ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ TEST 720p Vs 1080p

18 June 2006
8,272
Θεσσαλονίκη
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο σπίτι μου με μεγάλη προσέλευση κοινού . Παρόντες ήταν εκτός φυσικά εμού οι:

Μελίδης Μιχάλης
NIX
Τσιριγώτης Μάριος
Τρυφονίδης Αλέξης
Κρυωνάς Νίκος
Κακαλιός Στέργιος
Δημοσθένης Τσίρος
Παναγιωτίδης Δημήτρης
Ντοκατζής Δημήτρης
Νικος Καλ
Ευμορφόπουλος Μάκης

Αντιμέτωποι στο test ήταν οι BenQ 8720 και EPSON 1000 που συνδέθηκαν με το playstation 3 και με HTPC

Αρχικά είδαμε τον 8720 με κλιπάκια 720p απ το PC και έπειτα τις σκηνές του Starwars απ το γνωστό dvd . έπειτα έγινε ένα συγκριτικό με το starwars σε dvd με πηγή το PS 3 και στους δυο προβολής . Στα δικά μου μάτια ο BenQ ήταν καλύτερος στα μαύρα και είχε μια πιο τρισδιάστατη αίσθηση απ τον Epson. Στη συνέχεια έπεσε το James bond σε BR . Εδώ τα πράγματα ήταν ποιο ξεκάθαρα και η πλάστιγγα έγερνε προς τον Epson . Στε σκηνές με μεγάλη λεπτομέρεια ο Epson στάθηκε αξιοπρεπέστατα σε αντίθεση με το BenQ που έδειχνε να χάνει . Βέβαια εκ των υστέρων έμαθα ότι κάναμε ένα σοβαρό λάθος . Δώσαμε στον 8720 σήμα 1080i (αφού δεν κλείδωνε σωστά στα 720p) και τον αφήσαμε να το ρίξει στα 720p με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετή απόλυα και στην ανάλυση και γενικότερα στην συνολική εικόνα του.
Το γενικό συμπέρασμα ( δικό μου) είναι ότι σε DVD ο benQ μου φάνηκε καλύτερος στα σημεία ( μαύρο – οξύτητα - τρισδιάστατο) ενώ ο Epson παίζει σαφώς καλύτερα σε σήμα 1080p αφού κολυμπάει στα νερά του.
Να σημειώσω ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπω LCD να παίζει τόσο καλά τα μαύρα

¨όσο για το PS3 έχω να πω ότι η Sony μπορεί να άργησε να το βγάλει αλλά έκανε πραγματικά πολύ καλή δουλειά.

Περιμένουμε και τα σχόλια των υπολοίπων παραβρισκόμενων καθώς και τις photo απ τους φωτογράφους μας.

Πρώτα να ευχαριστήσω τον Κώστα για την φιλοξενία του.
Ήταν μια ωραία σύναξη με άφθονο χιούμορ και αποφθέγματα.
Εντύπωση μου έκαναν τα εξής:

Ο Δ. Παναγιωτίδης άρχισε να μαθαίνει επιστημινικούς όρους όπως το LCD, DLP και τα πάει καλά. Επέδειξε δίψα για μάθηση και τον βλέπω με κανέναν προβολέα στο τέλος.

Η Μegavizion οθόνη του Κώστα δεν έχει ζάρες. Χωρίς να σημαίνει τίποτα αυτό. Απλώς μου έκανε εντύπωση!

Ο Μάκης Ευμορφόπουλος άντεξε τπουλάχιστον 4 λεπτά να δει DLP χωρίς να ζαλιστεί και να βγεί στο μπαλκόνι.

Ο Κώστας συνεχώς έψαχνε το τηλ/ριο του προβολέα του. Μια το έβρισκε και μια το έχανε.

Στον Benq δεν είδα καθόλου rainbow και η κίνησή του ήταν υποδειγματική. Με σωστή ρύθμιση το μηχάνημα πετάει.

Αργά το βράδυ τα βατράχια στο απέναντι ρέμα είχαν συναυλία που σπάνια ακούω.

Ο Επσον στάθηκε στο ύψος του και δεν έγινε ρεζίλι. Τον βοηθάει η ανάλυσή του και τα καλά μαύρα που μπορεί να δώσει.

Ο μικρός Σάββας του Κώστα ήταν λαλίστατος, ομιλιτικός και δραστήριος όλο ζωντάνια.

Ας ακολουθήσουν και οι φωτό από τους φωτογράφους.

ψιλοχάλια οι φωτό. Οι περισσότερες είναι στα 1600 άιζα ναούμε.

Καταρχάς ευχαριστούμε την οικογένεια Ποτακίδη για την υπέροχη φιλοξενία!

Πάντως περάσαμε ωραία, ευχάριστη έκπληξη η παρουσία μη-προβολάκιδων όπως ο Δημοσθένης, ο Ντοκ, ο Υπέρηχας.
Είχαμε πλάκα.

Ντροπή μας βέβαια, Μεγάλη Πέμπτη..

