ΣΥΓΚΡΙΣΗ: Samsung-Philips-Toshiba

mbil87

New member
6 March 2008
13
Ποια τηλεόραση από τις παρακάτω είναι κατά τη γνώμη σας καλύτερη;;

1)SAMSUNG 40F86
2)PHILIPS 42pfl9632

3)TOSHIBA 42Z3030

Αν θέλετε, να αναφέρετε και τα κριτήρια της επιλογής σας.

(Αν έχει γίνει παρόμοια συζήτηση, παραπέμψτε με...)

Philips για θέαση τηλεοπτικού προγράμματος λόγω Pixel Plus, Samsung για ταινίες λόγω αντίθεσης/μαύρου. Αν είχες διαλέξει και την "σωστή" Toshiba (ΖF355) θα ήταν ακόμα πιο δύσκολος ο γρίφος :D

Ευχαριστώ george.

Τι θα 'λεγες για την απόδοση στο τηλεοπτικό σήμα (κυρίως όσον αφορά την κίνηση) για τις άλλες δύο,
F86 και ZF355;;

ειδικά στην κίνηση η F86 έχει προβλήματα ιδιως σε ποδόσφαιρο.Προσωπικά θα διάλεγα την 40ZF355 αν και μόνο αν δεν μπορείς να αγοράσεις την 40Χ3000/3500

ειδικά στην κίνηση η F86 έχει προβλήματα ιδιως σε ποδόσφαιρο.Προσωπικά θα διάλεγα την 40ZF355 αν και μόνο αν δεν μπορείς να αγοράσεις την 40Χ3000/3500

Κανενα προβλημα δεν εχει στο ποδοσφαιρο..αμα κλεισεις το motion plus και με μια καλη ληψη κεραιας βλεπεις παρα πολυ καλα...Στις ταινιες ειναι καταπληκτικη , με μαυρο πισσα και χρωματα απιστευτα ζωνατα και με πολυ ρεαλιστικη κινηση...:ADFADF1:

το ξέρω πως αν απενεργοποιησεις τα 100Ηζ δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά αν είναι να τα χεις απανεργοποιημένα παίρνεις και την Μ86

απο τις τρεις μια Μ86!!(αν την βρεις πλεον)..δεν εχεις λογο να πας στην F86
αν ψαχνεις για κατι κορυφαιο συμφωνω με τον Χρηστο: Χ3500

Μην ξεχνάμε και την Kuro 4280XD που έχει πέσει στα 1800 και τις βάζει όλες κάτω...

Δηλαδή η f86 δεν διαφέρει ουσιαστικά από την m86, αφού τα 100Hz δεν μπορούν να αξιοποιηθούν;;;

Άρα είναι προτιμότερο να σκάσεις 100-200 παραπάνω κ να πάρεις ας πούμε την philips 9632 η κάποια άλλη που εκμεταλλεύεται καλύτερα τα 100Hz;;;

H Kuro δεν είναι full HD και η θέαση σε φωτεινό δωμάτιο είναι προβληματική (σκοτεινό panel)

εγώ μετά από πολύυυυυ ψάξιμο κατέληξα πριν 3 μήνες στην Philips 42PFL9732
αφού ταλαιπωρήθηκα ανάμεσα στην Sαmsung 47LEF86 και στην philips

οι φίλοι μου προτίμησαν Samsung λόγω διαφοράς τιμής κυρίως αλλά και demo με BD, έτσι είχα την ευκαιρία να δώ και τα δύο στρατόπεδα με επίγειο και δορυφορικό σήμα

Η ετυμηγορία η δική μου είναι Philips. Τα ηλεκτρονικά της συστήματα σε απλό σήμα (που βλέπουμε κυρίως) είναι καταπληκτικά, τα 100hz δουλεύουν και το ambiight 3 (εάν έχεις λευκό τοίχο πίσω της) είναι όλα τα λεφτά

μπορεί να βγάλει καταπληκτική εικόνα από ένα DVD των 100

Το μαύρο δεν είναι σαν της Samsung όμως το άτιμο το ambilight σε συνδυασμό με την πολύ καλή χρωματική απόδοση σε κάνουν να το ξεχνάς

στην δορυφορική που με ενδιαφέρει περισσότερο - κουτάκια (pixelation) καπούτ

Μόνο πρόβλημα που έχω εντοπίσει είναι ότι εάν ενεργοποιήσεις όλα τα συστήματα για να βλέπεται η εικόνα από επίγεια ή δορυφορική, τονίζονται πολύ τα περιγράμματα όπου υπάρχει μεγάλη διαφορά φωτεινότητας

αλλά σε άμεση αντιπαραβολή με τις άλλες σε σήμα SD το μεινέκτημα αυτό είναι αστείο

(η διαφορά τιμής δεν χωνεύεται εύκολα, όμως μάλλον μετάνιωσα που δεν πήρα την AUREA)

αυτά

παιδια γιατι ολοι λενε οτι η Χ3500 ειναι κορυφαια?
σε τι δηλαδη διαφερει απο τη 9732 της φιλιπς ?
ασε που ειναι και πιο φωτεινη η 9732 + το ambilight ..

