Switching Regulator για νηματα

Θα ήθελα να καταθέσω μια εμπειρία μου .
Όταν σε κάποιο προ άλλαξα την τάση στα νήματα από ac σε dc είδα μια διαφορά αρκετά μεγάλη στον ήχο η διαφορά διπλασιάστηκε όταν το έκανα μπαταρία.
Θέλω να πω ότι η τροφοδοσία των νημάτων έχει σημασία στην ποιότητα του ήχου άρα θέλει προσοχή

Θα ήθελα να καταθέσω μια εμπειρία μου .
Όταν σε κάποιο προ άλλαξα την τάση στα νήματα από ac σε dc είδα μια διαφορά αρκετά μεγάλη στον ήχο η διαφορά διπλασιάστηκε όταν το έκανα μπαταρία.
Θέλω να πω ότι η τροφοδοσία των νημάτων έχει σημασία στην ποιότητα του ήχου άρα θέλει προσοχή

Πολυ σημαντικη,εξαρταται οπως και απο την λαμπα.Πολλες ειναι πιο ευαισθητες απο καποιες αλλες.Στον προενισχυτη μου χρησημοποιω μπαταριες,αν και θελουν συχνα φορτισμα.Το αξιζει ομως:a0210:

Δεν χάνεις τίποτα να φτιάξεις το switching αλλά δοκίμασε το με αναφορά μια μπαταρία. Πραγματικά θα ήταν καλό να γινόταν αν και όπου άλλαξα switching σε κλασικό η διαφορά ήταν μεγάλη. πχ σε cd και σε καποια dsp

Υπάρχουν και DC/DC converters με πολύ ψηλό δείκτη απόδοσης.
Σε διαστάσεις 2Χ2cm διαχειρίζονται αρκετά Amp χωρίς ανάγκη για ψύξη.

Πως και αν ακούγονται είναι μυστήριο.

Τα switching ανεβαίνουν συνεχώς και κάποια στιγμή θα κάνουν την ανατροπή αλλά για την ώρα δεν το βλέπω.

Βλεπω πολλοι ασχοληθηκατε με μεγαλες λαμπες.:grinning-smiley-043
Τι χρησιμοποιησατε?

Ανόρθωση, CLCRCLC.

Το πρώτο L είναι δύο πηνία τυλιγμένα σε μικρό τοροειδή πυρήνα, τοποθετημένα και στους δύο κλάδους της τροφοδοσίας (ήτοι, και στο [+] και στο [-]). {εδώ καλύτερο είναι να μπει ένα τσοκ σε πυρήνα ΕΙ με διπλό τύλιγμα αντίθετης φοράς σε split καρκάσα - λόγω χώρου προτίμησα τα δύο πιο μικρά}

Το R χρησιμοποιείται για να φέρνει την τάση DC στη σωστή τιμή.

Το δεύτερο L είναι ένα CMC (aka, common mode choke).

Η ιδέα είναι κλεμμένη από τον Thorsten Loesch και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά.

Α, είναι για την 300Β. Η αντίσταση καθόδου συνδέεται στον δρομέα ενός ποτ 50Ω, το οποίο συνδέεται στη DC τροφοδοσία και κάνει ένα μικρό balancing στο υπολειμματικό ripple.

Με raw dc η 813 θα κελαηδαει μονο στα 100Ηζ:violent-smiley-030::flipout:

Δεν ξερω αν θα εχω αρκετο υψηλο dc για φιλτραρισμα με τοσα τσοκ....

Τα τσοκ δεν τρώνε πολύ τάση, καθότι είναι λίγα mH (= λίγες σπείρες), άρα έχουν μικρή αντίσταση DC. Πάντως, μια και έχω κάτι σχέδια για 813, σκοπεύω να τροφοδοτήσω τα νήματά της με αυτόν ακριβώς τον τρόπο...

Τα τσοκ δεν τρώνε πολύ τάση, καθότι είναι λίγα mH (= λίγες σπείρες), άρα έχουν μικρή αντίσταση DC. Πάντως, μια και έχω κάτι σχέδια για 813, σκοπεύω να τροφοδοτήσω τα νήματά της με αυτόν ακριβώς τον τρόπο...

Aν το δοκιμασεις πες μας τις εντυπωσεις σου-bye-

Νεα απο το μετωπο....
Αγορασα 8 μπαταριες μολυβδου για τα νηματα:)
Ενα ζευγαρι μπαταριες ανα καναλλι,και αλλες δυο ανα καναλλι να φορτιζουν.με ενα διακοπτη εναλλαζεις ποιες συνδεονται στα νηματα και ποιες φορτιζονται.
Με μια συντομη δοκιμη,ενα ζευγαρι κραταει για 1 και μιση ωρα με πτωση τασης κατω απο 1V.....
Υπερβολικο αλλα τι να κανουμε:flipout: