Συγνώμη στο μέλος TUXX

Status
Not open for further replies.
Ωραία μόδα. Φοριέται πολύ τα τελευταία 20 χρόνια στα fora να δίνουν ποινές στα μέλη που παραβαίνουν τους κανονισμούς.

Αν με το "διαγραφή" και με το "αποκλεισμός" εννοείς το ίδιο πράγμα φίλε μου, μάλλον έχεις θέμα με τη διατύπωση.
Η διαγραφή είναι μόνιμη, ο αποκλεισμός προσωρινός.
Επίσης τα μέλη της ΔΟ δεν έχουν καμία υποχρέωση να συζητάνε για αποφάσεις, που αφορούν χρήστες οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα παραβεί κανονισμούς.
Μπορείτε να είσαστε λίγο πιο προσεκτικοί και να διαβάζετε το μήνυμα που πρόκειται να στείλετε πριν πατήσετε το κουμπάκι.

Έκανα λάθος με την διατύπωση? Δηλαδή όπως το θέτεις, ότι ο "αποκλεισμός είναι προσωρινός", αφήνεις να νοηθεί ότι ο φίλος αργά η γρήγορα θα επιστρέψει στα φόρα !!!

Απάντηση: Re: Συγνώμη στο μέλος TUXX

Έκανα λάθος με την διατύπωση? Δηλαδή όπως το θέτεις, ότι ο "αποκλεισμός είναι προσωρινός", αφήνεις να νοηθεί ότι ο φίλος αργά η γρήγορα θα επιστρέψει στα φόρα !!!

Προσωρινός αποκλεισμός σημαίνει αυτό ακριβώς,μετά το πέρας του επιστρέφεις. (αρκεί να το επιθυμείς φυσικά )

Ας πω και γω την αποψη μου....το αν θα διαγραφει η μπαναριστει καποιος ειναι αποφαση της ΔΟ και απολυτα σεβαστο απο μενα.
Αυτο που δεν ειναι σεβαστο ομως και κατακριτεο απο μενα ειναι αυτο εκανε το αγαπητο μελος totsipaki. Επειδη τον εχω γνωρισει και αυτο που ειδα ηταν ενας καθολα σοβαρος και τιμιος οικογενειαρχης δυσκολευομαι να κατανοησω αυτο που εκανε. Θεωρω οτι ηταν σιγουρα εν βρασμω ψυχης αλλα απαραδεκτο.
Η εννοια του πμ ειναι οτι λεει η λεξη. Προσωπικο μηνυμα ΑΥΣΤΗΡΑ. Στον κοσμο των φορα ειναι κοκκινη καρτα και αποβολη.
Ποτε δε δημοσιευουμε προσωπικα μηνυματα ακομα και αν ειναι υβριστικα. Απλα αγνοουμε τα υβριστικα μηνυματα η ενημερωνουμε την ΔΟ να λαβει τα μετρα της. Αν και παλι δε ξερω κατα ποσον μπορει να επεμβει η ΔΟ στα προσωπικα μηνυματα.
Τελος παντων κριμα για οτι εγινε...λαθη ειμαστε ομως και ανθρωπους κανουμε οποτε ενδεχομενως να αξιζει μια συγχωρεση "αμαρτιων" σε εναν ανθρωπο που και γνωσεις αλλα και καλη διαθεση ειχε.
Απ την αλλη καταλαβαινω και την τιμωρια γιατι με καποια πραγματα δε παιζουμε και οταν θιγονται υποληψεις ατομων αδικα πρεπει να μαστε αντικειμενικοι και αμεροληπτοι.
ΔΥΣΚΟΛΟ το εργο των συντονιστων...πολυ δυσκολο...και θεωρω οτι δουλευει αψογα απο τον λιγο καιρο που ασχολουμαι με το avclub. Και ειναι ενας λογος που χαιρομαι να μπαινω.

Καλο βραδυ Κυριοι.

