Subwoofer

xristos636

New member
28 March 2013
74
Καλησπέρα στην παρέα

Αρχικά να πω ότι επειδή δεν μπορούσα να βρω παρόμοια θέματα αποφάσισα να βάλω εδώ το θέμα μου, αν το έβαλα σε λάθος ενότητα συγνώμη αν μπορεί κάποιος mod να το μετακινήσει.

Ας περάσω στο θέμα, ενδιαφέρομαι για αγορά subwoofer για χώρο 55 τ.μ.-60 τ.μ.. Το σύστημα που διαθέτω είναι δύο ηχεία Energy cf-30 και έναν ενισχυτή Yamaha Htr-4065. Τι προτείνετε για ένα τέτοιο σύστυμα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Χρήστος

Καλησπέρα

Πάντως σίγουρα όχι κάτι πολύ ακριβό, 200-300 ευρό καλά δεν είναι;

Δεν νομίζω ότι με 300 ευρώ θα ¨κουνήσεις¨ έναν χώρο 60 τ.μ. Χρειάζεσαι τουλάχιστον ένα 12´ με 300 watt ενισχυτή.

Δεν νομίζω ότι με 300 ευρώ θα ¨κουνήσεις¨ έναν χώρο 60 τ.μ. Χρειάζεσαι τουλάχιστον ένα 12´ με 300 watt ενισχυτή.

Είμαι ανοικτός στο να προτείνεις κάτι να καταλάνω στο που κυμαίνονται οι τιμές. Όταν εννοείς με 300 watt ενισχυτή τι εννοείς ότι δεν κάνει ο δικός μου;

+1

Για τόσα τετραγωνικά χώρο θέλεις >=12" και οσο πιο ισχυρό τόσο το καλύτερο. Αυτό σημαίνει οτι για να πάρεις κάτι το οποίο ταιριάζει ιδανικά στο χώρο σου το κόστος ανεβαίνει. Αν δεν είσαι διατεθειμένος να αυξήσεις τον προϋπολογισμό σου είτε μπορείς να ψάξεις κάποιο μεταχειρισμένο αλλιώς παίρνεις κάποιο καινούριο οικονομικό με τους όποιους συμβιβασμούς. Εγω θα σου πρότεινα το Velodyne CHT-12Q αλλά έχει γύρω στα εφτά κατοστάρικα (το 15 ακόμα καλύτερα αλλά είναι ακόμα πιο ακριβό), για τα χρήματα που διαθέτεις δεν το έχω ψάξει οπότε δε μπορώ να σου προτείνω κάτι, ίσως κάποιος άλλος φίλος να έχει άποψη. Πάντως το sub στο home cinema μαζί με το κεντρικό είναι το άλφα και το ωμέγα οπότε ακόμα και αν το κόστος κτήσης του δεν είναι ανάλογο του κόστους των υπολοίπων ηχείων για μένα αξίζει η υπέρβαση για την αγορά ενός καλού sub.

συμφωνω και εγω με τα παιδια οτι ειναι πολυ μεγαλης σημασιας το σαμπ.πιστευω ομως πως με το jbl θα εισαι μια χαρα για κατι οικονομικο και δυνατο...
επισης ακουσα και αυτο και εντυπωσιαστηκα...
https://www.skroutz.gr/s/348249/Jamo-Sub-550.html

Έχω το προηγούμενο μοντέλο από το 12ιντσο JBL που παρέθεσα. Δεν το έχω δοκιμάσει σε 60τμ. χώρο αλλά το έχω δοκιμάσει σε περίπου 40τμ. και δύσκολο χώρο, ψηλοτάβανο μέχρι τα 4+ μέτρα και με πλακάκι στο πάτωμα. Ακόμα και έτσι όμως γκρέμιζε τοίχους! Δεν νομίζω να σου είναι ανεπαρκές στον χώρο σου.

Έχω το προηγούμενο μοντέλο από το 12ιντσο JBL που παρέθεσα. Δεν το έχω δοκιμάσει σε 60τμ. χώρο αλλά το έχω δοκιμάσει σε περίπου 40τμ. και δύσκολο χώρο, ψηλοτάβανο μέχρι τα 4+ μέτρα και με πλακάκι στο πάτωμα. Ακόμα και έτσι όμως γκρέμιζε τοίχους! Δεν νομίζω να σου είναι ανεπαρκές στον χώρο σου.

Και εμένα κάπως έτσι είναι ο χώρος μου,4+ μέτρα ύψος και πλακάκι κάτω.Είναι ορθογώνιο παραλληλόγραμο με γωνίες σε μερικά σημεία.

Ευχαριστώ τα παιδία που απάντησαν και με βοήθησαν τόσο πολύ, θα μαζέψω κανένα φράνγκο ακόμη και θα πάρω κάτι καλό και ποιοτηκό.

Καλησπέρα

Λοιπόν τελικά είχα αποφασίσει να αγοράσω το jbl, το παρήγγειλα αφου μου είπαν ότι θα κάνει ένα μήνα λέω οκ θα περιμένω περνάει ένας μήνας και τελικά μου λέει ότι θα αργήσει και άλλο. Φυσικά ακύρωσα την παραγγελία και είπα οκ τι να κάνουμε δεν πειράζει πάμε στο jamo. Μου είπαν ότι και αυτο ένα μήνα θα κάνει και δυστυχως το συγκεκριμένο δεν το βρήκα σε άλλο κατάστημα. Και τώρα δεν ξέρω τι να προτίμησω. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο μήπως;

Καλησπέρα

Πρωτείνεις δηλαδή να συμπληρώσω πρώτα όλο το σύστημα και τελευταίο το woofer;

Μετα το μεγάλο χ που έφαγα ψήθηκα για τα υπόλοιπα. Δεν βρήκα τα συγκεκριμένα όμως βρήκα τα cb-10 και το προηγούμενο απο το cc-10, το c-c100. Τι λέτε;