Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

Status
Not open for further replies.
the same my little Pantelis, the same my Pantelis....


Οι εραστές της μουσικής ακούν όλα τα μέσα, αφού είναι η μουσική, που τους ενδιαφέρει πρωτίστως....

Οι αγοράζοντες μόνον βινύλια 5.000 γραμμαρίων/έκαστο, από τα ειδικά ιντερνετικά δισκοπωλεία, χωρίς να ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο, ακούν μόνον βινύλιο......

Δέστε τι γίνεται στην κατηγορία 'μουσική'. Δεκάδες προτάσεις, σε διάφορα είδη μουσικής, από τόσους και τόσους συν-φορουμίτες. Δυστυχώς, δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να βρεθούν όλα αυτά σε βινύλιο. Ούτε καν το 5% αυτών.....

Οπότε;
 
Το ραδιοκασετοφωνοσιντι που ειχα για να ακουνε τα παιδια μουσικη/παραμυθια, χαλασε οποτε ηρθε η ωρα για συγκλιση!!

Κινουμενα σχεδια σε divx και μουσικη σε mp3 απο εναν υπολογιστη που φτιαχτηκε απο "αχρηστα" κομματια που περισσεψαν απο αναβαθμισεις.
Ελαχιστα καλυτερο απο αυτο http://www.divxland.org/troubleshooting.php#14
P3, 600Mhz, SB live!, 8MbVGA, 256Mb ram, 20Gb hd, 15' color LCD screen.

Θα το χαρουν οσο δεν φανταζεστε και για πολυ καιρο!!
 
Re: Απάντηση: Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

Ηδη τα παραπάνω speq απο το red book υπερκερνούν τίς προδιαγραφές της αναλογικής αναπαραγώγης κατα 100 τα εκατό , πώς λοιπόν παίζει καλήτερα το βινύλιο ?(αφου το έθεσες σε θεωριτίκη βαση )
Φίλε Βασίλη 'πλανάσαι πλάνην οικτράν'...Μόνο το SACD (DSD, 1 bit, sampling rate 2.8224 Mhz!!!!!) και τα DVD-Audio, HD-DVD και Blu-Ray Disc (PCM 24-bit 192kHz-352.8kHz!!!!!) μπορούν να πλησιάσουν ή και να φθάσουν την ποιότητα και την ανάλυση ενός καλογραμμένου 'μαύρου δίσκου'.Απ' ότι βλέπεις και μόνος σου οι διαφορές στην τεχνολογία αυτών των μέσων συγκρινόμενες με το 'φτωχό CD' των 16 bit / 44.1 khz απέχουν αιώνες...Και είπαμε καλό είναι όταν γράφουμε κάτι να το τεκμηριώνουμε κιόλας...εκτός αν στο '100 τα εκατό' που γράφεις στο post σου παραπάνω ξέχασες ένα (-) μείον μπροστά.Δηλαδή -100%...Τότε θα συμφωνήσω...Φιλικά...ο 'Γιαπωνέζος'..(Έτσι με βάφτισε ο φίλος Giannis)...Περισσότερα στα παρακάτω links...
http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Audio_CD
http://answers.google.com/answers/threadview?id=375592
 
1) Ισως ήταν πιο χρήσιμο ΠΕΡΑΝ τών (επιδερμικών ?) εντυπώσεων , θα ήταν αν καποιος μπορούσε να βρεί μιά ανάλυση περί τών ποσοτήτων διακριτών θέσεων και διακριτής στάθμης σε ένα LP (εφόσον στην παρούσα φάση της συζήτησης το πλήθος δειγμάτων (δηλ η πασότης ανακυρήχθηκε και ποιότης ) ...πιθανά κάτι δηλαδή σε σχέση με το μέγεθος του άκρου τής βελόνας σε σχέση με το μέγεθος της πληροφορίας (και του χώρου που καταλαμβάνεται για να είναι διακριτή ) και τήν συμπεριφορά της κατά τήν ανάγνωση (σε σχεση με τής αντίστοιχη συμπεριφορα του ακρου τής βελόνας του κοπτικού μηχανήματος )

2) Επόμενη έρευνα θα μπορούσε να είναι Μονο η διαφορά μεταξύ Μέγιστης και Ελάχιστης στάθμης μεταξύ τών δύο (κατι σε δυναμική περιοχή ...)

3) Το τελευταίο (για να μήν αναφέρουμε θορύβους , ενδοδιαμόρφωση κλπ ) πιθανά να ήταν μιά καλή έρευνα περί της Ανθρώπινης αντίληψης σε σχέση με τα 1 και 2 , τούς περιορισμούς τίς παραδοχές και τα υποχρεωτικά τινά που θα πρέπει να συμβαίνουν για τήν προσπάθεια ενος συστήματος / χώρου γιά τήν .."απόλυτη" αναπαραγωγή (δηλαδή τι είναι αυτό που πρέπει?! να πείθει τον ακροατή και γιατί και ισως : Πώς ? αυτό επιτυγχάνεται . Η κατι πιο βαρύ όπως : Τι είναι αυτό ? που οταν υπάρχει -με σωστό τρόπο- είναι πολύ καλό για τα αυτιά μας ή διαφορετικά πρέπει να λείπει για να μήν τα ερεθίζει

Αυτά βέβαια , αν θέλουμε να προχωρήσουμε σκεπτόμενοι, μαθαίνοντας και ερευνώντας , διαφορετικά μένουμε στήν επαναλαμβανόμενη στείρα και μίζερη (άλλωτε ευγενική και άλλωτε οχι ) ανταλλαγή (και καλά...) απόψεων
 
Μαρέσει που η συζήτιση αρχίζει και μπάινει σε διάυλους που ακροβατούν , μεταξύ κλασικών απαντήσεων good ro is not , και επιστημοτεχνικών απόψεων και ως εκ τούτου , τι σημαινεί κακό ψηφιακό και καλό αναλογικό η καί ανάποδα ? και γιατί ? υπάρχει τεκμιριωσή? η λέμε για να λέμε? . ΤΟ να αναγάγουμε το θέμα σε ψυχοακούστικα φαινόμενα το εξαντλήσαμε και κανένας μας νομίζω οτι βρήκε κάτι απο αυτό Εμένα πάντως με έχουν πλαγιάσει και ισως ξελογίασει οι τεχνολογίες που ήρθαν καί να μετουσιώσουν και να μνημονέυσουν δρώμενα του κάποτε με μαγικό τρόπο , μέσα απο ένα κοματάκι σιλικόνης η έστω ένα κοματάκι πλαστικού , οι μούσες έρχονται και απο τους αλγόριθμους ισως και καλήτερα ,, ο άνθρωπος άνω θρώσκει (κοιτά μπροστά και ψηλά ) το να υπάρχει δόγμα στην τεχνολόγια σε τέτοιο σημείο δεν κατανταέι απλά γραφικό ,αλλά παεί αλού κιεγω δέν ξέρω πού !!!
νυστα.αζω καληνύχτασααααααςςςς
 
Last edited:
ΝΑ συμφωνήσω και εγώ με τη σειρά μου με τους αναλογικούς τύπους του φόρουμ.

Αν ακούσετε DAT θα καταλάβετε !!!

Το άκουσμα του ήχου έχει να κάνει με την ψυχοσύνθεση του καθενός από εμάς.

Το γεγονός ότι το ψηφιακό σήμα είναι ακριβέστερο από το αναλογικό χωρίς να έχει παραμορφώσεις - θόρυβο κτλ είναι γνωστό σε όλους (μην ξεχνάμε το jitter).
Έτσι ακριβώς όμως ισχύουν και με τις λυχνίες. Τότε αυτοί οι ψηφιακόφιλοι έπρεπε να θάψουν τους λαμπάτους ενισχυτές γιατί ως γνωστό ο λόγος σήμα/παραμόρφωση είναι τραγικός. ΌΜΩΣ οι λαμπάτοι καλά κρατούν.
Προσωπικά ο ήχος τους δεν μου αρέσει, αλλά σαφώς έχει πολλούς θιασώτες.
Όσον αφορά για τις διάφορες συσκευές hi-end παρατηρώ ότι έχουν καλά μηχανουργεία για την υποστήριξή τους. Τι εννοώ ?
Παρατηρήστε κάποιες από μέσα και βλέπετε πλαίσιο από 1,5 cm μασίφ (Τόσο μασίφ πλαίσιο σημαίνει ηχητική ανωτερότητα...) Κουμπιά αστονομικά, κατασκευές πανέμορφες μεν αλλά χωρίς να δίνουν τίποτα στον ήχο (αν πει κάποιος για θωράκιση γιατί δεν βάζουν μολυβδόφυλο?).
Ποιος όμως είδε πολλές φορές σχεδιαστικές ανωτερότητες?
Π.χ. McIntosh 6300 : Ενισχυτής της τάξης των 3900Ε και οδηγείται με το "τέλειο...." ολοκληρωμένο ΝΕ5534 των 0,08Ε δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και θα καταλάβετε.
Γιατί άλλωστε κάποιοι κάνουν προενισχυτές με τον ΟΡΑ627? Καλός σχετικά ακριβός και στα χαρακτηριστικά άπαιχτος.
Ανέφερα τον συγκεκριμένο ενισχυτή γιατί αυτή η μάρκα ήταν το όνειρό μου και όταν διάβασα το Review αυτής της συσκευής ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ.
Καμιά τεχνολογική καινοτομία. Κανένα σπάνιο ολοκληρωμένο, ούτε κανένας εξωτικός ημιαγωγός. Γιατί τότε 3900Ε και όχι 1000Ε παρόμοιας σχεδίασης από άλλους κατασκευαστές? Γιανα βλέπω τις βελόνες με την ισχύ της εξόδου?
Θα ήθελα από φίλους του φόρουμ να κάνουν κάποια σχόλια θετικά αλλά και αρνητικά για την άποψή μου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Ανέφερα τον συγκεκριμένο ενισχυτή γιατί αυτή η μάρκα ήταν το όνειρό μου και όταν διάβασα το Review αυτής της συσκευής ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ.
Καμιά τεχνολογική καινοτομία. Κανένα σπάνιο ολοκληρωμένο, ούτε κανένας εξωτικός ημιαγωγός. Γιατί τότε 3900Ε και όχι 1000Ε παρόμοιας σχεδίασης από άλλους κατασκευαστές? Γιανα βλέπω τις βελόνες με την ισχύ της εξόδου?

Ελα ντε; Βελόνες με την ισχύ βλέπεις και με τους Advance και μάλιστα στο 1/4 της τιμής αγοράς. Και είανι και μπλε οι βελόνες!!!
:grinning-smiley-043
 
Ανέφερα τον συγκεκριμένο ενισχυτή γιατί αυτή η μάρκα ήταν το όνειρό μου και όταν διάβασα το Review αυτής της συσκευής ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ.
Καμιά τεχνολογική καινοτομία. Κανένα σπάνιο ολοκληρωμένο, ούτε κανένας εξωτικός ημιαγωγός. Γιατί τότε 3900Ε και όχι 1000Ε παρόμοιας σχεδίασης από άλλους κατασκευαστές? Γιανα βλέπω τις βελόνες με την ισχύ της εξόδου?

Ελα ντε; Βελόνες με την ισχύ βλέπεις και με τους Advance και μάλιστα στο 1/4 της τιμής αγοράς. Και είναι και μπλε οι βελόνες!!!
:grinning-smiley-043
 
Ποιός είπε οτι το ψηφιακό σήμα είναι ακριβέστερο του αναλογικού; Εξ' ορισμού το αναλογικό σήμα έχει άπειρη ανάλυση, ενώ το ψηφιακό έχει πεπερασμένη. Aυτό σημαίνει ότι το ψηφιακό δεν θα μπορέσει να κωδικοποιήσει διαφορές σήματος μικρότερες από το βήμα ανάλυσής του.

Σίγουρα η απόδοση του ψηφιακού και του αναλογικού, απο ένα σημείο και μετά, γίνεται θέμα γούστου, αλλα δε νομίζω οτι θα ωφελήσει η συζήτηση πάνω σε αυτό.

Η ψυχοακουστική(επιστημονικός κλάδος που μελετά την ανθρώπινη αντίληψη των ακουστικών φαινομένων) είναι μια καλή ιδέα για να προχωρήσει η κουβέντα. Στον λίγο καιρό που είμαι στο forum βλέπω πολλές υποκειμενικές τοποθετήσεις σχετικά με την ανωτερότητα των αναλογικών, ή των ψηφιακών, ή του τάδε καλωδίου, ή οτιδήποτε... Μια ερώτηση που με απασχολεί είναι το πόσοι μπορούμε να διακρίνουμε ένα mp3@320kbps από το CD; Επίσης, τα αποτελέσματα απο blind tests με hi-end απέναντι σε φτηνά μηχανάκια πάλι με βάζουν σε σκέψεις σχετικά με το ΤΙ ακούμε εν τέλει απο αυτά που πληρώνουμε. Δεν το κατακρίνω λοιπόν τις υποκειμενικές τοποθετήσεις, αλλά συμφωνώ ότι είναι καλά να αρχίσουμε να ψάχνουμε και για αντικειμενική πληροφορία, όχι για τις τεχνολογίες πλέον, αλλα για το πώς εμείς τις αντιλαμβανόμαστε.
 
Last edited:
Ποιός είπε οτι το ψηφιακό σήμα είναι ακριβέστερο του αναλογικού; Εξ' ορισμού το αναλογικό σήμα έχει άπειρη ανάλυση, ενώ το ψηφιακό έχει πεπερασμένη. Aυτό σημαίνει ότι το ψηφιακό δεν θα μπορέσει να κωδικοποιήσει διαφορές σήματος μικρότερες από το βήμα ανάλυσής του.
Οπότε μπορούμε να ανεβάσουμε το βήμα του ψηφιακού στα επίπεδα που επιθυμούμε. Το μόνο πρόβλημα είναι το κόστος...
Με χιούμορ θα έλεγα ότι το αναλογικό είναι ο σωστός τρόπος που υλοποιείται με πρόβλημα, ενώ το ψηφιακό είναι ο λάθος τρόπος που υλοποιείται σωστά. Ή έστω πιο σωστά, πιο εύκολα, κ.ο.κ..
 
ΑΠΛΑ και λαικά 30 κύκλοι εως 20000 κύκλοι αυτό πού ακόυμε καί μας αφορά δηλαδή (οι πιο γατοι απο μας και οι πιο νέοι φτάνουν βια μεχρι τους 16 17khz)
έχουν στα όργανα καλήτερη και ακριβέστερη συμπεριφορά όταν αναπαραγάγονται απο ψηφιακά μέσα παρά οταν συμβαίνει απο αναλογικά, και αφήστε τα μεγέθη και τα βηματα αυτα είναι πεπερασμένα πλεον, εχουν απαντηθεί με κυκλώματα σε συχνότητες που αγγίζουν τα καμποσα ghz!! εκει πού τα αναλογικά κυκλώματα απλά χλωμιάζουν!
 
Ακριβώς και αν βάλουμε στην κουβέντα και την δυναμική περιοχή, αυτό είναι κάτι που όλοι οι υπέρμαχοι τού αναλογικού ήχου το κάνουν γαργάρα και αλλάζουν κουβέντα.

Κατά την γνώμη μου είναι πολύ πιο σημαντική μια μεγάλη δυναμική περιοχή (που ακούγεται) παρά η πεπερασμένη ανάλυση η οποία όμως ούτως ή άλλως ακόμα και στα 16 bits είναι τόσο μεγάλη που δεν ακούγεται.
 
Σε προηγουμενο μου post ειχα βαλει αυτο





αν το δειτε θα καταλαβετε πως δουλευει ενα 16-bit CD player σε σχεση με ενα 24-bit DAC και ποσο ενα αναλογικο σημα !!!!!
Καλα ειναι τα λογια αλλα μερικες φορες τα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως τα λεμε !!!!!-bye- -bye- -bye-
 
Αν μπορούσαμε να έχουμε (θεωρητικά λέμε τώρα) την κυματομορφή ενός ήχου, όπως ακούγεται αυτός, αποτυπωμένη στο χαρτί με την απόλυτη ακριβεια 100% ...
Και αν έχουμε και την κυματομορφή του ίδιου ήχου όπως αυτός αναπαράγεται από ένα ψηφιακό μέσο αποτυπωμένη σε ένα διαφανές χαρτί...

Αν βάζαμε το ένα χαρτί πάνω από το άλλο θα βλέπαμε μία απόλυτη ταύτιση των δύο κυματομορφών με κάποιες απειροελάχιστες αποκλείσεις που θα ήταν ορατές μόνο με μεγεθυντικό φακό και θα ωφείλονταν στο σφάλμα κβαντοποίησης.

Αν έχουμε και την κυματομορφή του ίδιου ήχου όπως αναπαράγεται από ένα αναλογικό μέσο αποτυπωμένη σε ένα διαφανές χαρτί και την βάζαμε πάνω από την πρωτότυπη και τι δεν θα βλέπαμε: Θα βλέπαμε φασικές ολισθήσεις, θα βλέπαμε διαφορές στο εύρος ταλάντωσης ανάλογα με την συχνότητα, θα βλέπαμε αναλογικό θόρυβο που έχει προστεθεί και έχει αλλοιώσει την αρχική κυματομορφή...
Οσο και αν προσπαθούσαμε να τις ταιριάξουμε απόλυτα θα βλέπαμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον!!! Αντε γεια!


-bye-
 
Re: Απάντηση: Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

Αν μπορούσαμε να έχουμε (θεωρητικά λέμε τώρα) την κυματομορφή ενός ήχου, όπως ακούγεται αυτός, αποτυπωμένη στο χαρτί με την απόλυτη ακριβεια 100% ...
Και αν έχουμε και την κυματομορφή του ίδιου ήχου όπως αυτός αναπαράγεται από ένα ψηφιακό μέσο αποτυπωμένη σε ένα διαφανές χαρτί...

Αν βάζαμε το ένα χαρτί πάνω από το άλλο θα βλέπαμε μία απόλυτη ταύτιση των δύο κυματομορφών με κάποιες απειροελάχιστες αποκλείσεις που θα ήταν ορατές μόνο με μεγεθυντικό φακό και θα ωφείλονταν στο σφάλμα κβαντοποίησης.

Αν έχουμε και την κυματομορφή του ίδιου ήχου όπως αναπαράγεται από ένα αναλογικό μέσο αποτυπωμένη σε ένα διαφανές χαρτί και την βάζαμε πάνω από την πρωτότυπη και τι δεν θα βλέπαμε: Θα βλέπαμε φασικές ολισθήσεις, θα βλέπαμε διαφορές στο εύρος ταλάντωσης ανάλογα με την συχνότητα, θα βλέπαμε αναλογικό θόρυβο που έχει προστεθεί και έχει αλλοιώσει την αρχική κυματομορφή...
Οσο και αν προσπαθούσαμε να τις ταιριάξουμε απόλυτα θα βλέπαμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον!!! Αντε γεια!


-bye-

Πάρε την κυματομορφή ενός wav αρχειου από CD και την ίδια από mp3@320kbps... θα τρελαθείς με τη διαφορά. Μετά πές μου αν θα ακούσεις διαφορά στα αυτιά σου... My point: άλλο αυτό που μετράνε τα όργανα και δείχνουν οι κυματομορφές κι άλλο αυτο που ακούμε εμείς. Γι αυτό είπα προηγουμένως για ψυχοακουστικη...
 
Ο λόγος για τον οποίον προτιμούν μερικοί το βινύλιο είναι καθαρά ψυχολογικός!
Τούς αρέσει η διαδικασία, βγάζουν τον δίσκο από τον φάκελο, τον καθαρίζουν με το ειδικό βουρτσάκι, τον αποφορτίζουν από τον στατικό ηλεκτρισμό με το ειδικό πιστόλι. Καθαρίζουν την βελόνα με άλλο ειδικό βουρτάκι. Πιάνουν τον βραχίονα με ευλάβια για να τον οδηγήσουν στο επιθυμιτό σημείο του δίσκου κλπ.

Ενώ στο CD βγάζεις το δισκάκι, το βάζεις το tray και πατάς play. Και παίζει, χωρίς την δικιά σου "συνεισφορά"

Ασε που τα εξώφυλλα των βινυλίων πολλές φορές ήταν πραγματικά έργα τέχνης. Ενώ τα εξώφυλλα των CDs δεν είναι τίποτα. (Κυρίως λόφω μεγέθους) Για να μην μιλήσουμε για τα τελείως απρόσωπα mp3s που δεν έχουν κάν εξώφυλλα ούτε υλική υπόσταση!
 
Ο λόγος για τον οποίον προτιμούν μερικοί το βινύλιο είναι καθαρά ψυχολογικός!
Τούς αρέσει η διαδικασία, βγάζουν τον δίσκο από τον φάκελο, τον καθαρίζουν με το ειδικό βουρτσάκι, τον αποφορτίζουν από τον στατικό ηλεκτρισμό με το ειδικό πιστόλι. Καθαρίζουν την βελόνα με άλλο ειδικό βουρτάκι. Πιάνουν τον βραχίονα με ευλάβια για να τον οδηγήσουν στο επιθυμιτό σημείο του δίσκου κλπ.

Ενώ στο CD βγάζεις το δισκάκι, το βάζεις το tray και πατάς play. Και παίζει, χωρίς την δικιά σου "συνεισφορά"
Διαφωνώ καθετα μιας και οχι μονον στο δικο μου συτημα αλλα και φίλων παντα ο ηχος του βινυλίου ακουγεται πιο φυσικός και αφηνει τη μουσικη να σε συνεπάρει παρ όλη τη διαδικασία που αντιθετα με εσενα τη θεωρώ πιο χρονοβόρα και κουραστική σε σχέση με το CD!
 
Re: Απάντηση: Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

Ο λόγος για τον οποίον προτιμούν μερικοί το βινύλιο (...) Τούς αρέσει η διαδικασία, βγάζουν τον δίσκο από τον φάκελο, τον καθαρίζουν με το ειδικό βουρτσάκι, τον αποφορτίζουν από τον στατικό ηλεκτρισμό με το ειδικό πιστόλι. Καθαρίζουν την βελόνα με άλλο ειδικό βουρτάκι. Πιάνουν τον βραχίονα με ευλάβια για να τον οδηγήσουν στο επιθυμιτό σημείο του δίσκου κλπ.
No way -- ξέχασέ το! Κι'αυτό δεν'ναι το χειρότερο: βάλε τη ρύθμιση του πικαπ/βραχ/κεφαλόπουλου κλπ κλπ... βαρεμάρα απεριόριστη αδελφάκι, άσε που παθαίνει και τα ψυχολογικά του και άλλες φορές παίζει σούπερ κι'άλλες φορές μέτρια. Πόσες φορές έχω σκεφτεί τη χρησιμότητα βινυλο-ρομπότ δε λέγεται. 'Η να δημιουργηθεί θέση "βινυλιακού/ης βοηθού" επιδοτούμενη από Ευρω προγραμματα... να βάζει δίσκο, γυρνάει δίσκο, πλένει δίσκο, κοκ...

