*** ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ EMMANUEL COUPE ***

nmastro

Senior Member
20 December 2006
383
Πολλά πολλά συγχαρητήρια στον Emmanuel Coupe.

Αγαπητέ φίλε, αν μου επιτρέπεις, σου εύχομαι ακόμη μεγαλύτερη αναγνώριση και καλύτερα χρόνια.......οι περισσότερες καλές φωτογραφίες είναι δεδομένες... :SFGSFGSF::SFGSFGSF: Νομίζω πήρες το καλύτερο δώρο για τα χριστούγεννα! -bye-
---------------------------------------------------------

AC_0003130_D_0.jpg

Emmanuel Coupe - Sunrise over the Old Man of Storr, Isle of Skye, Scotland

--------------------------------------------------------
Σας γράφω το απόσπασμα από το Outdoor Photography (αφιέρωμα θα έχει στο επόμενο τεύχος του Ιανουαρίου)

Take a View, this year's Landscape Photographer of the Year Award competition, welcomed photographers of all ages from all around the world to enter their celebratory pictures of Britain's heritage.
A stunning view over the Isle of Skye scooped the top prize, making Parisian-born Emmanuel Coupe the proud owner of this year's prestigious Award and 10,000 pounds prize.
Coupe's spectacular picture was selected from thousands of entries showcasing the UK's richly diverse landscape, and will be one of the 100 pictures featured in a free exhibition held in the Southbank's National Theatre in London

http://www.take-a-view.co.uk/2009_winners.htm

Στο press release γράφει περισσότερα...

Last edited:
Ωπ....send μου ξέφυγε αυτό....δεν το είχα διαβάσει...... αν θέλετε ενώστε τα σας παρακαλώ...... και πάλι συγνώμη!

Πολυ ωραιες φωτογραφιες,θυμαμαι περισυ ειχε κερδισει και καποια φωτογραφια του στο διαγωνισμο φυσης του περιοδικου φωτογραφου.Μου ειχε κανει μαλιστα εντυπωση γιατι πριν τον διαγωνισμο σε καποιο τευχος του φωτογραφου ειχε καποιο αφιερωμα,και καταλαβα οτι ηταν αρκετα γνωστος γενικα,και μου εκανε εντυπωση που κερδισε βραβειο τοτε(οχι γιατι δεν το αξιζε αλλοιμονο)αλλα γιατι δε περιμενα οτι και γνωστοι και φτασμενοι φωτογραφοι δινουν φωτογραφιες στους διαγωνισμους:confused:

Σε αυτον που ηταν διεθνης βεβαια το καταλαβαινω.Πολυ καλο βεβαια που υπαρχουν ατομα που κανουν φωτογραφια τοπιου και φυσης τοσο καλα,διοτι εχω την εντυπωση οτι η φωτογραφια αυτου του ειδους δε πολυσυνανταται τελευταια στα φωτογραφικα δρωμενα.

Ένα μεγάλο μπράβο είναι το λιγότερο. Από τότε που τον είδα στο forum ήξερα ότι ήταν φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Και πιστεύω ότι θα φτάσει ακόμα ψηλότερα.
Να φανταστείτε στη λέσχη φωτογραφίας που είμαι μια μέρα θέλανε να δείξουν κάποιες landscape φωτο και δείξαν το site του. Και τους ρώτησα "Ξέρετε τον Μανώλη?" και μου λένε ότι το βρήκαν στη τύχη. Και κάθισα και τους είπα την ιστορία του, πως παίζει με το φως, κτλ και εντυπωσιάστηκαν. Μακάρι να ξαναπεράσει από την Ελλάδα...

Με ποιο ονομα χρηστη ειναι γραμμενος εδω στο φορουμ?

Δεν ειμαι και τοσο παλιος εδω sorry...:frown:

Απάντηση: Re: *** ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ EMMANUEL COUPE ***

Με ποιο ονομα χρηστη ειναι γραμμενος εδω στο φορουμ?

Δεν ειμαι και τοσο παλιος εδω sorry...:frown:

Manolis Coupe
Έχει γράψει και ενα πολύ ενδιαφέρον θέμα για τις μάσκες φωτεινότητας στο photoshop http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=41942

Last edited:
Σε ευχαριστω πολυ Βασιλη,βεβαια το βρηκα τυχαια χαζευοντας το νημα magic light πριν λιγο.

Να ξαναπω και εγω ενα μπραβο στον coupe για την πολυ καλη δουλεια του και τον προσωπικο χαρακτηρα των φωτογραφιων του.

Διαβασα και καποιο σχολιο του για τις εκτυπωσεις(οτι οι φωτογραφιες δειχνουν αλλιως εκτυπωμενες και αλλιως στο κομπιουτερ,και ειναι σημαντικο ιδιατερα γι'αυτου του στυλ φωτογραφιες κτλ)και δεν εχω παρα να συμφωνησω 100%.Ανυπομονω να δω μεγαλες εκτυπωσεις του,διοτι οπως εχω γραψει και σε ενα νημα που ειχα ανοιξει στο παρελθον,δεν εχω δει ποτε μεγαλη εγχρωμη εκτυπωμενη φωτογραφια τοπιου και φυσης απο ψηφιακη μηχανη,που να μου αρεσει πραγματικα πολυ η ποιοτητα στην υφη των λεπτομερειων και της αποδοσης της ευκρινειας χωρις να δειχνουν ψηφιακες.

Γιάννη έχε όμως υπ όψιν σου πως το μέγεθος της εκτύπωσης είναι αντιστρόφως ανάλογο απο την απόσταση θέασης μιας φωτογραφίας. Μην περιμένεις λοιπόν να δείς την λεπτομέρεια που βλέπεις στην οθόνη σου απο τα 30-40 εκατοστά σε μια εκτύπωση 1Χ1,5 μέτρων. Την τελευταία ούτως ή άλλως θα την παρατηρήσεις απο μεγάλη απόσταση για να έχεις την όλη αίσθηση που αποπνέει το έργο του φωτογράφου, η τεχνική του και οι γνώσεις του.
Οταν λοιπόν πηγαίνουμε να δούμε μια έκθεση του Μανώλη Κουπέ ή όποιου άλλου μεγάλου φωτογράφου, πάμε ακριβώς γι αυτό πρώτα και μετά για να κρίνουμε την αποτύπωση των λεπτομερειών. Και να είστε σίγουροι πώς πάντα προσέχουν σε τί διάσταση θα τυπώσουν, δεν θα υπερβάλλουν για να εντυπωσιάσουν με το μέγεθος. Δέν τους χρειάζεται αυτό, ξέρουν ότι "το έχουν" :smile:

Ναι Βασιλη καλα το λες,μα και εγω δε θα πηγαινα μονο για να δω την ποιοτητα εκτυπωσης,αλλα τις φωτογραφιες σαν εργα τεχνης ομορφα παρουσιασμενες.Ουτως η αλλως οι φωτογραφιες τοπιων και φυσης ειναι το αγαπημενο μου θεμα που με συγκινει περισσοτερο,και δε μπορω να βρω εκθεσεις γενικα με τετοια θεματα στην Ελλαδα.

Απλα μια φορα ειχα δει κατι φωτογραφιες απο μηχανη μεσαιου η μεγαλου φορμα δε θυμαμαι,με φιλμ,και απο πολυ κοντα εδειχναν αριστες(50χ70 αν δε κανω λαθος η λιγο μεγαλητερες,1 μετροχκατι),και απο τοτε μου εχει μπει η περιεργεια αν οι ψηφιακες μπορουν να πετυχουν κατι παρομοιο σε τετοια μεγεθη!(δηλαδη τετοια ευκρινεια με βελουδινη και αναγλυφη υφη απο κοντινη θεαση,χωρις να δειχνουν ψηφιακες)

Αλλα φυσικο λογικο ειναι να μην πας να κοιτας και τετοια μεγεθη απο πολυ κοντα,χανεις στο τελος και το νοημα της ολης υποθεσης.Δεν απολαμβανεις τη φωτογραφια κατα αυτον τον τροπο,σιγουρα.