Super-Φακοι led, 2000+ lumens!!

Εννοώ προς το τέλος του thread που κάποιος αναφέρει ότι του δούλεψε για λίγο και μετά πάπαλα. Πάντως ευτυχώς έχουν παραγγείλει πολλοί και έτσι θα έχουμε μια σφαιρική εικόνα

@No fear δεν είναι μόνο o driver (που φαίνεται ότι σε όλους είναι ίδιος) αλλά και η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούν στους κλώνους. Of topic μήπως σε ξέρω και από άλλο φόρουμ bb.gr?

Last edited:
Tελικά παρήγκειλα αυτόν διότι τα μέχρι τώρα reports από fasttech λένε για όχι καλής ποιότητας "πράμα". Άντε Χιώτη να έχουμε διαφορετικά batches να συγκρίνουμε :)

Σε αυτη την κατηγορια των τσιπικων φακων, μικρη διαφορα κανει ποιον κλωνο θα αγορασεις.

Επειδη εχω μερικους, θα συμβουλευα να αγοραζετε τον φτηνοτερο διοτι ειλικρινα πιστευω οτι αργα η γρηγορα (μαλλον γρηγορα) θα παραδωσουν το πνευμα τους με τον ενα τροπο ειτε τον αλλο.

Αν δηλαδη πιασεις τον Rook και τον συγκρινεις με κανενα παρομοιο αλλη κατηγοριας, πχ. olight S35, Sunwayman M40a, Nitecore EA4, η διαφορα στην ποιοτητα (αλλα και στην αξιοπιστια προφανως) ειναι μερα με τη νυχτα..

Παντως για την πλακα ειναι μια χαρα.

Αξίζει όμως να δώσει κανείς 300 Ευρώ για φακό ή λόγω ταχείας εξέλιξης των LED αργά η γρήγορα θα είναι πίσω? Εγώ σκεφτόμουν να πάρω καλές μπαταρίες 18650, (καλό ψηφιακό φορτιστή έχω) και φακό με 50-60 ευρώ max μιας και στην ουσία για να παίζω τον θέλω. Ο SRK από την Fastech φαίνεται ότι έχει το μασιφ μεταλλικό δαχτυλίδι ενώ ο άλλος το επινικελωμένο το πλαστικό. Μπορεί και να κάνω λάθος.

Επίσης μια απορία, έχει διαφορά στην φωτεινότητα το Warm White από το ψυχρό?

Οπως ειπα και παραπανω, o SRK/Fandyfire για την πλακα, και ισως κατι παραπανω, ειναι μια χαρα φακοι. Για τα δακτυλιδια, και τα δυο ειναι Stainless Steel, μπορει διαφορετικα μιγματα ατσαλιου.

Τα 300 ευρω ειναι παρα πολλα για οποιονδηποτε φακο, εκτος αν εισαι του χωρου, η τρελλαμενος γκατζετακιας η τον χρειαζεσαι για συγκεκριμενο λογο.

Πιστευω οτι ενας φακος σαν τον Νιtecore EA4, EC25 που δινουν γυρω στα 800 λουμενς, γυρω στα $50-60, ειναι υπερ-αρκετοι για καθε περιπτωση που χρειαζεσαι πολυ φως.

Επισης πιστευω οτι οπου και να πανε τα λεντ και η ισχυς τους, τα 1000 λουμενς θα ειναι παντα 1000 λουμενς. Αν σου αρκουν σημερα αυτα τα λουμενς δεν θα χρειαζεται να κανεις αναβαθμιση ποτε.

Το ζεστο φως ειναι σαν αυτο που παραγουν οι κοινοι λαμπτηρες, καπως κιτρινωπο. Το ψυχρο ειναι πιο..ασπρο. Το ζεστο αποδιδει τα χρωματα πιο σωστα απο το ψυχρο. Το ψυχρο δινει επισης την αισθηση του ´καθαροτερου'/'φωτεινοτερου'.

Μ'έπεισες SRK/Fandyfire ψυχρό και καλές μπαταρίες. Θα το κοιτάξω λίγο για τις μπαταρίες και θα γράψω που κατέληξα και γιατί.

Πάντως εδώ είναι μια χαρά αυτός ο Ultrafire C8 που έχω (λέει 1300 Lumens και καλά) οπότε φαντάζομαι οι SRK/Fandyfire θα είναι ακόμα πιο δυνατοί.

