Switching Regulator για νηματα

Με 1 volt πτωση στην ταση των νηματων καμια καμπυλη στα specs της οπαιαδηποτε λυχνιας δεν ειναι πλεον του κατασκευαστη !! δυστυχως

Re: Απάντηση: Switching Regulator για νηματα

Με 1 volt πτωση στην ταση των νηματων καμια καμπυλη στα specs της οπαιαδηποτε λυχνιας δεν ειναι πλεον του κατασκευαστη !! δυστυχως

Πολυ σωστο αυτο.Ασχετο αλλα εχω παρατηρησει σε συγκεκριμενη λαμπα οταν λειτουργουν σε χαμηλοτερη ταση στα νηματα,να εχουν λιγοτερες παραμορφωσεις μετρητικα,αλλα και ακουστικα το καταλαβεις.

Τωρα,για την 813...
Οι προδιαγραφες λενε
10V+-5%
Αρα απο 10,5~9,5
δλδ ενα βολτ....

Μενει να δω στην πραξη πως επηρεαζει και ακουστικα-μετρητικα

Οι μπαταρίες δεν είναι αποδεκτή λύση για τόσο "μεγάλα" νήματα. Η λύση σε switchmode ειναι μία και λέγεται PTN78020W της Burr Brown.
Λοιπόν, ρεύμα εξόδου 6Α, είσοδος 7-36VDC, έξοδος 2,5 -12,6VDC ρυθμιζόμενο, βαθμός απόδοσης 96%, και το πιο αστείο? μέγεθος 2,8 X 4cm!!!!!!!!!-bye-

2 τέτοια και ένα μετασχηματιστή με απλή ανόρθωση να παρέχει 32V 10-15A.

Οι μπαταρίες δεν είναι αποδεκτή λύση για τόσο "μεγάλα" νήματα. Η λύση σε switchmode ειναι μία και λέγεται PTN78020W της Burr Brown.
Λοιπόν, ρεύμα εξόδου 6Α, είσοδος 7-36VDC, έξοδος 2,5 -12,6VDC ρυθμιζόμενο, βαθμός απόδοσης 96%, και το πιο αστείο? μέγεθος 2,8 X 4cm!!!!!!!!!-bye-

2 τέτοια και ένα μετασχηματιστή με απλή ανόρθωση να παρέχει 32V 10-15A.

Το θεμα με τα switching ειναι ο υψισυχνος θορυβος.Προσωπικα δεν εχω δοκιμασει,αλλα αλλοι που εχουν δεν το προτεινουν.....

Στα συγγεκριμένα ο θόρυβος ειναι μερικά mV και η συχνότητα ταλάντωσης στον μεγάκυκλο και βάλε, οπότε μάλλον δεν τίθεται θέμα θορύβου εκτός και αν ο μετασχηματιστής εξόδου που θα χρησιμοποιήσεις θα είναι θαύμα της φυσικής.

Χμμμ...θα με κανεις να τρεχω για παραγγελειες παλι:flipout:

Αφου πηρα τις μπαταριες θα παιξω πρωτα με αυτες...και βλεπουμε...

Περιμενω τους εξοδου και εχω μεινει ξεκρεμμαστος απο το AE Europe που δεν απανταει τα email του.Μου μπηκαν στο ματι τα interstage του

[off topic]
Θέλει προπόνηση το, όταν σου μπαίνει κάτι στο μάτι να μην μπαίνει αυτόματα το χέρι στην τσέπη.
[/off topic]

Εαν εχεις κατασκευαστικες εμπειριες με υψηλες τασεις και συχνοτητες τα μερικα khz απο το switching μπορεις να τα φιλτραρεις παρα πολυ πιο ευκολα ,εως και να τα μηδενισεις, απο τα 50 hz του δικτυου.Αληθεια ακους θορυβο απο τα νηματα ή απλως πειραματιζεσαι?

Re: Απάντηση: Switching Regulator για νηματα

Εαν εχεις κατασκευαστικες εμπειριες με υψηλες τασεις και συχνοτητες τα μερικα khz απο το switching μπορεις να τα φιλτραρεις παρα πολυ πιο ευκολα ,εως και να τα μηδενισεις, απο τα 50 hz του δικτυου.Αληθεια ακους θορυβο απο τα νηματα ή απλως πειραματιζεσαι?

Δεν εχω δοκιμασει switvhing στα νηματα.Θα ηταν ευχης εργο να ηταν καταλληλα.Ενα τροφοδοτικο για pc αναβει πολλες 813,πολυ φτηνα.
Προς το παρων πειραματιζομαι.Παντως ειναι πολυ ευαισθητη στο hum,και εγκαταλειψα εντελως το dc απο ανορθωση-CLCLC

Με ξεχωριστο Μ/Σ ή κοινο με της τροφοδοσιας ?Δοκιμασες και τυλιγμα με μεσαια ληψη?

Kοινο μονο...

Με βαζετε σε σκεψεις...
Τωρα το ενα απο τα δυο τυλιγματα που ηταν για τις 813 χρησιμοποιειται για τις δυο κατω 6D22(προς γειωση) οποταν περισσευει μονο ενα 10V @ 5A.....
Το DC απο ανορθωση απο τον κοινο μετασχ μαλλον αποκλειεται.

DC regulated απο ανορθωση θα παιρνει μονο η 807

Θα χρησημοποιω τις μπαταριες μεχρι να δοκιμασω κανενα module,αν πεσει κανενα στα χερια μου

Ο τελικος κοντευει να τελειωσει και ειπα να δοκιμασω το κυκλωμα των νηματων.
2 μπαταριες ανα καναλι,και αλλες δυο σε αναμονη να φορτιζονται με φορτιστη μπαταριων αυτοκινητου:)

Καμια 1.5ωρα πανε ανετα,και με bypass τις αντιστασεις για πτωση τασης πανε αλλο κανενα 45

HPIM1772.jpg

Update για οποιον πειραματιζεται με την χοντρη.

Ξεχωριστο τρανσφορμερ ~γεφυρα~αντισταση 0,3ωμ~204.000μF

Ταφος ,ακομα και με 102db/W ηχεια

Μεγαλες ψηκτρες για γεφυρα και αντισταση απαραιτητες!!