Αυτό που μου έμεινε είναι ότι πλέον η μεγάλη και πολύ-πολύ καλή εικόνα είναι πλέον σχετικά προσιτή.
Ο Βenq θηριώδης με καταπληκτικό φακό.

Αλλά αυτό το BR άλλο πράμα ρε παιδιά... PS3-EPSON για μένα κορυφή. Τρομερή εικόνα, πολύ "συμπαγής".

Εύγε και πάντα τέτοια...

attachment.php

Βλέπω στο φαΐ η ανάλυση πήγε περίπατο για Μεγάλη Εβδομάδα…

Καλά να είστε και πάντα τέτοια…Κώστα είμαι σίγουρος ότι το μηχάνημα θα πετάει για κανα δυο χρόνια που θα βλέπουν SD DVD…χαλαρά ;) αφού του έδωσε έγκριση και ο Μελιδης είσαι jet !@!

Πάντως είναι γεγονός ότι ο κινέζικος Benq έχει μια κατασκευή που σε κάνει και τον κοιτάς με τον δέοντα σεβασμό.
Δεν μπορούσε και η Επσον να φτιάχνει τα μηχανάκια της κάπως έτσι;
Και βγάζει αυτό το πλαστικό κατασκεύασμα. Ευτυχώς που παίζει καλά.

Το πάνελ αξιολόγησης.. (της πίτσας!!)

Attachments

• IMG_6003_14_1.JPG
    IMG_6003_14_1.JPG
    87 KB · Views: 50
  • IMG_6004_15_1.JPG
    IMG_6004_15_1.JPG
    80.4 KB · Views: 35
  • IMG_6005_16_1.JPG
    IMG_6005_16_1.JPG
    90.7 KB · Views: 34
  • IMG_6006_17_1.JPG
    IMG_6006_17_1.JPG
    96.3 KB · Views: 40
στιγμιότυπα..
μεταξύ άλλων ο Μιχάλης ο Εψωνάκιας!! και ο Μάκης ο Ομορφος (όχι άλλο DLP ρε παιδιά!!!)

Attachments

• IMG_5994_5_1.JPG
    IMG_5994_5_1.JPG
    45.9 KB · Views: 24
  • IMG_5993_4_1.JPG
    IMG_5993_4_1.JPG
    84.7 KB · Views: 25
  • IMG_5992_3_1.JPG
    IMG_5992_3_1.JPG
    87.5 KB · Views: 38
  • IMG_5991_2_1.JPG
    IMG_5991_2_1.JPG
    77.6 KB · Views: 29
Ωραια πραγματα ! Παντα τετοια !!

Κωστα καλοριζικος και παλι !!

Περιμενουμε τις εντυπωσεις κι απο τα αλλα μελη της παρεας !

σκηνές..
(κουιζ: ποια είναι η αγαπημένη του Στέργιου??)

Attachments

• IMG_5999_10_1.JPG
    IMG_5999_10_1.JPG
    39.6 KB · Views: 22
  • IMG_6000_11_1.JPG
    IMG_6000_11_1.JPG
    47 KB · Views: 29
  • IMG_6001_12_1.JPG
    IMG_6001_12_1.JPG
    72.7 KB · Views: 26
  • IMG_6002_13_1.JPG
    IMG_6002_13_1.JPG
    65.4 KB · Views: 29
  • IMG_6011_22_1.JPG
    IMG_6011_22_1.JPG
    81.8 KB · Views: 37
Η συνάντηση αναμένονταν με ενδιαφέρον.
Απο τη μια είχαμε ένα πολύ καλό DLP προβολέα με υψηλό κόστος απόκτησης ακόμα και σήμερα και απο την άλλη έναν θρασύτατο Epson TW 1000 ως άλλο μονομάχο.

Κατά την ταπεινή μου άποψη απο το σύνολο των θεάσεων βρήκα τον προκλητικό Epson καλύτερο σε όλους τους τομείς σε SD υλικό, αλλού περισσότερο και αλλού στα σημεία, διατηρώντας παράλληλα τον ξεκούραστο χαρακτήρα των LCD.
Ο θηριώδεις DLP δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει ούτε στα δυνατότερα χαρτιά του δηλαδή στην απόδοση του μαύρου και του κοντραστ. Σε διάρκεια δε, με κούρασε.
Πάντα σε SD υλικό, οι δύο προβολείς ήταν πολύ κοντά. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η πολύ καλή κίνηση του BenQ και η απουσία Rainbow. Το μέγεθος του είναι εντυπωσιακό σε σχέση με τον ταπεινό και πολύ πλαστικό Epson. Η απόκτηση του ως μεταχειρισμένου και μέχρι τα 2.000 χιλιάρικα θεωρείται πολύ συμφέρουσα και άριστη αγορά. Οι κάτοχοι BenQ 8720 δεν θα πρέπει να βιαστούν να τον αντικαταστήσουν.

Σε HD υλικό ο Epson ήταν στο στοιχείο του και υπερίσχυσε με άνεση.

