ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ 1300-1800 ΕΥΡΩ.

παντως αυτο που λες για δοκιμες στο σπιτι εχεις πολυ δικιο
δεν αγοραζω τιποτα που δεν το ακουω στον χωρο μου η εστω σε χωρο που μοιαζει πολυ με τον δικο μου
και τωρα που ψαχνω για προ να δω τι θα κανω

............................................................... Να πω ότι ο Χρήστος Κ. του Studio Hi-Fi είναι άνθρωπος ευγενής και εξυπηρετικότατος. Τον ευχαριστώ πολύ.........................

+1000 -bye-

Ο κατάλογος διαμορφώνεται ως εξής:

Cambridge audio azur 840a....(120w)...1300 ευρώ
Vincent SV 236 (100w) 1300 ευρώ
Nuforce IA-7V2......( 100W) 1300 ευρώ
Hegel H1 MK4 (120W)....1800 ευρώ
---------

Αλλά από 400 άτομα που είδαν αυτό το thread κανένας δεν έχει κάποιον από τους παραπάνω ενισχυτές να καταθέσει μια γνώμη;

Από την λίστα σου έχω ακούσει τους Vincent, Nuforce & Hegel.

Ο Hegel είναι υπεραναλυτικός, φοβερή διαύγεια, ήχου τεράστια εικόνα και αέρα μεταξύ των οργάνων. Το forte του είναι η μεσο-υψηλές χωρίς όμως να υστερεί και στις χαμηλές. (συνοδά μηχανήματα: CD Player Hegel CD2, Ηχεία: Proac & Audiovector)

O Nuforce έχει αυτό που εγώ ονομάζω «αμερικάνικο ήχο». Τέλεια ισορροπία, υπερ-ανάλυση και πολύ monitor ήχος. Μεστό και γρήγορο χαμηλό με λίγο γρήγορη απόσβεση σε σχέση με τα γούστα μου. (συνοδά μηχανήματα: CD Player Consonance 120, Ηχεία: Acoustic Zen)

Ο Vincent έχει αυτό που λέμε «λαμπάτο ήχο». Αναλυτικές και τις πιο γλυκές υψηλομεσαίες, ανάλυση, μεγάλο σώμα και τα καλύτερα ίσως δυναμικά. Σίγουρα το πιο εκτεταμένο και καλύτερα ελεγχόμενο χαμηλό. (συνοδά μηχανήματα: CD Player Vincent S-6, Ηχεία: Triangle & Audio Spectrum)

Όλοι τους είναι άριστα μηχανάκια στην κατηγορία τους και όλοι τους δείχνουν να έχουν μεγάλη ικανότητα οδήγησης.

Συγκριτικά ο κάθε ένας έχει τον χαρακτηριστικό του ήχο.

Εγώ προσωπικά κλείνω προς τον Vincent, :firstprize: πρώτον λόγω της τιμής του Hegel (εκτός budget) και δεύτερον της λαμπάτης αίσθησης και καλύτερου χαμηλού (η τρέλα μου) σε σχέση με τον Nuforce.

Είναι πολύ εύκολο να ακούσεις και τους τρεις. :music-smiley-004: Μόνο έτσι θα μπορέσεις να αποφασίσεις ποιος είναι τελικά αυτό που σου αρέσει περισσότερο.

Όσον αφορά το matching με τα ηχεία σου, καλό θα ήταν να τα ακούσεις και σπίτι σου.

Καλή επιλογή, -bye-

Bart

Τι φοβερό club είναι αυτό. :music-smiley-005: Μέχρι να γράψω το μήνυμα μου, έπεσαν 12 άλλα μήνυματα απαντήσεις που κάνουν το δικό μου να δείχει ετεροχρονισμένο ! Φίλε gas gas δεν πρέπει να έχεις παράπονο ?

Last edited:
Παράπονο δεν έχω. Ενισχυτή δεν βρίσκω :-)

Βρε παιδιά. Μήπως κατά τύχη έχει κάποιος το τεύχος 368 του Ήχου; Με τους υπολογισμούς μου πρόκειται για Νοέμβριο του 2003. Αν μπορούσε να σκανάρει το τεστ του Vincent, θα ήταν μεγάλη εξυπηρέτηση.

Διότι, σύμφωνοι σε όλα Bart... αλλά εγώ, λάμπα στον Vincent, δεν άκουσα! (την είδα μόνο, χε χε)
Ανάλυση μάλιστα. Πολύ καλή. Μπάσο giant. Αλλά λάμπα; Ουόχι.

Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ 1300-1800 ΕΥΡΩ.

Βρε παιδιά. Μήπως κατά τύχη έχει κάποιος το τεύχος 368 του Ήχου; Με τους υπολογισμούς μου πρόκειται για Νοέμβριο του 2003. Αν μπορούσε να σκανάρει το τεστ του Vincent, θα ήταν μεγάλη εξυπηρέτηση.

Διότι, σύμφωνοι σε όλα Bart... αλλά εγώ, λάμπα στον Vincent, δεν άκουσα! (την είδα μόνο, χε χε)
Ανάλυση μάλιστα. Πολύ καλή. Μπάσο giant. Αλλά λάμπα; Ουόχι.

Μάλλον γι' αυτό την έχουν...

Η καλή ΡΡ λάμπα αρχίζει κι ακούγεται απο τα 2000-2500...

Αν το σκέφτεσαι δές ΑΥΟΝ,ΙΚΟΝ,CAYIN και τα μηχανήματα του Σπέρτου.

