Συγκριτικο Media Players

Απάντηση: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Άλλη μια παρατήρηση έχει να κάνει με το πως παρουσιάζεται η δυνατότητα των μηχανημάτων για HD ήχο.
Νομίζω ότι θα πρέπει να αναφέρεται ποια τον κάνουν passthrough σε ενισχυτή και ποια downmix.Για παράδειγμα το Xtreamer φαίνεται ότι περνάει το DTS-MA 7.1, ενώ στην πραγματικότητα περνάει μόνο τον 5.1 πυρήνα του DTS στον ενισχυτή, ενώ το TRUEHD 7.1, απλά το υποβιβάζει σε stereo.
Αντίθετα τα EGREAT M31B M34A τα Popcourn, το Dune και το HDX περνούν τον HD ήχο αυτούσιο στον ενισχυτή (passthrough).
Αυτό έχει μεγάλη σημασία για κάποιον που διαθέτει τέτοιον ενισχυτή και θέλει να ξέρει την αντίστοιχη δυνατότητα του κάθε μηχανήματος.

Re: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Τα Realtek based media players δεν προκειται να κανουν HD audio passthrough γιατι δεν προκειται να πληρωσουν δικαιωματα. Ηδη για το Xtreamer το εχουν βγαλει απο τα specs.

Επισης και το WD Live δεν προκειται να κανει DTS HD-MA passthrough, καθως δεν εχουν πληρωθει τα αντιστοιχα δικαιωματα (επισημη απαντηση). Κανει ομως passthough TrueHD ηχο.

Τα Realtek based media players δεν προκειται να κανουν HD audio passthrough γιατι δεν προκειται να πληρωσουν δικαιωματα. Ηδη για το Xtreamer το εχουν βγαλει απο τα specs.

Επισης και το WD Live δεν προκειται να κανει DTS HD-MA passthrough, καθως δεν εχουν πληρωθει τα αντιστοιχα δικαιωματα (επισημη απαντηση). Κανει ομως passthough TrueHD ηχο.

Μόνο μια μικρή διόρθωση! Τα Realtek based media player που ήδη κυκλοφορούν, δεν κάνουν και ούτε πρόκειται να κάνουν 7.1 ch passthrough, αλλά κατά τα λεγόμενα πάντα της Xtreamer, τα νέα Xteamer, Pro αλλά και το 2,5" θα έχουν ενεργή στο chip τους αυτή τη δυνατότητα.

Σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα θα το ξέρουμε στα σίγουρα!

Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Σύμφωνοι σ'αυτά, απλά εγώ λέω ότι πρέπει να αναφέρεται ποια κάνουν πλήρως passthrough τον HD ήχο και ποια όχι.
Η Xtreamer βέβαια ανακοίνωσε ότι πλήρωσε πλέον τα δικαιώματα και θα δώσει passthrough HD ήχο με το ίδιο Chipset, αλλά στο καινούριο μηχάνημα Xtreamer Pro που θα βγάλει καθώς και σε όσα Xtreamer κατασκευαστούν μετά τη συμφωνία.(Τώρα κατά πόσον θα το πραγματοποιήσει, θα το δούμε σε ένα δυο μήνες που θα κυκλοφορήσουν).

ΥΓ Μάλλον γράφαμε ταυτόχρονα.

Last edited:

Πολυ καλό το συγκριτικό.
Διαφορές στην ποιότητα εικόνας δεν έχουν μεταξύ τους;

Πολυ καλό το συγκριτικό.
Διαφορές στην ποιότητα εικόνας δεν έχουν μεταξύ τους;

Η διαφορές δεν είναι άξιες αναφοράς. Εκτός του HDX που είναι θέμα firmware τα άλλα είναι πάνω κάτω τα ίδια. Η διαφορά είναι στα αρχεία και στο μέσο προβολής.

όλα με το SIGMA δεν είναι?! Δεν νομίζω καν να υπάρχουν διαφορές στην εικόνα, εκτός αν το νέο sigma του PCH200 έχει τίποτα βελτιωμένους αλγόριθμους scaling.

Οσον αφορα την εικονα, για τους ψειριζοντες υπαρχει ενα θεματακι με τα χρωματα σε μερικα sigma based players και σε αρχεια HD που δεν ειναι flagged.
http://community.wdc.com/t5/WD-TV-L...ace-used-for-unflagged-HD-material/idi-p/8665

Ειδα οτι βγηκε μια alpha για το A-100/110 που διορθωνει αυτο το θεμα μεταξυ αλλων. Λογικα και στα αλλα popcorhour θα διορθωθει παραυτα...

Οσον αφορα την εικονα, για τους ψειριζοντες υπαρχει ενα θεματακι με τα χρωματα σε μερικα sigma based players και σε αρχεια HD που δεν ειναι flagged.
http://community.wdc.com/t5/WD-TV-L...ace-used-for-unflagged-HD-material/idi-p/8665

Ειδα οτι βγηκε μια alpha για το A-100/110 που διορθωνει αυτο το θεμα μεταξυ αλλων. Λογικα και στα αλλα popcorhour θα διορθωθει παραυτα...

Διορθωθηκε ηδη στο WD Live και στα Popcornhour C-200/A-200, σε λιγο και στο Α-110.

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούργιος στο forum και από το πρωί έχω ζαλιστεί να διαβάζω.. Έχω λοιπόν μι απλή και ξεκάθαρη ερώτηση:

Xtreamer ή WD? :grandpa:

Ψάχνω κάτι ώστε να μπορώ να βλέπω τα πάντα (DivX & srt Greek etc.) και να μπορώ μέσω wifi να του φορτώνω τις ταινίες κτλ.

Μεταξύ των δύο παραπάνω υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά?

Ευχαριστώ.

Ουσιαστικη διαφορα φιλε μου δεν εχουν!
Εγω εχω το Xtreamer και ενας φιλος μου το WD LIVE
Σαν μενου και ευχρηστια προτιμω το Xtreamer
Πολυ ωραιο , πληρες και ΠΑΡΑ πολυ εργονομικο το κοντρολ του , ωραιο απο πλευρας συνδεσεων αφου εχει (τουλαχιστον μεχρι στιγμης) και WIFI κεραιουλα!
Τωρα σαν μηχανημα ιδια μου φαινονται κατασκευαστικα!
Απο εκει και περα εχει το Xtreamer πολλες επιλογες στους υποτιτλους ως συγχρονισμο και μαλιστα κανει και διορθωσεις σε αυτον τον τομεα.
Ισως να το κανει και το WD αλλα δεν το ξερω!
Σιγουρα η εγγυηση 2 ετης του WD ειναι ενα ατου και σιγουρα το WD ως Brand λεει πολλα!
Βεβαια τα καλυτερα ακουγονται ΚΑΙ για το Xtreamer οτι κατασκευαζεται απο μια ομαδα εμπειρων ατομων!
Τωρα ως WiFi δεν τα εχω λειτουργησει ακομα κανενα απο τα 2!
Μονο με εξωτερικο σκληρο δισκο τα δουλευουμε προς το παρον!
Ενα ατου του Xtreamer ειναι οτι παιρνει και ενσωματωμμενο σκληρο δισκο!
Καλο και αυτο θεωρω!
Οτι και να παρεις παντως θα σου αρεσει πολυ και θα ξανακανεις καιρο να πιασεις ''Δισκακι'' στα χερια σου!

Σου επισυναπτω ενα Link-Excelaki γνωστου περιοδικου που τα ειχε συγκρινει:
http://www.4pi.gr/hitech//data/xls/T156_HD_Media_Players_Internet.html
Επισης κοιτα και σε αυτο το Thread που ειχα ανοιξει οταν εψαχνα για εμενα:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=57092

Καλες αγορες!

Last edited:

WD Live = 2 ετη εγγυηση = διπλη απο τα υπολοιπα

αλλο ενα χαρακτηριστικο που το κανει ακομα περισσοτερο value for money, θα συμφωνησω...

