Super market για ασιατική κουζίνα

Δημήτρης Αντωνόγλου

AVClub Addicted Member
17 June 2006
2,493
Χίος
Γνωρίζει κανείς κάποιο (κατά προτίμηση ελληνικό και online) κατάστημα με υλικά για Κινέζικη ή/και Ινδική μαγειρική που να στέλνει με αντικαταβολή στην επαρχία; Κάτι σαν το http://www.theasiancookshop.co.uk/

Αν όχι γνωρίζετε κάποιο κατάστημα με τέτοια είδη στην Αθήνα;

Δημητρη τετοια μαγαζια ειναι στην περιοχη της Αθηνας και περιφερειακων δρομων....Ευριπιδου κτλ κτλ.

Εχω δει σιγουρα ενα οπως και Αιγυπτιακο σουπερ μαρκετ.......το οποιο αξιζει αρκετα .

Αλλα ειναι παραδοσιακο καταστημα ,ουτε online ουτε τιποτα.

με το καλαθι στο χερι.

Θέλει αρετή και τόλμη για να ψωνίσεις...
Πόσο μάλλον για να φτιάξεις κάτι καλό!
Έχουμε και λέμε λοιπόν!

Καλό super market που βρίσκεις περίεργα πράγματα είναι ο Βασιλόπουλος. Έχει κάπου section με ξένη μαγειρική.
Από εκεί και πέρα, για περίεργα μπαχαρικά (asinamoto, galaghan, κλπ) πας στο κέντρο, στην Ευριπίδου λίγο κάτω από την Αθηνάς σε ένα μαγαζί που λέγεται "Μπαχάρι"...

Κάποια πράγματα τα βρίσκω στο Lidl κατά καιρούς και τα παίρνω για να έχω. Μέχρι και φρέσκο galaghan είχα βρει! :blink:

Ευχαριστώ για τις απάντήσεις. Και εγώ αγοράζω από το Lidl κια στοκάρω όταν έχει τέτοια είδη. Προς το παρόν ξανάκανα μια παραγγελία από το the asian cookshop και φύτεψα και κόλιανδρο. Ξέρει κανείς αν στην Eλλάδα πιάνει να φυτέψω royal thai basil?

Δε μπορώ να βρώ Xiao Hsing Wine (δεν το στέλνουν με mail order γιατί θεωρείται ποτό) και θα πάρω όταν ανέβω Αθήνα.

Tzimisce, εγώ είμαι τύπος που όταν πάω έξω τολμώ να παραγγείλω ότι δεν ξέρω τι είναι και ότι δεν έχω ξαναδοκιμάσει. Επίσης τα ταξίδια μου είναι κατα πρώτο λόγο γαστρονομικά.

Απο μαγειρική εξωτικού φαγητού θεωρώ τον εαυτό μου ημιεπαγγελματία.

Χαίρομαι που έχει το forum και άλλους like minded. Για προτείνετε και κανένα καλό ασιατικό εστιατόριο Αθήνα. Εγώ πηγαίνω στα Altamira, Al Mawal, Far East. Δυστυχώς ξέρω περισσότερα τέτοια στο εξωτερικό παρά εδώ.

στο κεντρο αν πας απο την πειραιως την μενανδρου μεχρι τελος
βρισκεις πολλα
στην γλυφαδα εχει πλαι απο τον Αγιο Κωσταντινο
και στον πειραια πισω απο τον Αγιο Σπυριδωνα για ινδικα
ολσο στο χαλανδρι κοντα στην πλατεια
παντως ο βασιλιας για αγορες ειναι το κεντρο
οριτζιναλ σταφ στρειτ φρομ δε σορς

Re: Απάντηση: Super market για ασιατική κουζίνα

QUOTE=Δημήτρης Αντωνόγλου;637462]Ευχαριστώ για τις απάντήσεις. Και εγώ αγοράζω από το Lidl κια στοκάρω όταν έχει τέτοια είδη. Προς το παρόν ξανάκανα μια παραγγελία από το the asian cookshop και φύτεψα και κόλιανδρο. Ξέρει κανείς αν στην Eλλάδα πιάνει να φυτέψω royal thai basil?

Δε μπορώ να βρώ Xiao Hsing Wine (δεν το στέλνουν με mail order γιατί θεωρείται ποτό) και θα πάρω όταν ανέβω Αθήνα.

Tzimisce, εγώ είμαι τύπος που όταν πάω έξω τολμώ να παραγγείλω ότι δεν ξέρω τι είναι και ότι δεν έχω ξαναδοκιμάσει. Επίσης τα ταξίδια μου είναι κατα πρώτο λόγο γαστρονομικά.

Απο μαγειρική εξωτικού φαγητού θεωρώ τον εαυτό μου ημιεπαγγελματία.

