι πρακτικά η μόνωση.
Θα πρέπει να καταρρίψουμε τα πάντα επειδή σε κάποιους ακούγονται τρελά;
Sorry αλλά επειδή η δουλειά μου είναι πάνω σε δίκτυα και υπολογιστές, και σαν χόμπυ έχω ασχοληθεί πολύ με επαγγελματικά καλώδια, δεν είμαι αυτός που δεν γνωρίζει...
Ελπίζω να απάντησα στην ερώτησή σου... -bye-

κανεις δεν αμφιβαλει για αυτο το τελευταιο που γραφεις και εγω δουλευω καθημερινα με στουντιο και ενισχυτες και διαφορα αλλα μηχανηματα μουσικων(αυτη ειναι η δουλεια μου) και εχω υποψιν μου αυτες τις ευαισθησιες, αλλα πρωυπεθεσα οτι μιλαγαμε για καλωδια που ηδη ειναι σωστα και δεν εχουν διαρροες η δεν τα βαζουμε να δουλεψουν κατω απο τετοιες αντιξοες συνθηκες, νομιζα οτι τα δωματια των χαιενταδων δεν εχουν μεσα και 10 σερβερ και ενα υποσταθμο της ΔΕΗ. Η επιγραφη του νηματος δεν μιλαει για χαλασμενα η καλωδια με διαρροη. Ειχα την εντυπωση οτι προσπαθητε να περασετε τον ελεφαντα μεσα απο την βελονοτρυπα. Κοιταξε το ποστ 107, σου δινει την εντυπωση, καλυτερα να γραφουμε κατι ας ειναι οτι θελει, παρα να καθωμαστε και να μην γραφουε τιποτα. Ισως να εχω καταλαβει και λαθος βεβαια το νοημα.

κανεις δεν αμφιβαλει για αυτο το τελευταιο που γραφεις και εγω δουλευω καθημερινα με στουντιο και ενισχυτες και διαφορα αλλα μηχανηματα μουσικων(αυτη ειναι η δουλεια μου) και εχω υποψιν μου αυτες τις ευαισθησιες, αλλα πρωυπεθεσα οτι μιλαγαμε για καλωδια που ηδη ειναι σωστα και δεν εχουν διαρροες η δεν τα βαζουμε να δουλεψουν κατω απο τετοιες αντιξοες συνθηκες, νομιζα οτι τα δωματια των χαιενταδων δεν εχουν μεσα και 10 σερβερ και ενα υποσταθμο της ΔΕΗ.

Ε μα... Εγώ λέω τα βασικά και εσύ με αρπάζεις από τα μούτρα! :flipout:
Και PCs έχουμε στα σπίτια μας, και WIFI, και ψυγεία, και ο γείτονας είναι ψυχάκιας με τα CB, και δόξα τον Αλλάχ παράσιτα έχουμε μπόλικα. Για αυτό λέω ότι η καλή θωράκιση παίζει ρόλο.
Δεν μιλάω για καλώδια που το βάρος τους τιμολογείται σε χρυσό αλλά για απλά καλώδια (έχω φτιάξει αρκετά με επαγγελματικά υλικά) τα οποία πραγματικά τα ακούω να στρώνουν. Βέβαια στρώνουν σε 2-3 μέρες και όχι τόσες ώρες.
Θες οι κολλήσεις; Θες τα βύσματα; Μπορεί και τα δύο...

Η επιγραφη του νηματος δεν μιλαει για χαλασμενα η καλωδια με διαρροη. Ειχα την εντυπωση οτι προσπαθητε να περασετε τον ελεφαντα μεσα απο την βελονοτρυπα. Κοιταξε το ποστ 107, σου δινει την εντυπωση, καλυτερα να γραφουμε κατι ας ειναι οτι θελει, παρα να καθωμαστε και να μην γραφουε τιποτα. Ισως να εχω καταλαβει και λαθος βεβαια το νοημα.

Στο νήμα προσπαθούμε να βρούμε ένα λόγο για τον οποίο "μπορεί" να στρώνουν τα καλώδια...
Στρώσιμο η όχι, η ίδια η οξύδωση του υλικού προφανώς επιφέρει κάποια αλλαγή στον ήχο...