Επίσης πολύ καλά και σε καλές τιμές είναι κι οι ολοκληρωμένοι της XINDAK,DUSSUN.

Αν σου πω ότι τα xindak τα έχω εκτός λίστας λόγω ονόματος; (και εμφάνισης;) Πρόκειται σαφώς για (αισθητική) προκατάληψη, το παραδέχομαι. Αλλά όταν ακούς μουσική και δεν έχεις κλειστά τα μάτια, τα μηχανήματα κοιτάς!

Οι λάμπες αυτής της κατηγορίας είναι, δυστυχώς, εκτός budget.
Ξαφνικά με έπιασε μια απογοήτευση. Τι ψάχνουμε ρε παιδιά. Περίεργα κόλπα και ευγένειες και βελούδα και ισοροπίες και και...δεν τα κάνουν μηχανήματα του χιλιάρικου. Πήρε ο άλλος και έκρινε τα Spendor με τον EAR που του βρισκόταν πρόχειρος. Χαίρω πολύ, Χαιρόπουλος.

Άσε. Δεν είναι κόσμος αυτός. Ψεύτης κι άδικος. :rifle:

Τα κινέζικα δεν τα πάω κι εγώ-κι όχι μόνο για αισθητικούς λόγους...

Πάντως τα συγκεκριμένα είναι καλοφτιαγμένα απ' έξω και περισσότερο απο μέσα(σημαντικό).

Γιατί να σκάς πάρε κάποιον απο τις 4-5 πρώτες επιλογές σου.
Αν πάλι σου φαίνονται πολλά τα χρήματα,παρε εναν NAD 372 και καθάρισες.Αψογο μηχανάκι για το κόστος του.

Κοίτα, δεν είναι ότι δεν έχω καλό ήχο αυτή τη στιγμή- κάθε άλλο. Ζητάω όμως αυτό το κάτι παραπάνω, το οποίο αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι πληρώνεται ακριβά.
Για χρόνια άκουγα με το μετεφηβικό συκγροτηματάκι και απολάμβανα τη μουσική μου. Από τη στιγμή που άρχισα να ασχολούμαι με τις ποιότητες των ήχων, αναπόφευκτα έπεσα στην παγίδα κάθε χομπίστα: Χαλβαδιάζω τις φεράρι ενώ μπορώ να φτάσω μέχρι σεϊτσέντο. Προμπλέμα.

Ξέχασα...
Στα χρήματα που περίπου κινείσαι παίζουν κι οι φθηνότεροι ολοκληρωμένοι της LUXMAN:grinning-smiley-043

Ποτέ δεν πέθανε.
Μπές στην Hi End,θέμα "Γιαπωνέζικα ζευγάρια πρώτης τάξεως",να δείς τα τελευταία μεγάλα μοντέλλα της(έχει και...μεγαλύτερα).

Εγώ δεν κάνω.Να πάς να τ' ακούσεις οπωσδήποτε...
1.jpg

2.jpg

3.jpg

Tο εχω εγω αλλα δεν εχω σκανερ....

Παντως οπως τον παρουσιαζουν τα παιδια εδω καπως ετσι περιπου τα λεει και ο ηχος(αν τον εμπιστευεσαι)....Βαθμολογικα τον εχει στο 2,8.....

Εχεις ακουσει καθολου Unison Reserch http://www.unisonresearch.com/home2.html

Εχει πολυ καλες λυσεις με ωραιο ηχοχρωμα....

Κρίμα. Αλλά κάποιο λάθος κάνεις με τη βαθμολογία. Ήταν στο 3,6. Και μάλιστα σε μια πολύ πιο αυστηρή εποχή από τη σημερινή.

Δεν κανω λαθος τον εχει στο 2,8 ως αριστη αγορα και εχει τον pathos στο 3,5 ως κορυφαιο...3,4 τον Audio Aero και τον orelle στο 3,0....Τους εχει σε συγκριτηκο τεστ....Ο vincent παιρνει την πιο χαμηλη βαθμολογια αλλα ειναι και ο αρκετα φθηνοτερος απο τους αλλους....

Προφανώς πρόκειται για παλιότερο στυλ βαθμολόγησης το οποίο "αναπροσάρμοσαν" κάποια στιγμή. Από το 404 τεύχος κι εξής (που έχω μπροστά μου) ο Vincent παίρνει 3,6 και ο Audio aero prima 4,2...

Άρα κι εσύ κι εγώ, δίκιο είχαμε.

γιατι δεν ριχνεις μια ματια στον πριμαλουνα 2?
και δυναμη εχει και εκταση.
και ειναι στα χρηματα που ψαχνεις περιπου

οι αγγλοι βαζουν τα πριμα πιο πισω, οποτε λογικα θα δεσουν με την εκταση του πριμαλουνα στα ψηλα.
απο την αλλη το μηχανημα αυτο εχει και μπασο για λαμπα, αλλα πανω απο ολα ειναι λαμπα!

νομιζω οτι θα κανει καλο δεσιμο -bye-

Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ 1300-1800 ΕΥΡΩ.

Προφανώς πρόκειται για παλιότερο στυλ βαθμολόγησης το οποίο "αναπροσάρμοσαν" κάποια στιγμή. Από το 404 τεύχος κι εξής (που έχω μπροστά μου) ο Vincent παίρνει 3,6 και ο Audio aero prima 4,2...

Άρα κι εσύ κι εγώ, δίκιο είχαμε.

Αυτό είναι που λέγεται περί φαινομενικής θέσης των αστεριών;:smash: