Sweeney Todd

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Πολύ Καλή

Votes: 18 54.5%
  • Καλή

Votes: 10 30.3%
  • Μέτρια

Votes: 3 9.1%
  • Κακή

Votes: 2 6.1%

• Total voters
    33
18 June 2006
8,275
Θεσσαλονίκη
kbGJkpMNOx2LZp5aHcQUUc1brRp.jpg

SWEENEY TODD: THE DEMON BARBER OF FLEET STREET
Ο ΦΟΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΛΙΤ

Χώρα: ΗΠΑ
Έτος : 2007
Διάρκεια: 111’
Σκηνοθεσία: Tim Burton
Πρωταγωνιστούν: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman
Εικόνα: 1.78:1
Ήχος: D.D 5,1

Η τελευταία δημιουργία του αγαπητού μας Tim Burton που επιχειρεί για μια φορά ακόμα να μας παρασύρει στον σκοτεινό του παραμυθόκοσμο . Εδώ έχουμε να κάνουμε μ ένα κατάμαυρο και σαρκαστικό μιούζικάλ εντελώς ασυνήθιστο απ ‛ότι έχουμε ξαναδεί απ τον σκηνοθέτη αλλά και τόσο οικείο που είναι σαν α μεγαλώσαμε μ αυτό . Εμένα προσωπικά μ ενθουσίασε . Πολύ καλός ο Depp στον ρόλο του φονικού κουρέα . Αν δεν το έχετε δει ακόμα πράξτε το και δεν θα χάσετε .

Last edited:
Είχα ακούσει τα χειρότερα (αλλά όχι από αξιόπιστες πηγές) και σε συνδιασμό με το ότι δε μου αρέσουν τα μιούζικαλ κρατούσα μικρό καλάθι (με μια ελπίδα βέβαια για κάτι καλό αφού πως να το κάνουμε είμαστε Μπαρτονικοί).
Ευτυχώς οι πηγές παρέμειναν αναξιόπιστες και διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Απλά φοβερό ! Ολή η ταινία βαδίζει σε πάρα πολύ καλά επίπεδα, ενώ το φινάλε είναι απλά εξαιρετικό. Πολύ δυνατός ο Ντεπ.

προσπαθώ από χθές το βράδυ να την δώ . Αντιπαθώ τα μιούζικαλ ( ειδικά αυτά που δεν μου αρέσει η μουσική τους όπως το προκείμενο ) τόσο πολύ ώστε οι αρετές της ταινίας και του Μπάρτον ( σκηνικά , φωτογραφία , άποψη , κλπ ) περνούν σε δεύτερη μοίρα . Θα το ολοκληρώσω σήμερα , πιστεύω

προσπαθώ από χθές το βράδυ να την δώ . Αντιπαθώ τα μιούζικαλ ( ειδικά αυτά που δεν μου αρέσει η μουσική τους όπως το προκείμενο ) τόσο πολύ ώστε οι αρετές της ταινίας και του Μπάρτον ( σκηνικά , φωτογραφία , άποψη , κλπ ) περνούν σε δεύτερη μοίρα . Θα το ολοκληρώσω σήμερα , πιστεύω
Ζορίσου Δημήτρη αξίζει τον κόπο

Μου αρεσε τοσο πολυ ωστε το αντιστοιχο blueray(απο play) ερχεται σπιτι μου απο μερα σε μερα!

Πάντως μέχρι στιγμής έχω αντιπαθήσει τον "Ψαλιδοχέρη" και έχω λατρέψει τα Big Fish , Charlie and the Chocolate Factory , Corpse Bride ,The Nightmare Before Christmas και με έχει αφήσει αδιάφορο ο Μπάτμαν που επιστρέφει ( Batman returns).

Άρα είσαι Μπαρτονικός της τωρινής του φάσης, Ντοκ.

Φυσικά την ταινία τη λάτρεψα, επειδή είναι του Tim. Την πρώτη φορά μάλιστα, την είδα χωρίς υπότιτλους.

Από Μπάρτον, αυτά που έμειναν στην καρδιά μου είναι Beetlejuice, Edward Scissorhands, Ed Wood, Sleepy Hollow, Big Fish και πλέον Sweeney Todd. Για τα δυο καρτούν δεν το συζητάω καν, που είναι και η αδυναμία μου (σαν είδος).

Με τον Τσάρλι δεν πολυτρελάθηκα, δεν ξέρω γιατί...

Και τα Μπάτμαν μου άρεσαν, αλλά όχι στο βαθμό των προαναφερθέντων.

Και εγώ τα έχω ξαναπεί τότε, αλλά ας επαναλάβω ότι, αφού ο Burton μπήκε στον κόπο να κάνει remake, ας έκανε τουλάχιστον νέα μουσική. Ήταν τόσο βαρετή που μου χάλασε την ταινία. "Καλή" με το ζόρι.

