Συγχρονισμός Audio Video

nikos111

New member
21 November 2011
22
Καλησπέρα

Όταν παίζω ταινίες από το HTPC, o ήχος δεν συγχρονίζεται πλήρως με την εικόνα.

Τι μπορεί να φταίει?

Έχω Win7 και έχω δοκιμάσει με διάφορα προγράμματα (Media Player Classic, Windows Media Player, Gom Player) και σε κανένα δεν συγχρονίζεται.

Η συνδεσμολογία είναι η εξής: [ΗΤPC] ---HDMI---> [AVR] ---HDMI---> [TV] ---Optical---> [AVR]

Στο μάνιουαλ του AVR αναφέρει μια ρύθμιση LipSync την οποία περιγράφει σαν τον πρόβλημα που παρουσιάζει σε μένα. Την ενεργοποίησα, αλλά δεν άλλαξε τίποτα. (λέει βέβαια ότι λειτουργεί μόνο αν και η ΤV υποστηρίζει έκδοση 1.3 του HDMI, μάλλον δεν θα υποστηρίζει)

Καμιά ιδέα τι να δοκιμάσω?

Re: Απάντηση: Συγχρονισμός Audio Video

Δοκίμασε και με άλλου είδους σύνδεση, π.χ. spdif ή αναλογικά. Συνεχίζεται το πρόβλημα? Στους players έχεις προσθέσει φίλτρα ή όλα είναι default?

Φίλτρα δεν έχω βάλει, ούτε ξέρω τι κάνουν.

Ποιο τμήμα της σύνδεσης να κάνω με SPDIF ή αναλογικό?

Καλησπέρα

Όταν παίζω ταινίες από το HTPC, o ήχος δεν συγχρονίζεται πλήρως με την εικόνα.

Τι μπορεί να φταίει?

Έχω Win7 και έχω δοκιμάσει με διάφορα προγράμματα (Media Player Classic, Windows Media Player, Gom Player) και σε κανένα δεν συγχρονίζεται.

Η συνδεσμολογία είναι η εξής: [ΗΤPC] ---HDMI---> [AVR] ---HDMI---> [TV] ---Optical---> [AVR]

Στο μάνιουαλ του AVR αναφέρει μια ρύθμιση LipSync την οποία περιγράφει σαν τον πρόβλημα που παρουσιάζει σε μένα. Την ενεργοποίησα, αλλά δεν άλλαξε τίποτα. (λέει βέβαια ότι λειτουργεί μόνο αν και η ΤV υποστηρίζει έκδοση 1.3 του HDMI, μάλλον δεν θα υποστηρίζει)

Καμιά ιδέα τι να δοκιμάσω?

Μην ασχολείσαι με LipSync, HDMI 1.3, κτλ. Το πρόβλημα είναι μέσα στον υπολογιστή σου.

Το κάνει με όλα τα αρχεία; 720p και 1080p? Βαριά και ελαφριά;

Τι hardware και software έχεις;

Μην ασχολείσαι με LipSync, HDMI 1.3, κτλ. Το πρόβλημα είναι μέσα στον υπολογιστή σου.

Το κάνει με όλα τα αρχεία; 720p και 1080p? Βαριά και ελαφριά;

Τι hardware και software έχεις;

Software: Windows 7 64bit
Hardware: Μητρική Gigabyte με chipset AMD 785G που έχει ενσωματωμένη μονάδα γραφικών ATI Radeon HD 4200, CPU AMD ATHLON II X3 705e 2.5 GHz, 4GB RAM, 1 SSD με το OS, 2 HD σε RAID 1 για τα media files

Ναι, το κάνει με όλα τα αρχεία που έχω δοκιμάσει. Αρχεία 1080p δεν έχω δοκιμάσει, αλλά το κάνει και σε μικρά σε μέγεθος αρχεία (music video clips) και σε ταινίες.

Καμιά ιδέα?

o επεξεργαστής σου είναι μια χαρά.

τωρα η κάρτα,

785 chipset & 4200...

de-interlace δεν κάνει, Πολυκάναλο hd audio δεν βγάζει (ουτε bitstreaming ουτε ασυμπίεστο) , κλειδώνει μόνο στα 50/59/60.

Gigabyte μητρική, λογικά έχεις Realtek με 7.1 αναλογικές & spdiff.

ριξε μια ματιά εδώ μηπως σε βοηθήσει.

Βλέπεις να αξιοποιούνται όλοι οι πυρήνες σου; Παίζεις με DXVA ενεργοποιημένο ή απλά με software decoding?

Τι cpu load βλέπεις ενώ παίζει το video (και έχεις τα προβλήματα);

Κάτι σχετικά με DXVA δεν έχω δει κάπου. Αυτό ενεργοποιείται σε επίπεδο OS ή υπάρχει ως ρύθμιση στον κάθε media player?

Για το αν αξιοποιούνται όλοι οι πυρήνες που το βλέπω? To CPU Load είναι αυτό που δείχνει ο task manager?

Προβλήματα στο video αν εννοείς σπασίματα εικόνας ή κάποιο άλλο τέτοιο πρόβλημα, όχι δεν έχω

To DXVA ενεργοποιείται σε επίπεδο media player. Για παράδειγμα ο MPC-HC από "μαμά" παίζει με DXVA αν υποστηρίζεται από το hardware σου.

Το cpu load το βλέπεις όντως στον task manager. Δες αν όταν παίζεις video ανεβαίνει το load σε όλους τους πυρήνες.

