Συγνώμη αν δεν έψαξα καλά! Για το Ιphone 3GS ερωτήσεις...

svasil

New member
10 April 2007
33
Samos, Greece
Καλησπέρα σας

Εχω ξαναρωτήσει παλιά για το OMNIA II και πήρα όλες τις απαντήσεις! Τώρα μου έπεσε στα χέρια μου ένα Ιphone 3GS μεταχειρισμένο και άρχισα από την αρχή...
Απαντήστε μου αν γνωρίζετε:
1. Πώς περνάω κάποιο video στο τηλέφωνο; Φυσικά μέσω του itunes αλλά χρειάζεται κάποια μετατροπή σε ορισμένου τύπου αρχείο; Θέλω το video να είναι ένα τυχαίο του υπολογιστή μου.
2. Πέρασα κάποιες φωτο μέσω του itunes. Οταν θέλησα να τις σβήσω, (από το τηλέφωνο) δεν βρήκα κάποιο delete. Μόνο μέσω του itunes σβήνουν;
3. Αν αλλάξω ή σβήσω το folder στο pc πως θα γίνει να μην αλλάξουν οι φωτογραφίες; Ή γενικά τα videos ή οι ταινίες ή ακόμα και οι επαφές;
4. Αφού με τη σύνδεση στο pc συγχρονίζουν πχ. οι επαφές πως θα το κάνω να γίνεται μονόδρομος ο συγχρονισμός από το τηλέφωνο στον υπολογιστή μόνο ή και καθόλου;
5. Πέρασα κάποια τραγούδια, αλλά το itunes δεν τα φτιάχνει με τα albums που τα δίνω στα folders. (Μερικά έχουν και ελληνικούς τίτλους και τα φέρνει στο itunes άσχετα). Υπάρχει τρόπος να το διορθώσω;
6. Τέλος πως θα περάσω εφαρμογές ή ringtones που βρήκα εγώ; Γιατί βρίσκω σχεδόν παντού τέτοια.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας και συγχωρέστε με που δεν έψαξα στο forum να βρω μεμονωμένα τις απαντήσεις, αλλά είναι τόοοοοσα πολλά τα posts...

Last edited:
Καλησπέρα,

1. Τα αρχεία που θα μεταφερθούν στο τηλέφωνο τα κάνεις add στη βιβλιοθήκη του iTunes και αυτό μετά τα μεταφέρει στο τηλέφωνο με το συγχρονισμό. Πρέπει να είναι της μορφής .mp4, .mov και .m4v. Αν ξεχνάω κάποια παρακαλώ να με συμπληρώσετε.
2. Ναι, οι φωτογραφίες που έχεις μεταφέρει μέσω συγχρονισμού σβήνουν μόνο από το PC/MAC.
3. Αν σβήσεις τις φωτογραφίες ή αν αλλάξεις θέση στο φάκελο τότε το iTunes δε θα τις βρει και δε θα μπορεί να τις συγχρονίσει. Οπότε μάλλον θα τις σβήσει και από το τηλέφωνο. Δεν το έχω κάνει να σου πω. Μια δοκιμή θα σε πείσει (δοκίμασα με 1-2 φωτογραφίες).
4. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς...
5. Το ότι είναι σε folder δε σημαίνει ότι και τα metadata είναι σωστά. Στο iTunes επέλεξε όλα τα τραγούδια του ενός άλμπουμ και με δεξί κλικ και μετά "Get Info" κοίταξε στο "Info" τα στοιχεία να είναι κοινά. Αν έχεις επιλέξει πάνω από ένα τραγούδι ότι βάλεις εκεί μέσα το περνάει σε όλα οπότε ομαδοποιούνται ουσιαστικά.
6. Εφαρμογές δεν ξέρω. Ringtones με το itunes. Τα σέρνεις στη βιβλιοθήκη και μετά με το συγχρονισμό θα μεταφερθούν.

Καλησπέρα σας

4. Αφού με τη σύνδεση στο pc συγχρονίζουν πχ. οι επαφές πως θα το κάνω να γίνεται μονόδρομος ο συγχρονισμός από το τηλέφωνο στον υπολογιστή μόνο ή και καθόλου;

...
Εννοώ, πώς μπορώ να κάνω το τηλέφωνο να μη συγχρονίζεται κάθε φορά που συνδέεται στο PC, ή να το κάνω να συγχρονίζεται μονόδρομα, δηλαδή από το τηλέφωνο στον υπολογιστή μόνο. Έτσι, τις νέες επαφές που πρόσθεσα στο τηλέφωνο να τις στέλνω στο PC και όχι να μεταφέρονται αυτές του PC στο τηλέφωνο (σβήνοντάς μου από το Iphone κάθε νέα επαφή που εν τω μεταξύ έχω προσθέσει.)

Κατ' αρχήν συγχρονισμός σημαίνει ότι θα ενημερώνονται οι επαφές και των δύο μερών (PC, iPhone) με τις καινούργιες επαφές που θα έχεις περάσει είτε ή στο pc είτε στο iPhone.
Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να σου σβηστούν επαφές που έχεις περάσει στο τηλέφωνο κατά το συγχρονισμό. Απλά θα περαστούν και στο PC και το ανάποδο.