1.Το γιατι οι κινητηρες στρωνουν υπαρχουν βιβλια μηχανικης-τριβολογιας για διαβασμα.Ειναι πραγμα αναγκαιο,και φυσικα αποδεικνυεται.Αν ειναι δυνατον να συγκρινουμε τετοια πραγματα

2.Το οτι τα καλωδια υποκεινται στο φαινομενο noise pick-up ειναι γνωστο και επισης αποδεικνυεται με μαθηματικα.
Η σωστη θωρακιση των καλωδιων σημερα που ολες οι μπαντες ειναι φορτωμενες ειναι απαραιτητη(απο ιντερκοννεκτ μεχρι τροφοδοσιας)

3.Τα καλωδια και καθε μεταλλο κυριως κραμα ΣΤΡΩΝΕΙ,αλλα αυτο που αλλαζουν ειναι οι μηχανικες τους ιδιοτητες(και αυτο αποδεικνυεται με πειραματα και αποτελει πεδιο ερευνας.Αυτο που δεν εχει ερευνηθει ακομα ειναι η επιδραση στα ηλεκτρομαγνητικα του χαρακτηριστικα.
Επειδη δεν εχει ερευνηθει ακομα δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει.

Ομως, το φαινομενο της γηρανσης(στρωσιμο οπως το λετε)αρχιζει απο την στιγμη της παραγωγης και οχι απο την ωρα που ειναι πανω στο συστημα μας.Το φαινομενο στηριζεται στην θεωρεια της ανοπτησης και αποκαταστασης σε χαμηλες θερμοκρασιες αλλα αφορα μηχανικες ιδιοτητες.

4.Το "επιδερμικο" φαινομενο αρχιζει να "υπαρχει " σε πολυ υψηλες συχνοτητες,ταξεις μεγεθους μεγαλυτερες απο τις ακουστικες.
Πειραμα για σας.Δειτε την επιδραση οξειδωμενου χαλκου σε ακουστικες και μετα στις RF.(οχι στις επαφες οξειδωμενο,στην επιφανεια του καλωδιου)

5.Το πυριτιο δεν αγει προς μια κατευθυνση:):):)Που το ειδατε αυτο?Μην το συγχιζεις με την διοδο

My 2 cents που λενε και τα αμερικανακια:guitarist:

Last edited:
τωρα θα σε αρπαξω οχι απο τα μουτρα αλλα απο τον κ@λ@
Συναδελφος και να γραφει τετοια για στρωσημο καλωδιων?
τα μεταλλα ειναι πολυ σταθερα και δεν αλλαζουν την μοριακη τους υφη κατω απο σταθερες συνθηκες, βασικα της Φυσικης, ψαξε.
αν ακους διαφορες, τοτε την κατεργαρια την εχουν κανει μερικοι Ρασπουτιν εδω μεσα, να σταματησεις να διαβαζεις αυτο το φορουμ για κανα μηνα και θα γινεις καλα.

--------------------------------------------------------------------------------

1.Το γιατι οι κινητηρες στρωνουν υπαρχουν βιβλια μηχανικης-τριβολογιας για διαβασμα.Ειναι πραγμα αναγκαιο,και φυσικα αποδεικνυεται.Αν ειναι δυνατον να συγκρινουμε τετοια πραγματα

2.Το οτι τα καλωδια υποκεινται στο φαινομενο noise pick-up ειναι γνωστο και επισης αποδεικνυεται με μαθηματικα.
Η σωστη θωρακιση των καλωδιων σημερα που ολες οι μπαντες ειναι φορτωμενες ειναι απαραιτητη(απο ιντερκοννεκτ μεχρι τροφοδοσιας)

3.Τα καλωδια και καθε μεταλλο κυριως κραμα ΣΤΡΩΝΕΙ,αλλα αυτο που αλλαζουν ειναι οι μηχανικες τους ιδιοτητες(και αυτο αποδεικνυεται με πειραματα και αποτελει πεδιο ερευνας.Αυτο που δεν εχει ερευνηθει ακομα ειναι η επιδραση στα ηλεκτρομαγνητικα του χαρακτηριστικα.
Επειδη δεν εχει ερευνηθει ακομα δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει.

