Συμβατά υλικά για DM800Hd

Architech

Senior Member
11 October 2008
325
Paradise
Καλησπέρα...

Μήπως ήρθε η ώρα , λόγω όλων το ασυμβατοτήτων που έχουν αναφέρει τα μέλοι , ( lnb & Tuner) να αρχείσουμε να παραθέτουμε το συνδυασμό που χρειάζεται o 800: lnb ,diseq ,Updates, απαιτήσεις κατόπτρων για τον εκάστοτε δορυφόρο...μια αναφορά για τους μελλοντικούς αγοραστές αλλά και για όλους εμάς που χρειάζονται μια σχετική αναβάθμιση ή που θα ήθελαν την απροβλημάτιστη λειτουργία του δέκτη σε κάθε περίπτωση?

Μια ιδέα ρίχνω μην βαράτε:violent-smiley-030:

Καλά τα λέτε αλλά μόνο για όσα εχουμε δοκιμάσει μπορούμε να μιλήσουμε
Προσωπικά δεν εχω διακόπτες, το πιάτο κινείται απο αναλογικό δέκτη με positionner, συνεπώς σε ότι αφορα υλικό το μόνο που μπορω να πω είναι ότι χρειάστηκε να αλλάξω lnb γιατι το invacom0.3 (κατα τα αλλα εξαιρετο) μου έδινε πολύ φτωχό σήμα στα dvb-s2 καναλια και ειχα πρόβλημα (σκεφτείτε ότι έχω πιάτο 2.4μ). Το πρόβλημα λύθηκε με το inverto0.3 lnb (και τα δυο φλαντζατα, αφου έχω πιατο κεντρικής εστίασης, συνεπώς μπορει αυτά να μην ισχύουν για τα lnb για όφφσετ πιάτα...). Βεβαια και πάλι ο δεκτης ειναι πιο αναίσθητος στα dvb-s2 κανάλια
Θα πρεπει επίσης να ξαναπώ ότι με όλα τα νεα updates-images το μεγαλο πρόβλημα υπερθέρμανσης του δέκτη δεν υφίσταται πλέον, ο δεκτης δουλευει καλά και το μεγαλο του ατού ειναι ότι ειναι ντρημποξ γιατι σε θέματα λήψεων υστερεί (κατω απο 2000 sr δεν κατεβαζει τιποτε, καποια καναλια που θελουν πιντς δεν τα φορτωνει κλπ κλπ)

Δύσκολη καταγραφή. Τι να καταθέσω?
Συνεργάζεται με Τ90 και με όλα τα lnb (11) σε συνδυασμό με τρεις διακόπτες Diseqc της Spaun μαζί με έναν Diseqc 1.1 ομοίως της Spaun, συνδυάζεται με ενισχυτή κεντρικής εγκατάστασης επίγειου σήματος (αναλογικού-ψηφιακού), μεσολαβεί combiner και ένα και μοναδικό καλώδιο καταλήγει σε combiner στον χώρο θέασης όπου σπλιτάρεται για να οδηγηθεί σε δέκτη και TV.
Καλύτερα δεν γίνεται.

(τα lnb είναι maximum twin, humax, mti, vtech, maximum single, alps slim κ.α. που δεν θυμάμαι πλέον)

Εγώ έχω ένα lnb humax 0.2 και έχω πρόβλημα. Με πιάτο 0,8 και κεντραρισμένο στον astra κατεβάζω όλες τις συχνότητες εκτός από to premiere hd και εκείνη που έχει το arte hd. Και κάτι άλλο κουφό, όλες τις συχνότητες του astra τις έχω πιάσει με manual scan βάζοντας ανάποδη πολικότητα από αυτή που βλέπω στο lyngsat, αντί για οριζόντια βάζω κάθετη και αντί για κάθετη οριζόντια. Στο αυτόματο scan δεν βρήκε τίποτα στον astra. Έχει κανένας άλλο παρόμοιο πρόβλημα; Επίσης έχω και δεύτερο lnb humax 0.6 παράπλευρα με DiseqC Johansson για hotbird και πιάνω κανονικά όλα τα κανάλια με πολύ καλό σήμα.

Εγώ έχω ένα lnb humax 0.2 και έχω πρόβλημα. Με πιάτο 0,8 και κεντραρισμένο στον astra κατεβάζω όλες τις συχνότητες εκτός από to premiere hd και εκείνη που έχει το arte hd. Και κάτι άλλο κουφό, όλες τις συχνότητες του astra τις έχω πιάσει με manual scan βάζοντας ανάποδη πολικότητα από αυτή που βλέπω στο lyngsat, αντί για οριζόντια βάζω κάθετη και αντί για κάθετη οριζόντια. Στο αυτόματο scan δεν βρήκε τίποτα στον astra. Έχει κανένας άλλο παρόμοιο πρόβλημα; Επίσης έχω και δεύτερο lnb humax 0.6 παράπλευρα με DiseqC Johansson για hotbird και πιάνω κανονικά όλα τα κανάλια με πολύ καλό σήμα.

