Συχνότητα αναφοράς για 13°E

chrispe

AVClub Enthusiast
25 March 2008
834
Λοιπον επειδή με μια προχειρη στοχευση στον hotbird εχω μια συχνοτητα την οποια δεν πιανω (12341.00) και θελω να κανω μικροδιορθώσεις αλλα φοβαμαι μηπως πιανοντας αυτη χασω καποιες αλλες ηθελα να ρωτήσω ποια συχνοτητα μεγιστοποιοντας τη ληψη της μπορώ να πιασω ολο τον δορυφορο χωρίς προβλήματα.

Re: Συχνοτητα αναφοράς για 13e

10930 H 29900 3/4 DVB-S.Δεν υπάρχει σε κάποιον διπλανό δορυφόρο έτσι ώστε να κάνεις λάθη.Είναι συχνότητα της Nova.

Προσπάθησε να κάνει μικρορίθμηση το πιάτο δεξιά-αριστερά,πάνω-κάτω(Ανύψωση).Επίσης με προσεκτικές κινήσεις,σιγά σιγά γύριζε το LNB χιλιοστό προς χιλιοστό.Θα θελα να σου προτείνω με έναν μαρκαδόρο να κάνεις σημάδια που βρισκόταν αρχικά το πιάτο και το LNB για να μην ξανακάνεις όλη την διαδικασία από την αρχή.

Το πιάτο δεν το κουνησα, lnb άλλαξα μόνο, αυτο θέλω να κουνησα ελαφρώς. Συνεπώς πόσο snr να προσπαθήσω να πετύχω για ικανοποιητικά αποτελεσματα;

Εγώ με τον εξοπλισμό της υπογραφής μου το λιγότερο σήμα στον Hotbird μετρημένο από Dreambox Dm800 Κλώνο που έχω ακριβώς τώρα είναι 96% SNR 96% AGR στην συχνότητα 10930H.Προσπάθησε σε όλες τις συχνότητες να έχεις από 75% και πάνω.Πάντως πολλοί δέκτες τις περισσότερες φορές δεν λένε το ίδιο ποσοστό στην ίδια εγκατάσταση.

Last edited:
Μάλιστα, καλα δεν νομίζω να φτάσω τόσο ψηλές τιμές, με ένα 80% ελπίζω να είμαι ΟΚ.
Αύριο το πρωί θα κάνω τις προσπάθειες μου κι ελπίζω να πετύχω κάτι αλλιώς εδώ είμαστε. Thanks για το ενδιαφέρον

Δοκίμασε την συχνότητα που είχες το πρόβλημα.Μια χαρά φαίνονται τα νούμερα.Δοκίμασε και αυτά τα στοιχεία εκπομπής μήπως είχες κάνει λάθος: 12341 V dvb-s2 8psk 29900 3/4.

ΟΚ, σε ευχαριστώ και σένα bykrie για να έχω μια πληρέστερη εικόνα

Επεξεργασία:
Η 12341 νεκρή και με τις ρυθμίσεις που μου είπες, και τελικά έχω έντονα σπασηματα και στην 11842

Last edited by a moderator:
Edision tl-2, οι αποσταση είναι 1 και 2 όροφοι και έχουν μια 6αετια περίπου

Αν κατάλαβα καλά είναι twin LNB.Βάλε στην άλλη υποδοχή του LNB τον δέκτη και έλεγξε πάλι.Με το παλιό LNB στα έκανε αυτά?Αν δεν στα έκανε στο παλιότερο,το πιθανότερο είναι να είναι προβληματικό το νέο LNB.Καλύτερα όμως μην το αντικαταστήσεις μέχρι κάποιο εμπειρότερο άλλο μέλος μας πει την γνώμη του.

Το παλιό είχε θέματα με τον xtrend 6500, το νέο φαίνεται εντάξει απλα πιστεύω θέλει να το στριψω λίγο αριστερά-δεξιά και θα πετύχω καλές λήψεις