Τακη ωραιος!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kαι τεστ με πρόσωπο θα έχει ενδιαφέρον αν είναι εφικτό!
Καλησπέρα και ευχαριστούμε για το τοπικ-ακολουθεί ερώτηση αρχάριου με το αντικείμενο.Με αυτό το φακό τι ρυθμίσεις πρεπει να χρησιμοποιήσεις στη Sony ώστε να φαίνονται πιο κόκκινα τα σύννεφα στον ουρανό και όχι τόσο.... αχρωμα; Χρωματικά αυτό που έβλεπες με το μάτι στον ουρανό εκείνη τη στιγμή που τραβήχτηκαν οι φώτο παραπέμπει περισσότερο στη φώτο του κινητού η της Sony?
To δεύτερο με το mode του πορτρέτου έλεγα μήπως και ξεπερνιόταν καπως, ευχαριστώ Γιάννη.
Καλησπέρα και ευχαριστούμε για το τοπικ-ακολουθεί ερώτηση αρχάριου με το αντικείμενο.Με αυτό το φακό τι ρυθμίσεις πρεπει να χρησιμοποιήσεις στη Sony ώστε να φαίνονται πιο κόκκινα τα σύννεφα στον ουρανό και όχι τόσο.... αχρωμα; Χρωματικά αυτό που έβλεπες με το μάτι στον ουρανό εκείνη τη στιγμή που τραβήχτηκαν οι φώτο παραπέμπει περισσότερο στη φώτο του κινητού η της Sony?
Στάλθηκε από το CLT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τάκη θα ήταν καλύτερο να πας το DRO στο +4 (όχι στο dro auto, είναι πολύ συντηρητικό), θα πάρεις το καλύτερο δυνατό hdr αποτέλεσμα
είναι η μοναδική ρύθμιση που σου επιτρέπει να τραβήξεις jpeg+raw και ταυτόγχρονα να πάρεις ένα πιο αρεστό έτοιμο αρχείο
στην a7 (που είναι και επόμενη γενιά χρωματικά) το έχω μόνιμα εκεί...
χρόνια πολλά σε όλους!
Καλησπέρα. Δεν είναι τόσο θέμα φακού αλλά περισσότερο του χρωματικού προφίλ που επιλέγει ο κατασκευαστής κάθε μηχανής. Αν τραβάς σε raw μπορείς να το φέρεις όπως θες.
Χρωματικά πιο κοντά με αυτό που έβλεπα ήταν μάλλον στο iPhone.
Ναι Τάκη εσυ και εγώ τα ξέρουμε , απλά το διευκρινησα για τα παιδιά που διαβάζουν όπως ο φιλος που είναι αρχάριος και δεν ξερει τι άλλο μπορεί να κάνει η μηχανή εκτός από το αυτόματο.
Αυτοί όπως βλέπεις χάνουν τη μπάλα ακομη και με τις αυτόματες ρυθμίσεις και αυτό ήταν η επιφύλαξη μου εξ αρχής γιαυτο τον υπεραπλουστευμένα τρόπο παρουσίασης.
Αντίθετα αν έβαζες και τη μηχανή (ως έμπειρος χρήστης της) στο καλυτερο δυνατό jpeg που μπορεί να βγάλει χωρίς επεξεργασία στον υπολογιστή με σωστό WB ανάλογα τη σκηνή, σωστή φωτομέτρηση με βάση το ιστόγραμμα, χρωματικό προφίλ ανάλογα το θέμα και καμπύλη φωτομέτρησης με σωστή ρύθμιση στο DRO και προφανώς κάτι αντίστοιχα στο κινητό (που λίγο πολύ τα κάνει αυτόματα) θα ήταν πιο δίκαιο και για τα δυο και πιο αντιπροσωπευτικό. Θα ήταν λίγο πολύ αντίστοιχο του πως θα τα δουλεψει ο καθημερινός χρήστης των συσκευων που δεν θα ασχοληθεί όμως ποτέ με επεξεργασία RAW.
Κοίτα αυτόματο είναι το Auto αλλά αυτόματο είναι το P για πολλούς , ποιο εννοείς αυτόματο ?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.