Last edited by a moderator:
Ας πω και γω την αποψη μου....το αν θα διαγραφει η μπαναριστει καποιος ειναι αποφαση της ΔΟ και απολυτα σεβαστο απο μενα.
Αυτο που δεν ειναι σεβαστο ομως και κατακριτεο απο μενα ειναι αυτο εκανε το αγαπητο μελος totsipaki. Επειδη τον εχω γνωρισει και αυτο που ειδα ηταν ενας καθολα σοβαρος και τιμιος οικογενειαρχης δυσκολευομαι να κατανοησω αυτο που εκανε. Θεωρω οτι ηταν σιγουρα εν βρασμω ψυχης αλλα απαραδεκτο.
Η εννοια του πμ ειναι οτι λεει η λεξη. Προσωπικο μηνυμα ΑΥΣΤΗΡΑ. Στον κοσμο των φορα ειναι κοκκινη καρτα και αποβολη.
Ποτε δε δημοσιευουμε προσωπικα μηνυματα ακομα και αν ειναι υβριστικα. Απλα αγνοουμε τα υβριστικα μηνυματα η ενημερωνουμε την ΔΟ να λαβει τα μετρα της. Αν και παλι δε ξερω κατα ποσον μπορει να επεμβει η ΔΟ στα προσωπικα μηνυματα.
Τελος παντων κριμα για οτι εγινε...λαθη ειμαστε ομως και ανθρωπους κανουμε οποτε ενδεχομενως να αξιζει μια συγχωρεση "αμαρτιων" σε εναν ανθρωπο που και γνωσεις αλλα και καλη διαθεση ειχε.
Απ την αλλη καταλαβαινω και την τιμωρια γιατι με καποια πραγματα δε παιζουμε και οταν θιγονται υποληψεις ατομων αδικα πρεπει να μαστε αντικειμενικοι και αμεροληπτοι.
ΔΥΣΚΟΛΟ το εργο των συντονιστων...πολυ δυσκολο...και θεωρω οτι δουλευει αψογα απο τον λιγο καιρο που ασχολουμαι με το avclub. Και ειναι ενας λογος που χαιρομαι να μπαινω.

Καλο βραδυ Κυριοι.

Ας μείνουμε σε όσα αφορούν το δικό μας forum και ας μην κάνουμε αναφορές σε άλλους.
Καταλαβαίνεις ότι για πολλούς λόγους δεν είναι σωστό και για αυτό αφαίρεσα την αντίστοιχη αναφορά.

Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

Αν είναι προσωρινός ο αποκλεισμός, για μένα δεν τίθεται θέμα. Να είστε καλά κύριοι, συνεχίζω την παραγωγική μου συμμετοχή στα φόρουμ.

όλοι παραγωγική συμμετοχή θέλουν αγαπητέ.
Και υπάρχει κάτι που λέγεται συντονισμός και ...it's a dirty job....
but....
ξέρεις πως πάει μετά.

Οι ξεκάθαρες τοποθετήσεις σαν του φιλου vsklav νομιζω είναι οι καλυτερες.Δεν εχει σημασια αν συμφωνω η διαφωνω μαζι του.Το θεμα είναι ότι καταλαβαινω τι λεει.....

@chrisssb Καταλαβαινω το σκεπτικο σου απολυτα ( κανεις δε θελει να ανοιγει flame) αλλα δε συμφωνω. Ισως αν ημουν διαχειριστης να κανα το ιδιο αν και η αληθεια πρεπει να λεγεται και ας προκαλει. Θεωρω οτι το avclub μαζι με αλλο ενα φορουμ ασχετου θεματολογιας ειναι απο τα καλυτερα και σε επιπεδο ανθρωπων αλλα και σε επιπεδο γνωσεων που μπορει να αποκομισει καποιος.

Ας συνεχισουμε ετσι!

Το ο,τι ζητηθηκε συγγνωμην δημοσιως, θα επρεπε να αναγνωρισθει οχι μονον η γενναιοτητα της πραξης με την αναγνωριση του λαθους (αλλοι απλα θα συνεχιζαν την αντιπαλοτητα), μα κυριως το υγιες του χαρακτηρα που, δυστυχως, λειπει. Τετοιοι ανθρωποι (μελη) ειναι πολυτιμοι, και ισως θα'πρεπε για χαρι τους (μαλλον: ως αναγνωριση) αντι τιμωριας να τονισθει η πραξη της "συγγνωμης". Αναγνωριζω παντως πως καθε site, ως ζωντανος οργανισμος, πρεπει να εχει αμυντικο μηχανισμο βασει κανονισμου...

Re: Απάντηση: Συγνώμη στο μέλος TUXX

Το ο,τι ζητηθηκε συγγνωμην δημοσιως, θα επρεπε να αναγνωρισθει οχι μονον η γενναιοτητα της πραξης με την αναγνωριση του λαθους (αλλοι απλα θα συνεχιζαν την αντιπαλοτητα), μα κυριως το υγιες του χαρακτηρα που, δυστυχως, λειπει. Τετοιοι ανθρωποι (μελη) ειναι πολυτιμοι, και ισως θα'πρεπε για χαρι τους (μαλλον: ως αναγνωριση) αντι τιμωριας να τονισθει η πραξη της "συγγνωμης". Αναγνωριζω παντως πως καθε site, ως ζωντανος οργανισμος, πρεπει να εχει αμυντικο μηχανισμο βασει κανονισμου...

