Subwoofers: Επιλογή μεταξύ 3 μοντέλων (ή περισσότερων?)

Απάντηση: Re: Subwoofers: Επιλογή μεταξύ 3 μοντέλων (ή περισσότερων?)

Καλα THX Certified σε μπασο....Βλακιες Marketing ειναι αυτες,ακομα και THX Certified interconnects εχουν βγαλει.Αυτα τι κανουν δηλαδη?Μονο στους αποκωδικοποιητες η ταμπελα αυτη εχει νοημα ειναι η γνωμη μου
+ 100
ασε που θεωρω τους 80 κυκλους πολύ

Να ρωτήσω βρε παιδιά που μπορώ να ακούσω τα Crystal Audio THX? Αντιπρόσωπος μαγαζί και κανένα τηλεφωνάκι?
Επίσης κάποιος φίλος που τα έχει ακούσει τι λέει? Ποιά θα είναι πχ η διαφορά που θα κάνει το THX certification σε σχέση με τα άλλα δύο (γιά ταινίες)? Επίσης από μουσική τα πάνε καλά η ντάπα ντούπα? Αν και γιά αρχή θατα χρησιμοποιώ γιά ταινίες, αλλά ..τρώγοντας έρχεται η όρεξη πάντα.

Η Crystal Audio είναι στα βριλήσσια, στην Πλατεία Ελευθερίας, ΑΙΑΝΤΟΣ 3Α, 2106134767. Μιας και μένεις στα Β.Π., ίσως σε βολεύει να πας σε αυτούς να το ακούσεις. Εγώ έτσι είχα κάνει για κάτι ηχεία που ήθελα.

αν ήταν 5χ5χ5 θα με είχαν πιάσει τα κλάματα! :bigcry:

Όχι εσένα αλλά τον Αργύρη!

Λοιπόν Αργύρη, ότι και να πάρεις ετοιμάσου για μπουμπουνίσματα γιατί ο χώρος σου δεν είναι ότι καλύτερο.

Αν ρωτήσει κανείς 10 κατόχους σαμπ να πούνε την γνώμη τους οι 9 θα απαντήσουν ότι αρχικά ενθουσιάστηκαν με τα πολλά μπάσα κλπ αλλά οι 8 θα σου πούνε τελικά ότι τα σαμπ δεν κάνουν για μουσική.

Η αλήθεια είναι ότι βάζοντας ένα σαμπ σε έναν χώρο ακούμε κυρίως τον χώρο και πολύ λιγότερο το σαμπ. Οι χαμηλές συχνότητες είναι οι πιο δύστροπες από όλες.

Χωρίς ισοστάθμιση και διόρθωση λίγα πράγματα γίνονται. Και αυτή μάλλον θα είναι η τάση για το μέλλον. Ήδη πολλά ακριβά σαμπ αρχίζουν να ενσωματώνουν τέτοιες δυνατότητες. Ήδη στην αγορά υπάρχουν και συσκευές αυτόνομες που κάνουν αυτή την δουλειά, ακριβές φυσικά.

Μία συσκευή που, παρεμπιπτόντως, κάνει και αυτή την δουλειά με τον καλύτερο μάλιστα τρόπο, και είναι και πολύ προσιτή, είναι το DEQ2496 της Behringer. Έχει κανείς στην διάθεσή του 10 παραμετρικούς eq 3 δυναμικούς eq τον γραφικό eq 30 περιοχών feedback destroyer κα... Τι στην ευχή, φτάνουν και περισσεύουν ακόμα και για τον πιο δύστροπο χώρο.

Αν συνδυαστεί με ένα φτηνό αλλά αξιοπρεπέστατο και αρκούντως δυνατό σαμπ όπως το 12" KODA GW212 θα κάνει έναν συνδυασμό αχτύπητο από κάθε σαμπ ανεξάρτητα τιμής, εκτός ελάχιστων πολύ ακριβών εξαιρέσεων που ήδη ενσωματώνουν συστήματα διόρθωσης.

Αυτό έχω κάνει εγώ με αρχικά ένα KODA και τώρα με δύο και γίνεται "το έλα να δείς" χωρίς μπουμπουνίσματα, ουρές, αργό μπάσο και όλα αυτά τα εγγενή προβλήματα που βασανίζουν τα συστήματα με σαμπ.

