Subwoofer vs 16 μηνών αγοράκι;

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
10,003
Αθηνα
Χτες βρηκα μεσα στο subwoofer μου 2 μπαταριες ΑΑ, 2 στρατιωτακια κ 1 μικρο μπαλακι :2thumb22sup:

Ηθελα να ρωτησω, ποιος ειναι ο ενδεδειγμενος τροπος να προστατευσω/καλυψω την τρυπα του subwoofer? Αν το γυρισω απλα 180μοιρες, ωστε να βλεπει τοιχο, θα εχω πτωση της ποιοτητας ηχου (μιας κ αυτη μου φαινεται ως η πιο απλη λυση)? Ειναι καλυτερα να καλυψω την τρυπα του με καποιο υλικο? Αν ναι, τι?

Ευχαριστω πολυ!

Απάντηση: Subwoofer vs 16μηνων αγορακι;

Σου μιλαει ο ειδικος (το περασα με τα τεσσερα παιδακια μου και ξερω πολυ καλα τι περνας) Βαζεις μια σιτα απο αυτην που βαζουμε στα παραθυρα για τα κουνουπια στη τρυπα . Κοβεις ενα κομματι τετραγωνο και το κολλας στο σημειο της τρυπας με τεσσερα κομματια μονωτικης ταινιας ενα για καθε πλευρα .

Re: Subwoofer vs 16μηνων αγορακι;

Ειχα διαβασει καπου οτι επειδη τα sub βγαζουν χαμηλης συχνοτητας ηχους δεν εχει τοσο σημασια που θα τα τοποθετησεις, επειδη τα κυμματα χαμηλης εντασης δεν ειναι τοσο "κατευθυντικα" (δεν ειναι σωστη η λεξη, αλλα νομιζω καταλαβαινετε τι εννοω). Θα πειραζε πολυ αν κανω αυτο που ειπα στο #1 κ του αλλαξω προς τα που κοιταζει;

Ειχα διαβασει καπου οτι επειδη τα sub βγαζουν χαμηλης συχνοτητας ηχους δεν εχει τοσο σημασια που θα τα τοποθετησεις, επειδη τα κυμματα χαμηλης εντασης δεν ειναι τοσο "κατευθυντικα" (δεν ειναι σωστη η λεξη, αλλα νομιζω καταλαβαινετε τι εννοω). Θα πειραζε πολυ αν κανω αυτο που ειπα στο #1 κ του αλλαξω προς τα που κοιταζει;

Δεν θα έχεις πρόβλημα με την κατευθυντικότητα αλλά ίσως έχεις δυο άλλα θέματα:

1) Θα φορτίζει διαφορετικά τον χώρο, οπότε μπορεί να παίζει καλύτερα, μπορεί και χειρότερα.
2) Θα πρέπει να κρατήσεις μια απόσταση από τον τοίχο ώστε να μπορεί να μετακινείται ο αέρας ελεύθερα (αν μιλάμε για μικρό / μικρομεσαίο sub (έως 10") θα έλεγα τουλάχιστον 15 εκατοστά).

'η απλα περιμενεις να μεγαλωσουν λιγο τα παιδια οπως εκανα εγω. το ανοιξα καποια στιγμη και εβγαλα απο μεσα διαφορα playmobil, τωρα ποια δεν εχω προβλημα ακομα και τα ηχεια χωρις σιτες εχω (τα παιδια μου ειναι τωρα 3,5 και 5)

Εχω περιθωριο καπου μισο μετρο οποτε μαλλον δεν υπαρχει μεγαλο προβλημα. Τωρα δεν με πολυνοιαζει γιατι το Home cinema (ο θεος να το κανει) ειναι ενα παναρχαιο creative dtt1500 με τρυπουλα το πολυ 10 ποντους. Απλα επειδη εχω παραγγειλει το Pioneer bcs 222 θελω να αποφυγω γινει ο καινουριος sub, οχυρο του Ρουπελ :)