Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Πληρωμών.

20 June 2006
9,531
Θεσσαλονίκη
Έλαβα προ ολίγου μια επιστολή από την τράπεζα Πειραιώς που μεταξυ αλλων αναφέρει..

Η Τράπεζα Πειραιώς εναρμονίζεται με την PSD
Πρόσφατα τέθηκε σε ισχύ ο Νόμος 3862/2010, με τον οποίο ενσωματώθηκε στην Ελληνική Νομοθεσία η Οδηγία 2007/64/ΕΚ για τις υπηρεσίες πληρωμών (Payment Services Directive - PSD).
Στόχος της Οδηγίας είναι θέσπιση ενός καινοτόμου και συνεκτικού νομικού πλαισίου, που θα διέπει σε κοινοτικό επίπεδο το σύνολο των υπηρεσιών πληρωμών, ώστε να ενισχυθούν:
  • Η προστασία των καταναλωτών
  • Η βελτίωση της διαφάνειας των συναλλαγών
  • Η βελτίωση της ποιότητας προς τους καταναλωτές
(εύκολα, γρήγορα, με ασφάλεια και οικονομία)
Η Οδηγία διέπει, μεταξύ άλλων, τις εξής υπηρεσίες πληρωμών: καταθέσεις και αναλήψεις σε/από λογαριασμούς πληρωμών, εμβάσματα, μεταφορές κεφαλαίων, άμεσες χρεώσεις, πάγιες εντολές, συναλλαγές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, καθώς επίσης και πληρωμές με συστήματα ηλεκτρονικής τραπεζικής.
Σημειώνεται ότι η οδηγία δεν εφαρμόζεται στις πράξεις πληρωμής:
  • που πραγματοποιούνται με μετρητά
  • που βασίζονται σε αξιόγραφα (επιταγές, συναλλαγματικές)
  • διαχείρισης κινητών αξιών (διανομή μερίσματος, τίτλων)
  • στα πλαίσια φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων (έρανοι, δωρεές)
Ανταποκρινόμενη στο νέο νομοθετικό πλαίσιο, η Τράπεζα Πειραιώς τροποποίησε και συγκέντρωσε τους υπάρχοντες Γενικούς Όρους που αφορούν τις υπηρεσίες πληρωμών σε μια ενιαία σύμβαση (Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών Πληρωμών). Επισημαίνεται ότι, εφεξής, όλες οι υπηρεσίες πληρωμών, που παρέχονται από την Τράπεζα Πειραιώς, θα εκτελούνται σύμφωνα με τους νέους Γενικούς Όρους, όπως αυτοί αποτυπώνονται στη Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Πληρωμών για Ιδιώτες.

Γνωρίζει κανεις τίποτα για αυτό και τι θα πρέπει να προσέξουμε σε αυτές τις οδηγίες;

Εχω κι εγω ομοιο απο την Αλφα. Αλλα βαρεθηκα να το διαβασω και επελεξα "Θα συμφωνησω αργοτερα".
Φυσικα επιλογη "Διαφωνω" δεν υπαρχει.

Εχω κι εγω ομοιο απο την Αλφα. Αλλα βαρεθηκα να το διαβασω και επελεξα "Θα συμφωνησω αργοτερα".

+1 και από ΕΤΕ και από ALPHA.
Αν διαφωνείς, απλά δεν συνεργάζεσαι με καμμία τράπεζα μιας και όλες ακολουθούν τα ίδια βήματα. Τώρα πώς δεν θα συνεργάζεσαι αφού τείνουν (ή έχουν ήδη γίνει από ένα ποσό και πάνω) παράνομες οι συναλλαγές με μετρητά, δεν έχω καταλάβει.

Απάντηση: Re: Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Πληρωμών.

Μα πώς να το διαβάσεις…
Μιλαμε για ένα γεματο κειμενο πεντε σελιδων με τροπο γραφής που μονο αν εισαι τραπεζικός μπορεις να καταλάβεις…
Ξεκίνησα να το διαβάσω και στο τελος τσατίστηκα…
Επίτηδες συντάσσουν τετοια κείμενα;