Συμπεραίνουμε ότι φταίει το HTPC αυτό κάθε αυτό? Να δοκιμάσω να κάνω εγκατάσταση προγραμμάτων από την αρχή ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό?
Υπάρχει κάτι άλλο να δοκιμάσω στην συνδεσμολογία?
Λοιπόν, έβγαλα ότι μπορούσα, και τα έβαλα από την αρχή (lav, madvr, mpc-hc) σύμφωνα με τον οδηγό του Portioli. Είμαι οκ τώρα από θέμα συγχρονισμού.
Κάτι άλλο, όταν κλικάρω ένα αρχείο και ανοίγει σε Full Screen με το MPC-HC, η συχνότητα στην TV αλλάζει. Ορισμένες φορές που το γράφει η TV (δεν ξέρω γιατί δεν το γράφει πάντα), βλέπω ότι η συχνότητα είναι 50Hz (από 60Hz που είναι κανονικά). Η ανάλυση παραμένει 1920x1080. Όταν κλείνω το MPC, ή φεύγω από Full Screen, ξαναγυρνάει στα 60Hz.
Αυτό είναι φυσιολογικό?
Κάτι άλλο, όταν κλικάρω ένα αρχείο και ανοίγει σε Full Screen με το MPC-HC, η συχνότητα στην TV αλλάζει. Ορισμένες φορές που το γράφει η TV (δεν ξέρω γιατί δεν το γράφει πάντα), βλέπω ότι η συχνότητα είναι 50Hz (από 60Hz που είναι κανονικά). Η ανάλυση παραμένει 1920x1080. Όταν κλείνω το MPC, ή φεύγω από Full Screen, ξαναγυρνάει στα 60Hz.
Αυτό είναι φυσιολογικό?
Επίσης, όταν είμαι σε Full Screen με το MPC-HC και πατήσω δεξί κουμπί για Options, πάνω αριστερά στην οθόνη γράφει [Windowed] και η εικόνα αρχίζει να κομπιάζει. Όταν κλείσω το μενού των options, πάνω αριστερά γράφει [exclusive] και η ομαλή ροή επανέρχεται. Έτσι πρέπει να είναι?
Κάτι δεν έχω κάνει καλά με το MadVR
Κατέβασα μια ταινία, το Avatar Extended Collectors Edition.mp4 το οποίο έχει
Video: MPEG4 Video (H264) 1920x1080 23.98fps
Audio: AAC 48000Hz 6ch 317kbps
Στο Graphstudio, μετά το LAV Splitter, χωρίζεται σε "Microsoft DTV-DVD Video Decoder" και "Microsoft DTV-DVD Audio Decoder" και μετά αντίστοιχα σε "Video Renderer" και "Default DirectSound Device"
Δεν θα έπρεπε κάπου να εμφανίζεται ο MadVR ?
Επίσης, με το MPC-HC η εικόνα δεν έχει ομαλή ροή ενώ π.χ. με το GOM Player με μόνο εσωτερικά codecs/filters παίζει μια χαρά.
Τι δεν έχω κάνει καλά?
κατα %99 βλέπεις τα φίλτρα που χρησιμοποιεί ο WMP.
για να δείξει τα φίλτρα που παίζει ο Mpc-hc θελει να περάσεις μερικά .dll
και να πατήσεις ctrl+G - να κάνεις connect - την ώρα που παίζει.
περισσότερα εδώ.
Στην ουσία τωρα.
Η Onboard 4200 είναι αδύναμη, βασικά είναι πάρα πολύ αδύναμη.
Αν παίξει , θα παίξει μόνο αν βάλλεις στην καρτέλα scaling algorithms όλες τις ρυθμίσεις στο bilinear.
Δεν θα μου έκανε εντύπωσε αν είχε σπασίματα ακόμα και με EVR-CP και bicubic.
επειδή έχεις αδύναμη κάρτα και κανονικό επεξεργαστή να κάνεις όσο περισσότερες
εργασίες στον decoder με SW acceleration (=επεξεργαστή).
Pιξε και εδω μια ματιά για ρυθμίσεις σε lav/ffdshow/coreAVC
Aν έχεις πρόβλημα, παίξε με ό,τι θεωρείς πιο σταθερό και οποιο ταλαιπωρεί την cpu/GPu λιγότερο.
Αν σε βολεύει ο GOM , παίξε με Gom, δεν έχω ιδεα, ούτε τι είναι, ούτε πως παίζει.
Y.Γ. Σε παρόμοια pc με το δικό σου, με εντελώς αδύναμη κάρτα γραφικών
συνήθως παίζω με Windows Media Player.:Banane0:
Σαν γενικότερος κανόνας, το σωστό είναι να πέρνεις (i) όσο το δυνατόν πιο γρήγορη κάρτα, έτσι ώστε να κάνεις σωστά την δουλειά σου και (ii) την πιο κρύα, αυτήν δηλαδή που θα ταιριάξει πιο εύκολα από άποψη θερμοκρασιών στο κουτί σου.
Εγώ προσωπικά για τους παραπάνω λόγους, δεν θα έπερνα ουτε 6450, ούτε fanless αλλά θα περίμενα τις καινούργιες των 28nm.
Αν έπρεπε να πάρω κάποια άυριο το πρωί με μόνο κριτήριο το κόστος μάλλον θα έπερνα αυτήν : sapphire radeon hd 6570 ή αυτήν: PNY GeForce GT 430
Πέρα από το θέμα κόστους, για το HTPC θα ήθελα να πάρω την ελάχιστη που κάνει ικανοποιητική δουλειά, ελάχιστη από το θέμα κατανάλωσης ενέργειας, απαιτήσεων ψύξης, και θορύβου.
Σίγουρα αν ήταν PC για video encoding ή gaming θα έβαζα πολύ παραπάνω, αλλά αυτό δεν χρησιμοποιείται για τίποτα άλλο.
Εδώ σε ένα τεστ στο anandtech βλέπω ότι κατατάσσει την sapphire που είπες ως καλύτερη, αλλά και οι δύο 6450 που συμπεριλαμβάνει στο τεστ, δεν ξέρω αν είναι ανεπαρκείς.
Τι λες?
Αυτές με τα 28nm, πότε κυκλοφορούν?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.