ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΜΠΟΡΟΥ ΚΟΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΜΠΟΡΟΥ ΚΟΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Δηλαδή σόρυ κάποιος που έχει κάβα ευθύνεται για τους αλκοολικούς??????

Πες μου ναι να δω "τι άλλο θα ακούσουμε"

Όταν πάει στο σχολείο, προσεγγίζει μία ομάδα παιδιών και με την υπόσχεση μίας στιγμής ηρεμίας, χαλάρωσης, ανώδυνης ευτυχίας, και μάλιστα δωρεάν, έτσι επειδή είναι κιμπάρης, ναι φταίει.

Αν είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος που θέλει να ρίξει το φταίξιμο μόνο στον εθισμένο και όχι και στον έμπορο.

Eσύ μπορεί να γελάς, αλλά δεν είναι ακριβώς τόσο αστείο το θέμα. Το αλκόολ είναι δυνάμει το ίδιο επικίνδυνο και θανατηφόρο με την κόκα. Το ότι δεν είναι απαγορευμένη ουσία οφείλεται σε εμπορικά συμφέροντα.

Με τη λογική αυτή, θα έπρεπε να επιτρέπεται και η φούντα, αφού δεν είναι θανατηφόρα. Όμως η κατάχρηση και στα δύο γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη. Και δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη.

μα είναι ξεκάθαρο οτι μιλάμε για παράνομες ουσίες

ο διατηρών κάβα στην Ελλάδα είναι νόμιμος

ο διατηρών κοφισοπ στην Ελλάδα είναι παράνομος

*το ποιές ουσίες είναι παράνομες και γιατί είναι άλλο θέμα

Για μένα καλά εκανε ο τύπος..!!! στη τελική (για μένα πάντα) ποτέ δε φταίει αυτός που πουλάει.... φταίει αυτός που αγοράζει...

το ξαναβάζω γιατί έχει φαν

* τα bold είναι δική μου προσθήκη ....

Εγώ πάντως βλέποντάς ξανά τις φωτογραφίες, αναρωτιέμαι. Ρε μήπως η έξοδος από την κρίση είναι το legalization? Και να συνδυαστεί με τον τουρισμό. Κάτι σαν τον αγροτουρισμό, αλλά πιο πολύ σε "φουντοτουρισμό". Θα έρχεσαι στην Ελλάδα, θα καλλιεργείς το χορταράκι σου, θα το καπνιζεις και θα αφήνεις τα ωραία σου λεφτουδάκια. Στην τελική κάπως έτσι έγινε must προορισμός και το Amsterdam στους κόλπους της νεολαίας...

Τα δεδομένα λένε πως σχεδόν οι μισοί Έλληνες έχουν δοκιμάσει έστω μια φορά στη ζωή τους έστω χόρτο.. και 2/6 πίνουν κανονικά και με το νόμο.. Δηλαδή θα μας χάλαγε να παράγουμε ελεγχόμενα και όχι παράνομα και το κράτος να εισπράτει και το φόρο του από αυτό, οι αγρότες να έχουν ακόμα ένα είδος καλλιέργειας, και στην τελική γιατί όχι δε αδερφέ να κάνουμε και εξαγωγές και να γίνει και το εθνικό μας προϊόν???

Στην Ολλανδία όπως λες δεν έχει να κάνει με την "νεολαία" (δεν ξέρω τι ηλικία είσαι και σε ποιά ηλικία αναφέρεσαι) αλλά όπως το λένε οι Ολλανδόμπατσοι "ναρκοτουρισμό" και δεν έχει ηλικίες.. Το λέω γιατί έχω ζήσει στο Άμστερνταμ όπου "όλα είναι ελεύθερα", για δουλειά και κατάλαβα πως είναι στον άνθρωπο (οικογένεια? ανατροφή? κάρμα? πες το όπως θες) το αν θα γίνει ναρκομανής ή όχι.. για το αν πάρει κάποια ναρκωτικά για διασκέδαση ή θα πέσει με τα μούτρα όπως και στην τελική είναι στο χέρι κάποιου να πίνει μια στο τόσο λίγο ουϊσκυ ή να πίνει δύο μπουκάλια την μέρα..

