Συλλήψεις στο Πεδίον του Άρεως

ξέρουμε και της αποφάσεις της πολεοδομίας. Αυτές δεν είναι κατ' αρχήν οι καθ' όλα αρμόδιες για το αν ένα κτίσμα είναι αυθαίρετο ή όχι; Και έχουν αποφανθεί ότι είναι αυθαίρετο. Από εκεί και πέρα γιατί να πρέπει εγώ να κινηθώ δικαστικά κατά αυτού που ανέγειρε το αυθαίρετο, και δεν γίνονται όλες οι προβλεπόμενες κατεδαφίσεις; Γιατί θα πρέπει να βγει καν δικαστική απόφαση για την κατεδάφιση; Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω.

γιατί ρε φίλε αν "έχεις μέσον διάβαινε κι αν δεν έχεις άντε κουρέψου".
Ο Μινόταυρος είναι αρχηγός στο πενελλήνιο. Εσύ αν έπαιρνες κανένα δωράκι δε θα κόφευες για τέτοιου είδους αδικήματα? Και σιγά το αδίκημα. Επεκτάθηκε λιγάκι, σιγά! Το καθυστέρησε 5 χρονάκια παραγράφηκε πάπαλα. Ούτε ο 1ος είναι ούτε ο τελευταίος. Έριξε και 5-10 δέντρα για να χτίσει σιγά!
Δε βγάζεις άκρη αδερφέ.
Εγώ που έχω καταπατήσει μια δασική έκταση πρέπει να περιμένω 20 χρονάκια για να γίνει δική μου? Ήμαρτον!

Πολεοδομία!!!! πικρή ιστορία. Μην μπλέξεις. Αν δεν ´τον πιάσεις την ώρα της κατασκευής τότε την έβαψες. Θα του ρίχνει πρόστιμο και θα κάνει αίτηση στον Δήμο για κατεδάφιση. Εν τω μεταξύ κανείς δήμος δεν έχει την βούληση να οργανώσει υπηρεσία κατεδάφισης αυθαιρέτων. Ο δε εισαγγελέας απεφάνθη εγώ δεν μπορώ να διατάξω τίποτα μόνο πρόστιμο μπορώ να του ρίξω. Και εαν γκρεμίσεις το αυθαίρετο εσύ είναι φθορά ξένης περιουσίας και αν είναι και κατοικία τότε είναι και ασύλου κλπ.

Πολεοδομία!!!! πικρή ιστορία. Μην μπλέξεις. Αν δεν ´τον πιάσεις την ώρα της κατασκευής τότε την έβαψες. Θα του ρίχνει πρόστιμο και θα κάνει αίτηση στον Δήμο για κατεδάφιση. Εν τω μεταξύ κανείς δήμος δεν έχει την βούληση να οργανώσει υπηρεσία κατεδάφισης αυθαιρέτων. Ο δε εισαγγελέας απεφάνθη εγώ δεν μπορώ να διατάξω τίποτα μόνο πρόστιμο μπορώ να του ρίξω. Και εαν γκρεμίσεις το αυθαίρετο εσύ είναι φθορά ξένης περιουσίας και αν είναι και κατοικία τότε είναι και ασύλου κλπ.

Αυτά ακριβώς που αναφέρεις Βαγγέλη στυλιτεύω πιο πάνω όταν λέω ότι η παραπάνω κατάσταση είναι 10 φορές χειρότερη από την αυτοδικία. Τουλάχιστον η αυτοδικία στην προκειμένη περίπτωση έχει ηθικά το 100% του δικαίου με το μέρος της. Στην ουσία αυτοί οι άνθρωποι διώκονται επειδή αποφάσισαν να εκτελέσουν το καθήκον κάποιων άλλων που παρανομώντας αμέλησαν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Γιατί κάθε είδους καταπάτηση είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.