Σύγχρονες ηχογραφήσεις κλασσικής μουσικής

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Ψάχνοντας ν' ακούσω, μετά από χρόνια, τη Sinfonietta του Albert Roussel, έπεσα σ' αυτό το album,
το οποίο ομολογώ ότι μ' έχει συγκινήσει ιδιαίτερα. Δισκογραφική πρωτοβουλία της Ορχήστρας της Auvergne, σε δική τους παραγωγή και ετικέτα,
με εξαιρετική ηχογράφηση. Το album είναι αφιέρωμα στην Jane Evrard, που ίδρυσε στη δεκαετία του '30 την πρώτη, και μοναδική, ορχήστρα εγχόρδων
με γυναίκες μουσικούς. Εκτός από τη Sinfonietta του Roussel έχουμε την 3η Συμφωνία του, άγνωστου σ' εμένα, Jean Rivier και τη 2η Συμφωνία του Arthur Honegger.

Περίπου μια ώρα μουσικής για ορχήστρα εγχόρδων, χορταστικό πρόγραμμα με συναισθηματικές εντάσεις που ακούγεται με αμείωτο ενδιαφέρον
από την αρχή του album ως το τέλος. Οι ανυπόμονοι απλά ακούστε το τελευταίο μέρος της Συμφωνίας του Honegger, η οποία έχει παρουσιαστεί παλαιότερα
στο φόρουμ.

1787761164288.png

Υ.Γ. Πρός αμύητους που θα τολμήσουν, η ακρόαση προϋποθέτει κάποια εξοικείωση με ακούσματα του 20ου αι. και υπομονή, αλλά επιβραβεύει x100!

• Like
Reactions: Sonorus
View attachment 278041
Ερμηνεία και ηχογράφηση για Όσκαρ.

Τι ταλέντο, θεέ μου! Έχει το άγγιγμα. Αν ήταν συνθέτης θα ήταν ο Μότσαρτ.
Την είδα και προσπέρασα. Λέω πάλι ένα παιδί θαύμα.
Θα την ακούσω μετά κάποια καινούργια του Κολομβιανού Hidoyan-Livepool, που παίζει καλά από Bruckner μέχρι De Falla και τον Solaum Ισπανό πιανίστα που παίζει καλά από Chopin μέχρι Haydn.
Κολομβία - Ισπανία τέως αουτσάιντερ.

• Like
Reactions: Sonorus
Την είδα και προσπέρασα. Λέω πάλι ένα παιδί θαύμα.
Θα την ακούσω μετά κάποια καινούργια του Κολομβιανού Hidoyan-Livepool, που παίζει καλά από Bruckner μέχρι De Falla και τον Solaum Ισπανό πιανίστα που παίζει καλά από Chopin μέχρι Haydn.
Κολομβία - Ισπανία τέως αουτσάιντερ.
Κάθε άποψη σεβαστή αλλά επέτρεψε μου να διαφωνήσω. Το κορίτσι έχει άριστη τεχνική δεξιοτεχνία και βαθιά συναισθηματική αντίληψη.

Ίσως δεν έγινα αντιληπτός. Πριν διαβάσω την ανάρτηση σου και χωρίς να γνωρίζω το πρόγραμμα της σκέφτηκα άλλο ένα κορίτσι θαύμα και την προσπέρασα. Η ανάρτηση σου με <ανάγκασε> να την βάλω στο πρόγραμμα ακροάσεων.

Άκουσα το πρώτο μέρος του Wieniavski. Είναι εκπληκτική η μικρή, δεν το συζητάω, απίστευτη τεχνική άνεση και ώριμη ερμηνεία.

Ωστόσο συνεχίζω να βλέπω με προβληματισμό το πως "κλέβουμε" την παιδική ηλικία ταλαντούχων ανθρώπων για να κάνουν στα 10 τους χρόνια κάτι που θα μπορούσαν να κάνουν με την ίδια (ή και μεγαλύτερη) επιτυχία στα 20.

Δηλαδή προς τι η βιασύνη, τα ειδικά σχολεία, τα γεμάτα προγράμματα και το στρες των διαγωνισμών σε μια εποχή που θα έπρεπε να επικρατεί η ανεμελιά και η αθωότητα; Ιδεολογική/ηθική είναι η ένσταση μου, όχι καλλιτεχνική. Δεν έχω παιδιά, αλλά είμαι βέβαιος ότι δε θα ήθελα κάτι τέτοιο για το παιδί μου αν ποτέ αποκτήσω.

Last edited: