Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

Status
Not open for further replies.

VaSiLiS-T

Supreme Member
10 January 2007
8,208
παλλληηηηηνιηηηη
Αποφάσισα να κάνω ένα χαζούλι τέστ , έβαλα γιά πηγή ένα απο τα καλήτερα laptop που θά μπορούσαμε να το κατατάξουμε με αναγωγή σέ HI-END (1920. 1200 ανάλυση hd.sound card klp klp computero νεοτερισμούς ) καί το πάντρεψα μέ ενα puss-pullατο el-84 ,τεχνολογία 1950 κατουσίαν , και το έβαλα να μουρμουράει mp3 τεχνολογία 2000 , .ΤΑ αποτελέσματα απο ενθαρρυντικά μέχρι
και αρκετά καλά (εχω την εντύπωση οτι players μέχρι 700 eyro τα πατούσε παιζοντας mp3!!!!!! , η διάφορα σε wave ηταν ακόμα μεγαλύτερη ) .Νομίζω πλέον οτι οι αλγόριθμοι ήρθαν να συμμετάσχουν γερά στο παιχνίδι, .Αυτό που μάρεσε όμως ειναι οτι ακούγοντας απο δίαφορα software players , ήταν διαφορές
όπως σάν αλαζες desktop players , μεχρι και προσομοίωση λυχνίας εκανε κάποιο
απαυτά ,
TI ΛΕΤΕ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ????? :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Attachments

• P1010076.jpg
    P1010076.jpg
    79.1 KB · Views: 320
  • P1010079.jpg
    P1010079.jpg
    54 KB · Views: 329
Demoronisator...

Αρχίζω κι εγώ να το πιστεύω...

Αυτή τη στιγμή τεστάρω ένα φανταστικό μηχανάκι (το έχω βάλει μεταξύ προ και τελικού) και κάνει ότι μπορεί να φανταστεί κανείς!!!

Demoronisator_model-AD1.jpg

Αφήστε που "παίζει παπάδες" και δεν επηρεάζει καθόλου τη ποιότητα του σήματος...

Μόνο Προσοχή!!!
Χρειάζεται να υπάρχουν XLR συνδέσεις. Η ποιότητα καλωδίου και βίσματος δεν παίζουν IMHO ρόλο... :BDBDG54:

demoronisator ε?
καλό...

λείπει το κοντρόλ γιά εσωτερικότητες, χροιές, υγρασία, ρύθμιση συριστικού σ και μερικά ακόμα, αλλά έχει το fooly invisible...
οπότε όλα καλά..

Re: Demoronisator...

Αυτή τη στιγμή τεστάρω ένα φανταστικό μηχανάκι (το έχω βάλει μεταξύ προ και τελικού) και κάνει ότι μπορεί να φανταστεί κανείς!!!
(...)
Αφήστε που "παίζει παπάδες" και δεν επηρεάζει καθόλου τη ποιότητα του σήματος...

Μόνο Προσοχή!!!
Χρειάζεται να υπάρχουν XLR συνδέσεις. Η ποιότητα καλωδίου και βίσματος δεν παίζουν IMHO ρόλο... :BDBDG54:
Χμμμμ, άλλος ένας πελάτης του "Ρόμυ του Κακού του Γάτου";;; :grinning-smiley-043

Αποφάσισα να κάνω ένα χαζούλι τέστ , έβαλα γιά πηγή ένα απο τα καλήτερα laptop που θά μπορούσαμε να το κατατάξουμε με αναγωγή σέ HI-END (1920. 1200 ανάλυση hd.sound card klp klp computero νεοτερισμούς ) καί το πάντρεψα μέ ενα puss-pullατο el-84 ,τεχνολογία 1950 κατουσίαν , και το έβαλα να μουρμουράει mp3 τεχνολογία 2000 , .ΤΑ αποτελέσματα απο ενθαρρυντικά μέχρι
και αρκετά καλά (εχω την εντύπωση οτι players μέχρι 700 eyro τα πατούσε παιζοντας mp3!!!!!! , η διάφορα σε wave ηταν ακόμα μεγαλύτερη ) .Νομίζω πλέον οτι οι αλγόριθμοι ήρθαν να συμμετάσχουν γερά στο παιχνίδι, .Αυτό που μάρεσε όμως ειναι οτι ακούγοντας απο δίαφορα software players , ήταν διαφορές
απαυτά ,

η μετατροπή ψηφιακού σε αναλογικό γίνεται απο τη κάρτα?
τι κάρτα έχεις
κανένα εξωτερικό dac δκίμασες

Και εγώ έχω τοποθετήσει έωα λαμπάτο line μεταξύ υπολογοστή/iPod και ενισχυτή με ομολογουμένως πολύ καλά αποτελέσματα παρόμοια μα του vasili υποθέτω..

Απάντηση: Demoronisator...

Demoronisator_model-AD1.jpg

Μόνο Προσοχή!!!
mr Christos πιστεύω να αστειεύεσαι...Σίγουρα είναι 'φωτό' αυτό το έκτρωμα...Αν καταλάβω πως είναι 'αληθιανό' θα επαναφέρω στο rack το blue sky που εξωπέταξα. (Εκτός αν είναι 'πεταλιέρα' για ηλ. κιθάρα) Για πες μας...

απαυτά ,

Ηρθε η ωρα να κατσεις να φτιαξεις το sony:flipout: :flipout: .

Κύριε πρόεδρε σας καταλαβαίνω γιατί θέλετε να εξελιχθεί σε χαβαλέ η συζήτηση. Τέτοιο μαραφέτι δεν πάει assorti με την Louis XVI αισθητική σας.

Η χρήση pc ως πηγή νομίζω έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιαυτό η συζήτηση καλό είναι να μπει στην ουσία.

Η χρήση pc ως πηγή νομίζω έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιαυτό η συζήτηση καλό είναι να μπει στην ουσία.

Αυτό σκέφτομαι κι εγω τον τελευταίο καιρό βλέποντας την διάδοση των μη απωλεστικών συμπιέσεων ήχου FLAC(Free Lossless Audio Codec) και ΑPE(Monkey Audio). Εχω δοκιμάσει αρκετές φορές να κάψω δισκάκια από FLAC ή APE και, ως αναμενόμενο, το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Επομένως είναι λογικό να σκεφτεί κανείς το PC ως πηγή. Το θέμα είναι πώς θα ολοκληρωθεί σωστά στο υπόλοιπο σύστημα. Η πρώτη λύση είναι η χρήση μιας συμβατικής κάρτας ήχου με ψηφιακή έξοδο η οποία συνδέεται σε DAC και το DAC στον ολοκληρωμένο(ή πρό-) ενισχυτή. Η δεύτερη λύση ειναι η χρήση μιας πολύ καλής κάρτας ήχου ώστε να δώσει απευθείας έξοδο στον ενισχυτή. Επιπλέον ζήτημα είναι το μήκος του καλωδίου(είτε PC σε DAC, είτε κάρτα σε ενισχυτη) καθώς πολλοί απο εμάς έχουμε το PC και το ηχοσύστημα σε διαφορετικά δωμάτια.

Αυτό που με απασχολεί είναι το trade-off μεταξύ DAC και καλής κάρτας ήχου(έχω θέσει το ίδιο ερωτημα και σε άλλο thread). Μέχρι πού αρκούν τα DACs μιας καλής κάρτας ήχου; Μήπως ένα εξωτερικό DAC θα ακουστεί και σ'έναν ενισχυτή των 400 Ευρώ; Mήπως πρέπει να μπούν και τα επαγγελματικά DACs στο χορό; :grandpa:

Μήπως δώσει τη λύσει το καινούριο DAC1 USB της Benchmark, το οποίο παίρνει ψηφιακό σήμα απευθείας από τη USB, όπως οι εξωτερικές κάρτες ήχου;
Το σκέφτομαι να το χτυπήσω, μόλις μαζέψω λίγα φράγκα...

Απάντηση: Re: Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

Μήπως δώσει τη λύσει το καινούριο DAC1 USB της Benchmark, το οποίο παίρνει ψηφιακό σήμα απευθείας από τη USB, όπως οι εξωτερικές κάρτες ήχου;
Το σκέφτομαι να το χτυπήσω, μόλις μαζέψω λίγα φράγκα...

Τώρα αν από την USB μπορεί να διαβάσει και φλασάκια ακόμα καλύτερα!

Χθές παρέλαβα το καινούριο μου φλασάκι 2Gb με κόστος 19εουρα μαζί με τα μεταφορικά!!!

Οι τιμές των τσιπ μνήμης πλέον αρχίζουν να γίνονται ανταγωνιστικές με αυτές των CD για ίδιες χωρητικότητες. Μη σας πω ότι είναι και φτηνότερα σε ευρώ/Gbyte

Μήπως ήρθε η ώρα να πάψουμε να σκεφτόμαστε ποιο player θα είναι το επόμενο; Εγώ πάντως άλλο τράνσπορτ δεν αγοράζω μάλλον στην ζωή μου για ήχο τουλάχιστον!:antlers:

