Εμενα οι φακοι αυτοι δεν μου μοιαζουν ιδιοι παντως.....το ανοιχτο 20 του sigma ειναι τρελλη διαφορα κατασκευαστικα απο το 25 του Ταμρον....
Προσωπικα την ξερετε την αποψη μου κανεις απο τους δυο δεν ειναι καν μετριος φακος για τα δικα μου δεδομενα απλα ειναι φακοι που τους παιρνει κανεις αν δεν μπορει να εχει πανω απο εναν φακο......
Εδω η συγκριση τους αν και πρωτη φορα που δεν πεφτουν πανω στα ιδια εστιακα μηκη για να συγκρινεις αμεσα (μονο στα 200 που ειναι το τελος και λογικα πιο μετριο οπτικα)
Tamron 5 έτη εγγύηση, δε μπα να είναι και χειρότερος χαχαχΣίγουρα και μπράβο στη Sigma για το τολμηρό αποτέλεσμα.
Παρόλο που και εγώ κοιτάω το παραπάνω αλλά και αντίστοιχα τεστ - συγκριτικά (το ίδιο κάνει και ο Christopher Frost πρακτικά) για να υπάρχει ένας μπούσουλας, συνήθως είναι σε πολύ κοντινή απόσταση εστίασης ειδικά στα ευρυγώνια εστιακά μήκη κάτι που δεν ευνοεί ορισμένους φακούς όπως οι παραπάνω που αναγκαστικά θα έχουν κάποιες αδυναμίες. Δεν το λέω σαν ελαφρυντικό ως προς τη μεθοδολογία γιατί ακριβοί φακοί ειδικά prime είναι παντού και πάντα άψογοι, αλλά για να ληφθεί υπόψιν ως προς το τι περιμένει κάποιος.
Οπότε αν και χρήσιμα τέτοια τεστ, κατά την ταπεινή μου άποψη τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι πραγματικές φωτογραφίες. Εξού και τα παραπάνω links που έβαλα όπου για τον Sigma πραγματικά εντυπωστιάστηκα από το αποτέλεσμα στα 20mm, πάντα σε f/8.0 αλλά δεδομένου ότι είναι superzoom και σε ανάλυση 61mp που αναδεικνύει περισσότερο τις αδυναμίες.
Οπότε αν και χρήσιμα τέτοια τεστ, κατά την ταπεινή μου άποψη τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι πραγματικές φωτογραφίες. Εξού και τα παραπάνω links που έβαλα
Αυτό το λες ως θετικό ως προς τον Tamron ή ως προς τον Sigma?Εμενα οι φακοι αυτοι δεν μου μοιαζουν ιδιοι παντως.....το ανοιχτο 20 του sigma ειναι τρελλη διαφορα κατασκευαστικα απο το 25 του Ταμρον....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.