Έρευνες άλωστε έδειξαν πως με την αποποινικοποίηση της Ολλανδίας οι χρήστες μειώθηκαν... (το ίδιο είχε συνέβει και με την ποτοαπαγόρευση)

Ε ναι, αλλά είναι πολύ σημαντικό και αυτό το θέμα, έτσι δεν είναι? ;)

σαφώς .....

αλλά είναι δυνατόν να μην φταίει ο πρεζέμπορας και να φταίει ο χρήστης ???

δλδ πραγματικά τι άλλο μένει να ακούσουμε ??

σαφώς .....

αλλά είναι δυνατόν να μην φταίει ο πρεζέμπορας και να φταίει ο χρήστης ???

δλδ πραγματικά τι άλλο μένει να ακούσουμε ??

Ε ναι αυτό είναι τραβηγμένο... μπορείς να τα ρίξεις στον χρήστη (καταναλωτή) για τις τιμές στην Ελλάδα πχ, γιατί μόνο αυτός φταίει όντως, αλλά όχι για τα ναρκωτικά. Νομίζω ότι ο καθένας μας αν περνούσε απ'το χέρι του το να σκεφτεί λογικά δε θα το'ριχνε στα βαριά. Προφανώς ναρκωτικά ξεκινούν άνθρωποι που η ζωή του έχει κάνει να μην έχουν την απαραίτητη ωριμότητα να επιλέξουν...

Ε ναι αυτό είναι τραβηγμένο... μπορείς να τα ρίξεις στον χρήστη (καταναλωτή) για τις τιμές στην Ελλάδα πχ, γιατί μόνο αυτός φταίει όντως, αλλά όχι για τα ναρκωτικά. Νομίζω ότι ο καθένας μας αν περνούσε απ'το χέρι του το να σκεφτεί λογικά δε θα το'ριχνε στα βαριά. Προφανώς ναρκωτικά ξεκινούν άνθρωποι που η ζωή του έχει κάνει να μην έχουν την απαραίτητη ωριμότητα να επιλέξουν...

ξεχνάς τα καρτέλ με το γάλα και τις τιμές του (αλλά και αυτό είναι άλλο θέμα - και ναι, φταίνε και οι καταναλωτές για τις τιμές - αλλά όχι μόνο αυτοί) ....

τώρα για τα ναρκωτικά , μακάρι να ήταν απλά θέμα λογικής ...

π.χ πλέον είναι πολύ συνηθισμένο άνθρωποι να κάνουν χρήση για να αντιμετωπίσουν το στρες της δουλειάς (και μιλάω για ανθρώπους μορφωμένους, επιστήμονες κλπ) ...

δυστυχώς είναι πιο πολύπλοκο το θέμα ...

Το κακό με όσους έχουν βαθιά μεσάνυχτα είναι πως βάζουν όλες τις ουσίες στον ίδιο κουβά με το όνομα "ναρκωτικά"

το καλό με τους "ξύπνιους" είναι οτι αθωώνουν τους πρεζέμπορες ...

* το κακό είναι οτι δεν μπορούν να καταλάβουν (εκτός των άλλων) τι είναι νόμιμο και τι παράνομο ...

Κι εμένα προσωπικά η υπόθεση της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ και της ΑΣΠΙΔΟΣ με έχει φρενιάσει. Είμαι θυμωμένος πολύ. Πάρα πολύ. Κι όχι μόνο με αυτούς που έκαναν τις συγκεκριμένες υποθέσεις, αλλά και με μερικούς υπερασπιστές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του νόμου της προσφοράς και της ζήτησης.

Όμως άλλο αυτό (της κατάρρευσης της ΑΣΠΙΔΟΣ) και της χρήσης της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ (έμαθα ότι δεν κλίνεται όπως η ΑΣΠΙΔΑ) για μαύρα κόλπα, κι άλλο τα τελικά ποσά που έχουν γραφεί.