Ομως, το φαινομενο της γηρανσης(στρωσιμο οπως το λετε)αρχιζει απο την στιγμη της παραγωγης και οχι απο την ωρα που ειναι πανω στο συστημα μας.Το φαινομενο στηριζεται στην θεωρεια της ανοπτησης και αποκαταστασης σε χαμηλες θερμοκρασιες αλλα αφορα μηχανικες ιδιοτητες.

4.Το "επιδερμικο" φαινομενο αρχιζει να "υπαρχει " σε πολυ υψηλες συχνοτητες,ταξεις μεγεθους μεγαλυτερες απο τις ακουστικες.
Πειραμα για σας.Δειτε την επιδραση οξειδωμενου χαλκου σε ακουστικες και μετα στις RF.(οχι στις επαφες οξειδωμενο,στην επιφανεια του καλωδιου)

5.Το πυριτιο δεν αγει προς μια κατευθυνση:):):)Που το ειδατε αυτο?Μην το συγχιζεις με την διοδο

My 2 cents που λενε και τα αμερικανακια

+1000

Το θεμα της κατευθυνσης το καλυψε ο tzimisce λεγοντας πολυ σωστα οτι μονο τα ic εχουν λογο να εχουν κατευθυντικοτητα οταν το μπλενταζ ειναι κολλημενο με τη γειωση (παντα απο την πηγη προς τα ηχεια). Ετσι παρεπιπτοντως εχω φτιαξει ολα τα καλωδια μου και το συνιστω ανεπιφυλακτα.

Re: Απάντηση: Re: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Μπορείς να αναφέρεις ένα μέταλλο που συμπεριφέρεται ως ημιαγωγός και άγει προς μία κατεύθυνση; Δεν έχω υπόψη μου κάποιο...
Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να τα λέω όλα εγώ...Ψάξε κι εσύ!!! Πως αλλοιώς θα μάθεις???

Χμ.... εγώ βλέπω οτι το στρώσιμο ότι και να υποστηρίζουν κάποιοι κατασκευαστές , χρειάζεται να υπερβεί τις 250 ώρες ίσως και περισσότερες. Χαρακτηριστικό είναι του ότι στο Cardas Golden Reference που διαθέτω για να αρχίσει να δείχνει κάποια x πραγματική αξία και τα ατού του πέρασαν 150 ώρες , όπου και φυσικό επακόλουθο σταθεροποιήθηκε κατα μεγάλο ποσοστό και εμφάνισε την πραγματική προσωπικότητά του (όποια και σε όποιο ποσοστό εαν αυτή υπάρχει) στο σύστημα. Στις πρώτες 150 ώρες η μεσαία περιοχή ήταν σκληρότερη της σημερινής και οι μεσουψηλή επίσης. Κάτι το οποίο τελικά άλλαξε.

Ιδιαίτερη ....παραπληροφόρηση δέχθηκα από το Acoustic Zen Silver Reference το οποίο ενώ από την αρχή έδειξε τον ευγενέστατο και ακριβέστατο χαρακτήρα/συμβολή του, ακούστηκε λεπτόηχο, με ανύπαρκτο μπάσο και ειδικά μεσαιοχαμηλές. Μετά τις 100 ώρες (σε αντίθεση με τις 30-50 που υποστηρίζει ο κατασκευαστής) , τα πάντα πήραν πιο σωστό δρόμο και ο ήχος έγινε πλουσιότερος, πιο ήσυχος, πιο εκτεταμένος και ακριβέστερος από τις πρώτες εκείνες ώρες. Πιστεύω... οι 250-300 είναι υποχρεωτικές. Το ίδιο και με τα ηχείων Golden Presence αλλά και με τα AZ, Auditorium23, Audience AU24 και σχεδόν με όλα τα καλώδια.

Ε...τώρα υπάρχουν και καλώδια τα οποία μετά από 500 ώρες δεν με άφησαν ικανοποιημένο και η συμβίωση μαζί τους τελείωσε άδοξα.... παρά του ότι κόστιζαν άνω των 500 ευρώ και με βασάνισαν τόσο πολύ...

