16-κάναλος παρακαλώ.θεμιτό κ ιδανικό θα ήταν για εξοικονόμηση χώρου να ήταν ένα μπαούλο 11 κάναλος όπως ο αντίστοιχος Marantz.
Θεωρώ πως όχι, τουλάχιστον όχι με τα δικά μου ηχεία και στον δικό μου χώρο. Γι'αυτό άλλωστε και δεν έκανα την υπέρβαση (που πέρασε ομολογουμένως από το μυαλό μου) να πάω στον 30, θεωρώ ότι το έξτρα 1μιση χιλιάρικο θα μπορούσε να ξοδευτεί σε πολύ πιο σημαντικές αλλαγές (χώρου, DIRAC, ηχείων, κλπ.)Αν λειτουργούσες τον δικο σου εξαιρετικο μαραντζ σε full pre out mode με ενισχυτη τον amp 10 θα εμπαινες σε διαδικασία να έπαιρνες τον AV10 ? Θα υπήρχε ακουστική διαφορά πιστεύεις; Θα άξιζε;
Βασικά, θεωρώ πως από ένα σημείο και μετά τα πράγματα είναι σε μεγάλο βαθμό ψυχολογικά, έχεις ένα μηχανάκι με εσωτερικά components/υλικά που είναι από άλλη κατηγορία, με όλο του το οπλοστάσιο να εξυπηρετεί μια συγκεκριμένη ανάγκη (επεξεργασίας και προενίσχυσης), χωρίς να πρέπει να συμπιέσει μέσα και τον φόρτο της ενίσχυσης 9 καναλιών. Που ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιείς όλο αυτό το τελικό στάδιο, πάλι υπάρχει εκεί και τρώει σε resources χωρίς λόγο, έστω και θεωρητικά.
Φαντάζομαι σε σύστημα με προσεγμένο χώρο και 6ψήφιου συνολικού κόστους ηχεία, και με τεράστια εμπειρία ακροάσεων, θα έχει διαφορά. Αλλιώς όμως μάλλον όχι.