Επισης οσον αφορα στο WD Live, το excel του περιοδικου που παραθετεις πιο πανω δεν ειναι πλεον εγκυρο, αφου εχει και συγχρονισμο υποτιτλων και μετακινηση υποτιτλων, ακομη και bit-torrent client (με custom firmware αυτον)...

Last edited:

WD Live = 2 ετη εγγυηση = διπλη απο τα υπολοιπα

αλλο ενα χαρακτηριστικο που το κανει ακομα περισσοτερο value for money, θα συμφωνησω...

Προσωπικά εγώ θα διαφωνήσω μιας και το Xtreamer, στο Πλαίσιο απ όπου και το αγόρασα, έχει και αυτό 2 χρόνια εγγύηση.

Για όποιον ενδιαφέρεται να βρει τα κυριότερα media players μαζεμένα με τις προδιαγραφές τους, υπάρχει το www.mymediastreamer.com

Μετά από την διαβεβαίωση πολλών εδώ μέσα ότι τα media players δίνουν καλή ποιότητα εικόνας ,και παρότι το πρώτο EGREAT EG-M34A που απέκτησα με απογοήτευσε από πλευράς ποιότητα εικόνας ,απέκτησα τις τελευταίες τέσσερις μέρες άλλα δυο media players .Μάλιστα πήρα και πήγα ,την επόμενη μέρα, πίσω και ένα τρίτο.Οπότε μπορώ να μιλήσω για τρία media players τα:EGREAT EG-M34A,XTreamer,Mvix PVR.
Για το EGREAT EG-M34A(είπα μήπως είχε κάποιο πρόβλημα το πρώτο και προχώρησα στην απόκτηση και δεύτερου) ότι είδα στο πρώτο είδα και στο δεύτερο μιά από τις χειρότερες ποιοτηκά εικόνες.Δεν ξέρω άν δέχονται επιστροφές στο e-shop.gr να το πάω πίσω.
Το Mvix PVR είχε πολύ καλή ποιότητα εικόνας ,θα έλεγα ότι έδειχνε τέλεια τα χρώματα ,υστερούσε λίγο σε ευκρίνεια σε σχέση με τις άλλες hd συσκευές που έχω (δεν ξέρω άν παίζει ρόλο ότι έβγαζε 1080i και όχι 1080p).Όμως δυσκολευόταν να παίξει (όλο κολλήματα) τα περισσότερα .mkv για αυτό το πήγα πίσω.
Το XTreamer έχει καλή ποιότητα εικόνας ,υστερεί πολύ λίγο σε σε σχέση με τις άλλες hd συσκευές που έχω ,ευκολο και χωρίς κολλήματα ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.

Φίλε greekgreek αφού έχεις ήδη τόσο καλή εικόνα, γιατί μπλέκεις με αγορές media players?
Πάρε ένα HTPC να το ρυθμίσεις όπως εσύ θες για να έχεις την ποιότητα εικόνας που θες.

Re: Απάντηση: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Μετά από την διαβεβαίωση πολλών εδώ μέσα ότι τα media players δίνουν καλή ποιότητα εικόνας ,και παρότι το πρώτο EGREAT EG-M34A που απέκτησα με απογοήτευσε από πλευράς ποιότητα εικόνας ,απέκτησα τις τελευταίες τέσσερις μέρες άλλα δυο media players .Μάλιστα πήρα και πήγα ,την επόμενη μέρα, πίσω και ένα τρίτο.Οπότε μπορώ να μιλήσω για τρία media players τα:EGREAT EG-M34A,XTreamer,Mvix PVR.
Για το EGREAT EG-M34A(είπα μήπως είχε κάποιο πρόβλημα το πρώτο και προχώρησα στην απόκτηση και δεύτερου) ότι είδα στο πρώτο είδα και στο δεύτερο μιά από τις χειρότερες ποιοτηκά εικόνες.Δεν ξέρω άν δέχονται επιστροφές στο e-shop.gr να το πάω πίσω.
Το Mvix PVR είχε πολύ καλή ποιότητα εικόνας ,θα έλεγα ότι έδειχνε τέλεια τα χρώματα ,υστερούσε λίγο σε ευκρίνεια σε σχέση με τις άλλες hd συσκευές που έχω (δεν ξέρω άν παίζει ρόλο ότι έβγαζε 1080i και όχι 1080p).Όμως δυσκολευόταν να παίξει (όλο κολλήματα) τα περισσότερα .mkv για αυτό το πήγα πίσω.
Το XTreamer έχει καλή ποιότητα εικόνας ,υστερεί πολύ λίγο σε σε σχέση με τις άλλες hd συσκευές που έχω ,ευκολο και χωρίς κολλήματα ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.