Ειδικότερα στην περίπτωση της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ το πρόστιμο που επεβλήθη ήταν τόσο μεγάλο που δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να εισπραχθεί, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, ακόμα και από εταιρεία που κυριαρχεί στο παγκόσμιο στερέωμα.

Να θυμίσω ότι πολύ μεγάλα θεωρήθηκαν τα πρόστιμα (και σε επίπεδο διεθνές κι όχι μόνο για τα μέτρα της Ελλάδος) των 80 εκ. προς τη Vodafone για κατασκοπία σε βάρος του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κυβέρνησης, τα 16 εκ. ευρώ προς τις γαλακτοβιομηχανίες. Επίσης το ύψος του πρόστιμου της ΕΕ εναντίον της Μικρής Κυρίας για παραβίαση της μονοπωλιακής νομοθεσίας ήταν κάτω από 1 δις από όσο θυμάμαι.

Άρα τα 5 δις (που αντιστοιχούν στο 2% του συνολικού Ακαθάριστου Εθνικού Προιόντος για να καταλάβετε το ύψος του προστίμου) είναι ως πρόστιμο ένα γελοίο ποσό και φυσικά όσο γελοίο ήταν ότι ορίστηκε εκεί ψηλά, άλλο τόσο γελοίο ήταν ότι διαγράφηκε με κρυφές και συνοπτικές διαδικασίες.

Είναι κάτι που εμφανίστηκε κάποια στιγμή στα χαρτιά και δεν είχε καμιά φυσική υπόσταση.

ΑΣ πρόσεχαν ,

εγώ πλήρωσα για 100 δραχμές διαφορά στην απόδειξη των 12.000 δραχμών δλδ χτύπησα στη ταμειακή 11.900 και εισπραξα 12 χιλιαρικα ,δραχμές πάντα ( μην μπερδευτούμε μικροεργατης είμαι !)

800 χιλιάδες πρόστιμο !!

επίσης έχουν επιχειρήσει να μου πάρουν το σπίτι για 3000 ευρώ
όπως επίσης πλήρωσα επί σιμίτη 12 εκατομμύρια με ένα παράξενο νόμο περαίωσης

εαν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν να αφήσουν τη δουλειά για άλλους
δήμευση των στοιχείων και δρόμο

οι αλήτες

.......

Στην Ολλανδία όπως λες δεν έχει να κάνει με την "νεολαία" (δεν ξέρω τι ηλικία είσαι και σε ποιά ηλικία αναφέρεσαι) αλλά όπως το λένε οι Ολλανδόμπατσοι "ναρκοτουρισμό" και δεν έχει ηλικίες.. Το λέω γιατί έχω ζήσει στο Άμστερνταμ όπου "όλα είναι ελεύθερα",
)

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ναρκωτικά στην Ολλανδία μπορούν να τα βρουν παντού Αυτό δεν είναι αλήθεια Η Ολλανδική νομοθεσία κάνει διάκριση μεταξύ σκληρών[ηρωίνη ,κοκαΐνη όπιο αμφεταμίνες κ,α] και μαλακών ναρκωτικών[κάνναβη]
Το χασις [μικρή ποσότητα] μπορείς να το βρεις πανεύκολα η με ένα τηλέφωνο [αγγελίες στους δρόμους] η κάνοντας μια βόλτα σε ένα koffieshop διαλέγοντας το τσιγαράκι σου η το hasjcake σου,
Μαγαζιά με σκληρά ναρκωτικά δεν θα βρεις
Ο τοξικομανής στην Ολλανδία δεν θεωρείται ως εγκληματίας αλλά ως άτομο που χρειαζεται βοήθεια .Γιαυτο και υπάρχουν ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ κινητές μονάδες ,στις οποίες υπάρχουν λίστες με τα ονόματα των χρηστών και τους παρέχεται η methadon

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΜΠΟΡΟΥ ΚΟΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ναρκωτικά στην Ολλανδία μπορούν να τα βρουν παντού Αυτό δεν είναι αλήθεια Η Ολλανδική νομοθεσία κάνει διάκριση μεταξύ σκληρών[ηρωίνη ,κοκαΐνη όπιο αμφεταμίνες κ,α] και μαλακών ναρκωτικών[κάνναβη]
Το χασις [μικρή ποσότητα] μπορείς να το βρεις πανεύκολα η με ένα τηλέφωνο [αγγελίες στους δρόμους] η κάνοντας μια βόλτα σε ένα koffieshop διαλέγοντας το τσιγαράκι σου η το hasjcake σου,
Μαγαζιά με σκληρά ναρκωτικά δεν θα βρεις

Όπως είπα στην Ολλανδία έχω ζήσει ένα χρόνο για δουλειές. Το Αμστερνατ το ξέρω πιο καλά και από την Ομόνοια όπου έχω περπατήσει ελάχιστες φορές στη ζωή μου.. Φυσικά και υπάρχει διαχωρισμός όπως θα έπρεπε να υπάρχει άλωστε.. Επιτρεπόμενα είναι και άλλα εκτός από το χασίς όπως τα μανιτάρια τα οποία είναι ασύγκριτα πιο... "δυνατά"
Και σε γενικές γραμμές βρίσκεις τα πάντα απλά με μία βόλτα στο δρόμο από "πλανόδιους" που όταν περάσεις από δίπλα τους σου ψιθυρίζουν την πραμάτια τους λες και είσαι σε ταινία... Μιλάω για το Άμστερνταμ έτσι και όχι για τις υπόλοιπες μικρότερες πόλεις. Και όμως όταν όλα είναι "στα πόδια" των ανθρώπων εκεί γιατί δεν έχουν κυλήσει όλοι????? Μήπως με την απαγόρευση απλά κινείται το χρήμα μαύρο και το μοιράζονται λιγότεροι??????

Ο τοξικομανής στην Ολλανδία δεν θεωρείται ως εγκληματίας αλλά ως άτομο που χρειαζεται βοήθεια .Γιαυτο και υπάρχουν ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ κινητές μονάδες ,στις οποίες υπάρχουν λίστες με τα ονόματα των χρηστών και τους παρέχεται η methadon

Για αυτό και στο Αμστερνταμ δεν συναντάς στο δρόμο αυτά που συναντάς στην Ομόνοια... όπου ΟΛΑ απαγορεύονται και τα αντιμετωπίζουμε πουριτανικά και με αποστροφή...

Last edited:
Re: Απάντηση: ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΜΠΟΡΟΥ ΚΟΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

το έχω ξαναπεί: αφού κάνουμε εισαγωγή προπονητές, γιατί να μη κάνουμε εισαγωγή και πολιτικούς????

:flipout:

:flipout::flipout::flipout::flipout: να σου πω δεν είναι και άσχημη ιδέα!!! Αφού θα φτάσουμε να λέμε "άσε έχω δοκιμάσει τα πάντα"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΜΠΟΡΟΥ ΚΟΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

[/SIZE][/FONT]

Όπως είπα στην Ολλανδία έχω ζήσει ένα χρόνο για δουλειές. Το Αμστερνατ το ξέρω πιο καλά και από την Ομόνοια όπου έχω περπατήσει ελάχιστες φορές στη ζωή μου.. Φυσικά και υπάρχει διαχωρισμός όπως θα έπρεπε να υπάρχει άλωστε.. Επιτρεπόμενα είναι και άλλα εκτός από το χασίς όπως τα μανιτάρια τα οποία είναι ασύγκριτα πιο... "δυνατά"
Και σε γενικές γραμμές βρίσκεις τα πάντα απλά με μία βόλτα στο δρόμο από "πλανόδιους" που όταν περάσεις από δίπλα τους σου ψιθυρίζουν την πραμάτια τους λες και είσαι σε ταινία... Μιλάω για το Άμστερνταμ έτσι και όχι για τις υπόλοιπες μικρότερες πόλεις. Και όμως όταν όλα είναι "στα πόδια" των ανθρώπων εκεί γιατί δεν έχουν κυλήσει όλοι????? Μήπως με την απαγόρευση απλά κινείται το χρήμα μαύρο και το μοιράζονται λιγότεροι??????

