Σύγκριση / Επιλογή Pro : Anthem 90 vs Marantz AV10

djmnv81

Senior Member
5 July 2017
312
Καλημέρα σας !!

Με δεδομένο πλέον πως και τα 2 αυτά μηχανάκια έχουν εξαιρετικές μετρήσεις αποτελώντας ότι καλύτερο κυκλοφορεί για προ κάτω των 10Κ , θα ήθελα να ξέρω
αν υπάρχει κάποιος στο φόρουμ που έχει ένα από τα παραπάνω στην διάθεση του ή τα έχει ακούσει και τα δύο στημένα σε ειδικό εκθεσιακό χώρο ή στην διαδικασία στησίματος σε πελάτη του για να μου δώσει ένα feedback ποιο προτιμάει και γιατί ? ( Tόσο σε δικάναλη ακρόαση όσο και πολυκάναλη ) .

Έχω διαβάσει ήδη την τοποθέτηση / review του Anthem AV70 , από μέλος του φόρουμ σε παλαιότερο ποστάρισμα του , τον KOS999 .

Έχω ξεψαχνίσει τα ξένα φόρουμ , άρθρα και youtube video και για τους δύο αυτούς pre amp , καταλλήγοντας σαν μέσο όρο συμπερασμάτων πως ο Anthem είναι καλύτερος για μουσική ακρόαση έχοντας 3D ήχο ενώ ο Marantz 2D . Από την άλλη το φόρτε του Maraντζ είναι στις ταινίες.

Επειδή όμως θεωρώ σαν το " Ελληνικό Αυτί " 👂 👂, την εμπειρία και την τεχνογνωσία δεν υπάρχει αλλού !!!! γι αυτο κ ερωτώ εδώ τους expert!!!

( Εαν όχι εδώ , για να είμαι και διακριτικός , εάν πρόκειται για έμπορα ή κάποιον π δεν θέλει δημόσια να το αναφέρει αν τον έχει , έστω και με π.μ. αν μπορεί να μου απαντήσει. )

Ποια είναι η κατάσταση τώρα ??

Δεν ξέρω αν κυνηγάω φαντάσματα , καθώς λειτουργώντας τον Denon 4700 καθαρά σαν pre pro και ειδικά σε συνδυασμό με το Eversolo A6 master edition σαν dac/pre amp είμαι ήδη ευχαριστημένος. Αλλά αυτό το συναίσθημα φαντάζομαι θα πάψει να ισχύει όταν ακούσω κάτι άλλο ακόμα ποιο ποιοτικό σαν τεχνολογία , dacs κτλ και με καλύτερο software room correction. Και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για καθαρόαιμο προ χωρίς
τα ενσωματωμένα amps ανά κανάλι που συμβαίνει με όλα τα AVR τα οποία απλά με το πάτημα ενός κουμπιού τα βάζεις σε κατάσταση idle..

Θα ακούσω όμως την διαφορα ??

Με δεδομένο πως η υπόλοιπη αλυσίδα του συστήματος μου θα παραμείνει ως έχει σε αυτόν τον χώρο που σας έχω αναφέρει και σε αυτόν τον αριθμό ηχείων (7.2.4) ..αντε να μπουν αργότερα έξτρα 2 σαμπακια μικρότερα για πίσω και με την προυπόθεση επίσης πως θα προηγηθεί της αγοράς του ένα basic room treatment with absorb panels and difusers , υπάρχει περίπτωση να καταλάβω όντως διαφορές με την μεταπήδηση αυτή ?? Θα πέσουν ας πούμε τα σαγόνια μου προερχόμενος από έναν Denon 4700 σαν pre amp ?

ΑΝΤΗΕΜ AV 90 :

Μιας και η πρώτη μου επιλογή είναι ο Anthem και για ποιοτικούς αλλά και για αισθητικούς λόγους καθώς έχω ήδη τους τελικούς gen 2 που τον περιμένουν κάνα χρόνο τώρα για παρείτσα , το ιδανικό σενάριο στο κεφάλι μου που θα μου έκανε πιο εύκολη την τελική αγορά του ( και που θα με έβγαζε από την διαδικασία να σας ζαλίζω , ανοίγοντας νέα Thread και γράφοντας κατεβατά ολόκληρα ) , θα ήταν :

1). Oι Anthem να υποστήριζαν πέραν του ARC Genesis (για το οποίο έχω διαβάσει από πολύ καλά σχόλια έως τραγικά , τα δύο άκρα δηλαδή) να είχε σαν έξτρα και το Dirac at least.