Χαίρομαι που έχει το forum και άλλους like minded. Για προτείνετε και κανένα καλό ασιατικό εστιατόριο Αθήνα. Εγώ πηγαίνω στα Altamira, Al Mawal, Far East. Δυστυχώς ξέρω περισσότερα τέτοια στο εξωτερικό παρά εδώ.[/QUOTE]

Δημήτρη, μπράβο σου είναι καλή επιλογή το Al Mawal, δοκίμασε και τον
[URL="http://www.estiatoria.gr/product.asp?gid=246"]κήπο της Εδέμ

Last edited:
Για τέτοια πράγματα προτιμώ να τρώω σπιτικό φαγητό και όχι ετοιματζήδικο.
Οι λόγοι απλοί. Οι γεύσεις συνήθως δεν είναι τόσο extreme όσο θα ήθελα για να μην "ξενίσουν" τον άσχετο.
Ως τώρα αν και έχω δοκιμάσει πολλά εστιατόρια όλα έχουν την ίδια φιλοσοφία!
Και κοτόσουπα με galaghan και lemon grass δεν έχω φάει ακόμη της προκοπής. -bye-

Απάντηση: Re: Super market για ασιατική κουζίνα

Για κινεζική κουζίνα, κατά την ταπεινή μου γνώμη η καλύτερη επιλογή από εστιατόρια είναι το Bee Garden....στη Ν. Σμύρνη...

Εχω φαει εκει και οντως ειναι πολυ καλο...
Ομως το καλυτερο που εχω δοκιμασει στην Αθηνα ειναι το Chinas Fantasy στο Νεο Ψυχικο.. Βαζει κατω πολυ ακριβοτερα κινεζικα εστιατορια (πχ Golden Phoenix)..

Για τέτοια πράγματα προτιμώ να τρώω σπιτικό φαγητό και όχι ετοιματζήδικο.
Οι λόγοι απλοί. Οι γεύσεις συνήθως δεν είναι τόσο extreme όσο θα ήθελα για να μην "ξενίσουν" τον άσχετο.
Ως τώρα αν και έχω δοκιμάσει πολλά εστιατόρια όλα έχουν την ίδια φιλοσοφία!
Και κοτόσουπα με galaghan και lemon grass δεν έχω φάει ακόμη της προκοπής. -bye-

+1

Οι μυημένοι περί Ανατολίκης κουζίνας, ίσως να γνωρίζουν και το Πέρα στην Χαλκηδόνα, από τα καλύτερα κεμπάμ της Αθήνας, με πολλές και εξαιρετικές ποικιλίες από τις χώρες της Ανατολής, με ειδίκευση όμως στην Τούρκικη κουζίνα.
Θα συνιστούσα στα ορεκτικά μην παραλείψετε το εσμέ, για όσους ξέρουν.

πριν 17 χρονια απεκτησα την πρωτη μου ζωνη ( μαυρη)
και ο σιφου
αυστραλος αρχισεφ μας εβγαλε τοτε εξω να μας κερασει
μολις μας εφεραν το φαγητο φωναξε τον μετρ ( γυναικα μυγας )
και του ειπε τα πραματα οπως ηταν
η απαντηση
ηταν
αν μαγειρευαμε οπως στην κινα κανεις δεν θα τα ετρωγε
το δοκιμασαμε πριν χρονια και δεν επιασε
ευτυχως μου μαθητευσα διπλα του και σαν επιτηρητης μαγειρα και εμαθα πολλα
ευτυχως απο τοτε το μονο που αλλαξα ηταν η μιξ με ται κουζινα και επιλεκτικα
ινδικη
η αλλιως ειναι σαν ελληνας να φαει κρυο σουβλακι
( απλα το κανει στην ακρη)

Re: Απάντηση: Re: Super market για ασιατική κουζίνα

Εχω φαει εκει και οντως ειναι πολυ καλο...
Ομως το καλυτερο που εχω δοκιμασει στην Αθηνα ειναι το Chinas Fantasy στο Νεο Ψυχικο.. Βαζει κατω πολυ ακριβοτερα κινεζικα εστιατορια (πχ Golden Phoenix)..

+1000

Αλλά είναι κινέζικο για Έλληνες.

Γκiατι λες κυριος αφτο; :D

Οντως, οσοι εχουν φαει Κινα, λενε οτι δεν εχει καμια σχεση με αυτα που τρωμε εδω (αλλα προτιμουν τα δικα μας! :D ).

Οι μυημένοι περί Ανατολίκης κουζίνας, ίσως να γνωρίζουν και το Πέρα στην Χαλκηδόνα, από τα καλύτερα κεμπάμ της Αθήνας,

Από τα καλύτερα κεμπάπ της Αθήνας είναι ο Δραμινός, σουβλατζίδικο στον Περισσό και ένα Αιγυπτιακό στη Μηθύμνης κάτω από την πλατεία Αμερικής...

Μάλιστα στο δεύτερο φτιάχνει και σουβλάκι από συκώτι (εκτός από τα κλασσικά αλλά πάλι εξελληνισμένα falafel)...
Από εκεί και πέρα, για πραγματικούς γνώστες υπάρχει ο ΕλληνοΑιγυπτιακός σύλλογος στην 3η Σεπτεμβρίου... :grinning-smiley-043

Βέβαια, και πάλι, στην Αιγυπτιακή κουζίνα είμαι υπερ του σπιτικού φαγητού. Σιγά μην πάω να φάω μολοχία σε εστιατόριο! :flipout:

Θα συνιστούσα στα ορεκτικά μην παραλείψετε το εσμέ, για όσους ξέρουν.

Ξέρουμε, ξέρουμε... Στις πίτες των Αγγέλων στο Ηράκλειο έχεις πάει;
Να τρως το Άδανά σου και να το σβήνεις με εσμέ... :p