Δεν έχω να προσθέσω και πολλά σε σχέση με αυτά που ειπώθηκαν ως τώρα...
1) Είναι γνωστό ότι κάθε συσκευή είναι μέρος ενός συστήματος και δεν ταιριάζουν όλες οι συσκευές με όλα τα συστήματα...
2) Θεμιτά τα προβλήματα με τον ενισχυτή και ίσως το χώρο. Κανένας μας δεν παίζει σε ιδανικό χώρο και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι έχουμε σπίτια μας καλύτερα ενισχυτικά (αν κατάλαβα καλά τέθηκε θέμα σύγκρισης onkyo 3000 και hegel... επιτρέψτε μου να πω ότι θεωρώ αδύνατο να παίζει κάτι τέτοιο, όσο άστρωτος και αν ήταν ο hegel!)
3) Τα DACs σίγουρα ήταν πολλά... ενώ οι κριτές και τα δείγματα μουσικής λίγα.
Δυστυχώς αυτό το θέμα δύσκολα ξεπερνιέται αφού λόγω διαθέσιμου χώρου/χρόνου και όρια αντοχής των ακροατών, το γινόμενό τους πολύ δύσκολα θα γίνει τέτοιο ώστε να δώσει ένα "αέρα" αξιοπιστίας.
4) Όσον αφορά την διαδικασία πιστεύω ότι ήταν μονόδρομος... ο αριθμός των DACs δεν θα επέτρεπε κάτι διαφορετικό (ίσως εγώ να προτιμούσα μια σύγκριση Α-Β-Γ, με nock out και στο τρίτο σετ να ακουστεί δύο φορές το ίδιο DAC).
5) Επιμένω (το ίδιο υποστήριξα και στο πρώτο τεστ στο Βλάσση) ότι χρειάζεται αξιολόγηση των κριτών και μουσικά δείγματα για κάθε κατηγορία αξιολόγησης (χαμηλές, μεσαίες, υψηλές κοκ).
6) Από την στιγμή που αποφασίσατε να κάνετε χαλαρή βαθμολόγηση (γενική - όχι ειδική) απλά κρατώντας σημειώσεις για το κάθε DAC, σίγουρα περάσατε καλύτερα αλλά πως θα απαντήσετε στο ερώτημα πιο είχε καλύτερη ανάλυση ή δυναμικές τη στιγμή που δεν δοκιμάστηκε ειδικό κομμάτι και πολύ περισσότερο αφού τα DACs προκρίνονταν με γενική βαθμολογία?
Πιστεύω ότι αυτό που διαλέξατε να ακολουθήσετε είναι μεν λιγότερο αξιόπιστο, ίσως καταλήγει σε λιγότερα συμπεράσματα αλλά σίγουρα είναι ευκολότερο και πιο ευχάριστο... και σε τελική ανάλυση γι´αυτό γίνονται και αυτές οι συγκεντρώσεις! έτσι δεν είναι?
Να 'στε καλά παιδιά, εύχομαι κι άλλα συγκριτικά και ακροάσεις, καλύτερα ή χειρότερα δεν έχει σημασία.