Subwoofer Αυτοκινήτου

Θα τον ρωτήσω αύριο αυτό που λες...αν έχει ασφάλεια η μπαταρία να τον ρωτήσω σωστά?
Άσχετο αυτό που θα πω τώρα...το αυτοκίνητο για να παίξει τον ενισχυτή το sub και τα ηχεία πρέπει να το βάλω μπρος επειδή τα έχει συνδέσει στον εγκέφαλο...
Και μόλις είδα το καπνό κατευθείαν έσβησα τη μηχανή και άνοιξα τα παράθυρα να ξεμυρίσει αλλά ευτυχώς δε μυρίζει...

Κανονικά πρέπει να έχεις μεγάλη ασφάλεια κοντά στην μπαταρία σου, σωστά είπε ο Δημήτρης παραπάνω, μέσα σε ασφαλειοθήκη, για το καλώδιο τροφοδοσίας του συστήματος πίσω.

πχ η ασφάλεια στο δικό μου :

attachment.php

Εάν για το ενεργό υπογούφερ έχει τραβήξει νέο καλώδιο ρεύματος, τότε πρέπει να βάλει και 2η τέτοια ασφάλεια.

Παιδιά ο καπνός δε βγήκε από τον ενισχυτή...βραχυκύκλωσε το καλώδιο επειδή τράβηξα το sub και πήγε και ακούμπησε σε άλλο και έλιωσε...τα άλλα καλώδια είναι μια χαρά...και ακούμπησε σε αυτό που πάει στη πηγή γι'αυτό έβγαλε καπνό και η πηγή...

Μια λαμπάδα ίσα με το μπόι σου να ανάψεις αν την έβγαλες τόσο φτηνά. Μες τη γκαντεμιά σου δηλαδή... Πες το μάστορα να σου βάλει φίσες στο καλώδιο του sub και να το αποσυνδέεις από εκεί.

Δηλαδή όταν αντικαταστήσει τα καλώδια θα παίζουν όλα κανονικά?δε κάηκε κανένας ενισχυτής με αυτά που σου είπα?

Ο εγκαταστάτης σου έχει άδεια ηλεκτρολόγου; Αφου γλύτωσες το αμάξι σου απο λαμπάδιασμα είσαι πολύ τυχερός. Ήμουν παρόν σε μία παρόμοια κατάσταση όπου μια κυρία είχε πάει για ψώνια σε ένα σούπερ μάρκετ με το αυτοκίνητο του γιου της υποθέτω (θεώρω λίγο υπερβολικό 60αρα κυρία να κυκλοφορεί με χαμηλωμενο φασαριόζικο οχημα). Ε, όπως έβαζε τις σακούλες με τα ψωνια πισω, τραβήχτηκαν τα καλώδια και πήρε φωτιά όλο το καλωδιο που έτρεχε κατά μήκος του αυτοκινήτου κάτω απο τις ταπετσαρίες. Πάλι καλά που ήταν ώρα με μεγάλη κίνηση και βγήκαν γρήγορα πυροσβετηρες και γλύτωσε το αμάξι απο ολική καταστροφή. (το εσωτερικό παντως δεν την γλύτωσε). Γιατί την αναφέρω την Ιστορία; Για τον απλούστατο λόγο ότι θεωρώ αδιανοήτο επαγγελματίας εγκαταστάτης να τσιγκουνεύται μία έξτρα ασφάλεια όπως αυτή που έδειξε ο Μιχάλης απο πάνω. Από δικό του λάθος θα μπορούσες να είχες χάσει το αυτοκίνητο σου (τουλάχιστον). Δεν φταις εσυ που τραβήχτηκε το καλωδιο. Δεν φταις εσυ που ακουμπησε το καλώδιο που έρχεται απο την μπαταρία με κάποια γείωση (μαλλον αυτό έπαθες). Δεν φταις εσυ εάν καήκαν ενισχυτές, γούφερ και πηγές. Το σφάλμα είναι 100% του εγκαταστάτη σου και δεν θα πρέπει να τον αφήσεις να περάσει έτσι.

Ακριβώς...συμφωνώ μαζί σου φίλε μου...το πήγα πριν 1 ώρα και θα τελειώσει πιο μετά...αφού το τραβήχτηκε το καλώδιο...γιατί δεν έπεσε η ασφάλεια?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε παρακαλώ...πες μου τι να του πω επειδή είμαι αρχάριος και δεν ξέρω πολλά τέτοια...μπορεί να μου πει ότι θέλω και ενισχυτή τώρα και να δουλεύει μια χαρά...
Τον οκτώβριο που είχα πάει το αυτοκίνητο να περάσει το ενισχυτή και το sub που είχα...μου έβαλε και 2 ηχεία 180ευρω που στο ebay έχουν 70...κάτι vibe 3δρόμων 420watt...και μου έβαλε και ένα πυκνωτή και για όλα αυτά πήρε 500 ευρώ...(το sub και τον ενισχυτή τον είχα εγώ δεν πήρα καινούργια)αα και έβαλε υποδοχή usb

Προφανώς πρέπει τα καλώδια που βάζει να μην φεύγουν εύκολα κ να είναι ασφαλή !!!

