Σύγκριση ΑΤΙ 1950-Nvidia 8600GT σε XP / Vista

λοιπον παιδια επειδη και εγω παιδευτικα λιγο χθες για να ενεργοποιησω το hardware acceleration σε x264(mkv ειναι ολα που τα εργα) τελικα το πετυχα.
Αρχικα ειχα απογοητευθει μιας και ο MPC με τον cyberlink decoder 7.x χτυπαγαν 100% cpu. Μετα δοκιμασα τα αρχεια στον wmp 11 των vista και επαιξαν μια χαρα ειχα cpu util κατω του 10% και μιλαμε για p4 3.0Ghz. Αφου το εψαξα λιγο βρηκα οτι για να ενεργοποιηθει το hardware accel. στα vista πρεπει να δουλεψει το evr(enchanced video renderer). Βρηκα μια patched εκδοση του MPC η οποια παιζει με EVR(στα settings στο output) και ολα μια χαρουλα μπορω να πω οτι παιζω x264 1080p με cpu util 10% τελεια!!!
Αααα... και μην ξεχασω το link για τον mpc:
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=170561

επεισης driver nvidia 8600gt 158.24 ειναι beta αλλα ειναι ο μονος που εκανε underscan(δεν εχει custom res. ακομα αλλα εχει μια 720i/p underscaned και αλλη μια 1080i/p underscaned) προς το παρον βολευομαστε ετσι.

Αν δεν πατε τον MPC(για καποιο λογο που δεν μπορω να φανταστω) ψαξτε στο net για τον player σας και EVR ισως το υποστηριζουν και αλλοι players.

Ok, μετα απο διαφορα testακια διαπιστωσα οτι, με το evr δεν μπορω να φορτωσω subtitles αρα αν θελω acceleration δεν μπορω να τα φορτωσω μονο οταν παιζω με vmr9 παιζουν τα subs. Αν καποιος βρει κατι σχετικα ας μας πει.
Περιεργος ο WMP11 αλλα και ο MPC ΔΕΝ μπορουν να παιξουν μια 1080p x264 ταινια που εχω αλλα μαλλον αυτο θα ειναι προβλημα ειτε των beta drivers ειτε του cyberlink decoder. παιρνω μια πρασινη οθονη και ηχο κανονικα, αν μπορει καποιος αν το δει και στο δικο του συστημα να μας πει.
Και τελικα για το media center εκανα λαθακι δεν βλεπω hardware acceleration

Απάντηση: Re: Σύγκριση ΑΤΙ 1950-Nvidia 8600GT σε XP / Vista

Ok, μετα απο διαφορα testακια διαπιστωσα οτι, με το evr δεν μπορω να φορτωσω subtitles αρα αν θελω acceleration δεν μπορω να τα φορτωσω μονο οταν παιζω με vmr9 παιζουν τα subs. Αν καποιος βρει κατι σχετικα ας μας πει.

Οταν λες δεν μπορεις να φορτωσεις υποτιτλους εννοεις απο το mpc ( file-->load sub κλπ);
Δοκιμασες αν τους παιζει το vobsub;

Edit: δεν εχω vista για να δοκιμασω

Last edited:
κατι πρεπει να παιζει με το evr και τα subs γιατι ουτε με vobsub παιζουν ουτε με load subs απο το mpc.
ισως αν δοκιμασουμε κατι σε graph με το graph edit να δουλεψει. Το evr ειναι ο default renderer στα vista αρα φυσιολογικα θα μπορουμε να το κανουμε graph οταν εχω λιγη ωρα θα το κοιταξω.

testara το driver του Guru3d τουλαχιστον οσο αφορα το overscan ειναι ΟΚ.
Απο playback δεν καταλαβα διαφορα, τα external subs με το vobsub τελικα δουλευουν μονο αυτα που ειναι μεσα σε mkv containers δεν δειχνουν να παιζουν.