όταν λές φλασάκι εννοείς mp3 player ? , διαφορετικά πως θα παίζει απευθείας στο dac , χωρίς λογισμικό? .
Τελικά το θέμα αφού υπάρχουν πολύ καλά λογισμικά κατευάσματος χωρις απώλειες στον σκληρό ((EAC) και αναπαραγωγής (foobar, creative klp) και με την χρήση σκληρού ή έστω φλάς λύνονται τα εγγενή προβλήματα των μηχανισμών ανάγνωσης (κραδασμοί τζίτερ ) "PCs and MACs under $1250 that beat most $10K transports"
Οπότε μάλλον το φλέγον ζήτημα ανάγεται στην μετατροπή ψηφιακού σήματος σε αναλογικό Δηλαδή σε κάρτα ήχου ή dac Εγώ μάλλον καταλήγω σε εξωτερικό dac σαν πιό ευέλικτη λύση και πιο ποιοτική Έχει ακούσει κανείς κάποιο non/over/upsampling tube ή ss dac σε pc? Κάποιο απο τα Trends Audio USB DAC UD-10 ή Scott Nixon

http://www.wavelengthaudio.com/usbdac.html
http://www.aqvox.de/download/GR-Sound-Image-Mag397-0406-USB2DA.pdf?page_id=1327&cat_id=63
http://www.apogeedigital.com/products/minidac.php
http://www.scott-nixon.com/dac.htm

Αν κατάλαβα καλά ο Vasilis-T τα τεστ που έκανε ήταν για mp3 ή wav πλειερ. Αρα πρέπει να το συγκρίνουμε με τους καλούς παίκτες της συμπιεσμένης μουσικής (ipod, creative κλπ). Αν μιλάμε για ασυμπίεστη μουσική, τότε έχουν γίνει στο παρελθόν και υπάρχουν σημαντικά άρθρα που έχουν ασχοληθεί αρκετά με το αντικείμενο (όπως ο Costas Ear κλπ) και σαυτό το φορουμ και στο άλλο.

Αν κατάλαβα καλά ο Vasilis-T τα τεστ που έκανε ήταν για mp3 ή wav πλειερ. Αρα πρέπει να το συγκρίνουμε με τους καλούς παίκτες της συμπιεσμένης μουσικής (ipod, creative κλπ). Αν μιλάμε για ασυμπίεστη μουσική, τότε έχουν γίνει στο παρελθόν και υπάρχουν σημαντικά άρθρα που έχουν ασχοληθεί αρκετά με το αντικείμενο (όπως ο Costas Ear κλπ) και σαυτό το φορουμ και στο άλλο.

Αφορμή γιά δίαλογο περι των ψηφιακών ειναι ουσιαστικά , οχι ακριβως περι των σιγκεγκριμένων format

Απάντηση: Re: Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

Κύριε πρόεδρε σας καταλαβαίνω γιατί θέλετε να εξελιχθεί σε χαβαλέ η συζήτηση. Τέτοιο μαραφέτι δεν πάει assorti με την Louis XVI αισθητική σας.

Φίλε Angelo sorry που θα συνταχθώ με τον mr.Skaloumbakas αλλά πιστεύω πως η μουσική και το hi-fi (hi-end) είναι 'μείζον θέμα αισθητικής'. Η μουσική είναι τέχνη και όπως κάθε τέχνη εξυπηρετείται από υψηλής αισθητικής και ποιότητας καταστάσεις και αντικείμενα. Το laptop δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνεται σ' αυτά. Εκτός κι αν θέλουμε να πάμε σε πιο 'βολικές' καταστάσεις του στυλ ...έχω ένα laptop και τα κάνω όλα...Κόβω ταινίες, καίω cd, στέλνω mail, γράφω κανα word, κανα XLάκι για να βρω το φόρο, σερφάρω, chatάρω, κατεβάζω, ανεβάζω, μιλάω με τον ξάδερφο στην Αστραλία, βλέπω ταινίες και φωτό, παίζω παχνίδια, ρίχνω πασιέντζες...και άμα λάχει ακούω και μουσικούλα συμπιεσμένη ναούμ'...Κάπου εδώ νομίζω πως χάνεται η ουσία και η μουσική απόλαυση και η 'αισθητική' που λέγαμε παραπάνω...

Last edited:
Πιστεύω πάντως πως για κάποιον που συνδυάζει το στερεοφωνικό με το Home Theater στον ίδιο χώρο, μια καταπληκτική λύση για τράνσπορτ είναι το Macmini. Φανταστείτε να βγει και κανένα DAC με σύνδεση Firewire που είναι κλάσεις ανώτερη από τη USB! Παρακάμπτουμε και το κύκλωμα της κάρτας ήχου και πετυχαίνουμε ακόμα πιο ποιοτικό σήμα. Άλλωστε οι ψηφιακές πηγές είναι περίεργη περίπτωση. Είδατε πόσο μας αναστάτωσε το "μπλεσκατούλι"...

Re: Απάντηση: Re: Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

Φίλε Angelo sorry που θα συνταχθώ με τον mr.Skaloumbakas αλλά πιστεύω πως η μουσική και το hi-fi (hi-end) είναι 'μείζον θέμα αισθητικής'.

Κι εγώ που νόμιζα ότι Hi-Fi = High Fidelity...

Status
Not open for further replies.