Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Βέβαια στρώνουν σε 2-3 μέρες και όχι τόσες ώρες.
Θες οι κολλήσεις; Θες τα βύσματα; Μπορεί και τα δύο...

Γιατι διατομη αγωγου μιλας?

Χμ.... εγώ βλέπω οτι το στρώσιμο ότι και να υποστηρίζουν κάποιοι κατασκευαστές , χρειάζεται να υπερβεί τις 250 ώρες ίσως και περισσότερες. Χαρακτηριστικό είναι του ότι στο Cardas Golden Reference που διαθέτω για να αρχίσει να δείχνει κάποια x πραγματική αξία και τα ατού του πέρασαν 150 ώρες , όπου και φυσικό επακόλουθο σταθεροποιήθηκε κατα μεγάλο ποσοστό και εμφάνισε την πραγματική προσωπικότητά του (όποια και σε όποιο ποσοστό εαν αυτή υπάρχει) στο σύστημα. Στις πρώτες 150 ώρες η μεσαία περιοχή ήταν σκληρότερη της σημερινής και οι μεσουψηλή επίσης. Κάτι το οποίο τελικά άλλαξε.

Ιδιαίτερη ....παραπληροφόρηση δέχθηκα από το Acoustic Zen Silver Reference το οποίο ενώ από την αρχή έδειξε τον ευγενέστατο και ακριβέστατο χαρακτήρα/συμβολή του, ακούστηκε λεπτόηχο, με ανύπαρκτο μπάσο και ειδικά μεσαιοχαμηλές. Μετά τις 100 ώρες (σε αντίθεση με τις 30-50 που υποστηρίζει ο κατασκευαστής) , τα πάντα πήραν πιο σωστό δρόμο και ο ήχος έγινε πλουσιότερος, πιο ήσυχος, πιο εκτεταμένος και ακριβέστερος από τις πρώτες εκείνες ώρες. Πιστεύω... οι 250-300 είναι υποχρεωτικές. Το ίδιο και με τα ηχείων Golden Presence αλλά και με τα AZ, Auditorium23, Audience AU24 και σχεδόν με όλα τα καλώδια.

Ε...τώρα υπάρχουν και καλώδια τα οποία μετά από 500 ώρες δεν με άφησαν ικανοποιημένο και η συμβίωση μαζί τους τελείωσε άδοξα.... παρά του ότι κόστιζαν άνω των 500 ευρώ και με βασάνισαν τόσο πολύ...

Ειμαστε τρελοι τελικα εε?-bye-

Αντί να το κουράζουμε το πράγμα, γιάτι δεν οργανώνουμε μιά δοκιμή σε
κάποιο σύστημα με δύο ίδια καλώδια ένα του κουτιού και ένα παραδεκτά
στρωμένο, γιά να τελειώνουμε? Μετά ας κάνουμε όση συζήτηση θέλετε
γιά τα θεωρητικά!!!
Αυτό θα είναι πράγματι ενδιαφέρον.
Αν ο Kharmacoma άκουσε σημαντικές διαφορές (και έκανε αυτό το thread) τώρα που έστρωσαν τα καλώδια του, θα ακούσει διαφορές αν αλλάξει την κατεύθυνση = άστρωτα ?
Το ίδιο ερώτημα γίνεται και στους υπόλοιπους που έχουν ασχοληθεί με αυτό.

Αν δεν πιστεύετε στην "φορά" τότε να δοκιμαστεί το στρωμένο με το καινούργιο όπως πρότεινε ο Macmod.
Μπορεί ακόμα να μετρηθεί το πείραμα, γιατί άκουσα για "συχνοτικές" κυρίως διαφορές.

Άκρως διασκεδαστικό thread. Ιδίως αυτό με την αγωγιμότητα προς την μια κατεύθυνση... Λες και τα ηλεκτρόνια μπουκάρουν εκ του σιντιπλέυερ ορμώμενα με φόρα στην χάι ένδ καλωδιοπούμπα, και τρέχουν σαν δαιμονισμένα να βγούνε στην ζεστασιά του τελικού, ως άλλα σπερματοζωάρια που ψάχνουν ωάριο να γονιμοποιήσουν και να ακούσουμε κι εμείς οι μαντράχαλοι καμιά πενιά. Ρέει το ρεύμα, ρέει και το σπέρμα. Θα 'θελα να 'ξερα όταν αυτά τα ρημάδια τα ηλεκτρόνια φτάσουν στα ηχεία, τι παθαίνουν, εξατμίζονται; Κανένα paper επί τούτου παίζει;

:flipout::flipout:

Το θέμα,είναι,ότι αμφισβητούνται ειδικώς και γενικώς,οι θεωρήσεις των κατασκευαστών καλωδίων είτε σαν αβάσιμες,είτε σαν παραπλανητικές προωθητικές ενέργειες,στην καλύτερη περίπτωση...

Οπότε απομένουν:
-Η προσωπική εμπειρία μέσω της ακοής(αμφισβητείται κι αυτή σαν επίδραση φαινομένου placebo).
-Συγκεκριμένη επιστημονική μελέτη-τεκμηρίωση απο ειδικούς επιστήμονες(δεν υπάρχει,γιατί απλά δεν ασχολούνται με τις δικές μας...ανησυχίες).
-Η ερμηνεία του φαινομένου-ων,μέσω της όποιας θεωρητικής κατάρτισης, έχει το κάθε μέλος.

Σε κάθε περίπτωση,η άποψή μου είναι-και το έχω γράψει πολλάκις-ότι μέχρι να το διερευνήσει κατάλληλα(δεν πρόκειται να συμβεί),κάποια εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα,απλά συζητάμε για να συζητάμε και κανένας δεν μπορεί να πείσει την αντίθετη πλευρά.

+2

Στη θέση του συζητάμε για να συζητάμε,μπορείτε να βάλετε και το τσακωνόμαστε,γιατί την βρίσκουμε...

Last edited:
Αυτό θα είναι πράγματι ενδιαφέρον.
Αν ο Kharmacoma άκουσε σημαντικές διαφορές (και έκανε αυτό το thread) τώρα που έστρωσαν τα καλώδια του, θα ακούσει διαφορές αν αλλάξει την κατεύθυνση = άστρωτα ?
Το ίδιο ερώτημα γίνεται και στους υπόλοιπους που έχουν ασχοληθεί με αυτό.

Αν δεν πιστεύετε στην "φορά" τότε να δοκιμαστεί το στρωμένο με το καινούργιο όπως πρότεινε ο Macmod.
Μπορεί ακόμα να μετρηθεί το πείραμα, γιατί άκουσα για "συχνοτικές" κυρίως διαφορές.

Ευκολα! Βρες εσυ ενα απαιχτο Virtual Dynamics Revelation και το κανονιζουμε.

Επισης οπως ειπε και καποιος αλλος η κατευθυντικοτητα δεν εχει να κανει με τη ροη των ηλεκτρονιων αλλωστε το ρευμα ειναι εναλλασομενο αλλα με τη γειωση και τη υπαρξη της απο την πλευρα του ηχειου.

Ευκολα! Βρες εσυ ενα απαιχτο Virtual Dynamics Revelation και το κανονιζουμε.

Επισης οπως ειπε και καποιος αλλος η κατευθυντικοτητα δεν εχει να κανει με τη ροη των ηλεκτρονιων αλλωστε το ρευμα ειναι εναλλασομενο αλλα με τη γειωση και τη υπαρξη της απο την πλευρα του ηχειου.
Να ψάξω αλλά δεν νομίζω να έχω κανένα καινούργιο. Αντιπρόσωπο δεν έχει για να το δανειστούμε-δοκιμάσουμε ?

Αν τα συνδέσεις αντίθετα, ακούς διαφορές ?

Η συγκεκριμενη εταιρια δεν εχει αντιπροσωπο στην Ελλαδα.
Οχι δεν εχω δοκιμασει να το βαλω αναποδα, αν δεις το καλωδιο και ποσο δυσκολη ειναι η εγκατασταση θα καταλαβεις γιατι.
Επισης το συγκεκριμενο καλωδιο οχι μονο εχει συγκεκριμενη φορα αλλα εχει και μαγνητες στα δυο ακρα.

τωρα θα σε αρπαξω οχι απο τα μουτρα αλλα απο τον κ@λ@
Συναδελφος και να γραφει τετοια για στρωσημο καλωδιων?

Ε όχι και τέτοια πράγματα στην ηλικία μας βρε παιδί μου... Και άμα μας αρέσει τώρα στα γεράματα τι θα κάνουμε; :flipout:

Βασικά δεν είμαστε ακριβώς συνάδελφοι... Παλιά ασχολούμουν με Studios ραδιοφωνικού σταθμού (είχα και έναν δικό μου... σσσσσ), έπαιζα σε συγκροτηματάκια, ακολουθώ ακόμη κάτι φιλαράκια που παίζουν, αλλά τώρα πια ασχολούμαι με πιο τεχνοκρατικά πράγματα...
Όσον αφορά βέβαια την καλή μόνωση τη βλέπω κάθε φορά που στήνω ένα δίκτυο με πολλά χιλιόμετρα καλωδίου... Και ας μιλάμε για data...

Tα μεταλλα ειναι πολυ σταθερα και δεν αλλαζουν την μοριακη τους υφη κατω απο σταθερες συνθηκες, βασικα της Φυσικης, ψαξε.

