συγκριτικο media-players...

Status
Not open for further replies.
Ας πω και εγώ την άποψη μου για το egreat M31B που έχω:

ποιότητα κατασκευής και (κατασκευαστική) σχεδίαση τραγική
ανεμιστήρας πολύ θορυβώδης
μενού (πλήρως ελληνικό) όμορφο και σχετικά εύκολο
λειτουργίες και ευκολίες πάρα πολύ καλές.

Θέλει οπωσδήποτε να ασχοληθεί μαζί του ο χρήστης. Κατευθείαν αναβάθμιση firmware και NMT tools, το αρχικό φιρμ ήταν για τα πανηγύρια (τουλάχιστον σε εμένα). Με μια αντίσταση στον ανεμιστήρα των 15Ω, λύνεται το πρόβλημα με την φασαρία του.

Στο αντίστοιχο θέμα για το WD διάβαζα ότι έχει πολύ περισσότερα προβλήματα (από τα άλλα) με τα 1080p και ότι παίζει καλά μόνο τα 720p. Δεν ισχύει αυτό ?

Προσωπικα οσα 1080p αρχεια του εχω βαλει, τα εχει παιξει μια χαρα και αψεγαδιαστα.Απλα σε αυτα τα αρχεια, εχει καποια limits με τα ref frames αναλογα και με την αναλυση του καθε αρχειου.Δεν εχουν ανακοινωσει τιποτα οτι θα τα αυξησουν στο επομενο firmware αλλα παντα υπαρχει μια πιθανοτητα.

Εδω ειναι και το αναλογο τοπικ που τα λεει αναλυτικα:

http://wdtv.wetpaint.com/page/H.264+reference+frames+specs

Εχω το TViX 4100 πανω απο ενα χρονο και δεν με εχει προβληματισει καθολου.
Αναπαραγει ανετα και 720p και 1080p και οτι αλλο του βαλεις
Εχει ενα ζητημα με τους srt υποτιτλους αλλα και αυτο ξεπερνιεται με την μετατροπη τους σε sub.
Βεβαια απο πλευρας τιμης ειναι το ακριβοτερο......

Παιδιά καλά όλα αυτά ανάμεσα στα παραπάνω μηχανήματα, μπορεί όμως κάποιος να μας συμβουλέψει για media-players με ανάλογες δυνατότητες επεξεργασίας ήχου και εικόνας αλλά επιπρόσθετα να μπορεί να κάνει και εγγραφές ακόμα και αναλογικό σήμα(π.χ. από TV)....Εχω δει κάποιες συσκευές(π.χ. Emtec Cube 800) αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να παίξει αξιόλογα, 1080p ή γενικά mkv αρχεία....

Εχω το TViX 4100 πανω απο ενα χρονο και δεν με εχει προβληματισει καθολου.
Αναπαραγει ανετα και 720p και 1080p και οτι αλλο του βαλεις
Εχει ενα ζητημα με τους srt υποτιτλους αλλα και αυτο ξεπερνιεται με την μετατροπη τους σε sub.
Βεβαια απο πλευρας τιμης ειναι το ακριβοτερο......

Δεν εχει προβλημα με τον θόρυβο στο ανεμιστηρακι ?
Απο που μπορει να παρει κανεις το 6500 ? Τιμή ?

Μόνο αν πάρεις και το σχετικό tunner (DVB-T Tvix T430 περίπου 69.00 ). Και μόνο για επίγειο ψηφιακό σήμα.

Έχω το WD πιστεύω ότι είναι αρκετά φιλικό προς το χρήστη. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με αναπαραγωγή 1080ρ εκτός άπο το Dark Knight, αλλά το ξανακατέβασα και όλα ήταν OK.

Το μόνο μειονέκτημα (πέρα απο το DTS) για μένα το οποίο δε γνωρίζω αν υπάρχει στα άλλα players είναι το εξαιρετικά αργό fast-forward kai rewind και η αδυναμία να προχωρήσεις την ταινία σε ένα χρονικό σημείο της επιλογής σου.

και κάτι ακόμα που μόλις μου πέρασε από το μυαλό....

Είναι ενοχλητικό που καμιά φορά δε συγχρονίζει ο ήχος με την εικόνα...αλλά νομίζω ότι δε το αντιμετωπίζουν όλοι αυτό το πρόβλημα και επίσης, πιστεύω ότι διορθώνεται αν το έχεις συνδέσει με ενισχυτή και οπτική ίνα.

υποστηριζει κανενα απο αυτα τα players αναπαραγωγη bluray ISOs? Και με bitstream στο HD audio δηλαδη...

