ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ 1300-1800 ΕΥΡΩ.

gas gas

Senior Member
23 March 2008
443
Νέα Σμύρνη
Αγαπητοί φίλοι
Πάνω από ένα χρόνο βρίσκομαι σε αναζήτηση ενισχυτή (αρχικά κάπως θεωρητική αλλά και πιο πρακτική πρόσφατα) για να οδηγήσει τα spendor s5e. Πηγή είναι το γνωστό advance acoustic cd 203. Θα ήθελα τη βοήθειά σας καθώς και οποιαδήποτε συμβουλή, γνώμη, παραίνεση κλπ.

Τα ηχεία μου είναι δυσκολούτσικο φορτίο. Άρα, παρότι δεν θα το ήθελα, ξεχνάω αρχικά τις λάμπες και κινούμαι πέριξ των 100 w, σε τρανζίστορ. (εννοείται δεδομένου του οικονομικού περιορισμού). Τα ζητούμενα είναι ισχυρή ατάκα (καλή οδήγηση δηλ.), βαθύ χαμηλό, μουσικότητα. Μια ηχητική προσωπικότητα με φινέτσα, γλυκύτητα και δύναμη. (Αν γίνεται να πάρουμε αυτό που υποθέτω ότι είναι ο sugden A21E αλλά με τα μισά ακριβώς χρήματα! Δεν ζητάω πολλά.)

Ο ανταγωνισμός στον οποίο καταλήγω έχει ως εξής (σημειώνω και τη βαθμολογία του περ.ΗΧΟΣ):

Cambridge audio azur 840a....(120w)...1300 ευρώ (4,2)
Nuforce IA-7V2......( 100W) 1300 ευρώ (-)
ΥBA design YA201 (100W)...1500 ευρώ (4,4)
Creek Destiny (100w)...1700 ευρώ (4,5)
Hegel H1 MK4 (120W)....1800 ευρώ (4,4)
---------
Μεείσοδο phono (τηνοποίαχρειάζομαικαιτησυνεκτιμώ...)

Marantz PM15S1 (90w) 1400 ευρώ (4,1)
Yamaha A-S 2000 (90W) 1600 ευρώ (4,4)
Musical Fidelity XT-100+PSU-170 (85W) ; ευρώ (4,5)

[Και μια άλλη, άσχετη ερώτηση. Πιστεύετε ότι ο audioinnovations 500, 25watt σε τάξη Α, θα μπορούσε να οδηγήσει ικανοποιητικά τα spendor; Οδηγούσε, πάντως, τα TDLSTUDIOII (ή ΙΙΙ δεν θυμάμαι) που ήταν ψιλο-αναίσθητα.]

Κάποια από τα παραπάνω μηχανήματα τα έχω ακούσει, κάποια όχι. Με διαφορετικά ηχεία, άλλες πηγές, τρέχα γύρευε. Γι' αυτό κάθε γνώμη, μού είναι σεβαστή και πολύτιμη. Ιδίως η απολύτως προσωπική και υποκειμενική.

Χρόνια Πολλά σε όλους.

.............................................................. Τα ζητούμενα είναι ισχυρή ατάκα (καλή οδήγηση δηλ.), βαθύ χαμηλό, μουσικότητα. Μια ηχητική προσωπικότητα με φινέτσα, γλυκύτητα και δύναμη...........................................................

Με αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά σε υβριδικό υπάρχει και ο Vincent SV-236 γύρω στα 1300 €. Βάλτον στην λίστα, δεν θα χάσεις. :2thumb22sup:

................................................ Οδηγούσε, πάντως, τα TDL STUDIO II (ή ΙΙΙ δεν θυμάμαι) που ήταν ψιλο-αναίσθητα........................................

Όποιος ενισχυτής κατώρθωσε να οδηγήση επιτυχώς τα TDL Studio III, σε διαβεβαιώ εκ πείρας ότι μπορεί να οδηγήσει ότιδήποτε ! :firstprize:

Bart.

Ωχ. Αντί να αφαιρούμε από τη λίστα ώστε να καταλήξουμε κάπου μέχρι το 2010, προσθέτουμε κι άλλα.

Πάντως, με ενθουσιάζει ένα "καγκουραίικο" χαρακτηριστικό (όπως λέει κάποιος ιδιοκτήτης του) του vincent, που πετυχαίνεις σπάνια: το loudness.
Και βεβαίως loudness διαθέτουν και αξιόλογα μηχανάκια όπως αυτό!

Το βράδυ αργά ας πούμε, είσαι με παρέα, ψιλο-ακούς σε χαμηλή ένταση και ψιλο-κουβεντιάζεις... ε, με τη μαγική αυτή προσθήκη γεμίζει ο χώρος. Αλλιώς μοιάζει ραδιοφωνικός ο ήχος...
(αν θες Bart, στείλε μου περισσότερες πληροφορίες σε p.m.)