2). Επίσης να μην είχαν πέσει στα μάτια μου μέσω διαδυκτίου , περιστατικά ( μειοψηφία ευτυχώς αλλά καταγεγραμμένα και πραγματικά και δεν ξέρω αν τώρα που μιλάμε όλα αυτά έχουν διορθωθεί ) με.... HDMI Handshakes , χάσιμο σήματος ήχου για μερικά δεύτερα , σε μερικές ακόμα περιπτώσεις υπερβολικό θόρυβο ανεμιστήρων που ακούγονται από τα 4 μέτρα , κολλάει το μενού και θέλει βγάλσιμο από πρίζα για να συνέλθει , κάψιμο ηχείων και τουίτερ κατά το τρέξιμο του ARC ή λόγω κολλήματος της ρύθμισης ήχου από την εφαρμογή στο κινητό , άπειρες παραμετροποιήσεις μέχρι να το φέρεις εκεί που θέλεις μέσω ARC , αναιμικό στο μπάσο αρχικά θέλοντασ εχτρα ρυθμίσεις και γνώση για να στρώσει ?? , δεν επεξεργάζεται DSD αρχεία ?? , δεν έχει είσοδο XLR Input (for Eversolo purposes) , δεν έχει το αντίστοιχο Dynamiq EQ για βράδυνες ήσυχες ακροάσεις σε χαμηλότερες στάθμες των Denon/marantz και κάποια άλλα σοκαριστικά ( για εμένα) .... και διορθώστε με παρακαλώ εαν έχω γραψει κάτι λάθος...

3). Επίσης η απόφαση θα ήταν πολύ πιο εύκολη και για αισθητικούς λόγους , λόγω της ήδη ύπαρξης των αντίστοιχων τελικών τους gen 2 , αλλά και για την ευκολία άμεσης τοποθέτησης του στην ραφιέρα αλλάζοντας μόνο καλωδιώσεις από το Denon. ( Έχει το ίδιο μέγεθος περίπου με αυτόν) . Εντάξει αυτά είναι ψιλολόγια τώρα και αποτελούν το 0.01% σαν κριτήριο επιλογής..!! Eπίσης άλλο 0.01% αποτελεί το Made in Taiwan από πίσω...σε σχέση με το Made IN Canada των τελικών της. Να μου πεις και τα Iphone των 2Κ made in china είναι ...🤣

4).Πραγματικά έχω χάσει τον μπούσουλα με τον τύπο Dac που φοράει αυτήν την στιγμή…..έιναι οι AKM OR ESS PRO? Και όλα αυτά δεν ξεκαθαρίζονται στο επίσημο site της Anthem αλλά και επειδή συνέβησαν αλλαγές αρχικά στα dac λόγω COVID Περιόδου. (Όπως συνέβη και στον παρόν Denon μου).

MARANTZ AV10 :

Από την άλλη βαδίζουμε σε ποιο safe μονοπάτια με τοn Marantz AV10 , με το γνωστό και οικείο web interface και μενού , to Dirac και το audyssey XT32 , την ποιότητα κατασκευής του που είναι εντυπωσιακή , πραγματικό τανκ , το ταμπελάκι made in Japan και τις απίστευτες μετρήσεις και κυκλώματα που γενικά έχει , συν τα XLR Input κaθώς και τόσα άλλα καλά…εκτός βέβαια της αισθητικής του και του γεγονότος πως θα νιώσω πως με τόσα λεφτά θα είμαι πάλι στα ίδια γνώριμα λημέρια...

Μήπως να κάτσω στα αβγά μου??? 😁

Επίσης μια ωραία συμβουλή που δίνω προς τον εαυατό μου , ( παρότι μ έχει πιάσει η τρέλα των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων κτλ και είμαι στην πρίζααα) θα ήταν....... "Κάτσε στα αβγά σου αγόρι μου , φτιάξε τον χώρο ακρόασης που έχεις βάλεις σαν στόχο όσο πιο καλά μπορείς , μην ξεχνάς πως είσαι σε ένα ελληνικό σαλόνι και όχι στα Village Cinema της γειτονιάς και άραξε με το σχήμα που έχεις τώρα μιας και είσαι ήδη ικανοποιημένος. Και μιας και έχεις επενδύσει σε εναν καλό 11 κάναλο τελικό άστον να περιμένει λίγο παραπάνω το επόμενο ταίρι του για μερικά χρόνια ακόμα , για έναν Pre amp που θα εμπεριέχει νεότερες τεχνολογίες σε φορμά ήχου κ εικόνας και με πιο φρέσκα dacakia.…..😇............ή μήπως όχι :devilish:👿👹??? "

Σόρυ για το , ακόμα ένα , μακροσκελές μου ποστ...κουράστηκα ήδη...οπότε φανταζομαι εσεις!!!

Ευχαριστώ!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Παντρεμενάκι θα διάλεγα εγώ λόγω τελικών. Αλλιώς τον AV10. Οριακά καλύτερος είναι ο AV10 σε features και μετρήσεις, αλλά οριακά πιο safe επιλογή το παντρεμενάκι με Anthem. Κι ας σε δυσκολέψει λιγάκι το ARC (φέρνεις κι έναν calibrator για να μην πελαγώνεις).

• Like
Reactions: djmnv81
Και οι 2 είναι πολύ καλοί pre.
Ο Marantz μετράει άριστα. Όμως, θα προτιμούσα οριακά τον AVM90.

Βεβαίως... μεγαλύτερη αναβάθμιση στον ήχο σου θα επέφερε η αλλαγή των ηχείων σου.
Δεν θα σου αρέσει αυτό που θα πω, αλλά τα Klipsch καλά, χρυσά, αλλά έχουν αρκετές αδυναμίες, και υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιθώρια βελτίωσης/αναβάθμισης από αυτά δίχως να σπάσεις καν την μπάνκα.
Θα άλλαζα και άλλα πράγματα (όπως π.χ. την τεράστια απόσταση ακρόασης/θέασης σου).

• Like
Ευχαριστω και τους 2 για ακομα μία φορά.

Ήδη εχω μεταφέρει την θέση ακρόασης στα 4,5 μετρα πλέον , μετακινώντας τον καναπε λίγο πιο μπροστα... κλεβοντας ενα μετρο εξτρα και όντας στα όρια πλεον με την σύζυγο να με κλειδώσει απ εξω...😁. Γιατι με αυτην μου την κίνηση "μικρυνε ο χωρος"....

Το πλανο είναι ως εξης :

1).Room treatment
2)Αγορα καλου AV PRO
3) Και αργότερα μια καλή επένδυση για 2 καλύτερα audiophile ηχεία για Left Right. Και τελος.

Ελπίζω βεβαια να μην τα απολαμβάνω μονος μου όλα αυτά στο τέλος....😇

υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιθώρια βελτίωσης/αναβάθμισης από αυτά δίχως να σπάσεις καν την μπάνκα.
Bill μπορείς να μου αναφέρεις 2-3 μοντέλα εδώ επιγραμματικά , (απλά τα μοντέλα) , τα οποία θεωρείς ουσιαστική αναβάθμιση των παρόντων Left Right για τον συγκεκριμένο χώρο πάντα και με βάση αυτό το πακέτο που θέλω να ετοιμάσω ? Εμένα πχ μου αρέσουν αρκετά τα Focal Aria Evo X No4 αλλά θα τα σήκωνε ο gen 2 ??

Bill μπορείς να μου αναφέρεις 2-3 μοντέλα εδώ επιγραμματικά , (απλά τα μοντέλα) , τα οποία θεωρείς ουσιαστική αναβάθμιση των παρόντων Left Right για τον συγκεκριμένο χώρο πάντα και με βάση αυτό το πακέτο που θέλω να ετοιμάσω ? Εμένα πχ μου αρέσουν αρκετά τα Focal Aria Evo X No4 αλλά θα τα σήκωνε ο gen 2 ??
Budget ?

Να θεωρήσω δεδομένο ότι το "κυρίως" σύστημα θα αποτελείται από τα:

Anthem AVM90
2* Anthem MCA 525 G2 ?

Επιλογές υπάρχουν αρκετές, σίγουρες είναι πάντα τα θηρία από Perlisten, Kef, Revel, Elac, Focal, JBL, Paradigm, GoldenEar.
Budgetάρισε, αποσαφήνισε μου ποιούς τελικούς έχεις και κάνουμε συγκεκριμενοποίηση.

Έχω ξεψαχνίσει τα ξένα φόρουμ , άρθρα και youtube video και για τους δύο αυτούς pre amp , καταλλήγοντας σαν μέσο όρο συμπερασμάτων πως ο Anthem είναι καλύτερος για μουσική ακρόαση έχοντας 3D ήχο ενώ ο Marantz 2D . Από την άλλη το φόρτε του Maraντζ είναι στις ταινίες.

Δεν προκειται ποτε μα ποτέ να βγάλεις άκρη σε θέματα ενισχυτών (και ήχου, γενικά) από φορουμ κλπ.

Από (πολλά) μοντέλα που έχω ακούσει κατά καιρούς και γνωρίζοντας πολύ καλά τον ήχο τους συγκριτικά, όταν τύχει να διαβαζω γνωμες σε forums κλπ, απλά γελάω με αυτά που γραφονται.

Πχ, αν και δεν έχω ακούσει τα 2 συγκεκριμένα μοντέλα, η εμπειρία μου από τα αντίστοιχα προηγούμενα, ειναι εντελώς αντίθετη με τα παραπάνω που αναφέρεις:

Οι Marantz ειναι σαφώς πιο μουσικοί (αν και η τελευταία γενιά μάλλον έχει αλλάξει λίγο αυτή τη φιλοσοφία....) και οι Anthem σαφώς πιο επιθετικοί (άρα ''καλύτεροι'' (αν και αυτό ειναι μεγάλη κουβέντα) για ταινίες).

Ο ήχος είναι κάτι τόσο υποκειμενικό και εξαρτάται από τόσες πολλές παραμέτρους (που ποτέ δεν θα ειναι ίδιες μεταξύ διαφορετικών ακροατών).

Εδώ στους προβολείς, που ειναι και πιο εύκολα (αντικειμενικά και μετρήσιμα) τα πραγματα και διαβάζουμε ''reviews'' κλπ και μας σηκώνεται η τρίχα.

Δυστυχώς ή πρέπει να έχεις πρόσβαση σε μηχανήματα και σχετική εμπειρία ή να εμπιστεύεσαι απόλυτα κάποιον ειδικό (που να ξέρει και τα γούστα σου).

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες πάντως ότι αυτό που χρειάζεσαι για σημαντική αλλαγή είναι μάλλον ηχεία και ακουστική περιποίηση, και όχι προενισχυτής. Μια μπροστινή τριάδα, και μετά ξανακοιτάς για προ. Προσωπικά μάλιστα θα γίνω αιρετικός και θα πω ότι για σινεμά ΔΕΝ χρειάζεσαι high end προενισχυτή, μια χαρά δουλειά κάνεις και με την κατηγορία που είσαι ήδη, κάτσε στ'αυγά σου και κάνε αλλαγές μόνο όταν το επιβάλει κάποια μελλοντική αλλαγή φορμά κλπ. Αν τον θες για μουσική και μόνο, καλύτερα να ενσωματώσεις ένα δικάναλο (προ+τελικό).

Αν έπρεπε πάντως ντε και καλά με το πιστόλι στον κρόταφο να πάρω ακριβό πολυκάναλο προενισχυτή (πωπωπω, τι δραματική συγκυρία :D), για τελείως μη αντικειμενικούς λόγους, θα χτυπούσα τον AV10 μαζί με Dirac. Απλά γουστάρω την εταιρία και το συγκεκριμένο μηχανάκι είναι αντικείμενο πόθου. Και μετά θα πουλούσα τους Anthem και θα'παιρνα και το αδερφάκι του τον AMP10 να τους στολίσω δίπλα δίπλα. Κι έτσι, σου μένει χώρος και για προενισχυτή + τελικό για μουσική. Είδες, έτοιμη λύση σου'δωσα. :p

01_32fef9cc-1c18-4020-9417-387cf5670253_1024x1024.png

Last edited:
  • Like
Ναι καλά, μας τα’παν κι άλλοι… 🤣
Έχεις δίκιο για το "τέλος"...γιατί στην ουσία δεν έρχεται ποτέ...όσο είσαι πωρωμένος από
μικρός με αυτόν τον χώρο του ήχου κ της εικόνα...δεν ησυχάζεις ποτε!!! :)

Δεν προκειται ποτε μα ποτέ να βγάλεις άκρη σε θέματα ενισχυτών (και ήχου, γενικά) από φορουμ κλπ.

Από (πολλά) μοντέλα που έχω ακούσει κατά καιρούς και γνωρίζοντας πολύ καλά τον ήχο τους συγκριτικά, όταν τύχει να διαβαζω γνωμες σε forums κλπ, απλά γελάω με αυτά που γραφονται.

Πχ, αν και δεν έχω ακούσει τα 2 συγκεκριμένα μοντέλα, η εμπειρία μου από τα αντίστοιχα προηγούμενα, ειναι εντελώς αντίθετη με τα παραπάνω που αναφέρεις:

Οι Marantz ειναι σαφώς πιο μουσικοί (αν και η τελευταία γενιά μάλλον έχει αλλάξει λίγο αυτή τη φιλοσοφία....) και οι Anthem σαφώς πιο επιθετικοί (άρα ''καλύτεροι'' (αν και αυτό ειναι μεγάλη κουβέντα) για ταινίες).

Ο ήχος είναι κάτι τόσο υποκειμενικό και εξαρτάται από τόσες πολλές παραμέτρους (που ποτέ δεν θα ειναι ίδιες μεταξύ διαφορετικών ακροατών).

Εδώ στους προβολείς, που ειναι και πιο εύκολα (αντικειμενικά και μετρήσιμα) τα πραγματα και διαβάζουμε ''reviews'' κλπ και μας σηκώνεται η τρίχα.

Δυστυχώς ή πρέπει να έχεις πρόσβαση σε μηχανήματα και σχετική εμπειρία ή να εμπιστεύεσαι απόλυτα κάποιον ειδικό (που να ξέρει και τα γούστα σου).
Thanks for your feedback spcav !!!☺️

Budget ?

Να θεωρήσω δεδομένο ότι το "κυρίως" σύστημα θα αποτελείται από τα:

Anthem AVM90
2* Anthem MCA 525 G2 ?

Επιλογές υπάρχουν αρκετές, σίγουρες είναι πάντα τα θηρία από Perlisten, Kef, Revel, Elac, Focal, JBL, Paradigm, GoldenEar.
Budgetάρισε, αποσαφήνισε μου ποιούς τελικούς έχεις και κάνουμε συγκεκριμενοποίηση.
Ας υποθέσουμε πως έχω έναν από τους 2 AV pro με τελικο τον mca gen 2 .

Σίγουρα για να πως πως θα εκανα μια καλή αλλαγή και επένδυση σε ηχεία left right και φυσικά ανάλογα του κόστους του υπολοιπου συστήματος θα έβαζα με αφόρητη πίεση το όριο του μπάτζετ μέχρι τα 4K to 6K βαριά και για κάτι που θα με έκανε τα βάλω τα 8000 II , στο τζάκι για προσάναμμα...😁

Πριν κάνετε οποιαδήποτε αναβάθμιση, δοκιμάστε και το OCA A1 Evo Maestro (Electrified). Είναι δωρεάν σύστημα αυτόματης ισοστάθμισης που χωρίς επιπλέον μετρήσεις, και απλά χρησιμοποιώντας τις μετρήσεις του Audyssey κάνει απείρως καλύτερη δουλειά. Όλοι λένε ότι το αποτέλεσμα είναι παραπλήσιο με Dirac DLBC. Πολύ λίγο διάβασμα χρειάζεται και η παραγωγή των φίλτρων, μέσω REW, παίρνει 7-8 λεπτά. Δηλαδή είναι ένα τεταρτάκι δουλειά.

Οδηγίες θα βρείτε στο YouTube και στο AVS. Η έκδοση electrified είναι η πιο user friendly.

• Like
Πριν κάνετε οποιαδήποτε αναβάθμιση, δοκιμάστε και το OCA A1 Evo Maestro (Electrified). Είναι δωρεάν σύστημα αυτόματης ισοστάθμισης που χωρίς επιπλέον μετρήσεις, και απλά χρησιμοποιώντας τις μετρήσεις του Audyssey κάνει απείρως καλύτερη δουλειά. Όλοι λένε ότι το αποτέλεσμα είναι παραπλήσιο με Dirac DLBC. Πολύ λίγο διάβασμα χρειάζεται και η παραγωγή των φίλτρων, μέσω REW, παίρνει 7-8 λεπτά. Δηλαδή είναι ένα τεταρτάκι δουλειά.