Σοβαρά το λέω. Εχω και πικαπ και τρίχρονο παιδί και ξέρω.

Ενώ στο CD βγάζεις το δισκάκι, το βάζεις το tray και πατάς play. Και παίζει, χωρίς την δικιά σου "συνεισφορά"
With you -- αλλά το σπουδαιότερο όλων είναι ο τηλεχειρισμός! (Και που να τολμήσεις ν'αγοράσεις ψηφιακό πικαπ με 8χ ευρώπουλα...)

Προτού βγεί το σιντί, το τι %$@# έιχε ακούσει το πικαπάκι δε λέγεται... (δε θέλω σχόλια περί ηλικίας -- ειναι off topic).

Τώρα όμως τι να πω... Τι πικάπ μου ακούγεται καλύτερα απ'το σιντί μου.
 
Re: Απάντηση: Σύγκλιση τεχνολογίας ήρθε η ώρα ?

Αν μπορούσαμε να έχουμε (θεωρητικά λέμε τώρα) την κυματομορφή ενός ήχου, όπως ακούγεται αυτός, αποτυπωμένη στο χαρτί με την απόλυτη ακριβεια 100% ...
Και αν έχουμε και την κυματομορφή του ίδιου ήχου όπως αυτός αναπαράγεται από ένα ψηφιακό μέσο αποτυπωμένη σε ένα διαφανές χαρτί...

Αν βάζαμε το ένα χαρτί πάνω από το άλλο θα βλέπαμε μία απόλυτη ταύτιση των δύο κυματομορφών με κάποιες απειροελάχιστες αποκλείσεις που θα ήταν ορατές μόνο με μεγεθυντικό φακό και θα ωφείλονταν στο σφάλμα κβαντοποίησης.

Αν έχουμε και την κυματομορφή του ίδιου ήχου όπως αναπαράγεται από ένα αναλογικό μέσο αποτυπωμένη σε ένα διαφανές χαρτί και την βάζαμε πάνω από την πρωτότυπη και τι δεν θα βλέπαμε: Θα βλέπαμε φασικές ολισθήσεις, θα βλέπαμε διαφορές στο εύρος ταλάντωσης ανάλογα με την συχνότητα, θα βλέπαμε αναλογικό θόρυβο που έχει προστεθεί και έχει αλλοιώσει την αρχική κυματομορφή...
Οσο και αν προσπαθούσαμε να τις ταιριάξουμε απόλυτα θα βλέπαμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον!!! Αντε γεια!


-bye-

Καταρχην να ζητησω ενα μεγαλο συγνωμη διοτι δεν μπορεσα να ανεβασω σε προηγουμενο μου post κατι που επρεπε να δειτε !!!!!!!

Εδω ειναι ενα σημα original recording
Image.jpg


Στην συνεχεια το σημα αυτο
digital reproduction ή ψηφιακη αναπαραγωγη 16-bit

Image3.jpg


Στην συνεχεια το σημα αυτο
digital reproduction ή ψηφιακή αναπαραγωγή 24-bit

Image8.jpg


Στην συνεχεια το σημα σε αναπαραγωγη 16-bit και 24-bit σε αντιπαραθεση

Image2.jpg

Δεν χρειαζεται να πω τιποτα περισσοτερο,γιατι νομιζω πως οι εικονες τα λενε ολα !!!!!!
Και τελειωνωντας θα σας πω ,πως σκοπος μου δεν ειναι να σας βαλω να κατεβασετε το Flashακι απο το Rapidshare για να περασει η ωρα αλλα για να καταλαβετε πως ενα audio σημα αναλογικα θα παιξει καλυτερα διοτι ακομα και στην 24-bit αναπαραγωγη του σηματος παλι δεν μπορει να πλησιασει το original σημα !!!!!!!!!
Δειτε 16-bit με 24-bit διαφορα

Αν θελετε να δειτε το flashακι εδω
http://rapidshare.com/files/22564433/24Bit.swf.html

-bye- -bye- -bye-
 
Status
Not open for further replies.