Συνολικά, οι δύο προβολείς ήταν πολύ κοντά σε SD υλικό. Ο BenQ 8720 είναι άριστος στην κατηγορία του και σε κερδίζει αμέσως. Παρ' όλα αυτά θέλει προσοχή απ' όσους έχουν τα γνωστά προβλήματα με τους DLP. O Μάκης ο Ομορφος, ούτε αυτή τη φορά άντεξε περισσότερα απο μερικά λεπτά, ενώ ο Δημοσθένης στην πρώτη του ουσιαστική θέαση DLP περιέγραψε όλα τα ..συμπτώματα ενώ και εμένα με κούρασε σε διάρκεια. (μάλλον εγκατέλειψα οριστικά το στρατόπεδο των DLP)

Σε HD υλικό (1080) ο Epson ήταν καλύτερος σε όλα τα σημεία. Υπολείπεται σε μαύρο το οποίο καλούνται να αποδώσουν σωστά άλλες τεχνολογίες και σε άλλη κατηγορία τιμής. Για τα χρήματα που ζητάει θεωρείται πολύ καλή αγορά. Δεν ξέφυγε από την πλαστική εμφάνιση των TW 600 & TW 700, η εικόνα του όμως αποζημιώνει. Για καλύτερη εικόνα πρέπει να ξοδέψει κανείς σημαντικά περισσότερα χρήματα.

Το PS3 είναι ένα άριστο player και σε πολύ προσιτή τιμή κρίνοντας το ως BRμηχανάκι και ταυτόχρονα ως παιχνιδομηχανή (την οποία δεν μπορώ αξιολογήσω)

Με πρώτη ευκαιρία θα μας ..ξανακαλέσει ο αγαπητός φίλος Κώστας Ποτακίδης, ώστε να συγκρίνουμε όμοια πράγματα (720) με διαφορά κλάσης π.χ. BenQ 8720 vs EpsonTW 600!!

Ε καλά είπαμε να κάνουμε συγκριτικό αλλά όχι κι έτσι.
Να βάλουμε τον TW600 δίπλα στον 8720! Δεν νομίζω ότι η εικόνα του ταπεινού 600 μπορεί να υπερισχύσει της εικόνας ενός 8720.
Ο επσον άντε να είναι καλύτερος στην κίνηση και στην άνεση της θέασης.

Άσχετο.
Περιμένω εναγωνίως να δω πότε η Infocus θα παρουσιάσει κάποιο μοντέλο 1080.

Τα δικά μου συμπεράσματα....?

1. Ο Τρυφωνίδης δεν ξέρει να βγάζει φωτογραφίες...
2. Οι προβολείς ζαλίζουν ...ενίοτε και πολύ μάλιστα (τώρα ποιός δεν ξέρω, εκείνος με τα καθρεφτάκια μη με ρωτάτε μάρκες)
3. Νόμιζα ότι ήμουν άρρωστος. Ευτυχώς είμαι απλά κρυωμένος. Υπάρχουν άλλοι σε κώμα, κατάκοιτοι, με ανήκεστο βλάβη κάτι τέτοιο
4. Η δική μου σύζυγος είναι καλομαθημένη. Υπάρχουν άλλες ηρωϊδες !
5. Το μπλουρει τελικά στα 650 ίσως να είναι και φτηνό
6. Τόσα προβόλια αυτό το σπίτι, ένα πολύμπριζο της προκοπής δεν είχε... Βάλαμε τρία τραινάκι γιά να φτάσουμε στα προβόλια.
7. Αντί να σβήνουν τον προβολέα, βάζανε μιά πλαστική θήκη από dvd στο φακό. Πως δεν πήραμε καμιά φωτιά....
8. Ό,τι και να ρωτούσα λάθος ήταν.... (το ίδιο ίσχυε και γιά το Δημοσθένη και το Ντοκατζή)
9. Είδαμε 43 φορές το starwars ΙΙΙ το οποίο ήταν μετά (λέει) το πρώτο που ήταν (λέει) το IV ???
10. Είδαμε 44 φορές την εισαγωγή του καζινό ρουαγιάλ με έναν τυρέμπορο στο ρόλο του Μποντ....
11. Μεταξύ των 43 και 44 επαναλήψεων δεν καταλάβαινα και πολλά πράγματα...
12. Είδαμε κάτι καρασκοτεινές σκηνές όπου έπρεπε να δούμε τις ζάρες στο παλτό ενός σερίφη (ή κάτι τέτοιο) ή κάτι κεραμίδια στο σκοτάδι με φόντο τον μισοτελειωμένο πύργο του Αιφελ
13. Είδαμε την αρχή από ένα έργο με ένα κόκκινο ζόμπι, που άρεσε πολύ στον Ντοκατζή
14. Ευτυχώς φάγαμε μιά νηστίσιμη πίτσα και δε χαλάσαμε τη νηστεία
15. Δεν χάσαμε το δρόμο
16. Αν με ρωτήσετε αν κατάλαβα κάτι από το όλο σετ είναι οτι περάσαμε καλά γιατί η παρέα ήταν πρώτη....