υποστηριζει κανενα απο αυτα τα players αναπαραγωγη bluray ISOs? Και με bitstream στο HD audio δηλαδη...
Ολα, αρκει ο ενισχυτης να τα υποστηριζει ΑΥΤΑ TA FORMAT δεν ειμαι αποτυτα σιγουρος για το wdtv τα αλλα σιγουρα

Ολα, αρκει ο ενισχυτης να τα υποστηριζει ΑΥΤΑ TA FORMAT δεν ειμαι αποτυτα σιγουρος για το wdtv τα αλλα σιγουρα

σιγουρα ομως? Γιατι διαβασα σχολια οτι ζοριζονται με 1080p mkv οποτε με bluray bitrate τι θα κανουν?

Το WD μακαρι αλλα χλωμο. Παντως αν υποστηριζει, με την τιμη του ειναι προκληση.

Εχω HTPC και δεν εχω προβλημα με την αναπαραγωγη, αλλα εχω προβλημα με το bitstream που μεχρι τωρα δε με απασχολουσε γιατι δεν ειχα HD ενισχυτη anyway. Αλλα ερχεται ενας πλεον και προσπαθω να δω τι συμφερει να κανω. Στο PC αυτη τη στιγμη μονο με μια καρτα της Asus μπορεις να στειλεις bitstream, αλλα η καρτα κανει 150 ευρω+ και σε κανα χρονο θα ειναι αχρηστη που θα υπαρχει bitstream ακομα και απο τις καρτες γραφικων. Αν με 200 εχεις bitstream απο ενα απο αυτα τα μηχανακια τοτε ισως ειναι πιο συμφερουσα αγορα...μια που θα σου μεινει κιολας και ειναι και φορητο...

Το Popcorn Hour A-110 σε αρχεία m2ts με την ανάλογη ρύθμιση στο Audio setup δίνει στον ενισχυτή χωρίς πρόβλημα Dolby True HD και dts HD-MA.
-bye-

σιγουρα ομως? Γιατι διαβασα σχολια οτι ζοριζονται με 1080p mkv οποτε με bluray bitrate τι θα κανουν?

Το WD μακαρι αλλα χλωμο. Παντως αν υποστηριζει, με την τιμη του ειναι προκληση.

Εχω HTPC και δεν εχω προβλημα με την αναπαραγωγη, αλλα εχω προβλημα με το bitstream που μεχρι τωρα δε με απασχολουσε γιατι δεν ειχα HD ενισχυτη anyway. Αλλα ερχεται ενας πλεον και προσπαθω να δω τι συμφερει να κανω. Στο PC αυτη τη στιγμη μονο με μια καρτα της Asus μπορεις να στειλεις bitstream, αλλα η καρτα κανει 150 ευρω+ και σε κανα χρονο θα ειναι αχρηστη που θα υπαρχει bitstream ακομα και απο τις καρτες γραφικων. Αν με 200 εχεις bitstream απο ενα απο αυτα τα μηχανακια τοτε ισως ειναι πιο συμφερουσα αγορα...μια που θα σου μεινει κιολας και ειναι και φορητο...[/]
ποσταρισετο στο αντιστοιχο νημα του egreate η του popcorn εχω την εντυπωση παντως οτι δεν εχουν προβλημα με τα br iso σε φακελους

Δεν εχει προβλημα με τον θόρυβο στο ανεμιστηρακι ?
QUOTE]

Δεν βρισκω κανενα προβλημα...Το ειχα ολο αυτο το καιρο στην τριτη απο πεντε σκαλες που εχει και δεν το ακουγα καθολου....
Προσφατα το εβαλα μεσα σε επιπλο κλειστο και πραγματι εκανε μια αντηχηση, οταν ηταν απολυτη σιωπη σαν κατι να ακουγοταν..

Το εβαλα στη δευτερη σκαλα και ξανα ολα ΟΚ

Πιστεύω ότι ως την καταστροφή του κόσμου (2012...) θα υπάρχουν έτοιμες λύσεις consumer χωρίς τις όποιες αρρώστιες των ΝΤΜ (τουλάχιστον αυτές που γνωρίζουμε ως σήμερα) αλλά και με πολλά περισσότερα καλούδια.
Μήπως όμως κάποιο μηχανάκι τα κάνει όλα τώρα και συμφέρει?

Πείτε μια γνώμη για αυτό: Βollo NMP-SE (μην το κρίνετε από εμφάνιση …)

Εδώ ο κινέζος: http://www.hdhorizon.com/en/product01.php
Εδώ το Maker Manual: http://www.jasmineaudio.net/Manuals/Bollo NMP-SE User's Manual.pdf
και εδώ review: www.mpcclub.com/modules/Reviews/reviews/review_bollo_nmpse.pdf

Τιμή γύρω στα 300 Ε.

Αν κάποιος το έχει πάρει, ας κάνει κάποια σχόλια πάνω στα specs (με τις λίγες γνώσεις μου δεν βλέπω να του λείπει τίποτα!

PS. ελπίζω να μην είμαι off topic

Status
Not open for further replies.