Συγνώμη φίλε, μήπως έχεις 1 ευρώ;

σαν το aids δεν ειναι... αλλα ειναι πολυ σοβαρη και μεταδοτικη, το πιο πιθανο ειναι αυτοι ζητωντας λεφτα..να το λενε ψεμματα για να διοφκωσουν μια ασχημη γιαυτους κατασταση και να προκαλεσουν τον οικτο μας. δεν υπαρχει περιπτωση να σε διαγνωσουν με αυτο και να σε αφησουν να βγεις εξω!

αντίθετα μ' εσένα Μιχάλη,
εγώ ξέρω πολλούς ανθρώπους ανα τον κόσμο που είναι απλά χρήστες φούντας και τίποτα παραπάνω.
Και δεν μιλάμε για πιτσιρίκια, οι ηλικίες παίζουν απο 30 και κάτι -που είναι συνομήλικοί μου- μέχρι και ανθρώπους στα 50φεύγα τους.
Ειδικά στο εξωτερικό δε, πλέον τείνει να γίνει μέρος της καθημερινότητάς τους (δεν εξετάζω καλώς ή κακώς).

Άλλωστε αν ίσχυε οτι όσοι την πατάνε είναι γιατί δεν τους ικανοποιεί η μαστούρα απο την φούντα τότε στην Ολλανδία πχ(και όχι μόνο φυσικά γιατί πλέον σε όλη την Ευρώπη η φούντα δεν είναι πλέον είδηση ..) όλοι θα ήταν πρεζόνια.

Βέβαια αυτή είναι η δική μου "μπακαλίστικη" οπτική, ο Σπύρος όπως σωστά είπες Μιχάλη θα μπορούσε να μας διαφωτίσει επι τούτου.

Δεν νομίζω ότι στην Ελλάδα μπορούμε να εφαρμόσουμε για το χασίς ότι εφάρμοσαν στην Ολλανδία. η χρήση χασίς είναι επιτρεπτή με σοβαρούς περιορισμούς. Ο χρήστης ή έμπορος δηλώνεται στην αστυνομία και επιτρέπεται να έχει στην κατοχή του μια πολύ μικρή, διά νόμου καθορισμένη ποσότητα. ´Οποιος καλλιεργεί κάνναβη ή μαριχουάνα επιτρέπεται να έχει έναν κάποιο αριθμό φυτών τα οποία δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ύψος. αν κάποιος απο τους παραπάνω όρους παραβιαστεί επιβάλλονται πρόστιμα και σε περίπτωση υποτροπής φυλακή.Συγγνώμη που δεν θυμάμαι αριθμούς και το ποστ βγήκε λίγο φλου, αλλά αυτά τα είχα δει σε ένα ντοκυμαντέρ πριν αρκετά χρόνια. Αδήλωτοι έμποροι/χρήστες διώκονται αυστηρά. Όλα αυτά ισχύουν στην ευρύτερη περιοχή του Άμστερνταμ και μόνο, στην υπόλοιπη Ολλανδία ισχύει για τα μαλακά ναρκωτικά ότι ισχύει σε όλες τις άλλες χώρες. Νομίζει κανείς ότι αυτή η πολιτική μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα? Εδώ ούτε στην Ισπανία δεν το κατάφεραν, που έχει πολύ πιο σοβαρό κρατικό μηχανισμό: επέτρεψαν την ελεύθερη κατανάλωση μαλακών ναρκωτικών, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη άνοδο των θανάτων από σκληρά ναρκωτικά.

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνίσω στα περί "φούντας". Σίγουρα δεν έχει την ίδια βαρύτητα με τα λεγόμενα σκληρά ναρκωτικά, δεν παύει όμως να αποτελεί και η ίδια νευροληπτική ουσία με αποδεδειγμένες πλέον δράσεις και ναι, η μακροχρόνια χρήση της είναι βλαπτική (πολύ περισσότερο από του αλκοόλ και του απλού τσιγάρου, όποιος έχει όρεξη μπορεί να βρει άπειρες εργασίες στο medline).

Σίγουρα δεν μεταπίπτουν όλοι οι χρήστες κάνναβης στα σκληρά, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών σκληρών ναρκωτικών, από τα ελαφριά ξεκίνησαν...