Νομίζω πως το TDL ήταν μάλλον το 2. Δεν βρίσκω πολλά στο ίντερνετ, ξέρεις μήπως την ευαισθησία του; Αν και τελικά δεν σημαίνει ότι επειδή οδήγησε εκείνο το ηχείο θα οδηγεί το ίδιο και τα spendor. Εννοώ αν θα ταιριάζουν οι ηχητικοί χαρακτήρες...(άλλο θέμα, βέβαια.)

για δες και εδω...Μπορει να την θυμασαι την εταιρεια, προσωπικα μου αρεσαν καποια μηχανακια της...με τα λεφτα που διαθετεις μπορεις να πας σε μονομπλοκ με παθητικο προ....το καλο ειναι οτι αν δεν σου αρεσουν του τα στελνεις πακετο πισω

προφανως σε μπερδεψα περισσοτερο...

Δεν ξέρω τι έκανε ο Audio Innovations (και o 500 και o 1000) τα TDL, πάντως τα δικά μου JM lab 708K Olymp, ούτε που τα γαργαλούσε..... και ο ολοκληρωμένος αλλά κοι οι μονομπλοκ που είχαν ισχυρότερο τροφοδοτικό.

Ο κατάλογος διαμορφώνεται ως εξής:

Cambridge audio azur 840a....(120w)...1300 ευρώ
Vincent SV 236 (100w) 1300 ευρώ
Nuforce IA-7V2......( 100W) 1300 ευρώ
Hegel H1 MK4 (120W)....1800 ευρώ
---------
Με είσοδο phono

Marantz PM15S1 (90w) 1400 ευρώ
Yamaha A-S 2000 (90W) 1600 ευρώ

Εγκαταλείπω την ιδέα του Musical Fidelity… Υπάρχει ένα χάος με τα μοντέλα, τους συνδυασμούς και την πολιτική της εταιρείας. O Creek είναι εξαιρετικός αλλά όχι τόσο χορταστικός σε δύναμη για τα Spendor. Να πω ότι ο Χρήστος Κ. του Studio Hi-Fi είναι άνθρωπος ευγενής και εξυπηρετικότατος. Τον ευχαριστώ πολύ.

@tsip δεν την ξέρω την εταιρεία…και είναι αλήθεια ότι θέλει ψάξιμο…πολλή δουλειά βρε παιδί μου.
@Κυρίτση Ευαγ. είναι σοβαρά αυτά τα JMLAB και δεν γαργαλιούνται με τον οποιονδήποτε :smile:

Αλλά από 400 άτομα που είδαν αυτό το thread κανένας δεν έχει κάποιον από τους παραπάνω ενισχυτές να καταθέσει μια γνώμη;

ακουσα τον Nuforce αλλα με ηχεια kharma και επαιζα φ α ν τ α σ τ ι κ α!
ατακα και διαφανεια στο φουλ. και απο ρευματα...θα στα οδηγησει μια χαρα.
Νικος

kandyintegratedamp.jpg

Roksan Kandy LIII
MADE IN ENGLAND

Μέ Phono Stage καί έξοδο ακουστικών , στά 1140e !!!!

awards2007L3150.jpg
award2006l3.gif
edseclogo150.jpg

"The new Kandy sounds spectacular...we sweated buckets of blood trying to make the Kandy LIII uncomfortable, but without success - it's a true all-rounder, excelling with every type of music you play through it".
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]HIFICRITIC
Vol2/No2 March/April 2008

“The Roksan Kandy L.III is easily the most musical of the bunch: it's the most effective communicator by far, by virtue of the information it manages to scavenge and the slick, perfectly ordered yet easy manner in which it presents it ... Throughout the review I never once heard it issue signs of distress or falter when the music became challenging".
[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Verdana,Arial,Helvetica]Specifications[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Inputs Line Level (x5), Moving Magnet (x1), Tape (x1) [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Input Impedance 47 kOhms[/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Input Sensitivity (115W) Line 470mV
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Outputs Speaker L & R (x1), Preamplier (x2 ),Tape (x1), Headphone (x1) [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Output Power >120 Watts, into 8Ù
    both channels driven
    >185 Watts, into 4Ohms
    both channels driven
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Power Supply[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] 500VA Ultra Low Noise Toroidal Transformer
    4 Regulated Supply Rails
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Damping Factor >110 (8Ohms)
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Frequency response (-3dB), <3Hz – >100kHz
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Gain 38dB Overall (Pre & Power)
    7dB Preamplier
    31dB Power Amplier
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Harmonic Distortion <0.006% 1kHz - 8Ohms
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Signal to Noise Ratio Line 100dBa (ref 470mV)
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Power Source 100V – 120V 50Hz / 60Hz
    220V – 240V 50Hz / 60Hz
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Power Consumption Standby <25W, Full Power 2-CH 8Ù < 330 W,
    4Ohms<550W
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Dimension 432 x 380 x 90 (W x D x H) mm
    432 x 380 x105 (including feet)
    [/FONT]
  • [FONT=Verdana,Arial,Helvetica]Weight [/FONT][FONT=Verdana,Arial,Helvetica]14Kg
    [/FONT]
[/FONT]

