Switch-Macbook Pro to Air;

Εγω παντως απο τοτε που πηρα το Ipad, το MBP καθεται και κοιμαται, μονο για πολυ σοβαρες δουλειες το ξυπναω (μονταζ, επεξεργασια φωτογραφιας κλπ).

Τάκη ελπίζω να έχεις πιάσει air. 700 γραμμάρια παραπάνω από τα 1.35 είναι 50% !!
πλάκα κάνεις;
και ξαναλέω: μην ξεχνάς και το σχήμα.

Τασο έχω πιάσει φυσικά και ξέρω τι λέω. Μην κολλας στα στατιστικά: 2 κιλά στην τσάντα σου από 1,35 δεν σου κάνουν μεγάλη διαφορα στην καθημερινότητα.
Αν βεβαια το παλιο λάπτοπ σου είναι 3,5 -4 κιλά, τότε ΟΚ...

Τι ουτοπικό ρε Τασο: Αφου ξέρεις ότι μόλις πέταξα το superdrive και κότσαρα έναν ssd. Για κάνε το αυτό στο air. Εκει ούτε 8 γίγα δεν παίρνει μνήμη!

κάνω copy-paste από παραπάνω γιατί βαριέμαι να τα ξαναγράφω:

και γι' αυτό λέω για το 13άρη με τον ssd και τα 4gb στα 1333. Αν φτάσεις σε σημείο να μην σε καλύπτουν αυτά τότε θα το πετάξεις όλο διότι η τεχνολογία θα είναι 5 γενιές μπροστά....

Αυτο που λες είναι λάθος. Μονο και μονο που ΣΗΜΕΡΑ δεν μπορείς να βάλεις 8 γίγα μνήμης, είναι μειονέκτημα...

Και φυσικά, αν βάλεις άλλη μάρκα ssd από αυτόν της apple, μπορεί να δεις καλύτερες ταχύτητες, αναλόγως μοντέλου... Στο air, παντρεύτηκες τον ssd της μαμας...
Και το πιο βασικό: Τι γίνεται αν θες και άλλο χώρο;

Παντως, επειδή ξέρω τον Τασο, ΔΕΝ θέλει μονο σερφάρισμα και angry birds, αλλα και windows, ίσως iphoto κλπ οποτε, παρα τους οποιους περιορισμούς, το air θα του κάτσει μια χαρα..

Και το πιο βασικό: Τι γίνεται αν θες και άλλο χώρο;

Σπίτι , μου είναι αδιάφορο μιάς και όλα είναι στο NAS.

Σε εκδρομή, θα μπορώ να παίρνω τον passport 500GB που λόγω USB 3.0 γεμίζει τσάκα-τσάκα από το NAS. Οτι θα έκανα και τώρα με το macbook pro αν έβαζα ssd.

Οκ, γιαυτο είπα ότι είσαι ΟΚ με το Air.
Παντως, εγώ τώρα που δουλεύω σε μεγάλο ssd βλέπω τρελή διαφορα όταν πχ κάνω import και επεξεργασία βίντεο... Κοινως, με παίρνει να δουλέψω στον ssd γιατί έχω πολύ χώρο..

Παντως, επειδή ξέρω τον Τασο, ΔΕΝ θέλει μονο σερφάρισμα και angry birds, αλλα και windows, ίσως iphoto κλπ οποτε, παρα τους οποιους περιορισμούς, το air θα του κάτσει μια χαρα..

τωρα αρχίζουμε και μιλάμε σοβαρά. :a0210:

και μπορεί αν μερακλωθώ να φτιάξω και κανά βιντεάκι των παιδιών με το imovie.

Γι αυτό λέω για computer που έχει και φυσικό (φωτιζόμενο ξανά) πληκτρολόγιο, το γαμάτο mousepad κλπ μην μου λέτε τώρα για το μεγάλο ipod.

Θα μπορεί λοιπόν να παίξει αξιοπρεπώς κάποια πραγματάκια το συγκεκριμένο air που σκέφτομαι;

Ο καθένας τα δικά του....:p

H διαφορα βάρους air / mbp προφανως ειναι χαώδης Τάκη και το Air οντως ειναι αλλη αίσθηση, εχει προφανως δικιο ο Τάσος.

Τα 8G ειναι άχρηστα (ειδικά για τη δουλεια του Τασου).

Φυσικα, αν δες θες games, η αναβαθμιση ram / hdd ειναι τα μονο που ''χρειαζεσαι'' για πολλα χρόνια (οι CPU ειναι υπεραρκετές εδω και μια 5ετια περιπου - σοβαρη / αξιοποιησημη εξέλιξη δεν υφισταται εδω και πολυ καιρό).

Φυσικα, τα παραπανω ειναι μάλλον άχρηστα για μία χρηση σαν του Τασου.