Εσυ απλά έχεις το lnb λάθος τοποθετημένο κατά 90 μοίρες...οπότε τα οριζόντια σου βγαίνουν για κάθετα και αντίστροφα! Αυτό εξηγεί και γιατι δεν βγαζεις τιποτε με αυτόματη σάρωση, όπου φυσικά οι συχνότητες της database σου αντιστοιχούν στην αντίθετη πολικότητα και πολύ λογικά δεν υπάρχει σήμα!
Αυτός που σου έστησε το πιάτο ....δεν τα τσέκαρε; Τι είδε και δηλαδή και έκρινε ότι όλα ήταν ΟΚ;
To lnb του Hot Bird ειναι προφανώς σωστά τοποθετημένο

Εσυ απλά έχεις το lnb λάθος τοποθετημένο κατά 90 μοίρες...οπότε τα οριζόντια σου βγαίνουν για κάθετα και αντίστροφα! Αυτό εξηγεί και γιατι δεν βγαζεις τιποτε με αυτόματη σάρωση, όπου φυσικά οι συχνότητες της database σου αντιστοιχούν στην αντίθετη πολικότητα και πολύ λογικά δεν υπάρχει σήμα!
Αυτός που σου έστησε το πιάτο ....δεν τα τσέκαρε; Τι είδε και δηλαδή και έκρινε ότι όλα ήταν ΟΚ;
To lnb του Hot Bird ειναι προφανώς σωστά τοποθετημένο

Το πιάτο το έστησα μόνος μου :grinning-smiley-043

Το lnd για τον astra κανονικά το έχω με μια στροφή περίπου 25 μοίρες αριστερά όπως κοιτάς το πιάτο. Το σκέφτηκα αυτό που λες αλλά νομίζω αυτό θα έπρεπε να ισχύει αν το είχα βάλει τελείως ανάποδα το lnb, δηλαδή το καλώδιο να φεύγει προς τα πάνω. Γι αυτό λέω μήπως είναι πρόβλημα του lnb.

Το πιάτο το έστησα μόνος μου :grinning-smiley-043

Το lnd για τον astra κανονικά το έχω με μια στροφή περίπου 25 μοίρες αριστερά όπως κοιτάς το πιάτο. Το σκέφτηκα αυτό που λες αλλά νομίζω αυτό θα έπρεπε να ισχύει αν το είχα βάλει τελείως ανάποδα το lnb, δηλαδή το καλώδιο να φεύγει προς τα πάνω. Γι αυτό λέω μήπως είναι πρόβλημα του lnb.

Τελικά το βρήκα το λάθος μου σε ότι αφορά την πολικότητα. Είχα λάθος στροφή στο lnb το έστριψα τώρα περίπου 30 μοίρες στα δεξιά και είναι εντάξει. Εξακολουθώ να έχω πρόβλημα όμως με τις συχνότητες που είναι DVB-S2 π.χ. 11386 H στον astra δεν μου βρίσκει κανάλια ενώ στις άλλες συχνότητες στον astra εχω σχετικά καλό σήμα. Ξέρει κανένας τι μπορεί να φταίει;

Απάντηση: Re: Συμβατά υλικά για DM800Hd

Εξακολουθώ να έχω πρόβλημα όμως με τις συχνότητες που είναι DVB-S2 π.χ. 11386 H στον astra δεν μου βρίσκει κανάλια ενώ στις άλλες συχνότητες στον astra εχω σχετικά καλό σήμα. Ξέρει κανένας τι μπορεί να φταίει;
Μάλλον η μη επαρκής διάμετρος κατόπτρου.

Τελικά το βρήκα το λάθος μου σε ότι αφορά την πολικότητα. Είχα λάθος στροφή στο lnb το έστριψα τώρα περίπου 30 μοίρες στα δεξιά και είναι εντάξει. Εξακολουθώ να έχω πρόβλημα όμως με τις συχνότητες που είναι DVB-S2 π.χ. 11386 H στον astra δεν μου βρίσκει κανάλια ενώ στις άλλες συχνότητες στον astra εχω σχετικά καλό σήμα. Ξέρει κανένας τι μπορεί να φταίει;

Αν ειχες την υπομονή να διαβασεις όλα τα ποστ για τον 800αρη θα έβλεπες ότι κι αλλοι ειχαμε πρόβλημα στα dvb-s2 (πρωτος εγω που με πιάτο 2.40μ σ αυτά συμπεριφερόταν σαν να είχα ...ούτε 1.2μ) . Το πρόβλημα το λύσαμε (οχι απόλυτα αλλά το βελτιώσαμε πολύ) με την αλλαγή lnb με αλλο που να συνεργαζεται καλύτερα με τον συγκεκριμένο δεκτη στα dvb-s2 . Δεδομένου ότι προφανώς χρησιμοποιείς κανονικό universal lnb και όχι "φλαντζάτο c-120" όπως έγω δεν ειμαι σε θεση να προτεινω καποιο, εγω πάντως ειδα φως αλλάζοντας το invacom 0.3 (εξαίρετο κατα τα άλλα) με inverto 0.3

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Πιάτο έχω 90cm ξέρω είναι οριακό για αυτές τις συχνότητες του astra απλά το θέμα είναι κατεβάζω κανάλια σε όλες τις συχνότητες εκτός από δύο που είναι DVB-S2 και έχουν το arte hd και το premiere hd. Θα αλλάξω το lnb που έχω τώρα (ένα humax 0.2) και θέλω να μάθω αν έχει δοκιμάσει κανένας κανένα άλλο και είχε καλύτερη απόδοση, να πάρω ένα το οποίο θα ξέρω ότι θα δουλεύει καλύτερα.