Και εγώ τα έχω ξαναπεί τότε, αλλά ας επαναλάβω ότι, αφού ο Burton μπήκε στον κόπο να κάνει remake, ας έκανε τουλάχιστον νέα μουσική. Ήταν τόσο βαρετή που μου χάλασε την ταινία. "Καλή" με το ζόρι.

+1..
Ειχε και κατι απιστευτες "σπλατεριες" χωρις λογο...
Το μονο που πραγματικα μου αρεσε στην ταινια ηταν η προσπαθεια δημιουργιας ενος "Γοτθικου" Λονδινου και τα κοστουμια. Δεν ειχα δει το Original οποτε βρηκα ενδιαφερουσα την τροπη της υποθεσης στο τελος που θυμισε Ελληνικη τραγωδια.. Αλλα ως εκει, για μια θεαση μονο..

Τελικώς την ολοκλήρωσα χθες το βράδυ . Η άποψη μου είναι πως πρόκειται για ταινία όπου την μερίδα του λέοντος την παίρνει το στυλ και όχι το περιεχόμενο . Δεν έχει σημασία το τι λες αλλά το πως το λές . Βέβαια όποιος θέλει μπορεί πέραν της γραμμικής εξέλιξης στα πλαίσια της splatter αισθητικής της ταινίας , να διαβάσει και μιά ιστορία αγάπης

Edit: Ακολουθούν spoilers

( πιστεύω πως ο κ. Τόντ αντελήφθη τον επερχόμενο εκ των όπισθεν μικρό και την πρόθεση του να τον θανατώσει γι αυτό και σήκωσε αργά - αργά τον λαιμό του προσφέροντας καλύτερη και ευκολότερη πρόσβαση - ποιό το νόημα να ζεί αφού σκότωσε την αγάπη του ; ) .

Ως στυλ όμως , ως φόρμα ήταν έξοχη . Η αντίθεση π.χ της γλυκανάλατης μουσικής ( όσο και αν δεν μου άρεσε ως άκουσμα ) με την βαρβαρότητα των σκηνών του "τελειωτικού" ξυρίσματος , αντανακλούσε και απέδιδε πλήρως την εσωτερική ηρεμία του Τόντ και την προσήλωση στον σκοπό του. Η πανέμορφη φωτογραφία , τα υπέροχα σκοτεινά χρώματα του παρόντος χρόνου και η εναλλαγή τους με τα φωτεινά των σκηνών του παρελθόντος χρόνου ταυτίζονταν απόλυτα με την συναισθηματική κατάσταση των ηρώων .

Και επειδή τελικά πολλές φορές και σε πολλές περιπτώσεις και περιστάσεις προκρίνω το στυλ σε βάρος του περιεχομένου , θα πως ότι μου άρεσε .

Last edited by a moderator:
Παρόλο που δεν μου αρέσουν καθόλου τα μιούζικαλ, την βρήκα ευχάριστη. Κάτι το στυλ της εποχής, κάτι η ιστορία αλά Jack the ripper, με έκανε να την παρακολουθήσω ευχάριστα.
Εννοείται ότι θα προτιμούσα να είχε λιγότερα τραγουδάκια, αλλά τι να κάνουμε.. :nounder:

Τενικά και αισθητικά πολύ καλό αλλά η παράμετρος ''musical'' δεν μου ''κόλλησε'' παρά σε ελάχιστες σκηνές.

Απλώς συμπαθές και εν δυνάμει πολύ καλό απουσία του 'τραλαλα'.

Re: Απάντηση: SWEENEY TODD: THE DEMON BARBER OF FLEET STREET

Eπειδή δεν το´πιασα...
Τι νέα μουσική?? Αφού κινηματογράφηση του μιουζικαλ έκανε! Δηλαδή αν κάποιος γύρναγε σε ταινία την Tosca θα έπρεπε να βάλει τον Καρβέλα να γραψει μουσικη?:flipout::flipout::flipout:

Η ταινία με ξετρέλανε. Όχι, δε θα τη συγκρίνω με άλλες, καθώς ήταν μιούζικαλ... με όλα τα χαρακτηριστικά του είδους, που δεν τα έχουμε δει πολλές φορές σε ταινίες του Burton. Ωστόσο η μαεστρία του φαίνεται σε κάθε στιγμή. Όπως και αυτή των 2 αγαπημένων του πρωταγωνιστών, που ζωγραφίζουν στους ρόλους τους.

Πριν λίγες μέρες μου ήρθε το Bluray σε μια εξαιρετικη εκδοση με μεταλλική θήκη μαζί με βιβλιαράκι making of...Να αναμενετε review οταν βρω χρόνο...

Re: Απάντηση: SWEENEY TODD: THE DEMON BARBER OF FLEET STREET

Eπειδή δεν το´πιασα...
Τι νέα μουσική?? Αφού κινηματογράφηση του μιουζικαλ έκανε! Δηλαδή αν κάποιος γύρναγε σε ταινία την Tosca θα έπρεπε να βάλει τον Καρβέλα να γραψει μουσικη?:flipout::flipout::flipout:

Μη δίνεις ιδέες...μας βλέπουν...:flipout: