Συγκριση BENQ W6000 με w1200

nick1890

New member
28 September 2006
96
Νεα Σμυρνη
Καλησπερα

Ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με τους 2 προβολεις.
Στα forum του εξωτερικου λενε οτι ο w6000,αν και ακριβοτερο και καλυτερο μοντελο απο τον w1200, δεν εχει σωστη χρωματικη αποδοση σαν τον W1200.
Δεν εχω βρει συγκριτικο των 2 προβολεων,απλα απο αυτα που διαβαζω σε ξεχωριστα threads για τον w6000 και σε ξεχωριστα για τον w1200.

Γνωριζει κανεις κατι για αυτο?

Εγώ πάντος παιδιά που έχω τον 1200 είμαι πολύ ευχαριστημένος …βέβαια δεν έχω δει τον 6000 για να μπορώ να κρίνω αλλά για τα λεφτά του νομίζω ότι είναι πολύ καλή αναλόγια τιμής – αποδόσεις

Προσωπικά έχω δει side by side τον W6000 και τον W1000+ να προβάλλουν το ίδιο υλικό από την ίδια πηγή. Σίγουρα υπήρχε μία υπεροχή του W6000 στο θέμα της λεπτομέρειας της εικόνας αλλά όχι τέτοια που να δικαιολογεί -κατά την προσωπική μου άποψη πάντα- την διπλή του σχεδόν τιμή...

Καλησπερα

Ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με τους 2 προβολεις.
Στα forum του εξωτερικου λενε οτι ο w6000,αν και ακριβοτερο και καλυτερο μοντελο απο τον w1200, δεν εχει σωστη χρωματικη αποδοση σαν τον W1200.
Δεν εχω βρει συγκριτικο των 2 προβολεων,απλα απο αυτα που διαβαζω σε ξεχωριστα threads για τον w6000 και σε ξεχωριστα για τον w1200.

Γνωριζει κανεις κατι για αυτο?

Για out of the box καταστάσεις συζητάμε ή μετά τη ρύθμιση??

Απο οτι διαβαζω (στο avs forum), ο 6000 εχει θέμα χρωματικα και μετα την ρυθμιση.Ο 1200,καλιμπραρισμενος ''παταει'' σωστα στο τριγωνο.
Ισχυει κατι τετοιο?

Last edited:
Απάντηση: Re: Συγκριση BENQ W6000 με w1200

Απο το avs forum:

However, even though the projector has full ISFccc controls we cannot get the W6000 performance as accurate as we would like, which is a shame.

Και τα 2 προβολικά έχουν την ίδια φιλοσοφία ρύθμισης των χρωμάτων.
Οι όποιες διαφορές έχουν να κάνουν με το firmware. Ααπό την άλλη αυτός που εκφέρει αυτην την γνώμη θα πρέπει να έχει ¨παίξει¨ και με τους δυο προβολείς.

Από την άλλη ο 6000 δεν έχει καμιά σχέση με τον 1200.
Ο 1200 από την άλλη έχει το motion flow που για μερικούς αποτελεί μεγάλο προσόν.

Tηλεφωνησα στην CPI και ουτε αυτοι εχουν τον W6000 σε επιδειξη,ουτε ειχαν να μου προτεινουν καποιον εμπορο.
Μηπως καποιος κατοχος του ΒΕΝQ W6000 θα ειχε την ευγενη καλοσυνη να με καλεσει στο σπιτι του για θεαση ολιγων λεπτων,ετσι ωστε να προχωρησω και εγω στην παραγγελια εχοντας τον δει να παιζει.

Ευχαριστω προκαταβολικα.

nick αν εξαιρεσεις τον rainbow effect,αν το βλεπεις η οχι,ο προβολεας ειναι πολυ καλος..δεν ξερω τις απαιτησεις σου αλλα αν εινα μικρες και δεν εχει μεγαλη εμπειρια στα προβολια θα σε καλυψει 100%!
δεν πιστευω να μην σου αρεσει..εγω τον ειδα πρωτη φορα σε ενα συμφορουμιτη,και μου αρεσε παρα πολυ.ειναι παρα πολυ φωτεινος και στις 136" ειχε απλετο φως.

Το υπερβολικο default βρασιμο/sharpenning υπαρχει και στον w1200 ?
Εμενα στον w6000 με εχει εκνευρισει πολυ.Αντε να περιμενω τωρα τις 150 ωρες για calibration ...
Kατι μου λεει οτι θα αρχισω να βλεπω τουρκικα το βραδυ στον ΑΝΤ1για να περασουν οι ωρες...

Εμενα στον w6000 με εχει εκνευρισει πολυ.Αντε να περιμενω τωρα τις 150 ωρες για calibration ...
Kατι μου λεει οτι θα αρχισω να βλεπω τουρκικα το βραδυ στον ΑΝΤ1για να περασουν οι ωρες...
Αυτο ηταν και το μεγαλο μειονεκτηνα του 5000. O Manolo το τακτοποιει καταλληλως...

...ξέρω τι εννοείς...το είχα δει στον '5000' αλλά απορώ γι αυτό που λες για τον '6000'....

...δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα...η' μάλλον δεν χρειάζεται να έρθει κάποιος ειδικός για να λυθεί...τουλάχιστον αυτό

μπορεί να στο επιβεβαιώσει και ο 'FABIAWRC' που τον είδε αρκετά στον χώρο μου...

...αν είχε 'βράσιμο',προσωπικά δεν θα τον κράταγα ούτε για μια ταινία...

...προσοχή μην το μπερδεύουμε με το 'film grain'....που δεν νομίζω
icon10.gif