Πολύ ωραία τοποθέτηση.

Όλοι κάνουμε λάθη. Στο παρελθόν έχω κι εγώ επιτεθεί σε μέλος δημόσια, κόσμια πάντα, και έχω ζητήσει συγνώμη, επειδή δεν είχα αντιληφθεί σωστά τα λεγόμενά του.

Το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό και φυσικά δεν συνεχίστηκε. Με το να δημιουργούνται αποκλεισμοί σε μέλη αυστηρά και με το παραμικρό θα καταλήξουμε να κοιτάμε από κάτω και να βλέπουμε όλο και πιο πολλά ban στις λίστες, νομίζω πως θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Τέλος πάντων. Επειδή έιναι αντιληπτό το γεγονός ότι η αυστηρότητα εξαντλείται και χρησιμοποιέιται κατά κόρον στα νήματα δεν θα συνεχίσω. Όλοι κάνουμε λάθη. Άλλωτε μεγάλα και άλλωτε μικρά. Στο τέλος όμως εδώ πρέπει να είμαστε μια παρέα από ανθρώπους που όλοι μοιράζονται την αγάπη και μόνο για το χόμπι τους που πρέπει να το κάνουν πάντοτε κόσμια και πολιτισμένα, ποιότητα σε διαλόγους είναι η ικανότητα να διεξάγουμε μία συζήτηση που ακόμα και αν διαφωνούμε να το κάνουμε πολιτισμένα και με σεβασμό μεταξύ μας.

Το να τιμωρούμε είναι κακό σημάδι. Πρώτα γιατί λείπει το στοιχείο ποιότητας από τον λόγο μας και δεύτερον γιατί δεν μπορεί να επιβληθεί πολιτισμένα. Παλαιότερα μιας και είμαι μέλος από παλιά θυμάμαι ότι όταν κάποιος χαλούσε μία συζήτηση δεν του απαντούσε κανείς. Μετά από 2-3 μυνήματα που δεν του απαντούσε κανείς άλλαζε τρόπους.

Μέλη σαν τον Πέτρο έχουν τεράστια προσφορά στον χώρο του club και μπορείτε να δείτε από τα νήματα που έχουν ανοίξει με δοκιμές, αναλύσεις και ατελείωτες συζητήσεις.

Δεν θέλω να κουράσω άλλο κανέναν αλλά το 6μηνο ban του Πέτρου όπως ενημερώθηκα από αυτόν σήμερα με θλίβει......

Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει με τους κανονισμούς ή με τις τιμωρίες γενικότερα, αλλά 6 μήνες για τον Πέτρο είναι πάααρα πολύ...

Αυτό το "διαγραφή" πάντως ακούγεται κάπως...

"Διαγράφεσαι για τρεις ημέρες! Μετά σε ξαναγράφουμε... " :p

Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει με τους κανονισμούς ή με τις τιμωρίες γενικότερα, αλλά 6 μήνες για τον Πέτρο είναι πάααρα πολύ...

τι ισχύει τελικά?

Για μένα ο Πέτρος με το pm που δημοσίευσε , απέδειξε περίτρανα πως λειτουργούν κάποια πράγματα. Μα να "σπάζονται" και να "χαλιούνται" τόσο κάποιοι (και μάλιστα όχι τυχαίοι) με την διακίνηση των ελεύθερων απόψεων σε ένα θέμα και δη για ένα ντακ? .
Γιατί άραγε τόσες ύβρεις και εμπάθεια για ένα ντακ ? Το ότι το μέλος που εξαπέλυσε τις ύβρεις , συνέχισε να έχει ενεργή συμμετοχή στο θέμα σαν μην συμβαίνει τίποτα , έγω το θεωρώ τουλάχιστον προκλητικό. Επίσης , το ότι συνέβει μέσω pm , δεν ακυρώνει ούτε μειώνει την απαράδεκτη συμπεριφόρα του προς ένα μέλος

Ευχαριστώ , καλή συνέχεια.

Last edited:
Για μένα ο Πέτρος με το pm που δημοσίευσε , απέδειξε περίτρανα πως λειτουργούν κάποια πράγματα. Μα να "σπάζονται" και να "χαλιούνται" τόσο κάποιοι (και μάλιστα όχι τυχαίοι) με την διακίνηση των ελεύθερων απόψεων σε ένα θέμα και δη για ένα ντακ? .
Γιατί άραγε τόσες ύβρεις και εμπάθεια για ένα ντακ ? Το ότι το μέλος που εξαπέλυσε τις ύβρεις , συνέχισε να έχει ενεργή συμμετοχή στο θέμα σαν μην συμβαίνει τίποτα , έγω το θεωρώ τουλάχιστον προκλητικό. Επίσης , το ότι συνέβει μέσω pm , δεν ακυρώνει ούτε μειώνει την απαράδεκτη συμπεριφόρα του. (μόνο για ένα ντακ...)

