Subwoofer για ELAC solano

paulmarinis

Supreme Member
7 September 2007
4,735
επειδη βλεπω το θεμα ειναι επικαιρο πριν λιγο πηρα τα τα ελακ 283.2 και σκεφτομαι μετα το καλοκαιρι να παω για κανενα subwoofer.
επειδη ειμαι λιγο ασχετος , εχω εναν προ και τελικο DIY του PASS που δεν εχουν εξοδους για sub , πως μπορω να συνδεσω το sub?και ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να συνδεσω ενα sub στο δικο μου συστημα?
στα SVS που εχουν κατι line IN/Line out μπορει να γινει η συνδεση οπως στην εικονα?
ο χωρος ειναι 20-25 τετραγωνικα, και θα προτιμουσα ενα sub για αρχη, ειμαι παντρεμενος:)

Attachments

• svs_connection.jpg
    svs_connection.jpg
    111 KB · Views: 17
Το συγκεκριμένο έχει αντικατασταθεί από το 1000 pro το οποίο σημαίνει ότι δεν έχει έξοδο hi-pass για να στείλεις στον τελικό κι από κει στα ηχεία. Είναι κυρίως για daisy chain. Το εικόνιζόμενο έχει έξοδο hi-pass καρφωτή στα 80Hz.

Ψάχνεις να βρεις subwoofer που να έχει έξοδο hi-pass κατά προτίμηση ρυθμιζόμενη σε συχνότητα.

Οποτε τα svs προ δεν μου κανουν αν θελω να τα συνδεσω ετσι?
καποιες επιλογες με την εξοδο hipass στις τιμες του sb1000/sb2000 pro?

KEF KC62

Line Output High Pass Filter
40Hz – 120Hz, Bypass

Κοίταξα διάφορα, αλλά μόνο αυτό βρήκα. Βέβαια πιο ακριβό, αλλά νομίζω ότι και λόγω μεγέθους είναι ό,τι πρέπει.

• Like
Reactions: paulmarinis
άλλη λύση είναι να επιλέξεις κάποιο sub με high level input και να αφήσεις το ηχείο να παίξει χωρίς να το κόβεις.
Ούτως ή άλλως μικρό ηχείο βάσης είναι, δε θα σου δημιουργήσει πρόβλημα στο σετάρισμα.
Πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος?

Το high level ειναι αυτα που ειναι σαν εισοδοι ηχειου?
Γενικα ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να μπει ενα sub?
Ο χωρος ειναι περιπου 25 μ2

Το high level ειναι αυτα που ειναι σαν εισοδοι ηχειου?

Ta high level παίρνουν σήμα από εξόδους ηχείων ενισχυτή και στη συνέχεια εσωτερικά περνάνε το σήμα από έναν διαιρέτη τάσης ο οποίος είναι σαν να μετατρέπει το σήμα σε επίπεδο Line και στη συνέχεια αυτό το σήμα ενισχύεται από τον ενισχυτή του sub.
Κοινώς είναι για όσους δεν έχουν κάποια έξοδο προενίσχυσης στο σύστημά τους ή δεύτερη έξοδο προενίσχυσης.

Αν υπάρχει έξοδος προενίσχυσης στο σύστημά σου, τότε είναι καλύτερα να προτιμήσεις αυτή και όχι τη High level. Κι ας διαφωνεί η... REL. :p

• Like
Reactions: billpeppas