Πράγματι φίλε μου!στους δρόμους του Άμστερνταμ συναντάς τους[και ειδικά εάν είσαι τουρίστας] ..τύπους που σε πλευρίζουν για να σου πουλήσουνε τα σκληρά DRUGS.Φίλε μου εκεί την πατάς ….είναι σαν να αγοράζεις στην Ομόνοια ρολόι SEIKO αλλά αυτό είναι SFIKO..
Μακριά από αυτούς τους τύπους και από τους άλλους που παίζουν το balletje-balletje...

`Προσπαθώ να καταλάβω από πού και ως πού και βάσει ποιών επιστημονικών δεδομένων το μοντέλο τής Ολλανδίας είναι πετυχημένο..
Αντιθέτως αυτό πού φαίνεται είναι πώς στην Ολλανδία η έναρξη χρήσης ´μαλακών´ουσιών ξεκινά απο μικρότερη ηλικία και αυτό πού είναι σίγουραεπιστημονικά δεδομένο ειναι ότι οσο νεοτερος ξεκινήσει κάποιος χρήση ακόμα και ´μαλακών´ουσιών ή πιθανότητα νά περάσει στά ´σκληρά´ξεπερνά τό 65%..
Είναι εντελώς άλλο πράγμα η αποποινικοποίηση τού χρήστη,πού δεν είναι έμπορος και άλλο πράγμα η νομιμοποίηση τών ουσιών.
Σαφώς και το σημερινό μοντέλο ποινικοποίησης δέν έχει βοηθήσει γιατί πολλές φορές η τιμωρία τού απλού χρήστη είναι εξοντωτική,και επίσης δέν παρέχεται ουσιώδης βοήθεια γιά την πιθανή απεξάρτησή του,αλλά η πλήρης απενοχοποίηση τής χρήσης ουσιών μπορεί να οδηγήσει στό άλλο άκρο..

Αλλως τε αν μιλήσουμε για την Ελλάδα-αν και ήδη εχει γίνει αυτή η συζήτηση σε άλλο νήμα στο εδώ φόρουμ-το χασίς έχει νοθευτεί σέ δραματικό βαθμό απο πάμπολλες προσμίξεις,που έχουν οδηγήσει στην αύξηση ψυχωτικών επεισοδίων ,είτε σέ άτομα που έχουν μιά προδιάθεση στό να εκδηλώσουν ψυχική νόσο,αλλά είτε ακόμα και σε νεαρά άτομα φαινομενικά υγιή.
Η Ελλάδα πάσχει απο μιά πιό σύγχρονη πολιτική κατά τών ουσιών(αντικατάσταση ηρωϊνης με υποκατάστατα σέ οργανωμένα δημόσια ιατρεία ,περισσότερες μονάδες απεξάρτησης κ.λ.π.),αλλά η πλήρης και χωρίς όρους αποποινικοποίηση τών ουσιών,δέν φαίνεται να αποτελεί την ουσιαστική λύση τού προβλήματος.

υπό προυποθέσεις θα μπορούσε να γίνεται χορήγηση μεθαδόνης ακόμη και ηρωίνης σε χρόνιους εξαρτημένους χρήστες,
υπάρχουν κάποια θετικά όπως αποφυγή συναλλαγής με εμπόρους, καθαρές βελόνες (aids, ηπατίτιδα κλπ), ελεγχόμενη ποσότητα και ποιότητα δόσης (overdose, νοθεία κλπ) κ.α.
υπάρχουν βέβαια και αρνητικά, π.χ. όποιος δεν θα ήθελε να καταχωρηθεί στις εν λόγω λίστες θα συνέχιζε να ψάχνει την δόση του στους δρόμους , εφόσον ο χρήστης θα μπορούσε να βρει την δόση του δωρεάν (και καθαρή σε πολιτισμένο περιβάλλον) δεν θα "ένοιωθε" τόσο έντονη την ανάγκη να κόψει, θα πρέπει να βρεθούν χώροι και προσωπικό κ.α.

Status
Not open for further replies.