Και τέλος, υπάρχει και η άλλη πλευρά των ναρκομανών, που δεν είναι καημένα παιδιά χωρίς στον ήλιο μοίρα, αλλά καλοζωισμένοι σαλονάτοι μεσήλικες, αρκετοί από τους οποίους, δυστυχώς, εμπλέκονται και στην οικονομία και διακυβέρνηση κρατών...

μηπως ομως αυτη η μεταβαση απο την φουντα στα σκληρα γινεται ακριβως γιατι και τα δυο ειναι παρανομα και ο χρηστης επομενως απευθυνεται σε αυτον που τα εχει και τα δυο? οποτε καποια στιγμη το ιδιο ατομο που σου δινει την φουντα θα σου πουλησει και το σκληρο... σε διαφορετικη περιπτωση αν ο προμηθευτης εχει μονο νομιμη φουντα ο χρηστης απομακρυνεται απο τον εμπορων τον σκληρων.

Re: Απάντηση: Συγνώμη φίλε, μήπως έχεις 1 ευρώ;

Το έχω ξαναγράψει.
Έχω γείτονα από Αλβανία που δεν δουλεύει.
Πήρε σπίτι καινούργιο ρετιρέ, αυτοκίνητο ακριβό, αυτοκίνητο και ο γιος του, μοτοσυκλέτα ακριβή κ.λ.π.
Κανένας τους δεν δουλεύει.
Όταν ήρθαν ήταν με το μισό βάρος και έμεναν σε παλιό και μικρό σπίτι ερείπιο.
Όλοι στη γειτονιά ξέρουμε ότι πουλάνε ναρκωτικά.
Πως τα βρίσκει, που τα διακινεί και πότε, κανείς δεν ξέρει.
Κάποια παιδιά πεθαίνουν εξ´αιτίας τους.
Τι μπορείς να κάνεις όμως;

Ρε Μιχαλη γιατι δεν πας στην αστυνομια αντι να το γραφεις σε φορουμ ?? ?

Δηλαδη καθεστε και τον καμαρωνετε ενω ξερετε τι κανει ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγνώμη φίλε, μήπως έχεις 1 ευρώ;

Και τί θα κάνει η αστυνομία βρε Ναθ ?

Περνάω μεσημέρι απ την Πατησίων και στον πεζόδρομο του Πολυτεχνείου γίνεται το σώσε..

Το ίδιο και στην Ομόνοια.

Ποιόν κοροϊδεύουμε/νε ?

Για εμπορο μιλαμε οχι για πρεζονι. Εκει που περιγραφεις προκειται για ορδη......εμπορων. Ασε που αν τους προσκομισεις τα στοιχεια που εχει ο Μιχαλης για τα οικονομικα του αλλαζει το πραμα. Και στην τελικη τους λες οτι θα πας και στα μιντια να δεις μπας και τσιμπησουνε.

Δραμα η κατασταση .........

τιποτα δεν τους σωζει πλεον !

Και τωρα πλεον οσο η κριση επεκτεινεται τοσο θα μεγαλωνουν και ολα αυτα τα φαινομενα !!!

Εχω ξυνυχτισει πολλες φορες στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονικης διοτι περιμενα το πρωινο λεωφωριο για Γιαννενα .......

εχω δει ακριβως ΑΥΤΗΝ την καταστασταση που περιγραφει ο Μιχαλης!!

Ολη την ωρα που ημουν εκει και τους εβλεπα σκεφτομουν τι Ιστορια αραγε θα εχει ο καθενας τους ; τι οικογενεια εχουν ; τι θα απογινουν ......

σκεφτομουν τον εαυτο μου Πατερα ενος τετοιου ατομου και μου ερχονταν να σαλταρω....

πολυ δραμα παιδες οντως και χωρις λυση πλεον...