Ευχαριστώ , καλή συνέχεια.

Μάλλον δεν παρακολούθησες την υπόθεση από την αρχή και αν το έκανες δε θυμάσαι σωστά τι έγινε. Να σου φρεσκάρω λίγο τη μνήμη. Ο Πέτρος μιλούσε συνεχώς απαξιωτικά για το σχεδιασμό ενός DAC που δεν άκουσε ποτέ του. Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις των συντονιστών συνέχισε να το κάνει, γεμίζοντας το σχετικό νήμα με ποστ άνευ ουσιαστικού περιεχομένου. Το αποκορύφωμα ήταν όταν δημοσίευσε απόσπασμα ΠΜ του μέλους ttquatro, όντως υβριστικού περιεχομένου, λέγοντας όμως ότι προέρχεται από το συντονιστή TUXX!
Με τη μία παρέβη δύο κανονισμούς: αυτόν περί της εμπιστευτικότητας των ΠΜ και αυτόν περί της απαγόρευσης προσωπικών επιθέσεων. Το ότι ο ttquatro τον έβρισε δε μας αφορά. Πρώτον γιατί δεν το έκανε δημόσια, δεύτερον γιατί δεν ξέρουμε την όλη συνομιλία που διαμοίφθηκε μεταξύ των μελών (μπορεί ο Πέτρος να έβρισε ακόμη χειρότερα).

Και να κλείσω με μια παρατήρηση περί ελευθερίας του λόγου: Μπορούμε όλοι να λέμε ότι θέλουμε, αυτό δε σημαίνει ότι δεν κρινόμαστε για αυτό. Επισης, ο χώρος αυτός, το φόρουμ που μας φιλοξενεί, δεν είναι δημόσιος χώρος, είναι ιδιωτικός, ανήκει στο σωματείο. Το σωματείο (του οποίου δεν είμαι μέλος) αφήνει όποιον θέλει να γράφει εδώ. Αν αύριο αποφασίσει, επειδή έτσι γουστάρει, ότι αποκλείονται διά παντός όλα τα μέλη με τόπο κατοικίας βόρεια της Λαμίας έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Το ότι δεν το κάνει, και μάλιστα αφήνει να υφίσταται νήμα οπου γράφονται ελεύθερα απόψεις σχετικά με αποφάσεις της ΔΟ, αυτό κάτι λέει για την ελευθερία του λόγου στο φόρουμ αυτό, έτσι δεν είναι;

Προσπαθώντας να μην τρολλαρω (πραγματικα μου βγαίνει δύσκολο) τη γενικότερη συμμετοχη του εν λόγω ατόμου στο φόρουμ ζήτω απο τους υποστηρικτές του να χαλαρώσουν λίγο το support καθώς κι εμείς (όταν λέω εμείς δεν εννοώ τη ΔΟ το σωματείο κλπ αλλά κάποιους απλούς χρηστες) που δεν τη θεωρουμε σοβαρή - ενδιαφέρουσα - ή αμερόληπτη δεν επεκτεινομαστε ακριβως επειδή ο άνθρωπος αυτός δεν έχει λογο αυτή τη στιγμη για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Όπως και να χει εμένα προσωπικά δε θα μου λείψει η συμμετοχη του.

Ειδικα ενος ατόμου που αν θυμάμαι καλά, διορθωστε με αν κάνω λάθος είχε εξαφανιστεί χρησιμοποιώντας απαξιωτικες εκφράσεις για το επίπεδο του φόρουμ και επέστρεψε να αποδώσει ακόμη περισσότερες.

Έχω την εντύπωση δε, οτι αν όλοι οι συμμετέχοντες στο νήμα του ayazi δε δήλωναν υπεύθυνα οτι το εν λόγω dac είναι για τον π.....ο δεν πρόκειται να ησυχαζε.

Ακόμα εκεί θα μασταν και θα μιλούσαμε.

My 2 cents.

Ως απλός θαμώνας πάντα.

Για καποιον που βριζει "ιδιωτικά", σε pm δεν ενδιαφερει, δεν αφορα η δεν συμβαινει τιποτα ;

Παντως βρισιδι για ενα dac πρωτη φορα βλεπω σε φορουμ.

Status
Not open for further replies.