Οδηγίες θα βρείτε στο YouTube και στο AVS. Η έκδοση electrified είναι η πιο user friendly.

Δεν είναι, ούτε αναβαθμίζει ηχητικά τον ενισχυτή.
Καλύτερο από απλό Audyssey, αλλά δεν πλησιάζει τόσο το Dirac.

• Like
Reactions: simplektis
Ας υποθέσουμε πως έχω έναν από τους 2 AV pro με τελικο τον mca gen 2 .

Σίγουρα για να πως πως θα εκανα μια καλή αλλαγή και επένδυση σε ηχεία left right και φυσικά ανάλογα του κόστους του υπολοιπου συστήματος θα έβαζα με αφόρητη πίεση το όριο του μπάτζετ μέχρι τα 4K to 6K βαριά και για κάτι που θα με έκανε τα βάλω τα 8000 II , στο τζάκι για προσάναμμα...😁
Καλά τα Klipsch, αν τα βάλεις αγγελίες θα φύγουν σχετικά εύκολα σε νορμάλ τιμή, με το budget που ορίζεις εσύ πας σε ηχειάρες.
Αν είσαι Αθήνα μπορείς να περάσεις να ακούσεις κάποια από αυτά που σου προτείνω by the way :)

• Like
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες πάντως ότι αυτό που χρειάζεσαι για σημαντική αλλαγή είναι μάλλον ηχεία και ακουστική περιποίηση, και όχι προενισχυτής. Μια μπροστινή τριάδα, και μετά ξανακοιτάς για προ. Προσωπικά μάλιστα θα γίνω αιρετικός και θα πω ότι για σινεμά ΔΕΝ χρειάζεσαι high end προενισχυτή, μια χαρά δουλειά κάνεις και με την κατηγορία που είσαι ήδη, κάτσε στ'αυγά σου και κάνε αλλαγές μόνο όταν το επιβάλει κάποια μελλοντική αλλαγή φορμά κλπ. Αν τον θες για μουσική και μόνο, καλύτερα να ενσωματώσεις ένα δικάναλο (προ+τελικό).

Αν έπρεπε πάντως ντε και καλά με το πιστόλι στον κρόταφο να πάρω ακριβό πολυκάναλο προενισχυτή (πωπωπω, τι δραματική συγκυρία :D), για τελείως μη αντικειμενικούς λόγους, θα χτυπούσα τον AV10 μαζί με Dirac. Απλά γουστάρω την εταιρία και το συγκεκριμένο μηχανάκι είναι αντικείμενο πόθου. Και μετά θα πουλούσα τους Anthem και θα'παιρνα και το αδερφάκι του τον AMP10 να τους στολίσω δίπλα δίπλα. Κι έτσι, σου μένει χώρος και για προενισχυτή + τελικό για μουσική. Είδες, έτοιμη λύση σου'δωσα. :p

01_32fef9cc-1c18-4020-9417-387cf5670253_1024x1024.png

Σ ευχαριστώ Maestro! Τα λεγα κ εγω στον εαυτό μου αλλά χρειαζόμουν αυτήν την φάπα στο σβέρκο για να συνέλθω και να μπω στον ίσιο δρόμο...!!!Χαχαχα....😇

Η αλήθεια είναι πως ολα στήθηκαν εξ αρχής με πλάνο να κάτσει στην κορυφή κάποια στιγμή ο Anthem. Αλλά και ο Marantz μ εχει πορώσει σαν μηχάνημα/κατασκευή όντας πιο safe επιλογή με μηδεν προβλήματα και κολλήματα σ σχέση με ολα αυτα που προανεφερα για τους Anthem (που πραγματικά είναι να μην σου τύχει μ ενα τέτοιου κόστους μηχάνημα...οπου θα ψάχνω παράθυρο να πηδηχτώ!!! ) .

Γι αυτο όπως βλέπετε αντλω από το ίντερνετ και καταγράφω εδω στο thread όχι μόνο διθυραμβικά σχόλια αλλά και τα ασχημα
κάθε συσκευής.

Άσχημα για τον μαραντζ δεν έχω ακούσει.

Επίσης μου κάνει εντύπωση πως 8/10 Αμερικανούς πούλησαν τον 70άρι για να πανε στον 90άρι...γράφοντας πως είναι "αλλού" ο ήχος του....δεν ξέρω είναι τα παραπάνω λεφτά που έδωσαν και έπρεπε ν ακούσουν ??? , είναι τα πανάκριβα dac του , είναι ψευδαίσθηση τι να πω...

Τωρα θεωρώ ότι τους τελικούς τους έχω παντρευτεί πλέον , από τους οποίους βέβαια είμαι σούπερ ικανοποιημένος στα χαρακτηριστικά εκείνα που κάνουν έναν τελικο να είναι μια σωστή επιλογή . Το θεμιτό κ ιδανικό θα ήταν για εξοικονόμηση χώρου να ήταν ένα μπαούλο 11 κάναλος όπως ο αντίστοιχος Marantz.

Επίσης αν ήμουν Αμέρικα θα είχαν πουληθεί πιο εύκολα..δυσκολάκι το κόβω να φύγουν εδώ σε τιμή που δε θα ένιωθα πως τους σφάζω...και που με τοσο κόπο έκανα για να τους αποκτήσω...

Δυστυχώς το μόνο που έχω ακούσει απο Anthem είναι ο στερεο Pre amp με τον δυναμίτη τελικο STR σε περσυνή εδω έκθεση.Ήταν κόλαση ο συνδυασμός αυτός. Δεν θυμαμαι ηχεία...λογικά θα ηταν τα paradigm.

Επίσης όπως έχω ξαναγράψει πολλάκις λείπει πολυ πλέον αυτή η δυνατότητα εδώ στην χώρα μας περί δοκιμής , προβολής και ακροάσεων προβολέων , AVR HI end και Av pre amp όπως γινεται στα test drive αυτοκινήτων ή στα ηχεία τουλάχιστον ευτυχώς. Άμα δεν πιάσεις το κουτί της συσκευής , να το επεξεργαστείς , να το ακούσεις αν σου ταιριάζει στα αυτιά σου , να το φανταστείς πως το έχεις ήδη σπίτι κ πως το έχεις κάνει ήδη δικό σου , πως θα γίνει η πωληση του γαμωτο ?? Αναγκαστικά στηρίζεσαι σε μαλακιες , μετρήσεις , βιντεακια και ξένα φορουμ.

Τουλαχιστον εδώ στο παρον Ελληνικο φόρουμ είμαστε μια παρέα , υπάρχει φουλ τεχνογνωσία κ εμπειρία και νιώθω πιο ασφαλής ακούγοντας τις δικές σας απόψεις / τοποθετήσεις !!!

Αν λειτουργούσες τον δικο σου εξαιρετικο μαραντζ σε full pre out mode με ενισχυτη τον amp 10 θα εμπαινες σε διαδικασία να έπαιρνες τον AV10 ? Θα υπήρχε ακουστική διαφορά πιστεύεις; Θα άξιζε;

Σ ευχαριστώ φίλε! Το έχω ηδη δοκιμάσει και μάλιστα το έχω ποστάρει στο ανάλογο thread με δικό σου like μάλιστα από κάτω!!:)

Ήμουν ευχαριστημένος η αλήθεια είναι.

Post in thread 'Audyssey One !!!!!!!!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!!!'
https://avclub.gr/index.php?threads/audyssey-one-deite-to.181914/post-1059012215

• Like
Reactions: simplektis
Τελικά στον AV10. καταλήγεις; Άμα τον έχεις στο μυαλό σου, αυτόν να πάρεις. Είναι πιο πιθανό να τον κρατήσεις, ενώ στην αντίθετη περίπτωση με τον anthem θα τον είχες στο πίσω μέρος του μυαλού σου.

• Like
Όπως και να το κάνεις, η αξιοπιστία χρήσης από έναν πιο mainstream κατασκευαστή είναι σημαντική. Τα έχει λυμένα τα bugs. Γιατί αν πρόκειται να μην κλειδώνει το HDMI πολλές φορές, να χάνεται ο ήχος και διάφορα άλλα περίεργα, στο τέλος σιχτιρίζεις την ώρα και τη στιγμή της επιλογής.

• Like