Eγω παντως θα παρω εναν τυπου Νιtecore EA4 και τελος... πιστευω οτι ειμαι υπερκαλυμενος σε ολα...αν παρω κατι ακομα θα ναι ισως αν βρω κανεναν σουπερ flood για πολυ φως κοντα, μεχρι 20-30μετρα ας πουμε..
Περι τιμων, θεωρω οτι 150+ πανω ευρω ειναι φοβερη υπερβολη εκτος και αν συντρεχει πολυ συγκεκριμενη αναγκη... μιλαμε για φακο να βρασω..τι τεχνολογια εχει πανω που δικαιολογει τετοια τρελη τιμη??εκτος του led, σιγα τα εξωτικα υλικα...

Μ'έπεισες SRK/Fandyfire ψυχρό και καλές μπαταρίες. Θα το κοιτάξω λίγο για τις μπαταρίες και θα γράψω που κατέληξα και γιατί.

Πάντως εδώ είναι μια χαρά αυτός ο Ultrafire C8 που έχω (λέει 1300 Lumens και καλά) οπότε φαντάζομαι οι SRK/Fandyfire θα είναι ακόμα πιο δυνατοί.

Καλύτερα fandy πάρε αν ψωνίσεις από fasttech γιατί οι srk δείχνουν κακές αντιγραφές http://budgetlightforum.com/node/18677?page=1

Αυτες οι ερωτησεις δεν εχουν απαντηθει και δεν θα απαντηθουν ποτε επαρκως...!!! Βλεπεις τι γινεται στα αγγλοφωνα φορουμ...

Aπ'οπου και να παρεις, οποιον και να παρεις απο αυτους τους φακους, σαν κοπια θα μοιαζει καποιου αλλου, ακομα και original να ειναι. Ειναι β ποιοτητας φακοι, οι τυπου 'skyray', και οι λεγομενες κοπιες και οι 'original'.

Οποτε καλυτερα να παρεις οτι πιο φτηνο υπαρχει. Δεν βρισκεις ακρη απο τις συζητησεις. Εγω οπως εχω πει, πηρα τον fandyfire 1800/2000 lumens και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Το ιδιο με τον fandyfire Rook.

Μη πετας τα λεφτα σου τσαμπα και μη δινεις πανω απο 30-35 ευρω σε δευτεραντζες που ταζουν 2500 λουμενς οταν απο 40 ευρω και πανω παιρνεις πρωτης ποιοτητας, δυνατο και επωνυμο πραμα.

Ρε που έμπλεξα (χαχα)! Με το ψάξιμο εννοώ, ξέρεις είπα έτσι για πλάκα να πάρω ένα φακό και ψιλοκόλλησα! Δηλαδή απ'ότι καταλαβαίνω ο Fandy είναι στην ουσία ο SKR και ο καθένας γράφει ότι Lumens του αρέσουν.

Βέβαια στο DX βλέπω τον Fandy με 3000 Lumens! LOL.

Με "το δυνατό κι επώνυμο πράμα" εννοείς τον Fandy? Υπάρχε κάποια καλύτερη έκδοση αυτών των φακώ κι ας είναι λίγο ακριβότερη μέχρι $100 ή δεν αξίζει τον κόπο. Με άλλα λόγια εσείς η πιο ψαγμένοι για δυνατό φακό πιον και από που θα αγοράζατε με budget μέχρι $100? (Σας έχω ζαλίσει τώρ το ξέρω αλλά μ'έχει πιάσει μια ανυπομονησία για δυνατό φακό! χαχα).

Ναι η αληθεια ειναι πως εμπλεξες οπως οι περισσοτεροι απο μας που καπως ετσι αρχισαν, αλλα ειναι ομορφο μπλεξιμο :))

Ο fandy/skyray/***fire κλπ δεν ειναι επωνυμες (δηλαδη αξιοπιστες/ποιοτικες) μαρκες, τουλαχιστον η συντριπτικη πλειοψηφια των μοντελων τους. Υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα και αυτες εχουν ορια στην ποιοτητα και αξιοπιστια.

Με τιποτα δεν αξιζει να πεταξεις εκατο ευρω για 'καλυτερη' εκδοση αυτων των φακων. Παρε τον Fandyfire των 2000 lumens η τον φτηνο SKR των 2500(?) που ειναι γυρω στα $40 για να καταλαβεις τι γινεται χωρις να ξοδευτεις ασκοπα.

Κατσε, παω στο lidl να αγορασω κατι εργαλεια και μετα θα σου προτεινω για αξιοπιστο φακο μεχρι $100.

Αλλα πες μας γιατι ακριβως τον θες. Για την πλακα, οπως εγω πχ. που εχω αρκετους για το κεφι μου, η και για φακο στο σπιτι γενικοτερα. Εχεις αλλους φακους?

