Συμβατότητα ηχείων με ενισχυτές όσον αφορά τα ohm

apom

Established Member
Να ρωτήσω το εξής

Εχω ηχεία των 8 ohm. Επειδή σκέφτομαι αναβάθμιση ενισχυτη ( έχω έναν yamaha 5κάναλο εδώ και 12 χρόνια...) τι πρεπει να προσέξω όσον αφορά τα ohm που υποστηρίζει ο κάθε ενισχύτης; π.χ. κάποιοι αναφέρουν ότι υποστηρίζουν 6 και 4 αλλά όχι 8... έχουν μία πάυλα ( _ ) στις προδιαγραφές... Να κοιτάξω μόνο αυτούς που ρητά αναφέρουν 8 ohm κι όχι άλλους; Ηχεία δεν αλλάζω προς το παρόν...

Νομιζω πως το γεγονος οτι τα ηχεια σου ειναι 8ohm ειναι θετικο, καθως ειναι πιο "ευκολα" για τους ενισχυτες απο αυτα που αναφερουν 4ohm και 8ohm. Oποτε προχωρας αφοβα στην αναζητηση ενισχυτη. Αυτο θυμαμαι απο την δικη μου περιπτωση. Ελπιζω να βοηθησα και να μην ειπα καμια πατατα!

Καλη επιτυχια στην αναζητηση σου!

Η αντίσταση των 8 ωμ,μεταβάλλεται δεν μένει ποτέ σταθερή!
Αν πέφτει κάτω από τα 5.5 ωμ,μιλάμε για δύσκολο ηχείο,που σημαίνει χρειαζόμαστε δυνατό ενισχυτ'η σε ρεύματα!

Καποιοι ενισχυτες εχουν εμπεδηση μεταξυ 8-16Ω (κυριως τα παλλια μηχανηματα)....Απο τους καινουργιους,οι περισοτεροι τουλαχιστον κατεβαινουν μεχρι τα 4Ω.

Εκει κυμαινετε περιπου η εμπεδηση των ενισχυτων,καποιοι με καλυτερη τροφοδοσια κατεβαινουν μεχρι τα 4Ω οπως ειπα.Υπαρχουν δικαναλοι (χωρις να δωσεις 1 περιουσια) που μπορουν και 4....υπο προυποθεσεις!Δεν ξερω τα ηχεια σου,αλλα οι πολλυκαναλοι,εαν πας εκει....κατεβαινουν μεχρι 6.Πιστευω δεν θα εχεις προβλημα.

Re: Απάντηση: Συμβατότητα ηχείων με ενισχυτές όσον αφορά τα ohm

Νομιζω πως το γεγονος οτι τα ηχεια σου ειναι 8ohm ειναι θετικο, καθως ειναι πιο "ευκολα" για τους ενισχυτες απο αυτα που αναφερουν 4ohm και 8ohm. Oποτε προχωρας αφοβα στην αναζητηση ενισχυτη. Αυτο θυμαμαι απο την δικη μου περιπτωση. Ελπιζω να βοηθησα και να μην ειπα καμια πατατα!

Καλη επιτυχια στην αναζητηση σου!

Το θέμα μου είναι εάν στην αναζήτηση για ενισχυτή θα περιλαμβάνω και ενισχυτές όπου οι προδιαγραφές δεν αναφέρουν τίποτα για 8 ohm παρά μόνο για 6 ή 4 ή 2....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συμβατότητα ηχείων με ενισχυτές όσον αφορά τα ohm

Το θέμα μου είναι εάν στην αναζήτηση για ενισχυτή θα περιλαμβάνω και ενισχυτές όπου οι προδιαγραφές δεν αναφέρουν τίποτα για 8 ohm παρά μόνο για 6 ή 4 ή 2....

Εμενα παλι τα ηχεια μου ειναι τετραωμα και ειχα την αντιθετη απορια.
Μαλιστα η συντριπτικη πλειοψηφια των ενισχυτων που εβρισκα ελεγαν τι δινουν στα 8 ωμ και
δεν εδιναν στοιχεια για το τι κανουν με λιγοτερα. Λογικα στην περιπτωση σου το θεμα πρεπει να ειναι μικροτερο.
Απο τη στιγμη που ενας ενισχυτης οδηγει δυσκολοτερα ηχεια, θα οδηγει και τα δικα σου υποθετω.
Απλα θα δινει λιγοτερα βατ απ'οτι στα 6 ή 4 ωμ (εκτος και ειναι κανενας nad).
Παντως μου κινησες το ενδιαφερον. Μπορεις να βαλεις μερικα λινκ με specs ενισχυτων που βρηκες
που αναφερουν μονο για λιγοτερα ωμ και οχι για 8? Δεν θυμαμαι να ειχα δει ουτε εναν τετοιο.

Δεν χρειάζεται να το αναφέρει.....απο την στιγμή που 1 ενισχύτης κατεβαίνει μέχρι 4 η 6Ω,τότε τα 8Ω τα έχει για πρωινό!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συμβατότητα ηχείων με ενισχυτές όσον αφορά τα ohm

Εμενα παλι τα ηχεια μου ειναι τετραωμα και ειχα την αντιθετη απορια.
Μαλιστα η συντριπτικη πλειοψηφια των ενισχυτων που εβρισκα ελεγαν τι δινουν στα 8 ωμ και
δεν εδιναν στοιχεια για το τι κανουν με λιγοτερα. Λογικα στην περιπτωση σου το θεμα πρεπει να ειναι μικροτερο.
Απο τη στιγμη που ενας ενισχυτης οδηγει δυσκολοτερα ηχεια, θα οδηγει και τα δικα σου υποθετω.
Απλα θα δινει λιγοτερα βατ απ'οτι στα 6 ή 4 ωμ (εκτος και ειναι κανενας nad).
Παντως μου κινησες το ενδιαφερον. Μπορεις να βαλεις μερικα λινκ με specs ενισχυτων που βρηκες
που αναφερουν μονο για λιγοτερα ωμ και οχι για 8? Δεν θυμαμαι να ειχα δει ουτε εναν τετοιο.

κοίτα εδώ... στα specs... http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx-v373_g/?mode=model

-/110/130/150W

[TH="class: col"]Dynamic Power per Channel (8/6/4/2 ohms)[/TH]

Δεν χρειάζεται να το αναφέρει.....απο την στιγμή που 1 ενισχύτης κατεβαίνει μέχρι 4 η 6Ω,τότε τα 8Ω τα έχει για πρωινό!

εδώ δεν αναφέρει μόνο για 8αρια ηχεία... απλά απορώ το γιατί... http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx-v373_g/?mode=model

Dynamic Power per Channel (8/6/4/2 ohms)

-/110/130/150W

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συμβατότητα ηχείων με ενισχυτές όσον αφορά τα o

κοίτα εδώ... στα specs... http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/av-receivers-amps/rx-v373_g/?mode=model

-/110/130/150W

[TH="class: col"]Dynamic Power per Channel (8/6/4/2 ohms)[/TH]

Ενδιαφερον.
Εγω που εψαχνα για δικαναλο δεν πετυχα ποτε κατι τετοιο. Νομιζω οτι ισχυει αυτο που σου ειπαν
τα παιδια περι οδηγησης, αλλα για να μην εχεις και την παραμικρη αμφιβολια γιατι δεν
παιρνεις ενα τηλεφωνο την αντιπροσωπεια της εταιριας να ρωτησεις.
Οχι τιποτα αλλο να μου φυγει και η περιεργεια, γιατι δεν το γραφουν.

Αναφέρουν την ισχύ που τους βολεύει,στο φορτίο των 6Ω!.Κάποιοι ενισχυτές έχουν διακόπτη στο πίσω μέρος τους,όπου επιλέγεις μεταξύ 6-8Ω....ανάλογα με το ονομαστικό φορτίο του κάθε ηχείου.....Απλό είναι!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Συμβατότητα ηχείων με ενισχυτές όσον αφορά τα ohm

Αναφέρουν την ισχύ που τους βολεύει,στο φορτίο των 6Ω!.Κάποιοι ενισχυτές έχουν διακόπτη στο πίσω μέρος τους,όπου επιλέγεις μεταξύ 6-8Ω....ανάλογα με το ονομαστικό φορτίο του κάθε ηχείου.....Απλό είναι!

ε με αυτη τη λογικη, ας ανεφεραν μονο στα 4 ωμ που τους συμφερει ακομα περισσοτερο.
Εξαλλου κάποιοι ενισχυτές έχουν διακόπτη που επιλέγεις μεταξύ 4-8.
Δε νομιζω οτι ειναι θεμα μαρκετιγκ, απο τους αριθμους που δινουν μια χαρα συμπερασματα βγαζει κανεις για την οδηγηση τους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συμβατότητα ηχείων με ενισχυτές όσον αφορά τα ohm

ε με αυτη τη λογικη, ας ανεφεραν μονο στα 4 ωμ που τους συμφερει ακομα περισσοτερο.
Εξαλλου κάποιοι ενισχυτές έχουν διακόπτη που επιλέγεις μεταξύ 4-8.
Δε νομιζω οτι ειναι θεμα μαρκετιγκ, απο τους αριθμους που δινουν μια χαρα συμπερασματα βγαζει κανεις για την οδηγηση τους.

Φυσικά και βγάζει ο καθένας συμπέρασμα.....αλλά για να αναφέρουν το τι μπορεί να κάνει το μηχάνημα στο συγκεκριμένο φορτίο,κάτι παραπάνω θα ξέρουν!!Και κάτι άλλο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζει ο φίλος μας,είναι ότι η ισχύς και για τα 5 κανάλια είναι λιγότερη απο αυτήν που δίνουν οι κατασκευστές.Στο 2κάναλο πρόγραμα μπορεί να δίνει 100+watt.

Ουάου! 150 βατ στα δύο ωμ ο 373;

Σε χρώμα καρβουνί; :Banane0:

Παραπάνω βγάζει άμα πάει στο 1 ωμ. Ρίχνει και το γενικό άμα λάχει... :ADFADF1:

Να είστε ευχαριστημένοι αν έχει 40 βαττ στο κανάλι όπως τα εννοούμε κανονικά.... και καλά κούλουμα σε όλους. :ernaehrung004:

Αυτό το ξεχάσαμε......καλά κούλουμα σε όλους!!! Καλά τα 2Ω είναι για τα μάτια του κόσμου.....Και ο ολοκληρωμένος που έχω (A-S700) αναφέρει για 2Ω....αλλά δεν σημαίνει οτί μπορεί να δουλέψει σε αυτό το φορτίο.Και τα 4Ω υπο προυποθέσεις!

Κατανοητό ... απλά μου φαίνεται περίεργο που δεν αναφέρουν τίποτα!!!!