Φίλε greekgreek, παίρνοντας σαν δεδομένο ότι δεκάδες (μην πω εκατοντάδες χρήστες) μέλη ή μη του forum χρησιμοποιούν τα player που ανέφερες και επίσης το θέμα της ποιότητας της εικόνας είναι το μείζον θέμα που τους έχει απασχολήσει...(συνήθως τα προβλήματα είναι στο πλήθος των αναπαραγόμενων αρχείων ...ή στα κολλήματα ή στον ήχο )μήπως πρέπει να δεις μήπως φταίνε οι συνδέσεις σου ή η TV και οι ρυθμίσεις σου ή ακόμα και τα αρχεία που αναπαράγεις? Ακούγεται περίεργο πάντως αυτό που λές. Εγώ πάντως και με το egreat και με το Xtreamer έχω εμπειρία πολύ καλής εικόνας η οποία αλλάζει σύμφωνα με αυτό που τους βάζω να αναπαράγουν. Εχω πάρει απίστευτη εικόνα σε BD ripped αρχείο και mkv 1080p. Οπως επίσης έχω πάρει κακή εικόνα από ένα avi των 700mb.

Απάντηση: Re: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Φίλε greekgreek αφού έχεις ήδη τόσο καλή εικόνα, γιατί μπλέκεις με αγορές media players?
Πάρε ένα HTPC να το ρυθμίσεις όπως εσύ θες για να έχεις την ποιότητα εικόνας που θες.
Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ καλή εικόνα από τις άλλες hd συσκευές ,όμως τα media players έχουν ευκολία στην χρήση τους και δεν μπορώ όλα τα αρχεία να μετρέψω ώστε να τα δω στις άλλες συσκευές.
Την αγορά HTPC την σκέφτηκα ,όμως το κόστος είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ MEDIA PLAYERS

Φίλε greekgreek, παίρνοντας σαν δεδομένο ότι δεκάδες (μην πω εκατοντάδες χρήστες) μέλη ή μη του forum χρησιμοποιούν τα player που ανέφερες και επίσης το θέμα της ποιότητας της εικόνας είναι το μείζον θέμα που τους έχει απασχολήσει...(συνήθως τα προβλήματα είναι στο πλήθος των αναπαραγόμενων αρχείων ...ή στα κολλήματα ή στον ήχο )μήπως πρέπει να δεις μήπως φταίνε οι συνδέσεις σου ή η TV και οι ρυθμίσεις σου ή ακόμα και τα αρχεία που αναπαράγεις? Ακούγεται περίεργο πάντως αυτό που λές. Εγώ πάντως και με το egreat και με το Xtreamer έχω εμπειρία πολύ καλής εικόνας η οποία αλλάζει σύμφωνα με αυτό που τους βάζω να αναπαράγουν. Εχω πάρει απίστευτη εικόνα σε BD ripped αρχείο και mkv 1080p. Οπως επίσης έχω πάρει κακή εικόνα από ένα avi των 700mb.
Πριν κάνω την αγορά του egreat προσπάθησα να βρω όσο περισσότερα μπορώ ,και ρώτησα και σε πολλά forum όλοι μιλάνε για καλή ποιότητα εικόνας .Δοκίμασα όλες τις ρυθμίσεις είτε στο ίδιο, είτε στην TV, η ποιότητα εικόνας στο egreat δεν βελτιώνεται και στην ίδια ταινία δεν συγκρίνεται με το Xtreamer.