Βασικά τον θέλω για την πλάκα! Φακούς έχω κάτι μπούρδες και μια επαναφορτιζόμενη λάμπα με Lead Acid μπαταρία για διακοπές ρεύματος αλλά για τέτοια περίπτωση έχω και φώτα (μόνιμα) σε διάφορα σημεία στο σπίτι.

Επίσης έχω έναν Ultrafire C8 (1300 Lumens - λέει).

κι εγω ακριβως τα ιδια με τον Jargon!

εχω τον Ultrafire C8 κι ενα Skyray King τον χρυσο.
Επισης ενα Tank 007 E9 νομιζω?

δε θα θελα να δωσω πολλα λεφτα, σ αυτα τα επιπεδα, αλλα να τον παρω απο Ευρωπη...

προτεινετε βρε παιδια κατι..!

Μεχρις στιγμης και απο αυτα που εχω αγορασει ο ιδιος, διοτι δεν μπορουμε να κρινουμε αυτα που δεν εχουμε πιασει στα χερια μας, οι FandyFire ROOK (3χΑΑ λιθιου) και UV-S5 (4x18650) ειναι οτι εχουν δηλωσει στην FastTech.
Κανενα παραπονο για την αγορα των δυο αυτων φακων, για την πλακα μου, οχι τιποτε σοβαροτερο. Περιμενω τον SKY RAY KING Black περισσοτερο για να εχω εμπεριστατωμενη αποψη περι β'κατηγοριας φακων, παρα για την πλακα μου.
Προσωπικα με ενοχλει ενας φακος να εχει 4 μπαταριες 18650. It is too much!! Aν ξανα αγοραζα τσιπικο φακο, θα επαιρνα μονο τον Rook με τις 3χ14500. Φωτεινοτατος, μικρος και φτηνος.

Απο κει και περα, αν ηταν να επαιρνα εναν και μονο φακο, επωνυμο για να με καλυπτει γενικοτερα (εκτος απο EDC) αυτος θα ηταν ο Nitecore EC25 η o P25 (μεγαλυτερος) αλλα με 1χ18650 και 800+ λουμενς. Κοστος $55-$65.
Δευτερευοντως αν δεν θελω λιθιου, θα αγοραζα τον Nitecore ΕΑ4. Ιδια αποδοση με τους προαναφερομενους. Αυτους τους φακους τους θεωρω best value for money, σημερα.

Για 'ακριβο' φακο thrower με πραγματικο βεληνεκες 400+μετρα, δεν θα αγοραζα μεγαλο φακο και ιδιαιτερα με μεγαλη κεφαλη. Ειναι αβολοι μεγαλοι και βαρετοι. Fenix TK70, TK75, Thrunite TN31 και παρομοιοι με πολλες μπαταριες...
Αν αγοραζα σημερα, θα επαιρνα παλι τον διαχρονικο και αξιοπιστο Fenix TK41 (800+ lumens-400+μετρα) αν ηθελα ΑΑ μπαταριες η τον Thrunite Catapult V3 (1000+ lumens- 600μετρα throw), αν ηθελα λιθιου.

Tον Thrunite Catapult δεν θα τον ειχα προσεξει αν δεν μου τον ειχε στειλει για review η εταιρεια. Εγω ειχα ζητησει τον skorpion αλλα μου εστειλαν αυτον! Παιδες το φακουδακι δεν παιζεται.
Πρωτα απ'ολα ειναι μικρος/λεπτος για thrower 600 μετρων, παιρνει 2 18650 και το καλο του ειναι οτι ξεβιδωνεις ενα κομματι και δουλευει με 1χ18650, με μειωμενη φωτεινοτητα ομως, αλλα υπεραρκετη για ολες τις δουλειες.

Τελος για ακριβο φακο flooder, αν και εχω κατασταλαξει οτι δεν μου χρειαζεται τετοιο πραγμα εκτος απο το να κανεις το κεφι σου (οι throwers ειναι πολυ πιο χρησιμοι), δεν μπορω να αποφασισω.
Εχω τον Thrunite TN30 (3000λουμενς), ο οποιος ειναι μικρος σχετικα διοτι παιρνει μονο 3χ18650, αλλα δεν μου αρεσει πολυ το δακτυλιδι.
Νομιζω οτι θα προτιμουσα τον Fenix TK75 αλλα η τιμη του ειναι μεγαλυτερη απο την ορεξη μου να τον αποκτησω.
Αν θα αγοραζα φακο flooder σημερα, μαλλον θα ειχα καταληξει και παλι στον Thrunite ΤΝ30 αν μου κοστιζε γυρω στα 100 ευρω (τοσο μου κοστισε απο ebay). Αν ηθελα κατι πιο οικονομικο σε flooder, τοτε o fandyfire των $40 θα ηταν αρκετος.

Αυτα :))