Last edited:
εχεις κοιταξει καθολου parasound?
πχ την new clasic σειρα 2*250 watt στα 1700 ευρω
Ειναι απιθανο να μην στα οδηγησει τα spendor
cd εχω το ιδιο και ηχεια chario academy ,and kef reference 203/2

@krelladonis. Μέχρι πρότεινος ο azur ήταν εξαφανισμένος, αναμενόταν…
Με τα Spendor έχω ακούσει τον Hegel και τον Vincent. O Hegel κάνει μαγικούς συνδυασμούς: δημιουργεί ατμόσφαιρα ως αποτέλεσμα νωχέλειας + δύναμης μαζί. Η υφή του ήχου είναι διάφανη και παχιά συγχρόνως. Έτσι ερωτεύτηκα και αγόρασα τα spendor.Όμως κατά τη γνώμη μου είναι σκάνδαλο να δίνουμε ένα σκασμό λεφτά (όταν δεν τα έχουμε) για ορισμένες εξευγενισμένες ποιότητες του ενισχυτή. Τα περισσότερα μηχανήματα είναι υπερτιμημένα. Και δεν αλλάζουν χέρια όπως έξω. Ψάξε για Hegel μεταχειρισμένο: Νάδα!
Ο Vincent έχει πολλές αρετές. Καλή τιμή, ισχυρότατo drive, βαθύ χαμηλό, ανάλυση. Με αγχώνει λίγο το China. Και το γεγονός πως δεν τον ξέρω τον ενισχυτή, δεν τον έχω ζήσει ένα Σ/Κ να διαμορφώσω ασφαλή γνώμη. Ο λόγος για τον οποίο παιδευόμαστε είναι ότι δεν ακούμε τα μηχανήματα στο δικό μας χώρο.

@vetnik, thanks

@audiophile 62 φαίνεται πολύ τίμια περίπτωση. Made in England, τιμή, δύναμη, phono. Το κακό με τους εγγλέζους και τα τεστ τους είναι η αυτοαναφορικότητα. Τα τελευταία χρόνια μας είχαν γανώσει το κεφάλι με τους Cyrus. Τώρα είμαστε κάπου στον Cyrus οχτώ; εννιά; Και συνεχίζει να βγαίνει best buy. Ε, αυτό το μηχανάκι ποτέ δεν το συμπάθησα. Δύναμη ναι, ταχύτητα ναι, κατασκευή ναι, αλλά ΗΧΟΣ όχι. Σόρυ, μπορεί να είναι δικές μου ιδιοτροπίες. Για τον ίδιο λόγο δεν μου λένε κάτι τα primare.

@Dixie, δεν έχω ψαχτεί ακόμα προς τα εκεί.

καλημέρα,

εκτός λοιπόν από όλα αυτά, κάτι που ξέχασα να σου πω είναι να ακούσεις και τον Musical Fidelity A3.5 .....

Φέρε μου ντε έναν! Κι εγώ σου υπόσχομαι να τον ακούω τρεις ώρες το πρωΐ, τρεις το μεσημέρι και τρεις το βράδυ πριν κοιμηθώ!:aktion033:

(Λοιπόν, ιδέα! Δανειστήριο μηχανημάτων. Με το που βλέπεις ένα μηχάνημα ότι "ψιλοπηγαίνει", το αγοράζεις και το νοικιάζεις με την ημέρα. Στο τέλος το δίνεις ως demo βαρέως τύπου. Και τους άλλους εξυπηρετείς και εσύ βγάζεις ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα βρε αδερφέ.)

καλή κίνηση θα ήταν όπως είπαμε να δοκιμάσεις (και εγώ φυσικά) και το Ultramatch είτε με τους τελικούς που έχεις είτε και με κάποιον επαγγελματικό (π.χ 1500), για περισσότερα (όσον αφορά ρυθμίσεις κλπ) από τους ειδικούς και κατόχους των εν λόγω μηχανημάτων .....

11,50 ευρώ; Δεν με συμφέρει. Στο περίπτερο εδώ τον βρίσκω 10,60!

(πάντως το κοντρόλ είναι διαφορετικό. Ίσως είναι παλιότερο μοντέλο. Αλλά να αγοράσεις από e-bay; Μου φαίνεται κάπως...)