Γιατι νομιζεις οτι η αστυνομια δεν το ξερει?Η μονη σωτηρια,που την εφευραν οι Αμερικανοι πριν χρονια,ειναι η εφαρμογη του ποθεν εσχες και η δημιουργια μιας αστυνομικης μοναδας σαν το FBI.Θα μου πειτε και αλλη αστυνομια?τι να πω ,αν αυτη που υπαρχει ειναι αδυνατο να αντιμετωπισει αυτο το θλιβερο γεγονος.Και μια ερωτηση ποσοι απο τους ανδρες οικονομικους μεταναστες δουλευουν ?προσωπικα πιστευω οχι και πολλοι

Έχεις δίκιο.
Το σκέφτηκα κι αυτό και το συζήτησα με έναν φίλο μου που είναι αστυνομικός.
Μου είπε απλά "μην μπλέκεις".
Πρέπει να γίνει επώνυμη καταγγελία.
Με την διαφθορά που υπάρχει και στην αστυνομία, είναι πολύ πιθανό να διαρρεύσει το όνομα του "προδότη"
Καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει αυτό.
Οι ανώνυμες καταγγελίες δεν κάνουν τίποτα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγνώμη φίλε, μήπως έχεις 1 ευρώ;

Έχεις δίκιο.
Το σκέφτηκα κι αυτό και το συζήτησα με έναν φίλο μου που είναι αστυνομικός.
Μου είπε απλά "μην μπλέκεις".
Πρέπει να γίνει επώνυμη καταγγελία.
Με την διαφθορά που υπάρχει και στην αστυνομία, είναι πολύ πιθανό να διαρρεύσει το όνομα του "προδότη"
Καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει αυτό.
Οι ανώνυμες καταγγελίες δεν κάνουν τίποτα.

Συμφωνώ και επαυξάνω.

Εγώ μένω Δ. Προάστια μήπως θέλετε να σας πω παραδείγματα που έκανε ντου αστυνομία και κάθε φορά όλοι ηταν έξω μετά από καμια εβδομάδα ?

Αν θελήσει κανείς να κάνει επώνυμα καταγγελία καλύτερα να έχει βγάλει κανένα εισητήριο για Μεξικό-Αργεντινή (τώρα τελευταία με την κρίση έχει και άλλου Έλληνες γνωστούς που έχουν βαρέσει "κανόνι" εκεί) χωρίς επιστροφή γιατί αλλιώς τον βλέπω να χαιρετά τον Αγ. Πέτρο.

Δεν είναι να μπλέκεις. Δυστυχώς !!!!

Και φυσικά με την συνολική αδιαφορία και μοιρολατρία μας, τα πράγματα μόνο να γίνουν χειρότερα μπορούν! Το ποσο χειρότερα ....αρκει σε πρώτη φαση να δουμε πως ειναι σε καποιες χωρες σαν την Βραζιλία ή την Κολομβία, όπου οι μεν πλούσιοι ζουν σε φραγμένες περιοχές που φυλάει ιδιωτική αστυνομία, ενω οι φτωχοί κλέβουν ο ένας τον άλλο.

Απάντηση: Re: Συγνώμη φίλε, μήπως έχεις 1 ευρώ;

το νημα του αναθεματος και της μοιρολατρειας.

εσυ που δεν μοιρολατρεις τι προτεινεις ;;

καρφωμα στην αστυνομ ια και μετα αντε βγαλτα περα με τον καθε βαρεμενο αφπου οπως γραψανε και οι αλλοι πιο πανω σε λιγο καιρο θα ειναι εξω και θα ζηταει λογαριασμο .....

λες και δεν ξερουμε .....

εδω καταγγελια για εναν σκουπιδοτενεκε καναμε καποτε και μας πουλαγανε μουρη ..... οχι τετοια χοντρα παιχνιδια !

και ειδικα με τετοια ατομα !!!
οχι καποιον γειτονα απλως περιεργο ....

Απάντηση: Re: Συγνώμη φίλε, μήπως έχεις 1 ευρώ;

εσυ που δεν μοιρολατρεις τι προτεινεις ;;

καρφωμα στην αστυνομ ια και μετα αντε βγαλτα περα με τον καθε βαρεμενο αφπου οπως γραψανε και οι αλλοι πιο πανω σε λιγο καιρο θα ειναι εξω και θα ζηταει λογαριασμο .....

λες και δεν ξερουμε .....

εδω καταγγελια για εναν σκουπιδοτενεκε καναμε καποτε και μας πουλαγανε μουρη ..... οχι τετοια χοντρα παιχνιδια !

και ειδικα με τετοια ατομα !!!
οχι καποιον γειτονα απλως περιεργο ....

Γιατί??..δέν υπάρχει πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων??:flipout::flipout: