Subwoofer Αυτοκινήτου

kontellisparis

Senior Member
16 January 2016
303
Αθήνα
Καλησπέρα σας...Στο αυτοκίνητό μου έχω ένα εργοστασιακό ηχοσύστημα ... Έχω βάλει πάνω 2 οβάλ ηχεία VIBE και ενα subwoofer Lanzar HBP 110 10" 350watts... ο ενισχυτής είναι ο Earthquake 4300 txo ... Τα έχω 15 χρόνια περίπου(τον ενισχυτή και το sub)... Το sub έχει μία μικρή βλάβη και δε παίζει πολύ δυνατά...και θέλω να το αλλάξω...βρήκα αυτό:http://www.emimikos.gr/R1L-1X12/
Θα παίζει καλύτερα από αυτό που έχω?

Last edited by a moderator:
Θεωρητικά το 12άρι θα έχει περισσότερο χαμηλό αλλά χρειάζεται καλή οδήγηση για να μην είναι πλαδαρό.
Ο ενισχυτής σου αν είναι στα καλά του και δεν επηρεαστεί από τα 15 χρόνια χρήσης, θα το κινεί άνετα.
Σίγουρα πάντως είναι πιο ποιοτικό ηχητικά σε σχέση με το lanzar.

Ωραία σε ευχαριστώ πολύ...Ο ενισχυτής είναι μία χαρά μετά από 15 χρόνια που τον έχω...από τότε που τον πήρα τον δούλευα 2000-2005 ... και τώρα τον δουλεύω από τον Οκτώβριο...

Καλησπέρα σας...Στο αυτοκίνητό μου έχω ένα εργοστασιακό ηχοσύστημα ... Έχω βάλει πάνω 2 οβάλ ηχεία VIBE και ενα subwoofer Lanzar HBP 110 10" 350watts... ο ενισχυτής είναι ο Earthquake 4300 txo ... Τα έχω 15 χρόνια περίπου(τον ενισχυτή και το sub)... Το sub έχει μία μικρή βλάβη και δε παίζει πολύ δυνατά...και θέλω να το αλλάξω...βρήκα αυτό:http://www.emimikos.gr/R1L-1X12/
Θα παίζει καλύτερα από αυτό που έχω?

To sub της Rockford είναι λίγο "ύποπτο" από την άποψη ότι είναι σφραγισμένου τύπου και δεν αναφέρει στο manual ευαισθησία.

Σίγουρα θα παίζει πιο "σφιχτά" και πιο γραμμικά, αλλά δεν θα έχει την έκταση προς τα κάτω, και κατά πάσα πιθανότητα (σχεδόν σίγουρα..) ούτε την ένταση.

Και το δικο μου της cadence που είναι και δεκαιντσο μικροκαμπινο κλειστής καμπινας μια χαρά παιζει. Καλυτερα σφιχτά παρα να τριζει όλο το αμάξι κατα τη γνώμη μου.

Ειναι ανάλογα τα ακούσματα του καθενός.
Κ εγω με ένα κλειστό hertz 10αρι παίζω κ ειναι παρά πολυ καλό κ καθόλου πλαδαρό.

Μα, δεν είπε κανείς ότι θα είναι πλαδαρό, ίσα ίσα.. Απλά ο φίλος μας είπε ότι θέλει κάτι που να παίζει πιο δυνατά από αυτό που έχει. Για αυτό έχω σοβαρές αμφιβολίες..

Κι εγώ έπαιζα με σφραγισμένο 12" αλλά το ίδιο μεγάφωνο το είχα δοκιμάσει και με bass reflex και ήταν πολύ πιο δυνατό (στο ίδιο αμάξι με τον ίδιο ενισχυτή πάντα). Αλλά προτίμησα το πιο "σωστό" του σφραγισμένου. Είχα όμως και ~400W RMS για αυτό οπότε δεν μου έλειπε ένταση..

Ούτε εγω είπα οτι θα ειναι πλαδαρό.
Εγω οδηγώ το 10αρι μου με 150watt κ παίζει μια χαρά.
Εχω δοκιμάσει κ εγω ανοιχτή καμπίνα κ δεν μου άρεσε...έλλειπε έλεγχος.
Σαφώς πιο γρήγορο κ σωστό σε κλειστή καμπίνα.
Για αυτό όμως έγραψα, ανάλογα τα ακούσματα του καθενός.
Άλλοι θελουν να "σκάει" και να εχει διάρκεια.

