Συγνώμη στο μέλος TUXX

Status
Not open for further replies.
Να κανω μια off topic ερωτηση;;
Ολα τα dac αναδεικνύουν τις αρετές όλων των συστημάτων (όπως αυτά είναι στημένα) και αν όχι γιατί ισχυριζόμαστε ότι ένα dac είναι κορυφαίο η καλύτερο στα λεφτά του;
Ρωτάω επειδή πρόσφατα δοκίμασα (μεταξύ άλλων) το m1 της Musical Fidelity και μπορω να πω μετα βεβαιότητας ότι μου χάλασε σε γενικές γραμμές τον ήχο παρά τον βελτίωσε...(Λιγότερο μπάσο,υπερανάλυση-απουσία ροής κλπ).
Το συγκεκριμένο έχει πάρει σούπερ γουαο κριτικές από περιοδικά του χώρου.(ιντερνετικα και μη).
Ένα άλλο σύστημα με άλλα ηχεία πχ μπορεί να το απογείωνε..Η κάνω λάθος;Τελικά το m1 είναι καλό dac,κακό η απλά αδιάφορο.

Μήπως θα έπρεπε να είμαστε πιο χαλαροί και λιγότερο απόλυτοι στις απόψεις μας σε έναν χώρο που κινείται παράλληλα με την θεωρεία του χάους; (ακόμα και ο χώρος ακούγεται).

Να με συμπαθάτε για την παρέμβαση αλλά νομίζω ότι η παραπληροφορηση ξεκινά από την ιδέα που έχουμε για την ορθότητα των επιλογών μας,κάτι που μας κάνει να ξεχνάμε τις ανάγκες του άλλου.
Δεν μπορώ (όσο και καλά να τα θεωρώ) να εκθειάζω τα ηχεία μου μετά μανίας σε κάποιον που έχει διαφορετικές χωροταξικές ανάγκες..
Για να έρθω στα dac τώρα και να πω ότι για μένα σκοπός μου είναι οι πολλές δυνατότητες διασύνδεσης,πρώτη μου επιλογή θα ήταν το Pioneer u-05..
Κάποιος που βάζει σαν αυτοσκοπό τον καλύτερο ήχο στο χιλιάρικο που θα θελήσει να να στηρίξει έναν Ελληνα κατασκευαστή,που δεν τον ενδιαφέρουν οι πολλές συνδέσεις ,που άπλα την δει εναλλακτικά,..θα επιλέξει το ayazi...
Όσο και να εκθειάσω εγώ το pioneer και ο άλλος το ayazi,τα θέλω μας θα έχουν διαφορετικό χαρακτήρα..
Οι αρχάριοι (όπως εγώ-αν και παρακολουθώ τον χώρο από αρχές 90's) νομίζω ότι είναι σε θέση να κρίνουν τι τους αρμόζει και ότι καταλαβαίνουν απόλυτα έναν εμμονικό (που δεν έχει απαραίτητα κακές προθέσεις) από έναν που διασκεδάζει με το χόμπι του και που βοηθάει με ουσιαστικό τρόπο τον αδαή..

Peace χρειάζεται και οξυδέρκεια.

edit..Ένα dac βελτιώνει τον ήχο των Kyuss πχ;;
Αν ναι, να μην πάρω..:flipout:

Last edited:
Αν βελτιωνε kyuss, εγω θα το έπαιρνα σίγουρα πάντως. ....

Ρωτάω επειδή πρόσφατα δοκίμασα (μεταξύ άλλων) το m1 της Musical Fidelity και μπορω να πω μετα βεβαιότητας ότι μου χάλασε σε γενικές γραμμές τον ήχο παρά τον βελτίωσε...(Λιγότερο μπάσο,υπερανάλυση-απουσία ροής κλπ).

Δεν έκανες τη σύνδεση με audio ethernet.

Ήρθαν τώρα οι πικαπάδες να μιλήσουν για streaming...

Σταμάτα,εχει και CDP ο άνθρωπος,δεν ειναι τελείως άσχετος.

@Σπύρος
Σπύρο συμφωνώ. Εδώ είμαστε για να χαιρόμαστε και να ξεφεύγουμε. Το μεταξύ μας ειναι το άλφα και το ωμεγα.
Αλίμονο αν μπαίνουμε και μας πιάνει η καρδιά μας,αλίμονο αν πιάσουμε χαρακώματα για μια σχολή ντακ πχ.
Δεν θα κουραστώ να το λέω,οταν σεβόμαστε τον απέναντι και τον χώρο,όλα ειναι μια χαρα.
Ευτυχώς η πληκτρολογηση μας δίνει την δυνατότητα και τον χρόνο να σκεφτούμε πριν ποστάρουμε.

Μπα..Αφού δεν παίζω έτσι. Ομοαξονικα και οπτικά μόνο..

Είδες που κατάλαβα γιατί δεν παίζει σωστά;

Ήρθαν τώρα οι πικαπάδες να μιλήσουν για streaming...

Και αυτό σωστό.
Σπύρο, δοκίμασες να βάλεις τον δίσκο στο πικάπ; Θα παίζει καλύτερα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σταμάτα,εχει και CDP ο άνθρωπος,δεν ειναι τελείως άσχετος.

Μα εννοείται ότι έχω και CDP.
Ένα Esoteric. Βαριά κατασκευή! Πολύ καλή αντικραδασμική βάση για το phono stage μου!

Αν με τον όρο πικαπας απευθύνεστε σε μένα,θα ήθελα να σας πω ότι είμαι κυρίως ''κασετάς''..:afro:
Άλλα αφουγκράζομαι τις εξελίξεις μην με περάσουν για οπισθοδρομικο και απολίτιστο όπως έλεγε κάποτε ο Χαρρυ.

Είδες που κατάλαβα γιατί δεν παίζει σωστά;

Αν παίζει σωστά με την μια είσοδο τότε γιατί τις έχει τις άλλες δυο.;

@Σπύρος
Σπύρο συμφωνώ. Εδώ είμαστε για να χαιρόμαστε και να ξεφεύγουμε. Το μεταξύ μας ειναι το άλφα και το ωμεγα.
Αλίμονο αν μπαίνουμε και μας πιάνει η καρδιά μας,αλίμονο αν πιάσουμε χαρακώματα για μια σχολή ντακ πχ.
Δεν θα κουραστώ να το λέω,οταν σεβόμαστε τον απέναντι και τον χώρο,όλα ειναι μια χαρα.
Ευτυχώς η πληκτρολογηση μας δίνει την δυνατότητα και τον χρόνο να σκεφτούμε πριν ποστάρουμε.

Ακριβώς..

Για Kyuss δεν ξέρω, αλλά Μorbid Angel σίγουρα.... :p

Οι Morbid Angel έχουν παραγωγές πάνω από τον μέσο όρο στο είδος...Ειδικά από ένα σημείο και μετά..
Ένα καλό dac θα αναδείξει σίγουρα το ''ετούτο τους''..

Εκ μέρους της ΔΟ θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη για την πραγματικά πολύ καλή, ήπια και εποικοδομητική συζήτηση που έγινε, όπου ακούστηκαν όλες οι απόψεις.
Το νήμα δεν έχει κάτι άλλο να "δώσει", οπότε και κλειδώνει.
:ernaehrung004:

Status
Not open for further replies.