Ακριβώς...συμφωνώ μαζί σου φίλε μου...το πήγα πριν 1 ώρα και θα τελειώσει πιο μετά...αφού το τραβήχτηκε το καλώδιο...γιατί δεν έπεσε η ασφάλεια?

Σε παρακαλώ...πες μου τι να του πω επειδή είμαι αρχάριος και δεν ξέρω πολλά τέτοια...μπορεί να μου πει ότι θέλω και ενισχυτή τώρα και να δουλεύει μια χαρά...
Τον οκτώβριο που είχα πάει το αυτοκίνητο να περάσει το ενισχυτή και το sub που είχα...μου έβαλε και 2 ηχεία 180ευρω που στο ebay έχουν 70...κάτι vibe 3δρόμων 420watt...και μου έβαλε και ένα πυκνωτή και για όλα αυτά πήρε 500 ευρώ...(το sub και τον ενισχυτή τον είχα εγώ δεν πήρα καινούργια)αα και έβαλε υποδοχή usb

Για 2 ηχεία + πυκνωτή + καλωδιάκι usb + τοποθέτηση ηχείων, ενισχυτή, πυκνωτή, πήρε 500 ευρώ ;;;;;;;;;; Πάρα πολλά !!! :BDGBGDB55:

Ενισχυτη ειχα...και sub .. λαθος 400 πηρε
λοιπον...το αυτοκινητο ειναι μια χαρα...καλωδια αλλαξε και παιζει παρα πολυ καλα οπως πριν...απλά εκανε μια μαλακια και πηραξε το δεκτη του usb και δε μπορω να αλλαξω τραγουδι και φακελο...το βραδυ θα παω και θα το φτιαξει...

Δεν ξέρω...έχω βάλει στο πορπαγκάζ κάτω ένα πράγμα που το καλύπτει όλο για να μη λερώνει η μοκέτα και αυτό καλύβει και τα καλώδια...ούτε μου είπε τίποτα...απλά μου είπε ότι κάρφωσε το sub στο κάθισμα για να μη ξαναφύγει...εννοείται και δε του έδωσα τίποτα για τις βλακειες του που φυσικα τις εριξε σε μενα λεγοντας οτι τραβηξα το sub...και επειδη το τραβηξα?1 εκατοστο το τραβηξα και εφυγε το καλωδιο...επρεπε να φυγει?τι να πω...στο προηγουμενο που ειχα οπου ηθελα το πηγαινα και δεν εφευγε καλωδιο...

Καταρχήν, τα 400 ευρώ που λες για αυτά είναι πάρα πολλά.
Από εκεί κ πέρα, δες τι έχει κάνει, να έχει βάλει ασφάλειες.
Τέλος, το υπογούφερ θα πρέπει να μπορείς να το βγάλεις εύκολα, πχ να θες να φορτώσεις κάτι. Αν το βίδωσε στην πλάτη του καθίσματος, πολύ κακώς, γιατί σου τρύπησε κ το αμάξι χωρίς λόγο.

Νομίζω το τρύπησε...δε φορτώνω κάτι στο αμάξι το έχω για καλό
τα 400 εννοείται ότι είναι πάρα πολλά...απλά είναι 2 που έχουμε πάνω στο νησί και ο άλλος είναι μακρυά σε χωριό...ενώ αυτός εδώ είναι ο μόνος μέσα στη πόλη...
Που θα δω αν έχει βάλει ασφάλειες?στη μπαταρία?

Σε ποιό νησί βρίσκεσαι ;
Ασφάλειες όπως σου έβαλα φωτογραφία από το δικό μου θα πρέπει να έχει κάπου κοντά στην μπαταρία κανονικά ή τέλος πάντων, στο καλώδιο ρεύματος κάπου που φεύγει από την μπαταρία προς τον ενισχυτή.

Λέσβο...η μπαταρία είναι στο πορπαγκαζ...για να τη δω τώρα πρέπει να βγάλω ρεζέρβα...κάτι άλλα πράγματα που έχω από κάτω...θα δω άλλη φορά...και το sub τωρα καθεται μονιμα εκει...

Για να βγουν τα watt του ηχοσυστήματος απο τη χαμηλή τάση της μπαταρίας το αμπεραζ γίνεται πολύ μεγαλο. Εξ ου και τα γαϊδούρια καλώδια. Να μην το αμελησεις.

Μεγάλος μπελάς όλα αυτά...καλύτερα να έβαζα το ηχοσύστημα που είχε από το εργοστάσιο Harman Kordon με 1000 ευρώ και με πολλά ηχεία και ενισχυτή και να έβαζα ένα καλο sub και τελείωσε η δουλειά...

Απο την εμπειρία μου με 2 αυτοκίνητα και με καλό (υποτίθεται) εγκαταστατη και ακριβά συστηματα, τείνω να συμφωνήσω μαζί σου δυστυχώς....