Σκεφτήτε ότι κάποια συχνότητα χρειάστηκε να κατέβει έως και -25db. Πως αλλιώς να λυθούν τέτοια προβλήματα; Όταν όμως λυθούν.......

Και το κόστος είναι 189 + 300 = 489 εουρα!

Το μειονέκτημα είναι ότι η ρύθμιση δεν γίνεται αυτόματα αλλά θέλει ψάξιμο διαβασματάκι και κάποια δουλειά μέχρι να έρθει.

Δεν κάνει δηλαδή για όσους θέλουν κάτι plug n play ή για όσους δεν έχουν κάποιες βασικές γνώσεις.

ΥΓ
Αργύρη
Αν το θέλεις μόνο για ταινίες πάρε πάλι το Koda σκέτο. Στις ταινίες όλα καλά παίζουν εκτός αυτού το koda παίζει παντού καλά.

Last edited:
Καλησπέρα και σε ευχαριστώ γιά τις πληροφορίες. Αν κατάλαβα καλά (και διόρθωσε με αν όχι), o ισοσταθμιστής χρειάζεται αν σκοπεύει κανείς να χρησιμοποιήσεις το sub σε δικάναλο πρόγραμμά μουσικής. Αν σκοπεύει μόνο σε HT, τότε παίρνει sub σκέτο χωρίς να χρειάζεται η ύπαρξη ισοσταθμιστή. Κατάλαβα καλά;

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ γιά τις πληροφορίες. Αν κατάλαβα καλά (και διόρθωσε με αν όχι), o ισοσταθμιστής χρειάζεται αν σκοπεύει κανείς να χρησιμοποιήσεις το sub σε δικάναλο πρόγραμμά μουσικής. Αν σκοπεύει μόνο σε HT, τότε παίρνει sub σκέτο χωρίς να χρειάζεται η ύπαρξη ισοσταθμιστή. Κατάλαβα καλά;

Να σου πω Αργύρη.

Αν έχεις ισοσταθμιστή είναι πολύ καλύτερα σε όλες τις περιπτώσεις. Φυσικά στην μουσική είναι απόλυτα αναγκαίος.

Αλλά και στο σινεμα θα πάρεις μεγάλη ακρίβεια και ευκρίνεια στα εφε και όχι απλά μπουμπουνητά.

Στην περίπτωσή σου, που έχεις LFΕ κανάλι, μπορείς να παρεμβάλεις τον ισοσταθμιστή μεταξύ εξόδου LFE και σαμπ για σινεμά και μουσική.

Αλλά σε κάθε περίπτωση προτείνω τα KODA που τα θεωρώ απόλυτα τίμια και τελικά απολύτως ισάξια με τα παραπάνω σαμπ. Και παίρνεις άνετα δύο με τα χρήματα που διαθέτεις.

Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση 8" σαμπ να παίξει καλύτερα από 12". Εκτός και αν μιλάμε για hi end σαμπ που θα κάνει όχι 400 αλλά 4000 ευρά.
Πόσο μάλλον 2 Χ 12" που απλά θα διεγείρονται χαλαρά και χωρίς παραμορφώσεις και θα σου δίνουν απίστευτες στάθμες. Εξάλλου με δύο σαμπ θα έχεις λιγότερους συντονισμούς και μπουμαρίσματα από ότι με ένα.

Η συζήτηση με τα σαμπ είναι μεγάλη αλλά χονδρικά ...αυτά!
-bye-

Re: Απάντηση: Subwoofers: Επιλογή μεταξύ 3 μοντέλων (ή περισσότερων?)

Καλησπέρα παιδιά. Οι διαστάσεις του χώρου μου τελικά ήταν λάθος. Οι σωστές διαστάσεις είναι: 5mX5m και 2,2m ύψος.

Οι διαστάσεις αυτές, κατ´αρχήν σημαίνουν ανελέητο μπουμάρισμα στα 34 Hz, 68 Hz, 102 Hz, κτλ. Αυτό συνεπάγεται την αποφυγή χρήσης σοβαρού subwoofer. Ένας τέτοιων διαστάσεων χώρος έχει έντονους αξονικούς ρυθμούς (axial modes), που είναι ότι χειρότερο. :FSGSFGS4:

Last edited:
Που μπορώ να βρώ το DEQ2496 της Behringer εδώ στην Ελλάδα? Γιά κάποιον newbie με τους ισοσταθμιστές (σαν εμένα δηλαδή) το manual που τον συνοδεύει θα είναι αρκετό ή θέλω περισσότερο διάβασμα?
Σας ευχαριστώ όλους παιδιά

Απάντηση: Re: Απάντηση: Subwoofers: Επιλογή μεταξύ 3 μοντέλων (ή περισσότερων?)