Παιδιά αύριο θα παώ το αυτοκίνητο...μπορεί να κρατήσω και αυτό που έχω επειδή μου είπε ότι θα παίζει πιο καλά επείδη θα κάνει το rca sub και θα βάλει και μία κούτα στο στερεοφωνικό πάνω που παίζει πιο δυνατά και θα δοκιμάσουμε sub που έχει...και μου είπε ότι μπορούμε να βάλουμε το alpine που σας έγραψα...υπομονή μεχρι αύριο βράδυ παιδιά...

Γεια σας παιδιά...Λοιπόν ακούστε...Πήγα να πάρω το αυτοκίνητο και είδα μεγάλη διαφορά και στη ποιότητα του ήχου και στην ένταση και στο μπάσο...Καταρχάς μου έφτιαξε τον ενισχυτή που τον είχα 15 χρόνια και τον δούλευα μόνο 5,5 χρόνια...βάλαμε αυτό το sub : http://www.melodiaeshop.gr/p.Energo-Subwoofer-10-FELIX-FX-2510.755688.html
και παίζει μπόμπα...μεγάλη διαφορά με πριν...βάλαμε ενεργό επειδή ο ενισχυτής είχε ένα θέμα...μου έβαλε άλλα καλώδια πιο καλά...μου έβαλε αυτή τη κούτα που μπαίνει στη πηγή και παίζει πιο δυνατά το sub...και πάνω στον ενισχυτή έχω 2 ηχεία VIBE 3 δρόμων 420watt και παίζουν πολύ καλύτερα από πριν...Πολύ καλό το αποτέλεσμα...

Παιδιά...έπαθα ζημιά τελικά...βγήκε ένα καλώδιο επειδή είναι λίγο κοντό που πάει από τον ενισχυτή στο sub...πήγα σε αυτόν που μου τα πέρασε και το ξαναέβαλε...όταν γύρισα σπίτι έφτιαχνα το sub να το βάλω λίγο πιο μέσα και τραβήχτηκε πάλι αυτό το καλώδιο και μετά από λίγο δεν άναβε ο ενισχυτής και βγήκε καπνός από τον ενισχυτή και από τη πηγή...ήρθε σπίτι μου πριν λίγο το είδε...έκοψε τα καλώδια και θα πάω αύριο από εκεί να αντικαταστήσει τα καλώδια και να δει αν έχει καεί ο ενισχυτής ή αν έχει άλλη βλάβη...Το αυτοκίνητο είναι το BMW X1 sdrive16i το πισωκίνητο...Μεγάλος μπελάς όλα αυτά...καλύτερα να έβαζα το ηχοσύστημα που είχε από το εργοστάσιο Harman Kordon με 1000 ευρώ και με πολλά ηχεία και ενισχυτή και να έβαζα ένα καλο sub και τελείωσε η δουλειά...

Ένα καλώδιο κάηκε από τον ενισχυτή(αυτό που τραβήχτηκε) και άλλα 2 από τη πηγή...για να παίξει η πηγή τον ενισχυτή έχει γίνει πατέντα με αντάπτορα...

Αν κάηκαν καλώδια είναι πολύ πιθανό να μην έχει μπει ασφάλεια εκεί που πρέπει (δηλαδή πολύ κοντά στην μπαταρία). Ο ενισχυτής σου παίρνει ρεύμα με καινούργιο καλώδιο απ' ευθείας από την μπαταρία, σωστά;

Λογικά ναι... θα το πάω αύριο και θα το πάρω το βράδυ...άντε να δούμε τι θα γίνει...ασφάλεια έχει μου είπε...και το σαμπ...και ο ενισχυτής...και η πηγή...όλα έχουν ασφάλεια αλλά έγινε κάτι άλλο μου είπε...θα δείξει αύριο...

Δεν μιλάω για αυτές τις ασφάλειες που έχουν μέσα τα μηχανήματα, μιλάω για ασφάλεια στους 5 πόντους από τον πόλο της μπαταρίας σου.

Οι άλλες ασφάλειες δεν θα σε προστατέψουν αν γίνει βραχυκύκλωμα οπουδήποτε μεταξύ της μπαταρίας σου και των συσκευών.

Αν δεν υπάρχει τέτοια ασφάλεια ο εγκαταστάτης σου είναι εγκληματίας. Θα μπορούσες να έχεις πάρει φωτιά.