Κάτω από σταθερές ελεγχόμενες συνθήκες ναι...
Σε μη σταθερές συνθήκες (όπως είναι η θερμοκρασία που παίζει εδώ από +40 εώς και τους 0 βαθμούς) δεν...
Επίσης υπάρχει η οξείδωση που υποθέτω θα παίζει το ρόλο της...

αν ακους διαφορες, τοτε την κατεργαρια την εχουν κανει μερικοι Ρασπουτιν εδω μεσα, να σταματησεις να διαβαζεις αυτο το φορουμ για κανα μηνα και θα γινεις καλα.

Δεν μπορώ να σταματήσω μάνα μου... Δεν δύναμαι! Να το αφήσω ξέφραγο αμπέλι και να μαλλιοτραβιούνται ακατάσχετα; :flipout:
Διαφορές όπως είπα ακούω όταν φτιάχνω καλώδια και για 1-2 μέρες αφού τα βάλω να παίξουν... Θες οι κολλήσεις; Θες να σφίγγουν τα βύσματα; Μπορεί και τα δύο...

Γιατι διατομη αγωγου μιλας?

What's the point? Αρκετή ώστε να μπορεί να μεταφέρει το σήμα... :)

:grandpa: BTW έχω δύο Heimdal, ένα στρωμένο και ένα του κουτιού... Θέλει κανείς να δοκιμάσει την τύχη του;

Με τις κολλήσεις είναι εύκολο να ακουστεί και αν θέλετε μπορώ να βγω για ψώνια και να φτιάξω ένα καλώδιο ίδιο με ένα άλλο που δουλεύω εδώ και πολύ καιρό...
Συγκεκριμένα καλώδιο Belden με επαγγελματικά βύσματα Amphenol και ασημοκόλληση της WBT.

Re: Απάντηση: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Τα ηχεία σου έχουν γείωση; :blink:

What's the point? Αρκετή ώστε να μπορεί να μεταφέρει το σήμα... :)

QUOTE]

Το Point ειναι οτι αλλο στρωσιμο θελει ενα καλωδιο με διατομη 0.001 mm (stealth ας πουμε) και αλλο στρωσιμο ειναι καλωδιο με διατομη 5 mm (Virtual Dynamics).

Re: Απάντηση: Re: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Το Point ειναι οτι αλλο στρωσιμο θελει ενα καλωδιο με διατομη 0.001 mm (stealth ας πουμε) και αλλο στρωσιμο ειναι καλωδιο με διατομη 5 mm (Virtual Dynamics).

Πες μου ότι κάνεις πλάκα και δεν υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πραγματικά ότι ένα τέτοιο καλώδιο, έστω και ως IC, δουλεύει σωστά!

Oχι δεν κανω πλακα. Εχεις δικιο ξεχασα να πω οτι ειναι interconnect. Δεν εχει ομως εναν τετοιο αγωγο αλλα 10 νομιζω. Συμφωνα με τους ισχυρισμους της εταιριας εξαλειφει το επιδερμικο φαινομενο.

Re: Απάντηση: Re: Στρώσιμο Καλωδιών/ Πραγματικότητα η Παραμύθι - Η εμπειρία

Πες μου ότι κάνεις πλάκα και δεν υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πραγματικά ότι ένα τέτοιο καλώδιο, έστω και ως IC, δουλεύει σωστά!

Αν δουλεύει?
Μη ρωτάς, καλύτερα δοκίμασε ένα στο σύστημα σου.

http://www.positive-feedback.com/Issue30/stealth.htm

Τα prob απο τους παλμογραφους εχουν πολυ λεπτα το συρμα που μεταφερει το σημα, ακριβως για πολυ μικρες αυτεπαγωγες και χωρητικοτητες, αλλα αυτα καλουνται να μεταφερουν και 4γωνικους παλμους αρκετων εκατονταδων μεγακυκλων, πραγμα που δεν ισχυει στα μηχανηματα του σπιτιου μας. Μαλλον ο επιτιδειος σου πουλησε ενα τετοιο προβ που δεν κοστιζει τιποτα με αλλη συσκευασια και ενα σεξουαλικο ονομα και σου πεταξε και ενα 0,0001mm και σε γλαρωσε και με μερικα ακαταλαβιστικα στο μανουαλ και σε εγδυσε ξανα.

Last edited by a moderator:
Άρα ο κλώνος είναι 0,00254 mm, οι 10 κλώνοι 0,0254 mm σε κάθε επι μέρους κλώνο των 1mm του Stealth... Νομίζω όμως ότι εκεί μέσα έχει παραπάνω από 1 τέτοιο κλώνο...

Status
Not open for further replies.