subwoofer σε μουσική

andreas_a

Senior Member
24 November 2009
413
Αθήνα
θέλω μια μικρή βοήθεια από τους συμφορουμίτες...

Όταν αναπαράγω ταινία από το home cinema σε λειτουργία truehd & dtshd ma το sub λειτουργεί κανονικά.

Όταν βάζω μουσική σε λειτουργία 5ch stereo το sub δεν λειτουργει.

Ποία ρύθμίση δεν έχω κάνει σωστα ή τι πρέπει να αλλάξω για να μου παίξει σε μουσική???

ο ενισχυτής είναι denon 1910.

Eχει γίνει ισσοστάθμιση με audyssey.

Θα πας στο menu του denon και στην κατηγορια manual setup στο subwoofer θα βαλεις LFE+Main και θα παιξει κανονικα και το sub!

Πρωτα απο ολα το λες μονος σου. 5 channel stereo. Οχι 5.1 . Απο εκει και περα συγνωμη αλλα ειναι εντελως λαθος τροπος ακροασης μουσικης. Stereo = 2 καναλια μονο. Oχι 3,4 ή 5 καναλια.

Προσωπικά εγώ όταν βάζω Extended Stereo το κάνω για καλύτερο room fill όταν χρειάζεται και όχι πολυκάναλο ήχο,γι'αυτό πιστεύω ότι κάποιος λόγος θα υπάρχει που το κάνει.
Extended Stereo όμως,γιατί το ProLogic την καταστρέφει την μουσική.

Last edited:
ενταξει βρε παιδια μη βαράτε....

και γω δεν ειμαι υπερ του sub στη μουσική απλά ήθελα να κάνω μια δικιμή και δεν ήξερα πώς γινόταν.

όσο για το 5ch stereo το κάνω γιατί καλύπτεται πολύ καλύτερα ο χώρος μου, καθώς και μεγάλος γαρ.

σας ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις.

φίλε Johnson δεν χρησιμοποιώ pro logic λειτουργεία γιατί όπως λές κι εσύ και το πιστεύω κι εγώ καταστρέφει τη μουσική.

το 5ch stereo μου παίζει το ίδιο από όλα τα κανάλια.

mr. rebelos έχετε απόλυτο δίκιο 5ch και όχι 5.1ch stereo.

δεν το είχα προσέξει.

όσο ζω μαθαίνω.

συμφωνώ απόλυτα mr. rebelos για τα δυο κανάλια της μουσικής αλλά δεν διαθέτω τα μηχανηματα ούτε τα ηχεία που αρμόζουν για να καλυφθεί ένας χώρος 55τ.μ. μόνο σαλόνι χώρια την κουζίνα άλλα 25 τμ περίπου με μόνο δυο κανάλια.

απλά συμβιβάζομαι προς το παρών περιμένοντας τις καλύτερες μέρες.

Last edited:
με ολο το θαρρος γουστα ειναι αυτα πχ εμενα μου ερεσει να βοηθαω λιγο τα ηχειακια μου με το sub για να ακουω λιγο καλυτερα την μποτα απο τα drums βεβαια χωρις υπερβολες.Τωρα αν εχεις ηχεια 50.000 και καλα σεταρισμενα δεν νομιζω οτι χρειαζετε