Τον συγχρονισμό τον χάνεις σιγά σιγά (ξεκινάει δηλαδή σωστά και αρχίζει να χάνει) ή από το πρώτο δευτερόλεπτο είναι off?

To DXVA ενεργοποιείται σε επίπεδο media player. Για παράδειγμα ο MPC-HC από "μαμά" παίζει με DXVA αν υποστηρίζεται από το hardware σου.

Το cpu load το βλέπεις όντως στον task manager. Δες αν όταν παίζεις video ανεβαίνει το load σε όλους τους πυρήνες.

Τον συγχρονισμό τον χάνεις σιγά σιγά (ξεκινάει δηλαδή σωστά και αρχίζει να χάνει) ή από το πρώτο δευτερόλεπτο είναι off?

Έχω δοκιμάσει και το MPC-HC, χωρίς να πειράξω ρυθμίσεις (άρα δούλευε με DXVA αν είναι enabled by default), και δεν είχε συγχρονισμό ούτε εκεί.

O συγχρονισμός χάνεται από την αρχή.

Re: Απάντηση: Συγχρονισμός Audio Video

o επεξεργαστής σου είναι μια χαρά.

τωρα η κάρτα,

785 chipset & 4200...

de-interlace δεν κάνει, Πολυκάναλο hd audio δεν βγάζει (ουτε bitstreaming ουτε ασυμπίεστο) , κλειδώνει μόνο στα 50/59/60.

Gigabyte μητρική, λογικά έχεις Realtek με 7.1 αναλογικές & spdiff.

ριξε μια ματιά εδώ μηπως σε βοηθήσει.

εντάξει για HD audio φαντάζομαι μπορώ να προσθέσω μια αυτόνομη μεγαλύτερη radeon που να το κάνει. Ο συγχρονισμός είναι πρόβλημα της 4200? Αν βάλω άλλη, θα διορθωθεί?

Τα 50/59/60 που λες, αν είναι συχνότητα οθόνης, νομίζω είναι στα 60

Το Module ήχου ναι είναι Realtek αλλά δεν χρησιμοποιώ καμιά αναλογική, έχω βάλει ένα καλώδιο HDMI από το PC προς το AVR.

H μητρική κάρτα είναι η GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H

Χμ.. Μπορείς για δοκιμή να του συνδέσεις μια απλή οθόνη PC και να δεις αν το κάνει και τότε;

ok θα το δοκιμάσω

Αν εκεί δεν το κάνει, θα συμπεράνουμε ότι φταίει η TV?

Αν το κάνει και εκεί, ποια είναι τα επόμενα βήματα?

H οπτική ινα απο την τηλεόραση στον ενισχυτή ειναι μόνο για τον τηλεοπτικό ήχο ή περνάς και τον ήχο του Η/Υ απο αυτήν;

Αν το κάνει και εκεί, είναι σίγουρα software (media player) πρόβλημα. Το πιο σίγουρο είναι καθαρή εγκατάσταση windows και εγκατάσταση μόνο των απαραίτητων..

Ok θα δοκιμάσω σε PC Monitor και θα σου πω. Έχει σημασία αν η δοκιμή είναι απευθείας από το PC στο Monitor ή αν μεσολαβεί το AVR?

Ok θα δοκιμάσω σε PC Monitor και θα σου πω. Έχει σημασία αν η δοκιμή είναι απευθείας από το PC στο Monitor ή αν μεσολαβεί το AVR?

Ναι, έχει σημασία. Κάνε τις δοκιμές σου με απευθείας σύνδεση και αν μπορείς και μέσω VGA εκτός από HDMI/DVI.

Ναι, έχει σημασία. Κάνε τις δοκιμές σου με απευθείας σύνδεση και αν μπορείς και μέσω VGA εκτός από HDMI/DVI.

Σύνδεσα το HTPC με μια οθόνη PC μέσω VGA, και τον ήχο από το HTPC στο AVR μέσω Optical, και ο αποσυγχρονισμός παραμένει.

Το CPU Usage είναι γύρω στο 10%-20% (CPU 0 γύρω στο 30%, CPU 1 γύρω στο 10%), όλα μαζί με τα άλλα processes γύρω στο 20%-25%.

Συμπεραίνουμε ότι φταίει το HTPC αυτό κάθε αυτό? Να δοκιμάσω να κάνω εγκατάσταση προγραμμάτων από την αρχή ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό?

Υπάρχει κάτι άλλο να δοκιμάσω στην συνδεσμολογία?

Σύνδεσα το HTPC με μια οθόνη PC μέσω VGA, και τον ήχο από το HTPC στο AVR μέσω Optical, και ο αποσυγχρονισμός παραμένει.

Το CPU Usage είναι γύρω στο 10%-20% (CPU 0 γύρω στο 30%, CPU 1 γύρω στο 10%), όλα μαζί με τα άλλα processes γύρω στο 20%-25%.

Συμπεραίνουμε ότι φταίει το HTPC αυτό κάθε αυτό? Να δοκιμάσω να κάνω εγκατάσταση προγραμμάτων από την αρχή ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό?

Υπάρχει κάτι άλλο να δοκιμάσω στην συνδεσμολογία?

Δοκίμασα και με ήχο μέσω ακουστικών στην έξοδο του HTPC αντί για ήχο μέσω AVR, και το πρόβλημα υπάρχει και έτσι