Οι διαστάσεις αυτές, κατ´αρχήν σημαίνουν ανελέητο μπουμάρισμα στα 34 Hz, 68 Hz, 102 Hz, κτλ. Αυτό συνεπάγεται την αποφυγή χρήσης σοβαρού subwoofer. Ένας τέτοιων διαστάσεων χώρος έχει έντονους αξονικούς ρυθμούς (axial modes), που είναι ότι χειρότερο. :FSGSFGS4:

Μμμμ το περίμενα αυτό όταν μέτρησα και είδα ότι ο χώρος είναι τετράγωνος ακριβώς. Βλέποντας και κάνοντας δεν γίνεται αλλιώς...

Επίσης που θα μπορούσα να δώ ακούσω το Koda GW-212?

:flipout:
Αυτό είναι πολύ αστείο με το συμπάθιο!

Όπου και να το ακούσεις βρε Αργύρη δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που θα ακούσεις στον χώρο σου. Αυτό ισχύει για όλα τα σαμπ. Αλλά παίζει καλά, στο λέω εγώ! Με την έννοια ότι σίγουρα δεν παίζει χειρότερα από τα άλλα που έχεις στο μυαλό σου, απεναντίας παίζει καλά ξαναλέω! Και με την έννοια πως ότι σαμπ και να βάλεις στον χώρο σου δεν θα παίξει και πολύ καλά όπως λέει παραπάνω και ο φίλος "acoustics". Δεν θα φταίει το σαμπ για αυτό που θα ακούς δηλαδή. Και αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές....

Το Κοντα εγώ το αγόρασα από εδώ και μου το έστειλαν στο σπίτι μου:
http://www.shop21.gr/category/category.hel.asp?deid=1634.
Παίζει και το μικρό μοντέλο SW10A με τιμή ξεφτίλα και μπορείς άνετα να πάρεις δύο. Κάτι που το προτείνω ανεπιφύλαχτα! Πέρνα από εκεί καμιά βόλτα μπας και μπορέσεις και τα δείς ή ακούσεις. Ο εισαγωγέας είναι η TELE
http://www.tele.gr/html/90.HTM Κάνε μία αναζήτηση στο δίκτυο όλο και κάτι θα βρείς.

Σχετικά με το DEQ τώρα μπορείς να το αγοράσεις από τον Στόλλα που είναι ο εισαγωγέας ή από κάποιο μαγαζί που πουλάει επαγγελματικά. Μάλλον όμως συμφέρει από εδώ: http://www.thomann.de/gb/behringer_deq2496_ultracurve_pro.htm
και σου το στέλνουν κι αυτό στην πόρτα σου χωρίς έξοδα μεταφορικών αρκεί να είναι η παραγγελία 300 ευρά. Άρα πάρε και κατιτίς ακόμα πχ ένα βυσματάκι. Έτσι κι αλλιώς θα χρειαστείς καλώδια - βύσματα για να το συνδέσεις.

Το μανιουαλ είναι αρκετό για αρχή αλλά απευθύνεται σε επαγγελματίες που ήδη ξέρουν οπότε..... δεν ξέρω που βρίσκεσαι γενικά από στοιχειώδεις γνώσεις υποδομής. Αν έχεις όμως μεράκι θα μάθεις και θα σου αρέσει. Κι εμείς αν μπορούμε από εδώ...

Δεν θα ήθελα να δοθεί η εντύπωση ότι κάνω προμόσιον μηχανημάτων. Απλά περιγράφω τις λύσεις που χρησιμοποιώ κι εγώ. Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες καλές λύσεις που όμως δεν έχω υπόψη μου.

Ηθελα και εγω καποια στιγμη να παρω sub αλλα τα 2 ηχεια 8Ω βγαζουν τοσο μπασο που θα μου ηταν αχρηστο το sub