Γιατί είναι απλά κορυφαία σκοράρει κορυφή σε όλους τους τομείς!Το βασικό πλεονέκτημα της είναι τα black levels σε σχέση με τη philips

το ξέρω πως αν απενεργοποιησεις τα 100Ηζ δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά αν είναι να τα χεις απανεργοποιημένα παίρνεις και την Μ86

Δεν ειναι ακριβως ετσι...Η Μ86 εχει clear panel ενω η f86 εχει super clear panel , η Μ86 εχει 8 χρονο αποκρισης ενω η F εχει 6 , η Μ εχει 15000 contrast ενω η F εχει 25000 contrast ...
Και το Μοτιον Plus σε upscaled dvd or BD ειναι αψογο στο Μετριο..
Αυτη ειναι η προσωπικη μου γνωμη με βαση την δικη μου τηλεοραση...

Η Χ3500 υπερτερει σε ολους τους τομεις του ανταγωνισμου. Εχει τα πιο φυσικα χρωματα , το καλυτερο μαυρο μαζι με την F86 (αρα και την καλυτερη αντιθεση) και την καλυτερη κινηση.

Μετα την Χ3500 δευτερη θα κατετασα η την F86 η την Toshiba ZF και τελευταια την Philips στην οποια τα χρωματα μοιαζουν με ξεβαμενα και "μπλεδιζουν" λογω και της ελλειψης καλης αντιθεσης.

Η Χ3500 υπερτερει σε ολους τους τομεις του ανταγωνισμου. Εχει τα πιο φυσικα χρωματα , το καλυτερο μαυρο μαζι με την F86 (αρα και την καλυτερη αντιθεση) και την καλυτερη κινηση.

Μετα την Χ3500 δευτερη θα κατετασα η την F86 η την Toshiba ZF και τελευταια την Philips στην οποια τα χρωματα μοιαζουν με ξεβαμενα και "μπλεδιζουν" λογω και της ελλειψης καλης αντιθεσης.

+1 Rivers..Συμφωνω απολυτα...

Ωραία.
icon7.gif

Αν μιλούσαμε μόνο για τηλεοπτικό σήμα και κίνηση, ποιά μοντέλα υπερτερούν;;

Από τις τηλεοράσεις που αναφέρθηκαν, εμφανίζει καμία τα συμπτώματα που παρουσιάζονται σε τηλεοπτικά προγράμματα κ κυρίως σε προγράμματα με γρήγορη κίνηση;;;

(Ειδικότερα όσοι έχετε κάποια από αυτές τις τηλεοράσεις ή τις έχετε δει σε άλλα σπίτια).

παιδια γιατι ολοι λενε οτι η Χ3500 ειναι κορυφαια?
σε τι δηλαδη διαφερει απο τη 9732 της φιλιπς ?
ασε που ειναι και πιο φωτεινη η 9732 + το ambilight ..
Εγώ θα έπαιρνα Philips χωρίς δεύτερη σκέψη.

Όσο εντυπωσιακές να ήταν και είναι όλες οι Sony που έχω δει στη ζωή μου, μόλις ρίξεις το DVD Essentials συνειδητοποιείς ότι είναι μακράν εκτός του σωστού και στο λευκό και στα color points και στο decoder accuracy και σε πολλά άλλα σημεία!

Κάποια τεστ στο DVD Essentials καμία Sony δεν τα πέρασε ποτέ! (όπως το compression στα Shadows με αυξομοίωση του White Level).

Ωραία.
icon7.gif

Αν μιλούσαμε μόνο για τηλεοπτικό σήμα και κίνηση, ποιά μοντέλα υπερτερούν;;

Από τις τηλεοράσεις που αναφέρθηκαν, εμφανίζει καμία τα συμπτώματα που παρουσιάζονται σε τηλεοπτικά προγράμματα κ κυρίως σε προγράμματα με γρήγορη κίνηση;;;

(Ειδικότερα όσοι έχετε κάποια από αυτές τις τηλεοράσεις ή τις έχετε δει σε άλλα σπίτια).

philips με μικρή διαφορά την Χ3500