Mirga Grazinyte-Tyla: The British Project
Μόλις άκουσα ένα CD, το οποίο με μπέρδεψε.
Recording of the week σύμφωνα με το
Presto.
Χωρίς να υπονοώ οτι δεν μου αρέσει, νομίζω η συγκεκριμένη μαέστρος προωθείται ένα κλικ παραπάνω
από τους Άγγλους κριτικούς.
Εδώ συγκεκριμένα μόνο και μόνο ο τίτλος "Τhe British Project" είναι γκολ από τα αποδυτήρια.
Το review του Presto είναι σχεδόν διθυραμβικό. Το ξεκίνημα του CD είναι εντυπωσιακό.
Εύκολο και γνωστό έργο αλλά πως γίνεται όμως μια ηχογράφηση να έχει Άγγλους συνθέτες
και να έχει μόνο 4:50 μουσική του΄Ελγκαρ; Πρώτο φάουλ άποψη μου.
Για τα επόμενα 20 λεπτά ακούμε τη Sinfonia da Requiem, Op. 20 του Britten.
Ωραίο έργο , εύκολο και αυτό στο αυτί , θα αρέσει ιδιαίτερα στους λάτρεις των χάλκινων.
Ωραίες οι τρομπέτες , τα κόρνα τα φλάουτα όλα σε αρμονία και η ορχήστρα και η μαέστρος έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά.
Για την επόμενη μισή ώρα ακούμε Walton και τέλος κλείνουμε με την
Fantasia του Vaughan Williams.
Άσχετο λίγο με το συγκεκριμένο CD αλλά ο Williams είναι ο δεύτερος αγαπημένος μου Άγγλος συνθέτης.
Τα έργο που έχω αφιερώσει τον περισσότερο χρόνο είναι με τη σειρά η 6η, η 4η, η 1η και η 2η συμφωνία.
Η τελική εντύπωση που μου άφησε το "british project" είναι ότι έχουμε κάποια εύκολα στο αυτί έργα,
κατά την άποψη μου όχι τόσο αντιπροσωπευτικά των Άγγλων συνθετών, μια καλή ορχήστρα και μια μάεστρο που
το πάει αργά και απαλά χωρίς ρίσκα.
Αξίζει για μια καλοκαιρινή ακράαση με ακουστικά στο μπαλκόνι με καρπούζι... αλλά μέχρι εκεί.