Switcher – Splitter DVI 1 σε 2

christian

Senior Member
27 March 2007
520
Thessaloniki
Ψάχνω Switcher για DVI
και για να γίνω πιο συγκεκριμένος
θέλω από την μια είσοδο DVI της κάρτα του pc
να δώσω εικόνα στο προβολέα αλλά και στην tv.

Το αναφέρω αναλυτικά γιατί σε κάποιο μαγαζί μου είπαν
ότι άλλο είναι για να δώσεις σε ένα μέσο προβολής δυο πηγές
και άλλο από μια πηγή να δώσεις σε δύο μέσα προβολής.

Τελικά άλλο το Switcher και άλλο το Splitter.
Θα προτιμούσα να μη χρησιμοποιήσω αντάπτορες γιατί αν θα πάω σε αυτή την λύση δεν θα χρειαστώ μονό ένα αλλά τρεις.
Τα καλώδια που έχω περάσει μέσα σε λούκια είναι 10μ DVI-HDMI που σημαίνει 2 αντάπτορες για αυτά και ένα για το DVI της κάρτας του pc.

Eγω εχω ενα ιδιο, αλλα ειναι Hdmi. Δουλευει μια χαρα!!!!!!!!!!!!!!!!! Με εξεπληξε αφανταστα, γιατι εχω δωσει και καμποσα λεφτα για ενα gefen switcher.

Μπορει ομως να σου δημιουργει προβλημα στο δικο σου setup.

Το μοναδικο προβλημα που μου παρουσιασε ειναι οταν συνδεω την μια hdmi στο gefen, δεν μπορει ο προβολεας να αναγνωρισιε το σημα, και μου το βγαζει out of sync. Αυτο το κανει μονο οταν κλεισω την τηλεοραση!!!!!!!

Οπως καταλαβαινεις, ειναι λιγο παιδεμα, εαν σου κατσει στραβα.

Eγω εχω ενα ιδιο, αλλα ειναι Hdmi. Δουλευει μια χαρα!!!!!!!!!!!!!!!!! Με εξεπληξε αφανταστα, γιατι εχω δωσει και καμποσα λεφτα για ενα gefen switcher.

Μπορει ομως να σου δημιουργει προβλημα στο δικο σου setup.

Το μοναδικο προβλημα που μου παρουσιασε ειναι οταν συνδεω την μια hdmi στο gefen, δεν μπορει ο προβολεας να αναγνωρισιε το σημα, και μου το βγαζει out of sync. Αυτο το κανει μονο οταν κλεισω την τηλεοραση!!!!!!!

Οπως καταλαβαινεις, ειναι λιγο παιδεμα, εαν σου κατσει στραβα.

Δηλαδή μου λες ότι έχεις αναγκαστικά ανοιχτή την τηλεόραση όταν βλέπεις στον προβολέα?
Αυτό είναι πρόβλημα.

Αντί να μπλέξεις με τέτοιες ιστορίες δεν πάς να πάρεις μια καινούρια κάρτα γραφικών που θα έχει και Harwarde acceleration για τα HD σου και 2 εξόδους DVI ώστε να δίνεις και διαφορετική ανάλυση, αν θές, στην TV και στον προβολέα σουq
πχ μια ΑΤΙ 2600ΧΤ με παθητική ψύξη να μην έχεις και θόρυβο κάνει γύρω στα 100 Ευρώ.

Αντί να μπλέξεις με τέτοιες ιστορίες δεν πάς να πάρεις μια καινούρια κάρτα γραφικών που θα έχει και Harwarde acceleration για τα HD σου και 2 εξόδους DVI ώστε να δίνεις και διαφορετική ανάλυση, αν θές, στην TV και στον προβολέα σουq
πχ μια ΑΤΙ 2600ΧΤ με παθητική ψύξη να μην έχεις και θόρυβο κάνει γύρω στα 100 Ευρώ.

Την ATI HD 2600 PRO έχω η οποία διαθέτει δύο εισόδους DVI αλλά η μια χρησιμοποιείται για το monitorτου pc.

Απλά δεν ξέρω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα της μητρικής
που μου δίνει μια vga και μου μείνουν ελεύθερες οι δυο DVI
αλλά από ότι ρώτησα αυτό δεν πρέπει να γίνεται.

Την ATI HD 2600 PRO έχω η οποία διαθέτει δύο εισόδους DVI αλλά η μια χρησιμοποιείται για το monitorτου pc.

Ά, κατάλαβα. Κι εγώ έτσι το είχα αλλά αποφάσισα οτι δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να έχω μιά έξοδο "πιασμένη" με τη VGA της οθόνης.
Απλά κατήργησα την οθόνη του HTPC κι όλα τα δουλεύω από την TV. Γιατί να βγάζω τα μάτια μου όταν μπορώ να έχω 42 ιντσών monitor;