Συγχονισμός - Backup σε φάκελο φωτογραφιών

NiKa

AVClub Addicted Member
11 June 2008
2,487
....
Όπως όλοι μας έτσι και εγώ έχω ένα φάκελο σε εσωτερικό δίσκο με καμια 10ρια GIGA photos...

Φυσικά θέλω να κρατήσω backup σε εξωτερικό δίσκο το οποίο όμως backup θα αννανεώνεται - αλλάζει όταν κάνω αλλαγές στον αρχικό φάκελο... (πχ σβήνω μια φώτο από το φάκελο, σβήνει από το backup, της αλλάζω το όνομα, αλλάζει στο backup κλπ)...

υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει αυτό?

(έχω Win7)...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,...:grinning-smiley-043

Τρέχεις το backup των Windows και στο πρώτο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέγεις το Advanced Mode, ώστε να φύγεις απ' τη διαδικασία του απλού Wizard..
Στο επόμενο παράθυρο επιλέγεις Backup Wizard (Advanced) μετά Next, μετά Backup Selected files, διαλέγεις το folder απ' το οποίο θέλεις να πάρεις Backup, στο επόμενο παράθυρο ορίζεις που θα αποθηκεύσεις αυτό το Backup (πχ στον εξωτερικό σου δίσκο) και στο επόμενο παράθυρο "Completing the backup wizard", πατάς το Advanced για να ορίσεις τις επιλογές του backup.
Διαλέγεις το Normal backup. Στη συνέχεια επιλέγεις Verify data after backup (παίρνει extra χρόνο, αλλά καλύτερα γαϊδουρόδενε..) και μετά επιλέγεις Replace existing backups, ώστε το νέο σου backup αντιγράφεται πάνω στο προηγούμενο, με όλες τις αλλαγές που έχεις κάνει στα data σου.
Στη συνέχεια επιλέγεις πότε θα αρχίσει το backup (ή, ποιά ώρα της ημέρας θα γίνεται καθημερινά αυτόματα), στη συνέχεια θα σε ρωτήσει με ποιό λογαριασμό χρήστη (User Account / Password) θα εκτελείται και έχεις τελειώσει.

Σημ1. Οι οδηγίες παραπάνω, είναι από XP Pro που έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή, αλλά πιστεύω δεν έχουν (ουσιαστικές) αλλαγές στα W7.

Σημ2. Δες και τη λύση Windows Home Server - εκεί όλα γίνονται απ' τον WHS. Για παράδειγμα, πες ότι σβήνεις ένα αρχείο στο PC σου, οπότε δεν θα υπάρχει πιά ούτε στο backup (με τη διαδικασία που περιέγραψα πιό πάνω). Με τον WHS όμως, μπορείς να ορίσεις στο backup να μη σβήνονται απ' το backup αλλαγές που έκανες στα data σου, πριν περάσουν πχ 3 μήνες..., ή "v" μήνες...

....
Όπως όλοι μας έτσι και εγώ έχω ένα φάκελο σε εσωτερικό δίσκο με καμια 10ρια GIGA photos...

Φυσικά θέλω να κρατήσω backup σε εξωτερικό δίσκο το οποίο όμως backup θα αννανεώνεται - αλλάζει όταν κάνω αλλαγές στον αρχικό φάκελο... (πχ σβήνω μια φώτο από το φάκελο, σβήνει από το backup, της αλλάζω το όνομα, αλλάζει στο backup κλπ)...

υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει αυτό?

(έχω Win7)...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,...:grinning-smiley-043

Η λύση της MS ακούει στο όνομα SyncToy. Η έκδοση 2 του βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε beta, αλλά λειτουργεί μια χαρά.

Κάνει sync τα δεδομένα δύο φακέλλων, με βάση κριτήρια που ορίζουμε εμείς. Δεν είναι εντελώς αυτόματο, αλλά μπορείς να το βάλεις να τρέχει βάσει schedule ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Απάντηση: Re: Συγχονισμός - Backup σε φάκελο φωτογραφιών

Η λύση της MS ακούει στο όνομα SyncToy. Η έκδοση 2 του βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε beta, αλλά λειτουργεί μια χαρά.

Κάνει sync τα δεδομένα δύο φακέλλων, με βάση κριτήρια που ορίζουμε εμείς. Δεν είναι εντελώς αυτόματο, αλλά μπορείς να το βάλεις να τρέχει βάσει schedule ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ούτε που το είχα ακούσει ποτέ... θα το δοκιμάσω...

Ευχαριστώωωωωωω...... :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

+1
ειναι πολυ καλο, και ευκολο και δωρεαν!

Μονο με το scheduling μπερδευτηκα λιγο...

Χωρίς να διαφωνώ με τα παραπάνω απλά να σημειώσω ορισμένα πραγματάκια από τη δική μου οπτική γωνία.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να φροντίσεις να παίρνεις off site backup. Κάψε 2 DVD, ή βάλε σε ένα μικρό δίσκο όλα σου τα αρχεία και πήγαινε ένα αντίγραφο σε άλλο σπίτι. (αν θές κρυπτογράφησε τα)

Το auto backup… έχει ένα κακό. Εάν σβήσεις κάτι σήμερα από το πρωτότυπο, αύριο θα έχει χαθεί ΚΑΙ από το backup. Για αυτό το λόγο δε κρατάμε πότε ένα μόνο auto-bakup αλλά κρατάμε ημερήσια και εβδομαδιαία μηνιαία κ.ο.κ. Ευτυχώς τα 10G δεν είναι τόσο μεγάλος όγκος για να τσιγκουνευτείς τα εβδομαδιαία backup.

Καλή συνέχεια!