Για τη δουλεια που το θελει ο Τασος, το iPad ειναι η προφανης επιλογη.

Όμως ο Τασος απλως δεν θελει ipad (''γιατι ειναι ενα μεγαλο ipod'' tm - I rest my case mesie Tasous :p)

Οποτε, ας / θα πάρει ενα Air και θας αφήσει στην ησυχία μας :p

(εχε υπόψιν Τασο ότι απλώς δεν θα το χαρεις τόσο στο 99% της χρησης που θα του κάνεις όσο ενα iPad - αλλα γιατι στα λεω αυτά; :p :p :p)

Απάντηση: Re: Switch-Macbook Pro to Air;

Ο καθένας τα δικά του....:p

H διαφορα βάρους air / mbp προφανως ειναι χαώδης Τάκη και το Air οντως ειναι αλλη αίσθηση, εχει προφανως δικιο ο Τάσος.

Τα 8G ειναι άχρηστα (ειδικά για τη δουλεια του Τασου).

Φυσικα, αν δες θες games, η αναβαθμιση ram / hdd ειναι τα μονο που ''χρειαζεσαι'' για πολλα χρόνια (οι CPU ειναι υπεραρκετές εδω και μια 5ετια περιπου - σοβαρη / αξιοποιησημη εξέλιξη δεν υφισταται εδω και πολυ καιρό).

Φυσικα, τα παραπανω ειναι μάλλον άχρηστα για μία χρηση σαν του Τασου.

Για τη δουλεια που το θελει ο Τασος, το iPad ειναι η προφανης επιλογη.

Όμως ο Τασος απλως δεν θελει ipad (''γιατι ειναι ενα μεγαλο ipod'' tm - I rest my case mesie Tasous :p)

Οποτε, ας / θα πάρει ενα Air και θας αφήσει στην ησυχία μας :p

(εχε υπόψιν Τασο ότι απλώς δεν θα το χαρεις τόσο στο 99% της χρησης που θα του κάνεις όσο ενα iPad - αλλα γιατι στα λεω αυτά; :p :p :p)

O καθένας τα δικά του και εσύ να προσπαθείς να το παίξεις εξυπνιδης σε όλους! Γεια σου ρε Συριε :flipout::flipout:

τωρα αρχίζουμε και μιλάμε σοβαρά. :a0210:

και μπορεί αν μερακλωθώ να φτιάξω και κανά βιντεάκι των παιδιών με το imovie.

Γι αυτό λέω για computer που έχει και φυσικό (φωτιζόμενο ξανά) πληκτρολόγιο, το γαμάτο mousepad κλπ μην μου λέτε τώρα για το μεγάλο ipod.

Θα μπορεί λοιπόν να παίξει αξιοπρεπώς κάποια πραγματάκια το συγκεκριμένο air που σκέφτομαι;

Μια χαρα θα είσαι... add to cart! :a0210:

Σας ρωτάω να μου πει κάποιος επιτέλους αν έχει δοκιμάσει το air που λέω, αν παίζει αξιοπρεπώς ή πως παίζει σε σχέση με το τωρινό που έχω.
Εν ολίγοις αυτό που ρωτάω από το πρώτο Post.

Re: Απάντηση: Switch-Macbook Pro to Air;

Σας ρωτάω να μου πει κάποιος επιτέλους αν έχει δοκιμάσει το air που λέω, αν παίζει αξιοπρεπώς ή πως παίζει σε σχέση με το τωρινό που έχω.
Τι να δοκιμάσει δλδ;

Τι λες, το μισο G στην CPU θα κάνει διαφορά (γι αυτά που θες) ; Καμία.

Αντιθέτως, ο SSD θα του δίνει άλλο αέρα.

Μια χαρα θα σου ναι.

εσύ να προσπαθείς να το παίξεις εξυπνιδης σε όλους!
Δεν καταλαβα απο που προκύπτει αυτό...

Ή μάλλον κατάλαβα: Διαφώνησα μαζί σου για το βάρος. :p

Εν ολίγοις αυτό που ρωτάω από το πρώτο Post.

Όπως στα λέει ο Σύριος.. μονο και μονο λόγω ssd θα δεις μεγάλη διαφορα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Switch-Macbook Pro to Air;

Τι να δοκιμάσει δλδ;

Το λέω γιατί μου έχει δοθεί η εντύπωση ότι τα παλιότερα air δεν έκαναν για σοβαρές δουλειές π.χ. imovie ήταν αργά.
ήταν στην ουσία μόνο για σερφάρισμα και κανά email.

Θεωρώ ότι πλέον με τον διπύρηνο i7 + ssd θα μπορεί να κάνει και καμιά δουλειά παραπάνω (όταν την χρειαστώ).