ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ 3D

tsitsi58

Established Member
13 September 2007
114
Τελικα σε λιγο καιρο θα εμφανιστουν στα ραφια των καταστηματων τα πολυ διαφημιζομενα για το 2010 προιοντα εικονας και ηχου τα οποια παιζουν 3d.Ως εδω ολα καλα γνωριζει ομως κανεις εαν τα προιοντα αυτα θα ειναι συμβατα με τα ηδη υπαρχοντα,και τι ενοω μ' αυτο?Θα μπορει ενα απλο blu-ray να παιξει σε tv 3d?Θα μπορει ενας ενισχυτης προσφατα αγορασμενος να αναβαθμιστει στην αντιπροσωπεια και να παιξει ηχο για 3d?Τα media player πχ το dune θα μπορουσαν με καπoια αναβαθμιση να παιξουν δισκακια με 3d υλικο?τελικα οι διαφορα hdmi 1.3 με 1.4 μηπως ειναι πλαστη μονο και μονο για να πουλησουν τα καινουργια προιοντα με 1.4?εδω θελω να πω πως ολες αυτες οι αποριες μου δημιουργηθηκαν διοτι ψαχνωντας στο διαδυκτιο τις τελευταιες μερες διαπιστωσα οτι μια μεγαλη εταιρια οπως η sony λεει οτι μονο μεσω μιας αναβαθμισης το ps3 με hdmi 1.3 θα μπορει να αναπαραγει υλικο 3d.τελικα τι συμβαινει υπαρχει καποιος ο οποιος μπορει να ξεκαθαρισει το τοποιο?

καλησπέρα !!!!
δεν ξέρω αν είμαι μέσα στο θέμα απλώς θέλω να αναφέρω οτι εγώ έχω δεί κανονική ταινία 3d σε μια lcd sony του αδερφού μου ( μοντέλο δεν ξέρω αλλά είναι 5ετίας). το μόνο που χρειάστηκε ήταν να βάλουμε τα ειδικά γυαλιά τα οποία μας τα έδωσαν μαζί με το dvd απ το videoclub. Θέλω να καταλήξω στην αποψή μου οτι πολλές φορές όλα αυτά λέγοντε για να πουληθεί η καινούργια πραμάτια απ τα ράφια των καταστημάτων.

3D HDTV and HDMI Explaind:

Ρίξτε μια ματιά και εδώ.

http://hdguru.com/

Blu-ray-3D-signal420.jpg

Καμία σχέση το 3D με τα active shutter glasses με το anaglyph 3D που χρησιμοποιεί τα γνωστά χάρτινα μπλε και κόκκινα γυαλιά.

Το μόνο ίσως που δεν θα χρειαστεί σε ορισμένες περιπτώσεις όπως εκείνες του audio return channel και του νέου χρωματικού προτύπου είναι το καλώδιο.

Και αυτό όμως στην περίπτωση του ethernet channel θα χρειαστεί αλλαγή.

Υπάρχει ένα ενδεχόμενο σε κάποιες συσκευές που έχουν HDMI 1.3 με ένα fw upgrade να μπορούμε να έχουμε 3D όχι όμως στις προδιαγραφές που έχουν οριστεί ως προς την ανάλυση και συχνότητα ανανέωσης της κάθε εικόνας για το κάθε μάτι.

http://technopress-gr.blogspot.com/2010/02/ps3-3d.html εδω νομιζω κανει αναφορα οτι και οι ταινιες θα μπορουν να αναπαραγονται.The Sony PS3 will support the incoming 3D Blu-ray format, it’s official. If you’ve got Sony’s HD console under your telly, you won’t have to change Blu-ray boxes to get the extra dimension. If you’ve got a current gen stand alone Blu-ray player, though, you may be out of luck: read on for the details.
The Blu-ray Disc Association has just announced that it’s completed the spec for 3D Blu-ray standards, and the PS3 will be compatible with it, so Sony’s console can sling movies in 3D 1080p. The new 3D Blu-ray spec will work with any 3D displays, be they LCD, plasma, or projection, ramp up to full HD, and allow for 2D playback on current and 3D players. The spec also allows for 3D Blu-ray menus and navigation.
How your living room will go 3D in 2010
But here’s the catch. While the PS3 has the graphical horsepower to stream two different 1080p video feeds at one time, one for each eye for the 3D effect, most current Blu-ray players don’t. In other words, if you have a stand alone Blu-ray player, you’ll not only have to buy a new 3D TV, but a 3D Blu-ray player too to get the full experience.