Last edited:
Re: Απάντηση: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Yeah right. Απλά ξέρεις ότι δεν υπάρχει αυτό που είπες...
Διάβασε για τους ανορθωτές πυριτίου και κάνε και κανένα γκουγλάρισμα για 'semiconductor materials' !!! (άσχετα αν είναι μέταλλα ή όχι ή αν χρησιμοποιούνται ή όχι στην κατασκευή καλωδίων...ΦΥΣΙΚΑ και υπάρχουν)

(Όσο για το παράδειγμα με τον κινητήρα το έθεσα για να δείξω πως στη μηχανική υπάρχουν δείγματα που ενώ είναι προφανή και παραδεκτά απ' όλους...ΔΕΝ μπορούν να αποδειχθούν)

Να διαβάσω για μεταλλοειδή (πυρίτιο) και ημιαγωγούς δηλαδή; Τα μέταλλα δεν βλέπω τι σχέση έχουν...

ΥΓ. Αν θέλεις να απαντήσεις με απολύτως συγκεκριμένο *μέταλλο* που έχεις υπόψη σου ότι συμπερίφερεται με τον τρόπο που λες, και τις αποδείξεις γι αυτό τον τρόπο λειτουργίας έχει καλώς, διαφορετικά δεν έχει νόημα να λες στον άλλο "ψάξε στο google" για κάτι που εσύ ισχυρίζεσαι...

Last edited:

Διάβασε για τους ανορθωτές πυριτίου και κάνε και κανένα γκουγλάρισμα για 'semiconductor materials' !!! (άσχετα αν είναι μέταλλα ή όχι ή αν χρησιμοποιούνται ή όχι στην κατασκευή καλωδίων...ΦΥΣΙΚΑ και υπάρχουν)

Το ότι υπάρχουν δεν σημαίνει ότι έχουν και μέρος στην κουβέντα μας.

Και μονωτές υπάρχουν. Δεν θα συζητήσουμε για τις εφαρμογές τους ως αγωγοί σε καλώδια.

Γιατί να μιλήσουμε για ημιαγωγούς;

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι ο σωστός HiEndάς διατηρεί τα καλώδιά του σε θερμοκρασίες κοντά στο απόλυτο μηδέν, για να έχει την καλύτερη δυνατή αγωγιμότητα.. :flipout:

Να διαβάσω για μεταλλοειδή (πυρίτιο) και ημιαγωγούς δηλαδή; Τα μέταλλα δεν βλέπω τι σχέση έχουν...

ΥΓ. Αν θέλεις να απαντήσεις με απολύτως συγκεκριμένο *μέταλλο* που έχεις υπόψη σου ότι συμπερίφερεται με τον τρόπο που λες, και τις αποδείξεις γι αυτό τον τρόπο λειτουργίας έχει καλώς, διαφορετικά δεν έχει νόημα να λες στον άλλο "ψάξε στο google" για κάτι που εσύ ισχυρίζεσαι...
Έχεις κολλήσει με το *μέταλλο*...Ξεκόλλα...
ΔΕΝ είναι όλα τα καλώδια από μέταλλο...τα xlo hybrid έχουν πρόσμιξη άνθρακα...Υπάρχουν καλώδια από μίγμα τριών μετάλλων με διαφορετικά χαρακτηριστικά...Υπάρχουν ενεργά καλώδια...Υπάρχει το διηλεκτρικό που τα καλύπτει...Υπάρχει η Θωράκιση ή μη που παίζει μείζονα ρόλο...Όλα παίζουν το ρόλο τους...για hi-end μιλάμε...

Κάτσε να σου θυμίσω ποιος είπε για μέταλλα (το bold δικό μου), γιατί λες τώρα ότι κόλλησα κιόλας...

(Υπάρχουν μέταλλα που άγουν ΜΟΝΟ προς τη μια κατεύθυνση όπως το πυρίτιο...)

ΥΓ. Δεν ανέφερα καν τη λέξη καλώδια στο παρόν τόπικ! Δεν έχω σκοπό να μπλέξω ξανά με τέτοια "εξωτικά" πράγματα όπως τα καλώδια και η συμπεριφορά τους! :D

Last edited:
Αντί να το κουράζουμε το πράγμα, γιάτι δεν οργανώνουμε μιά δοκιμή σε
κάποιο σύστημα με δύο ίδια καλώδια ένα του κουτιού και ένα παραδεκτά
στρωμένο, γιά να τελειώνουμε? Μετά ας κάνουμε όση συζήτηση θέλετε
γιά τα θεωρητικά!!!

Status
Not open for further replies.