Σύγκλιση ? και αν ναι, πως ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύγκλιση ? και αν ναι, πως ?

Με ειδικά κλαπέτα δεξιά και αριστερά από τα αυτιά. Πως είναι οι παρωπίδες στα γαιδούρια; Τώρα θα βγούνε και ειδικές παρ..ωτίδες για χαιεντάδες. :flipout:

Καταπληκτική ιδέα, :idea: και δουλεύει και μια χαρά! :aktion033:
Λίγο η στερέωση με ταλαιπωρεί :nounder: αλλά θα συνηθίσω! :ears:

Re: Απάντηση: Σύγκλιση ? και αν ναι, πως ?

Σωστά, με την πιο ομοιόμορφη διασπορά η ρύθμιση σύγκλισης των ηχείων στην θέση ακρόασης γίνεται αρκετά ευκολότερη. Παράλληλα όμως οι αντανακλάσεις στον χώρο γίνονται ακόμα περισσότερες για τον ίδιο λόγο! Πως τις αποφεύγω χωρίς να γεμίσω το σπίτι ηχομονωτικά? ;)
Ομοιόμορφες => τουλάχιστο 'εχεις λιγότερες ανωμαλίες στις ανακλάσεις. Το θέμα είναι το μέγεθος του χώρου που επιρρεάζει Τ60 (ή καλύτερα Τ30).
Συνήθως καλό είναι πρώτα να απορροφήσεις τις πίσω ανακλάσεις (εαν το επιτρέπει η Στρατηγός).
Μετά, μπορείς να βάλεις τα ηχεία μακριά από τους πλαινούς τοιχους δηλ στη φαρδυά πλευρά του δωματίου. Βέβαια αν δε μένεις μόνος σου, αυτό είναι δύσκολο...
Αλλιώς, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα: ηχομονωτικό στο πλάϊ πρέπει να φτάνει μέχρι τη συχνότητα αποκοπής του τουίτ σου -- ηγουν παχύ και μεγάλο, ήγουν αν το δεχτεί ποτέ γυναίκα να μου τρυπήσεις τη μύτη...

Όταν είχα τα Chario στον κύριο χώρο ακρόασης με τον Coda και πειραματιζόμουν, είχα στείλει email στην εταιρία και μου απάντησε.

Ψιλοκουφάθηκα, γιατί σύμφωνα με το χώρο μου μου έβγαλε ότι πρέπει να ακούω περίπου 1,5 μέτρο πίσω από το νοητό τρίγωνο.
Φανταστείτε.
Σα να βλέπεις τα ηχεία από το πλάι.

Στέριε ποια chario είχες? Εχω τα T100 Reference για αυτό και σε ρωτώ.

Και κάτι άλλο. Εστειλες email στην εταιρία και της περιέγραψες τον χώρο σου και σου απάντησαν για την βέλτιστη τοποθέτηση τους στον χώρο σου? Αν ναι, αυτό πρέπει να το δω για να το πιστέψω.

Ομοιόμορφες => τουλάχιστο 'εχεις λιγότερες ανωμαλίες στις ανακλάσεις. Το θέμα είναι το μέγεθος του χώρου που επιρρεάζει Τ60 (ή καλύτερα Τ30).
Συνήθως καλό είναι πρώτα να απορροφήσεις τις πίσω ανακλάσεις (εαν το επιτρέπει η Στρατηγός).
Μετά, μπορείς να βάλεις τα ηχεία μακριά από τους πλαινούς τοιχους δηλ στη φαρδυά πλευρά του δωματίου. Βέβαια αν δε μένεις μόνος σου, αυτό είναι δύσκολο...
Αλλιώς, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα: ηχομονωτικό στο πλάϊ πρέπει να φτάνει μέχρι τη συχνότητα αποκοπής του τουίτ σου -- ηγουν παχύ και μεγάλο, ήγουν αν το δεχτεί ποτέ γυναίκα να μου τρυπήσεις τη μύτη...

Ο χώρος είναι συνήθως το μεγάλο πρόβλημα. Τώρα ακούω δοκιμαστικά με διαγώνια τοποθέτηση στον χώρο κι εξακολουθώ να το ψάχνω...
Άλλη λύση θεωρητικά είναι μικρό τρίγωνο ακρόασης μακριά απ' τους τοίχους, δουλεύει καλά αλλά δεν βολεύει τελικά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύγκλιση ? και αν ναι, πως ?

Στέριε ποια chario είχες? Εχω τα T100 Reference για αυτό και σε ρωτώ.

Και κάτι άλλο. Εστειλες email στην εταιρία και της περιέγραψες τον χώρο σου και σου απάντησαν για την βέλτιστη τοποθέτηση τους στον χώρο σου? Αν ναι, αυτό πρέπει να το δω για να το πιστέψω.

Millenium II με αναβαθμισμένη εσωτερική καλωδίωση.

Σχετικά με το mail μη φανταστείς ότι τους έκανα και κανα σχέδιο. Τους περιέγραψα το χώρο μου και τον τρόπο που τα είχα στήσει και αυτοί μου συνέστησαν τον τρόπο τοποθέτησης που έγραψα παραπάνω.
Φυσικά τους είχα ρωτήσει και πολλά άλλα πράγματα, όπως αν είναι σωστό το blue-tack για να στερεώσω τα ηχεία επάνω στις βάσεις (είναι ο καλύτερος τρόπος μου είπαν), αν τα ηχοαποροφητικά αποτελούν μέρος της ηχητικής σχεδίασης του ηχείου (όχι, μου είπαν να τα βγάζω όταν ακούω).

Πάντως είναι καταπληκτικά ηχεία τα άτιμα. Ακούστε τα με τον Cary SLI80 και θα με θυμηθείτε. Από τα καλύτερα ακούσματα που έχω κάνει, ever... -bye-

Τώρα ακούω δοκιμαστικά με διαγώνια τοποθέτηση στον χώρο κι εξακολουθώ να το ψάχνω...
Πολύ καλή ιδέα. Μόνο που φτιάχνεις μια κορνίτσα με τις γωνίες των τοίχων, πίσω απ'τα ηχεία (και πίσω από τη πολυθρόνα σου;;). Αν μη τι άλλο μπορεί να σου δυναμώνει κάποια στάσιμα, δηλ ++ μπάσο