Συγκριτικη δοκιμη LCD 40-42"...

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,473
BVR (Beyond Visual Range)
ouverture.jpg

Ξεκινηστε διαβασμα...

http://translate.google.co.uk/trans...40_42_pouces_du_nouveau_enfin-art-2407-1.html

ΚΑι για οποιον ξερει Γαλλικα...

http://www.erenumerique.fr/televiseurs_lcd_40_42_pouces_du_nouveau_enfin-art-2407-1.html

Ναι, καλύτερα γαλλικά, γιατί ο τύπος τα μιλάει τα αγγλικά σαν Αφγανός αντάρτης... Καλό άρθρο όμως, όντως...

Άμα η Β6000 έχει contrast 5100:1 εγώ είμαι στραβός και δεν το έχω πάρει χαμπάρι... (Και όχι τίποτα άλλο, την Τρίτη πήγα στον οφθαλμίατρο και με βρήκε μια χαρά... :flipout:)

Αυτοι δεν μετρανε ANSI contrast αλλα on/off οποτε μην το παιρνεις υποψην σου...-bye-

Επισης το response time ειναι με τα 100 Hz στο off για Samsung και Sony...οποτε ουσιαστικα ειναι μη συγκρισιμα τα νουμερα...

Το κατάλαβα ότι δεν μιλάνε για ANSI contrast, αλλά και πάλι υπερβολικό το βρίσκω. Η Β6000 είναι στα επίπεδα της LG/Philips. Εκτός και αν παίζουν παρτίδες με κινέζικα πάνελ, και στο review είχαν κάποια με SPVA...

Eνταξει τα παραλες , οχι και επιπεδου LG, Philips....-bye-

Παντως μου αρεσει που με τις επισκεψεις σου στα καταστηματα κανεις και αυτοσχεδιες μετρησεις response time , contrast κτλ.

Δεν μπορείς να φανταστείς τι πράγματα κάθεσαι και παρατηρείς σε ένα άδειο μαγαζί άμα περιμένεις ένα τροφοδοτικό μιάμιση ώρα...
Μέχρι και παρατήρηση στον υπάλληλο του τμήματος ότι το BD35 της πανασόνικ δεν έχει 109 ευρώ (και ότι αν ήθελα να το αγοράσω πρέπει να μου το δώσει με την αναγραφόμενη τιμή... :flipout: - η νέα τιμή μπήκε ταχύτατα :flipout:)

Έχω την εντύπωση ότι στο κατάστημα μπορείς να δεις πολλά πράγματα άμα έχεις χρόνο να παρατηρήσεις τις λεπτομέρειες και να ξέρεις μερικά απλά πράγματα στο πως να τις βρεις.

Το πρόβλημα σε αυτές τις εκτιμήσεις βέβαια είναι στο τι υλικό τις βλέπεις να παίζουν σε κάθε κατάστημα. Στο πλαίσιο της Μαγούλας έπαιζε μερικά ενδιαφέροντα τρέιλερ σε 720p με πολλές σκοτεινές σκηνές (κυρίως του Χάρρυ Πόττερ και μιας ταινίας σχετικής με το φεγγάρι) οπότε αξιολογούσες χαλαρά την αντίθεση.

Η Β6000 που είδα (τουλάχιστον το κομμάτι του πλαισίου) ήταν απαράδεκτο. Εκτός από υψηλή στάθμη μαύρου (που ο υπάλληλος είχε την ευγενή καλοσύνη να μειώσει για να δω αν βελτιώνεται) το μαύρο είχε μια μπλε απόχρωση σε όλες τις μοίρες (ακόμα και στις 0). Και καλά, ίσως την μπλε απόχρωση να της ξεφορτωθείς παίζοντας λίγο με τις ρυθμίσεις της ισορροπίας των χρωμάτων στην χαμηλή φωτεινότητα. Με το μαύρο τι κάνεις;

Πρόβλημα με την στάθμη του μαύρου είχα παρατηρήσει και στην Β7000 σε άλλο κατάστημα (το είχα γράψει), μόνο που η 7000 ρυθμίζει αυτόματα το backlight ανάλογα με το τι δείχνει και καλύπτεται κάπως το θέμα. Στην Β6000 τέτοιο σύστημα δεν είδα (εκτός και αν ήταν απενεργοποιημένο που δεν φαντάζομαι...)
Ήταν και η Β650 δίπλα που ζωγράφιζε... (και για την οποία είχα αρνητική γνώμη από το public(νομίζω) που την είχα δει και με το κομμάτι που είδα στο πλαίσιο άλλαξα γνώμη)

Νομίζω ότι δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις. Οποιοσδήποτε δει μια Β6000 να παίζει θα καταλάβει αμέσως ότι η στάθμη μαύρου δεν είναι 0.03. 0.2-0.3 μπορεί...

Γενικα στα καταστηματα ειναι δυσκολο να βγαλει κανεις ακρη με πολλα πραγματα , μια φορα στο Carrefour του Γερακα ειδα μια W4000 τοσο κακορυθμισμενη που πηρα το τηλεκοντρολ (ηταν διπλα της) για να την "συνεφερω"...:flipout:

Εγω πιο πολυ κοιταζω κινηση και scaling τηλεοπτικου προγραμματος που οτι ρυθμισεις και αν υπαρχουν φαινεται αν ειναι καλο απο ορισμενες λεπτομερειες...

Εγώ από την άλλη δεν τις πειράζω ποτέ. Λυπάμαι τους υπαλλήλους για την αγωνία που θα περάσουν βλέποντάς με... :flipout:
Στα καταστήματα του πλαισίου είναι γενικά ευγενικοί (εκτός από τους αγενέστατους του καταστήματος στο Mall) και δεν θέλω να κάνω κατάχρηση της ευγένειας τους, την στιγμή μάλιστα που δεν θα αγοράσω και κάτι... :blush:

Πάντως αυτό που λες με το μπλε όντως ισχύει στις νέες σάμσουνγκ. Στη δική μου B650 αν καθήσεις δίπλα στην τηλεόραση (μιλάμε για 10-20cm απόσταση) μοβίζει το μαύρο. Στο 1 μέτρο δεν το παρατηρώ. Αλλά επειδή δεν κάθομαι τόσο κοντά (δε βλέπω όλη την οθόνη) δεν το θεωρώ αρνητικό.